Sziasztok! Jövök én is, ha nem bánjátok. 7 hetes vagyok, november elejére várjuk az első kisbabánkat. Jelenleg külföldön vagyok, jövő héten megyek dokihoz, akkor már remélem, lesz szívhang is.
Kétgyerekes (fiú-lány) anyuka vagyok, sajnos mi itt meg is állunk. A feleslegessé vált babrucikat helyhiány miatt kiárusítom, szinte fillérekért lehet megszereznbi mindent, lehet szemezgetni, alkudozni : ime a kínálat
A barátnőm pont így volt. Tipikusan 40 kiló vasággyal alkat, szülni +30 kilóval ment! A szülés után pár hónappal megint karcsú volt, rajta is borzasztó sok víz volt, szintén vérnyomás baj, be is fektették, ami Írországban egyáltalán nem tipikus, sőt, elég extrém. Ennek érdemes lenne utána nézni, mert biztos ettől van a gyors meg sok hízás. Dokik nem mondanak semmit?
Gyomorégésre nekem a mandula meg a nyers káposztát tartalmazó salik válnak be. Émelygésre pedig a hideg kóla, lassan szopogatva. Meg sima főtt krumpli vajjal. (Meg vááá, Mekis kaja!! Minden, ami szennykaja, az totál elmulasztotta a rosszulléteket, és mástól is hallom ezt! Amúgy meg ritkán eszek ilyen helyen, de terhesen Tomival is kívántam.)
És sokszor az, ha valami íze (nem is feltétlenül kellemetlen) van a számnak, akkor fogmosás. Hátha neked is segít!
Kilók ellen meg a szokásos: mozgás (akár séta is), amennyi csak jól esik, meg sok-sok zöld, főzelék, gyümölcs, natúr joghurt, stb, pláne ha kicsit meghajt, szóval bababarát "fogyókúra"....
De ha dagadsz, és attól jönnek a kilók, akkor az más, arra nem tudom, mit kell tenni. Mármint a vizes dagadásra. Mintha rémlene, hogy sok mozgás, de nem tudom!
Nekem per pillanat a legnagyobb fejtörést a súlyom okozza. És nem feltétlenül hiúságból. 10. hetes vagyok és 2-3 kiló simán felment(61-62 kg), már látszik rajtam (nemcsak a hasamon, de azon is nagyon egyébként, szerintem 4 hónaposnak simán kinézek esténként), ami azért aggaszt, mert E-val is híztam 25 (vagy 30?) kilót, aminek egy része víz volt, és a végén gondot is okozott-magas vérnyomás, fehérje a vizeletben.
Pedig nem zabáltam. Rendszeresebben ettem mint előtte.És akkor se szólt senki, hogy mekkora gáz ez(éreztem én, persze), csak szülés után mondta az orvos, hogy hát ez kicsit sok lett...Emlékszem, úgy kúsztak fel rám a kilók, hogy szinte alig győztem kapkodni a fejem. Szerintem az utolsó hónapban vagy 6 kilót híztam, teljesen eltorzult mindenem, konkrétan nem ismert meg egy ismerős a kórházban...
Nos, most megpróbálok tenni ellene valamit, mert eléggé kétségbeejt, komolyan, estére úgy érzem, hogy kissé dagadtak a lábaim, kezeim...meg a fejem...Persze lehet, hogy csak a psziché...
Aztán: émelygek, ég a gyomrom, estefelé olyan "nehéz" a hasam, mintha valami kő lenne benne, időnként nehezen szedem a levegőt, amire azért emlékeimből úgy a 7. hónap körül került sor. Plusz ugye fáradt is vagyok, a munkahelyemen meg iszonyat a hajtás meg a káosz.
"Csak" ennyi! :)
Ha valaki tud valami tuti jó módszert elhízás ellen , közzéteheti! :)
Nekem offtopik gyerekkel se volt a terhesség egy rózsaszín álom, örökké hulla voltam, nem élveztem a terhességet (pedig tök eseménytelen terhesség volt, semmi gond vagy baj), csak az utolsó 5 hetet, mikor már nem kellett dolgozni.
Most sokkal jobban vagyok fizikailag (rosszullétek jóval kevesebb, fáradtság, zombiság is sokkal elviselhetőbb), de lelkileg nem, nagyon sokat aggódok, vagy most talán már annyit nem, de eddig nagyon sokat.
Tomival a fertőzések is később, főleg a szülés után jöttek, hát most nem... 8 hetesen már durván, azóta is mindig valami szar van, remélem, lassan kikezelem már... De mi lesz itt még, pláne, ha megszületik... Előre rettegek, mondták, hogy hormonok miatt jön elő, érzékenyebb vagyok, a másodikkal csak rosszabb lesz. De legalább már tudom, hogy számítani kell rá, tolom be a gyógyszereket majd az első furább jelre. Soha többet azt a hetekig tartó fájdalmat meg szörnyű mocskos érzést.
Az az igazság, hogy itt már tényleg nagyon inaktív volt a topik, a fb-on meg azért tudogatunk egymásról meg a gyerkőcökről. Szerintem zárt csoport, meghívásos alapon vagyunk tagok. Megpróbállak megkeresni! :)
Nem, FB-n nem vagyok, hát bevallom, kár, hogy ott megy a csoportosulás, akkor ez itt szépen kihal, mint a többi fórum. :(
FB nekem több okból se túl nyerő: először is nekem nagyon kaotikus, követhetetlen, másodszor pedig a munkahelyemen nem tudok belépni. :(( Így mire este odajutok, visszaolvasni sokszor lehetetlen, nem is édemes, meg tök lemaradok mindenről. :(
Titkos csoport amúgy? Megyek azért oda is, bár ott már vagyok egy külön 2013 júliusiban...
Je. :)) Igen, en is irtam oda, en eleg sokat, de kesöbb csatlakoztam, mar ugy 4-5 honapos volt a gyerek. Sajnos nagyon leült a topik ott, szinte soha nem ir senki, honapokig.
Itt vagyok ismét :) nem ígérem, hogy naponta benézek, mert épp egy lakásfelújítás kellős közepén vagyunk, de azért igyekszem aktivizálni magam! Jó lenne, ha minél többen összejönnénk :) Nálad mennyi idős az első 2hounds?