Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
A hőség egyre inkább medencevásárlás felé hajt minket is. Úgy látom, hogy igazán nagy probléma nincs a puhafalú típusokkal, csupán okosan kell vele bánni.
Ami nálunk probléma, hogy 3 x 0.79 - es lenne ideális (az férne el kényelmesen), de ilyet sehol nem találok. A Bestway oldalán találtam ugyan, de a boltok, áruházak kínálatában sehol semmi.
Van vkinek ötlete, hogy hol érdemes érdeklődni? VAgy ez ilyen vadászós dolog, amit vagy kifog az ember vagy nem?
majd lessz de sztem hungarocell leszs..azért thx...kavicsmentesítetem és kis homok is volt de eg kavis egy 0.3mm*0.7mm helyen kibaszta az alját..ezért döntötem a hungrocell melet...pedig volt nejlon alatta...jó erős...
Ne engedd le télire, hagyd benne a vizet, csak a csöveket víztelenítsd, hogy ne fagyjanak szét. Ezek fóliák is kibírnak legalább 2-3 évet, de a ki-be szedegetés nem tesz jót nekik. Kör alakú medencébe fagytest se kell.
Alul a váz mentén van egy betongyűrű, azon van a váz.
A gödör pontosan lett kijelölve, és kiásva, így kb 10-15 cm volt a hézag az összerakott váz, és a föld között.
Ide került furnérlemez, ami ezen az íven még nagyon jól hajlik. A furnérlemez, és a föld között majdnem mindenhol van még tetőfólia szigetelőnek.
Kb. naponta 20 cm-ként emelve a medencében a vízszintet, a medence, és a lyuk közötti részt folyamatosan töltöttem, majd iszapoltam. Aztán másnapra már egész jól megszikkadt, így folytattam. Ez eltartott majd egy hétig, viszont tökéletesen összeállt a föld mindenhol. Nálunk jó feketés föld van, ami szépen bekeményedik, rendesen összeáll.
Amikor elértem a medence magasságát, erre a már jól összeállt, nem süllyedős földre került felül egy megvasalt betonkoszorú. A medence felől 5 cm vastag, kifelé haladva a szélén már 15 cm vastag. A szélessége 70 cm. A furnérlemez úgy lett betéve, hogy 5 cm-el magasabb a medence szélénél, és ehhez lett a beton készítve. Így, ha kiül valaki a medence szélére, a medencevázhoz hozzá sem ér, így az ettől nem fog még véletlen sem vetemedni.
Ez a betonkoszorú lett lekőlapozva.
A jelenlegi búvárszivattyú segítségével a vizet teljesen ki lehet belőle vezetni, és a medencét teljesen szét lehet szedni kb. 2 óra alatt. Másik ugyanilyet be lehet tenni a helyére, vagy ezt csak elrakni télire. Bár én valószínű, hgogy nem fogom szétszedni télire sem, csak leeresztem, kitakarítom, és lefedem valamivel. Bár lehet, hogy a fóliát kiszedem a szivattyúval együtt, de a többi marad.
Gondolom az, hogy rendesen árammal működik, és mégis bírja a víz alatt. Szép nagy fénye van, kivilágítja az egész medencét. Lehet, hogy azóta olcsóbb, mi négy éve vettük.
Tényleg nagyon jó! "Csak" körben van egy perem betonozva vagy magát a medencét is lebetonoztad? Ha netán piszkálni kell, hozzáférsz a vízforgatóhoz? Amúgy gratula!!!!
Semmi pénzért nem mennék strandra kisgyerekkel, szerintem egyáltalán nem higiénikus. Ráadásul ezek a medencék, amik nekünk inkább csak hűsölésre jók, nekik méretben még úszómedencének is megfelelnek. Az unokatesóm kisfia 5 évesen az itthoni medencében tanult meg úszni.
Ma kint voltunk a strandon a kicsikkel. Belépő: 4.400 HUF / 3 óra.
Ezek után nem fogyasztottunk semmit.
Az a véleményem, hogy egy ilyen kis 3,6-os medence a kertben a kicsiknek ugyanazt az élményt képes nyújtani a felsorolhatatlanul sok kényelmi és anyagi szempont mellett. Ráadásul nem kell a buxtárcádat sasolni, nem fújják rád az igénytelen IQ LIGHT dohányosok a pokróc sarka felől a füstjüket...nemtom, ha én púznék az orruk alá egy babgulyás után, talán háborogni kezdenének és még nekik állna feljebb...