Igen, valami semmiképp sem stimmel, de nekem nem annyira logikus, hogy micsoda.
A képen a (B) pont ahol a nagy gégecső felé kiömlik a víz nem csak a legalacsonyabban van, de a legnagyobb keresztmetszetű is, ezért nekem logikus lenne, hogy arra ömlik ki a víz, és nem visszajön az (A) fele, ami sokkal magasabban van.
Az "S" alak a nagy gégecsőben azért van, mert a meleg víz elzárója pont a könyök útjában van (D). ezért nem lehet normálisan irányba állítani (ezt egy toldással gondolom meg lehetne oldani).
Amennyiben lejjebb viszem a lefolyózáró baszt baloldalt, akkor egyfelől a (B) pont nagyon hamar egy magasságba kerül a fali kiömlővel/csonkkal (E), valamint ahol a vastag gégecső belefut abba a toldó izébe (C), az finoman szólva sem vízzáró, tehát mikor a vastag gégecső kiömlő vége vízszintbe vagy alá kerül, akkor ott csöpög a víz.
Az alap probléma viszont szerintem az, hogy miért nem folyik ki szépen a víz a (B-C-E) útvonalon normálisan (még ha valamennyi vissza is jönne, mert nagyobb erővel tolja a mosógép a vizet, mint amennyit a vastag gégecső elbír, gondolom akkor sem kéne ujjnyi vastagon feljönnie a víznek a mosogató tálba)... Lehet csak simán el van dugulva a falba a cső.
Beköltöztem nemrég egy albérletbe, ahol a mosogató alatt egy IKEA LILLVIKEN lefolyóelzáróba fut össze a mosógép, mosogatógép, mosogatókagyló lefolyója. Az a ránézésre nem túl veszléyes, de mégis kicsit zavaró jelenség tűnt fel, hogy mikor a mosógép üríti a vizet, az ujjnyi vastagon feljön a mosogató kagylójába. Ez alapvetően túlélhető, de azért nem feltéten örülök, hogy visszamossa a dzsuvát a csövekből. Az Ikeás lefolyóelzáró a beköltözésem előtt volt cserélve, tehát elvileg az nem kellene, hogy el legyen tömődve. Én sajnos finoman szólva sem vagyok gyakorlott vízvezetékszerlő, de gondoltam, hátha valakinek itt már ránézésre is vann tippje, hogy mi okozhatja a problémát - talán nem éri meg ezért vízvezetékszerelőt hívni. Előre is köszönök minden tippet.
Az igaz, felesleges az őrláng. Nekem beköltözött a pók a csőbe és nem tudtam begyújtani. Mivel karbantartás is kellett ezért nem volt gond. Egyik évben ment végig... szégyenlem is magam.
Régi nyílt lángos FÉG kazánom van, csak fűtésre használom. Okozhatok problémát, ha elzárom a gázt teljesen, és kihúzom a konnektorból? Felesleges, hogy az őr láng menjen hónapokig. Utána újra tudom gyújtani egyszerűen?
Az ötleted látván először a naptárra néztem gyorsan, hogy tényleg ápr. 1.-e van e....
De nem rontom el a szórakozásod... A Zasszony kivágott a konyhából, mert elhasználtam a mosószereit, amiktől bizony nem fogyott a lemezekről a szép kék kristálybanda. Igaz a mosószer képletét nem adtad meg :) De semmi gond, mert a kefe koptató hatását látva rendeltem egy raklap gyökérkefét, azzal talán elérek valamit... Részemről ez az 5let lezárva.
Az utóbbi két válaszod értem, köszönöm!
De ha valaki tud bíztatóbbat, annak megköszönöm!
A q.rva drága 610-es égőtértisztító spray-t hanyagolnám, az nem opció, mert kint van a hőcserélő, és 10000-ért a csővel együtt, drága kísérletnek tartom!
Kedves fórumtársak! Ma kb. 1 perc alatt megoldódott a talány: a gázóra előtti golyóscsap, bár körbe tekerhető, de a 4x90° közül csak egy állásban van nyitva (tehát rá 180°ra is zárt). Egy nagyon pici rovátka van is a csap négylapfejű részén, ahová rámegy a fogantyú, ez jelzi a helyes irányt, ezt múltkor a sötétben nem láttam. Ja, és jópofa volt ahogy kinyitottam a csapot, a gázórán is megjelent egy kis kinyitott lakat ikon a digitális kijelzőn :)
Sziasztok! Segítséget kérnék! Beretta, turbós, primer hőcserélője lamellái között áll a rézoxid (nem vagyok kémikus, lehet hogy szulfát?), keményen. Mivel lehet ezt a kékeszöld valamit kíméletesen eltávolítani? Sósavval egy kis területen próbáltam, viszi is, csak lassan. Nagynyomású mosó, nem tudott vele mit kezdeni. Gyárilag milyen bevonat van a lemezeken? Galván bevonat, vagy valami spec anyag? Lehet ezt a tisztítás után helyrehozni, hogy minél később kapjon bele megint a nyavalya?
Tökéletes még, ezt a problémát leszámítva. Köszönöm a tippeket, előre is!
2 éve esedékes volt a gázóra csere, majd a szakember kinyitotta a gázcsapot az óra előtt. Gáz semmi. Szomszédom a város egyik szakembere (fűtés víz) Pont itthon tartózkodott, kérdezem segítene okossággal? Letapadt a fővezetékről fogyasztó felé ágban a biztonsági "golyó" Na ba--eg ésez pont fűtési időszakban. Szóval az segített, hogy igen lassan kell kinyitni a gázcsapot és az én esetemben elindult a gáz áramlása a vezetékben. Ez nem működik mindenkinél, elmondása szerint az utcában ezt a golyós megoldást már több háznál megszüntette a szolgáltató, nekem még a fenti példa is mutatja megvan, míg egyszer csak le nem tapad úgy hogy lehet utat bontani a házam előtt.
Nem létezik olyan, hogy "gázóra letapad" nyomsásszabályozó ami előtte van az lehet, szűrője olyan finom bronz korongszerű anyag, hogy nálam már dugult el.