Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

biohazard Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46346
Véleményem szerint alámentél az elfogadható stílusnak. Nem okos dolog így beszélni, később visszaüthet.
Előzmény: Autogumibolt (46339)
Autogumibolt Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46345
Mindenkinek megvan a maga stilusa. Az enyém ilyen a tiéd pedig ilyen:
Kizsákmányoló gumis ?
Előzmény: Garfield007 (46342)
Autogumibolt Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46344
Ez a tegnap esti álmod volt ? vagy már a mai ?
Előzmény: DiabloCorsa (46343)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46343

Autogumibolt!

Én nem tudom ki vagy. Bizonyára te sem tudod ki vagyok én.

Mert üzletemen 13 éve nem történt fejlesztés és egy képviseletnek tartozom, az tudja miért.  kb. 300.000 ft  Ez IGEN komoly összeg igaz?

Másnak nem tartoztam soha. 

17 éve nem hordok sehová bélyegzőt magammal, arcról ismer a fél ország.

Garfield007 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46342
A, en csak user vagyok, nem aljas, kizsakmanyolo gumis. Csak olvasgatok itt, aztan felhuztam a szemoldokom a cizellalt stilusodon...
Előzmény: Autogumibolt (46341)
Autogumibolt Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46341
Talán te is ebbe a kis becsületes elit körbe tartozol ?
Szép kis csapat !
Előzmény: Garfield007 (46340)
Garfield007 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46340
Oszt' paraszt melyik ut megyen Budara?
Akarom mondani, emberi hangon, modon elmondani/leirni a sajat velemenyed???

ui.: a magan es szoros uzleti eleted Diabloval meg nem ide tartozik...
Autogumibolt Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46339
Bemutatkoztam ? Ez vicces. Egy pár becsmérlő hozzázólással már te is bemutatkoztál nem is egyszer. Inkább azon járna az eszed hogy rendezed a tartozásaid és nem a más pénzéből fejlesztgeted az üzleted.
Előzmény: DiabloCorsa (46336)
Garfield007 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46338
Te vagy az emlegetett fonok? A rabszolgak nem birtak a feladattal?
Ha valoban te vagy a fonok, akkor finom uzletember kepet alakitottal ki magadrol meg ha te vagy az orszag legjobb gumisa is...
Előzmény: Autogumibolt (46334)
biohazard Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46337
És akkor megvered jól?
Előzmény: Autogumibolt (46335)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46336

Autogumibolt!

Az hogy köztetek mi történt nem tudjuk. Itt megírta, hogy nem a gumival volt baj.

Te pedig ezzel a 2 hozzászólással bemutatkoztál.

Okos barátai nem tették volna fel az autóra a felnit, ha a központosító gyűrűvel is "lötyög" a kerékagyon.

Előzmény: Autogumibolt (46334)
Autogumibolt Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46335
Mit hazudozol hogy vissza kaptad a pénzt ?!
A gumid és az elutasító jegyzőkönyv még mindig itt van nálam amiért nem jöttél be.
De remélem be jössz majd !
Előzmény: hAliG (46321)
Autogumibolt Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46334
Azért azt elfelejtetted utólag közölni hogy mésem a Semperit gumik voltak rosszak, hanem az a gagyi felni amit Bp környékén vettél a kocsidra, és nem volt jó a tehermentesítő gyürű. Azt is elfelejtetted megemlíteni hogy bejártad Bp összes Opel szervízét és már a teljes futómű csere után is rázott a kormányod. ( és már nem bírtam a nyafogásod ) akkor megkerestem mi baja a rocsodnak és csináltattam hozzá normális gyürűt. Ha ezt nem tettem volna meg az itteni okos barátaid mikor jönnek rá erre ? majd ha már vettél volna vagy 5 garnitura gumit tölük ?
Hát ennyit erről ! okoskodni könnyü hogy ez is meg az is szar gumi, de amit ők árulnak az zsír ! nevetségesek vagytok !
Előzmény: hAliG (45664)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46333

nemikepp idevag

felirom az aaa autot

gondoltam, ugyse lattam meg ilyet, van 10 percem, korbefutok.

aztan megkerdeztem egy fickot, hogy ami itt kinn all a placcon auto, azt mar atvizsgaltak (rajtuk van egy matrica, hogy 25 pontos atvizsgalas), vagyis ha rabokok, hogy ez kell, akkor azzal minden ok, fizetem, es vihetem?

aszondja igen.

mondom akkor marha jo, hogy eletveszelyes auto is lehet a telepen.

valahogy hamar kiszurom a hibakat, talaltam is egy naggyon szalszakadasos (es persze teli!) gumival felszerelt autot, boven 1m folott. termeszetesen a gumi agyon volt kencezve szilikonnal, ahogy illik, vagyis a puklit is megsimogattak nehanyszor.

szoval ott se vennek autot, az fix

RCTiv Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46332
a rally vb-t hagyjuk már, semmi köze az utcai gumikhoz :))) meg a rally-ból kivonult a michelin (mint márka) és azóta bf-ként mennek michelin gumikkal gyakorlatilag, brand-építés folyik
Előzmény: sompetike (46331)
sompetike Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46331
a bfgoodrich=michelin,szal olyan nagyott nem tévedhetsz,a rally vb-n is ezzen futnak
Előzmény: t.lantos (46330)
t.lantos Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46330

no igen. reszemrol markas gumikat vettem naluk, cserebe ebbol nem is volt gond. viszont occso volt :)

igaz, ilyen kinai cuccot nem vennek. most egy bfgoodrich garnituran gondolkozom, az a legoccsobb 185/55R14-ben, es talan nem annyira noname, mint egy kinai :)

Előzmény: DiabloCorsa (46325)
sompetike Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46329
nem kivántam neked ezt a szopást.komolyan.
de azt sem akarom irni,hogy én meg mondtam(pedig tényleg)
addig üsd az abaqua kft amig vissza nem adják a pénzt.(irtad,hogy nyaralni mész mi lett vna ha nyaralás közbe jön elö)annyi pénzért 85k már kapsz gumit jo gumit is.itt megkérdezed,hogy mennyi s rögtön leszz válasz,én már csak itt vásárolok....
Előzmény: francoe (46318)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46327

rvf!

Első árat itt találod: http://www.pasztoy.hu/motoros/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=130%2F70-18+dun&x=0&y=0&categories_id=

Radiál elsőt, 130/70R18 itt: http://www.pasztoy.hu/motoros/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=130%2F70R18+dun&x=0&y=0&categories_id=

Hátsó radiál itt:  http://www.pasztoy.hu/motoros/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=180%2F70R16+dun&x=8&y=11&categories_id=

Arra a motorra radiál gumi kell. A hátsó csak radiál kivitelben létezik, Dunlopban.

B = Bias belted = öves erősítés.

Megrendelni ott kell, a linken. D250, D251 pár hétfőn vagy kedden már átvehető, motorra szerelve ha ma megrendeli. Szerelés nincs benne az árban.

Előzmény: Törölt nick (46322)
francoe Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46326

Köszi mindenkinek a segítséget.

Ma vidékre utazunk, és csak hétfőn tudok hozzájuk menni. De addigra összegyűjtöm a muníciót rendesen!!!

f.

Előzmény: DiabloCorsa (46325)
DiabloCorsa Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46325

francoe!

9.) Abaquanál ..... Sajnos most nem tud velem foglalkozni tovább, mert időre jönnek hozzá. Újra kell időpontot foglalni, ha nem jó. ....

Senki nem lehet akkor "úr", hogy a reklamáló Vevőt ilyen szöveggel lerázza.

Ha valaki már vásárolt, és panasza van azt soronkívűl, azonnal!

Ajánlom, amit hAliG írt.  Mert az Abaqua köteles kicserélni a gumit vagy visszadni a pénzt!

"Az én történetem úgy végződött, kis fogyasztóvédelmes beszólás után, hogy

visszaadták a szar gumi árát, és örökre elköszöntünk egymástól!"

Amit íde írtál nyomtasd ki, tetejére címzésnek   Fogyasztóvédelmi Felügyelőség és kerületi Önkormányzati Hivatal Vállakozói Osztály.

Postázd mind két helyre, ha felmutatása nem elegendő az Abaquanál és ott náluk helyben másold be a panaszkönyvbe. Azt még nézd meg van-e a gumin E jelzés!

Ha nincs az NAGYON sokba kerülhet nekik.

Az ilyen sz.. gumikat csak azért lehet eladni, mert sok az olyan Vevő aki azt hiszi az olcsóval jól jár.

monyesz Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46324

Ha ezt most DC meglátja, 2 kilót hízik a mája ! :))

Neked részvétem...

Biztos jobban jártál volna egy GY Excellence, egy Hankook vagy akár egy GTradial, Maloya márkával (most fogalmam sincs hogy ezek között van-e olyan ami méretben neked megfelelő).

G A B Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46323

Sziasztok!

Mindezen kellemes kalandok fényében szeretnék ajánlatot kérni 2db jó minőségű, sportos 225/45R16 méretű gumira. A szállítás nem égetően sürgős, de 1-2 héten belül esedékes lenne.

Köszönöm!

hAliG Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46321

Hogy a baj tetézve legyen, nekem a tehermentesítő is rossz volt, 0,6 mm-rel

tágabb volt, mint a kerékagy.

Akitől a felnit vettem, az úgy rendelte a beszállítótól, hogy az én autómhoz való

tehermentesítővel, úgyhogy akkor semmi ilyen gyanú fel sem merült, hogy rossz.

Aztán vittem a Tyre Transhoz, ahol a gumikat is vettem és ekkor kezdődött minden! :)

Ugye nem néztek azok semmit, rejtett szelep bele, rá a gumi, centír és mehet.

Sietnem kellett, ezért akkor nem mentem vissza, de éreztem, hogy jobbra húz az

autó, aztán 120-tól felfelé pattog is az úton, meg rázza a kormányt, a rázás 130 felett megszűnt a pattogás még 180nál sem!

Egyéb nyalánkságok, mire hazaértem két gumi leeresztett, a srác nem húzta meg

jól a rejtett szelepet... Másnap otthon megnézettem a centírt, ami súlyok belülre

kellettek volna kívülre voltak téve és fordítva... Gumiforgatás a húzás miatt, újracentír stb.

Ugyanúgy pattogott, de már nem rázta a kormányt, meg kiderült, hogy melyik gumi szar!

Aztán vissza Tyre Transhoz, ahol majd megszakértik. Mondják, igen a gumi rossz,

garanciális vizsgálat, de vennem kell addig egy másik gumit, vagy a régiek vissza..

Vettem gumit. Úgy megvizsgáltak mindent, hogy a tehermentesítőt nem vették

észre. Persze a húzás megszűnt, a pattogás nem.

Köv héten megint vissza, megint szakértés, újracentír, stb. Eljöttem, pattogás még

mindig. Közben futóművet nézettem még a jobbrahúzás előtt, Opel szalonban voltam,

mert a Tyre-ös állította, hogy a féltengely kotyog és azért ráz (6 hónapos autó),

persze az Opelben kinevettek.

Aztán már vagy 6-odszorra mentem a Tyre-hez, mikor bejött már a főnök is, hogy ki

ez a "fsz", aki jár a nyakukra és Ő egyből észrevette, hogy szar a tehermentesítő..

Szóval a "szakértelemmel" rendelkező beosztottak kb. centírozni tudnak (fordítva),

meg kereket levenni...

A garanciális elbírálás utána jött meg, (7 hét múlva) és akkor adták vissza a pénzt,

a leírt módon..

Ez nekem egy 0-val több idegeskedés volt azt hiszem, mint Neked :D

hAliG Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46320

Ilyesmit szenvedtem én is a Semperit Direction Sporttal....

1. Leszerelik majd a gumikat, elküldik garanciális vizsgálatra, pénzed benne áll!

2. Visszajön a vizsgálatról, kb. 1 hónap múlva, és az eredmény az lesz, hogy a

gumi jó, megpörgették a "pörgettyűn" és semmi baja, garancia elutasítva! Meg

azt nézik, hogy 1 mm ütés van, az tűréshatáron belüli és így is jó a gumi. De

azt nem nézik a fssoók hogy a futófelület nem homogén és az 1 mm melyik részre

esik...

3. Lesz 4 gumid, és papíron mindegyik jó :)  

(ez a legrosszabb eset, de 90%, hogy ez lesz)

Én azt javaslom, hogy követeld azt, hogy elállsz a vásárlástól, törvényben benne

van, hogy hány napon belül lehet! Persze az ehhez tartozó költségeket bukod :S

szerelés stb.

Ha pedig már lejárt ez az idő, akkor pedig Fogyasztóvédelem, a szerzett papírokkal!

Futóműbeállítás, másik gumis véleménye stb. Előtte persze az Abaqua egyik

vezetőjének ezt tudtára hozni...

Kb. ennyit lehet tenni.

Azt nem értem, hogy egyértelmű, hogy a gumi szar, mi a fszért szarakodnak???

Mert csak addig érdekled őket, amíg a pénz Nálad és nem náluk van!!!

Természetesen, akinek nem inge ne vegye magára!

Az én történetem úgy végződött, kis fogyasztóvédelmes beszólás után, hogy

visszaadták a szar gumi árát, és örökre elköszöntünk egymástól!

cath555 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 46319
Tökéletes összefoglaló volt, ...és kívánom, hogy a gondod megoldódjon, mielôbb.
francoe Creative Commons License 2007.07.04 0 0 46318

Gondoltam röviden összefoglalom, hogy hol tartok az "olcsó gumi, szopás a vége" történetben. Felvállalom a tanmese főszerepét (torkos borz, palimadár, stb):-(

Infinity vs Abaqua Kft.(startgumi, gumi1 és még ezer néven):

Kocsi: Ford Mondeo Kombi 2003. Felni: 6.5x17" 5x108 ET52.5 gyári (javított) Gumi: Infinity INF-50 205/50 R17 93W Cég: Abaqua és sokan mások:-)

1.) Vásárlás előtt körbekérdeztem a fórumon ismerik-e az Infinity nevű gumikat. Senki sem ismerte, de kínai eredete és olcsó árfekvése (kb mint wanli meg "lim-lom":-) miatt nem ajánlották (kösz: DiabloCorsa, sompetike, stb., bárcsak hallgattam volna rátok:-).

2.) A figyelmeztetés ellenére laikusként mégis belevágtam és megvettem (gondolván új gumi mégiscsak jobb, mint márkás régi, kopott stb. még ha "óccsó" is.)

3.) Felszerelték (Abaqua). Csillogott villogott. Majd egy hét múlva már nekem a laikusnak (palimadár) is csak feltűnt , hogy a kocsi menet közben nagyon húz jobbra.

4.) Mondeo-s fórum tanácsára nem Ford szakszervízbe (mert itt még a levegővételért is számolnak néha pénzt) hanem futóműveshez vittem, mielőtt még nagyon kopni kezd a gumi.

5.) F. Cromax 4 órát szenvedett a futóműállítással (+elsőkerekek hátra hátsók előre, nyomásellenőrzés), majd visszaadták és elnézést kértek (természetesen pénzt nem vettek el), mert nem sikerült megszüntetni a jobbra húzást. Ajánlották, hogy vigyem el a Zengű Gumihoz,futóműszervízbe. Ekkor állt a hajam elsőnek égnek:-)

6.) Zengő gumi másnap azaz ma megvizsgálta, majd profin szépen beállította a futóműveket, és adott egy igazolást, hogy a futómű hibátlan. Szóban hozzátették: ha továbbra is jobbra húz, akkor a gumi sz.r és vissza az eladónak. Ekkor állt a hajam másodszorra az égnek:-)

7.) Irány Abaqua: mondom garanciális problema. Leveszik az első kerekeket. Majd a fiatal szakember felrakja a "pörgettyűre" (bocs nem tudom mi a neve, ezzel csinálják a centrírozást:-), megpörgeti és azt mondja. "Hát jó ez,  nincs ennek semmi baja, meg a felninek se". Kérdezem: "Akkor mitől húz jobbra, mikor itt a kezemben az igazolólap a futóműbeállításról 3 órával ezelőtt?" Nem tudja. S most mit csináljak, hova vigyem? "???". Ekkor állt harmadszorra a hajam az égnek. Kioldalogtam és megpróbáltam magam összeszedni.

8.) Kínomban hívom Petrányit, szerencsére kapcsolnak egy szakihoz (Sánta úr, 1 pont), aki felvilágosít, hogy legelőször a két első kereket kel felcserélni, s ha így a másik irányba húz, akkor a gumi a sz.r. Majd rimánkodásomra, hogy sürgős ajánl egy újabb gumist, akik még ma segítenek. Irány a Gumisarok, ahol a szaki megvizsgálja, megforgatja a kerekeket, majd megcserélni az első kettőt, és egy próbakörre int (később mér pörgettyűre is rakja). Csodák csodája most balra húz. Konklúzió: Sz.r a gumi. "Mit lehet tenni?" teszem fel a kérdést. "Hát lehet, forgatni a gumikat, meg cserélgetni a felnik között,  és talán sikerül egy megfelelő állapotot eltalálni". Megcsinálhatja ő is, de azt ki kell fizetnem és semmi garancia, hogy sikerül beállítani. Konklúzió vissza az Abaqua-hoz. Előtte még egy kis gyorstalpaló nekem, hogyan kell a gumit forgatni ha nem tudnák az Abaqua-nál.

9.) Abaquanál mondom a hölgynek, gond van sz.ar a gumi és nem csináltak vele semmit 2 órával ezelőtt. "Nem szerelték át?" "Nem". Lemegyünk, a fiatal szakember már nincs szolgálatban a kollégájának mondom mi van, nézegetik, tanakodnak, én meg elmagyarázom amit a Gumisarok szakijától hallottam. Újraszerelik az elsőket (átforgatják). Kész. "Mondom a kollégának visszajövök, ha nem jó" Sajnos most nem tud velem foglalkozni tovább, mert időre jönnek hozzá. Újra kell időpontot foglalni, ha nem jó. A számlázós hölgynek is említem a dolgot és kérdezem, hogy mi van, ha most sem megy. Ő valami olyasmire hívatkozva, hogy bemérés esetén 2-3 miliméteres vagy százalékos (nem emlékszem) "ütés" a türéshatár és ez bőven benne van. Mivel nem értettem, ezt az "ütés" dolgott, és nem akartam, hogy eldurranjon a fejem, eljöttem. Kifordulva a kapun 100 méter után ugyanúgy húzott az autó jobbra, mint előtte:-(( Itt már csak lekonyult a hajam:-)

10.) Telefon az ügyfélszolgálatnak. Eredmény: Hétfőn leszerelik a gumikat, és garanciális minőségvizsgálat, én meg vihetem a régi kopott gumikat, vagy a téli szerelt kereket magammal, mert nem biztos, hogy tudnak adni cseregumit, amíg a vizsgálat tart.

Tanulságok eddig (számomra):

a.) Mindig hallgass a tapasztaltakra, és fogadd meg a tanácsaikat!

b.) Soha ne vegyél "ócsó", ismeretlen gumit ("lim-lom" és hasonlók), válassz bevált, ismert márkákat!

c.) A rövidtávú nyereség sokszor veszteséggé válik hosszú távon.

....lehet folytatni tovább.

d.) A kocsikhoz, gumikhoz, felnikhez (meg minden egyébhez) érteni kell (legalább egy kicsit:).

Eddigi költségek:

Gumi és szerelés - 85k

Futóműbeállítás - 5.9K (mondjuk ezt egyébként is elvégeztettem volna)

Kerék le és fel - 0.84K

Kb. 100 km autózgatás Bp-en. - 1800

Idegeskedés - 10000000000000000000000k (pénzben nem kifejezhető)

f.

Előzmény: francoe (46175)
erdigumis Creative Commons License 2007.07.04 0 0 46316
Namégegyszer, mert nem sikerült:

http://www.erdigumis.hu/gumiabroncsok/kereses/?gyarto=all&meret1=205&meret2=55&meret3=16&tipus=szemely&ideny=nyari&x=136&y=10

Üdv:HerrWolf
erdigumis Creative Commons License 2007.07.04 0 0 46315
Hello!

Bridg. ER 300 24.900 Ft/db vagy itt nézz körül:

Klikk
Előzmény: yourmate (46298)
HONDADOC Creative Commons License 2007.07.04 0 0 46314
Ez itthon ugye felejtős:

1/ Nitto Neo Gen Z 235/40R18
és
2/ Nitto NT-1 235/40R 18.

4-4 db kellene jövő tavasszal...mondjuk áprilisra.

USA-ban az 1/es 128.-dolcsi/db áron van ingyen szállítva (continental USA)

www.discounttiredirect.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!