Keresés

Részletes keresés

mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 320
Szerintem pedig jogos a kérdés, "hogy mi lesz a pácienseivel"...gondolok itt azokra, akik valami folytán még mindig nem hallottak az ügyről vagy nem feltételezik, hogy az ő orvosukról van szó.

Mint említettem, konkrétan tudom, hogy az Istvánban vezetett le szülést még vasárnap, ami nem lenne gond ha már lezárult volna az ügy és bizonyítást nyert volna az, hogy nem felelős azért, ami történt. De így.....

Didina-) Creative Commons License 2003.12.17 0 0 319
Hm?,miért?-A magánpraszisra más előirások vonatkoznak?,-én csak ugy odamegyek,azt ha valami nem jól sül el,akkor"sorry"?

Ezen az alapon odamehetek bárkihez,aki kifüggeszti"nőgyőgyász-szülés" xy-i?

Betegjog?

anine Creative Commons License 2003.12.17 0 0 318
Sziasztok,
ez a nőgyógyászos ügy nagyon kemény:(
Szasenka megírtam neked a doki nevét! Sajnos manapság nőgyógyásznak nagyon megéri lenni:(
Úgy látszik nem mindig az "olcsó" (50.000 Ft / szülés)doki a jó (mert az sokat tud vállalni "mint ebben az esetben évi 400-at"!
Sajnálom, hogy a Máv kórházat akarják lehúzni ezzel:( Én ott szeretnék szülni!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 317
"Mi lesz a még kezelt betegeivel?"
Ez egy teljesen ertelmetlen kerdes, a kezelt betegeit majd kezeli mas. Ez nem egy iskola-osztaly-tanar relacio, ahol a tanar kiesese eseten meg kell szervezni a diakok tovabbi oktatasat/felugyeletet. A nogyogyasz es a paciens kozott semmifele jogviszony nincsen.

Minden korhazban van ugyeletes orvos (aki masnak a fogadott orvosa) es ennek megfeleloen el kell latnia az ugyeleti idejeben erkezo betegeket.

Előzmény: Didina-) (315)
Didina-) Creative Commons License 2003.12.17 0 0 315
Helló!

Érthetetlennek tartom,hogy egy kórházi elbocsátott orvos,-a magánpraszisának,-hol biztosit kórházi hátteret!??

Márpedig,-az a kórház,amelyik ezekután "befogadja"-szülések levezetésére,az bünsegéd a továbbikaban!

Milyen foglalkoztatási jogviszonyok vonatkoznak a dokikra?,vagy csak rohangálnak müteni,-egyik kórházból a másikba?

Mi lesz a még kezelt betegeivel?

Ha igaz,hogy erdélyi kismama halt meg a kezei alatt,
az hogy szült nála ?,netán a hiortelen megindult a szülés,pont a MÁV kórház előtt??

Van itt kártéritési fellőség és bünügyek is a javából,ugy gondolom!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 314
Igazatok van ennyire tényleg nem értek hozzá, de hogy nem ez volt az egyeten nőgyógyász-szülész aki így működött/műküdik az is hétszentség... sajnos.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 312
Igen én is ilyesmiket olvastam, de mégsem igazságos az, hogy ez az orvos feleljhen egy általánosan bevett gyakorlat miatt!!! És ez az egész gyakorlat a pénzéhesség miatt van és szionte minden nőgyógyász műveli!!! Nem sajnálom a doktor urat, mert aki nem képes azt felmérni, hogy neki is csak egy gyomra van meg stb, és ennyire a pénzre hajt - BÁRMENNYIRE IS VAN MÖGÖTTE SZAKMAI TUDÁS - az íme ide jut! Mégegyyzer figyelmeztetek minden egyes szülni akaró kismamát, hogy SOHA ne bízzon meg feltétlenül az orvosában, bármennyire is szimpatikus.
Előzmény: Agallis (311)
Agallis Creative Commons License 2003.12.17 0 0 311
Sajnos a hír igaz, és ő az orvos akit gondoltok és a babaneten is szó van róla:(((( Csak néhány dolgot írhatok le, ezen is sokat töprengtem szabad-e? de felháborító, hogy továbbra is vezet le szülést, van kórház aki egyáltalán beengedi az épületbe, stb.
Van ellene bizonyíték elegendő. Írásos, nem csak az ügyeleti naplók. A szüléseket egy nálunk már nem forgalmazható tablettával indította be, ami irányíthatatlan méhkontrakciókat okoz. A kismama észre sem vette, hogy felhelyezte neki a tabit. Tehát nem egy kis prosztaglandinról vagy egy durvább manuális vizsgálatról van szó....
Az szóban forgó kismama, aki meghalt ügye(még tavasszal, vagy nyáron történt egyébként)már el is ült volna, ha a doktorúr? nem akarta volna egyik kollégájára kenni az ügyet. És mivel_nem ez a kismama volt az első aki meghalt őmiatta_a kolléga nem hagyta magát és hivatalosan a kórház indította ellene a vizsgálatot.

Nagyobb a probléma egy kismama halálánál és a pénzéhségnél!!!!! Mert a kollégák eddig is tudták és mégsem tettek semmit ellene, miért???????????

és mert ez egy olyan ember akinek ez nem az első halálos végzetű születtetése, mégsem hagy fel ezzel a módszerrel. Szvsz ez az ember pszichopata gyilkos!, de min. szakember kezelésére lenne szüksége, vagy csak egyszerűen bezárnám a meghalt kismamák élő családtagjai közé egy időre.

Agallis

mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 310
Sajna úgy tűnik, hogy mi már későn érkeztünk hozzá. Egyébként fura, mert így utólag azt mondom, hogy fel kellett volna tűnnie, hogy ennyi kismamával nem lehet egyszerre lelkiismeretesen foglalkozni, hisz egy nap csak 24órából áll...még egy nőgyógyász számára is.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 309
Igen, ilyen az, ha valakit elkap a gépszíj és nem tud már kontrollálni... tényleg szomorú dolog ez.
Előzmény: földikutya (308)
földikutya Creative Commons License 2003.12.17 0 0 308
Én is nála szültem a kicsi lányomat, 9 éve. Akkor került a MÁVba, lelkes volt, odafigyelt, el voltam ájulva tőle. Fejből tudta az összes korábbi vizsgálatom eredményét. Sokszor nem vett el pénzt.
Az összes barátnőmet és kolleganőmet hozzá irányítottam, és mindenki lelkendezett. Aztán mikor ezek a lányok a második-harmadik babát várták, egyre több rosszat hallottam róla. Legutóbb - tán két éve - egyik kollégánk feleségénél nem vett észre toxémiát, kishíján tragédia történt. Már akkor nem értettem, miért nem tud határt szabni.
Döbbent és szomorú vagyok.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 307
" remélem ez már annak a kezdetét jelenti, hogy a mundér becsülete háttérbe szorul majd szépen lassan és valóban a páciens érdekei kerülnek előtérbe. sokat javítana az orvostársadalom megítélésén ha az ilyen esetekben nem sumákolás folyna hanem kivetnék maguk közül az ilyen embereket. ..."

Sajnos én ennél sokkal de sokkal szkeptikusabb vagyok ettől ne vár se te se mások se semmit...

Ennek az orvosnak azért áll kifelé a rúdja és azért került napvilágra ez az egész, MERT A TÖBBI ORVOS FÉLTÉKENY volt a jövedelmére!!!!!

(Írtak be kismamák - természetesen csak névtelenül és ez nagyon szomorú - hogy mikor róluk megtudták a többiek a MÁV kórházban, hogy ennek az orvosnak a betegei, direkt le se szarták őket! Szóval sajnos ez az eset sem ennyire gömbölyű, jó lenne ha egy-egy ilyen esetből általános tanulságok lennének, de szó nincsen erről sajnos - mindenkinek azt ajánlom, mindig legyen észnél és soha ne bízzon meg FELTÉTLENÜL a választott orvosában...)

Előzmény: Törölt nick (306)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 305
Hát én is megnéztem a tévéműsorokat, meg átolvastam a babaneten a mávosokat...
és persze nem nálam van az igazság, én csak a véleményemet mondom el.
Szvasz az, hogy NAGYON SOK ORVOS direkt az ügyeletére indítja be a szüléseket, nem mai kelletű dolog, már az én kisebbik lányom is azért született meg 12.10-kor délelőtt kézi tágítással, mert 2-től máshol volt ügyeletes a választott orvosom.
Szvsz a baj ott volt, hogy ez az orvos túl sok szülést vállalt el, méghozzá nem is kis pénzért, nála 70ezer pénz volt egy normál szülés, 100ezer egy császár, ki volt függesztve a magánrendelőjébe!!! Valószinüléeg jó orvos lehet/ett, aki valóban érti a szakmáját, csak éppen elkapta a gépszíj, nagyüzemben kezdett működni, és mint minden mennyiség ez is a minőség kárára lett bevezetve...
Lehet éppen ezt az orvos kikiáltani az ügyeletes bűnbaknak, de az igazság az, hogy ő volt az aki - hála többek között a kollégái irígységének is- elviszi a balhét.

A problema nem itt van, hanem a szülész nőgyógyász társadalom eleve természetesnek tartott hozzáállásán... hogy éppen azokkal fizettetik meg magukat, akik a legvédtelenebbek, mert minden várandós nő erején felül is fizet azért, hogy lehetőleg egészséges babája szülessen... ezen kéne inkább elgondolkodni.

mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 304
Először is, feltételezem, hogy az én VOLT orvosomról van szó, ugyanis túl sok az egybeesés.
Nem az én feladatom eldönteni, hogy a "doktor úr" felelőssé tehető-e az említett esetekért, de egyvalami biztos, hazudott: Én, első gyermekemet várva, maximálisan bíztam benne egészen addig a percig, amíg be nem indultak a fájások és felhívtam. Ő közölte velem, hogy menjek be a kórházba, mert úgy tűnik szülni fogok, (ami nem túl nagy meglepetés 10nappal a kiírt időpont előtt szerintem)de ő sajnos nem tud majd jelen lenni a szülésnél, mert fel van függesztve. Annyira meglepődtem, hogy szólni sem tudtam igazán...nem értettem, hogy nekem ezt miért a vajúdás közepette kell megtudnom, dehát tudomásul vettem.
Ez volt az utolsó beszélgetésem vele...
Utólag sok "füllentése" vált világossá számomra, ami akkor fel se tűnt.

Tehát egyvalamiért biztosan felelős, mégpedig azért, hogy félrevezetett és hazudott nekem és feltételezem, hogy nem én voltam az egyetlen.
Ma már örülök, hogy így történt és nagyon hálás vagyok dr Kisfalvi István ügyeletes orvosnak az odafigyelő gondoskodásért!!!

Egyébként az említett orvos vasárnap a János kórházban vezetett le szülést. Egyetlen kérdésem,: Ha valaki ellen eljárás folyik és fel van függesztve, miért nem vonatkozik ez Magyarország összes kórházára????Elég szomorú, nem? Akkor lenne csak szabad újra dolgoznia ha kiderülne, hogy a vádak ellene alaptalanok.

Hoop Creative Commons License 2003.12.17 0 0 303
Idike, nekem is ez volt a legelső gondolatom a témában.
(Csak nekem tegnap elérhetetlen volt az index.)
=========================
Pár hete véletlenül kezembe került a gyerek zárójelentése. Ha már, akkor megnéztem mit is fordítottak le nekünk (ingyen) angolra. Nos két vagy 3 mondatot. Következtetés címszó alatt.
Ennyit arról, hogy lefordították a zárójelentést. :-/
Pár nap mulva utazunk haza, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e válaszlevelünk.
Előzmény: Törölt nick (294)
Maminti Creative Commons License 2003.12.16 0 0 301
Nem igazán tudom, hogyan és miként szokás ellenőrizni az orvosokat, pláne a főorvosokat, ha és egyáltalán tesznek ilyet. Az biztos, hogy ezt a dokit elég nehezen is tudták volna, már ha igaz, hogy nem is dokumentálta a vizsgálatait. S az is biztos, hogy nagyon népszerű és közkedvelt volt, a Babaneten a vonatkozó topikban elég sokan gondolkodnak azon, hogy követik a másik kórházba is (állitólag a HIETÉ-re ment.) Személy szerint nem a Mávban szültem, igy csak hallomásból tudom, hogy általában a természetesebb módszereket kedvelik, ha lehet kihúzatják a kismamával epidurál és egyéb fájdalomcsillapitók nélkül, de van minden más szüléskönnyitő eszközük.

De ennek az egésznek semmi köze a kórház bababarát ciméhez, amit a csecsemők gondozásával érdemelhet ki egy kórház (együtt lehet végig az anyával, nem adnak kiegészitést stb).

Előzmény: Törölt nick (296)
ároncica Creative Commons License 2003.12.16 0 0 300
A Mávos esetről lesz ma szó az aktívban.(TV2)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.16 0 0 299
én is azt tapasztalom Szegeden, hogy rutinszerűen indítják be a szülést, és ebből lesz a sok császármetszés is:(
Előzmény: öregSam (297)
Maminti Creative Commons License 2003.12.16 0 0 298
Most fáj a hasam, és leszakad a derekam, egyébként is álmos vagyok, de alvás után jövök és válaszolok neked. :)
Előzmény: Törölt nick (296)
öregSam Creative Commons License 2003.12.16 0 0 297
Nem vagyok benne bizonyos, hogy ő az egyetlen. Szerintem napi gyakorlat az inditott szülés, illetve az olyan ahol valamire hivatkozva pl, a gyerek érdeke is, rövidítsük meg az anyuka szenvedését stb. az oxitocin alkalmazása. Sajnos én is így jártam fiam születésénél. A kutya nem kérdezte akarom, nem akarom, tájékoztatás semmi, csak a fenti hülye lerázó szöveg volt. Ahhoz képest, hogy elfolyt magzatvízzel, négy ujjnyi tágulással gyalogoltam be a Szt.Imrébe nem tudom mit kellett indítani. Szvsz még le akartak tudni a váltás előtt.
Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 296
Tehat volt ott ez az EGYETLEN ordogi, devians orvos (foorvos) es SENKI meg csak nem is sejtette mit muvel. Se egy szuleszno, se egy masik doki, SENKI! Evek ota csinalta, valoszinuleg nem ez a meh volt az egyetlen, amely maradando karosodast szenvedett, bizonyosan volt baba aki serult, csak halaleset nem volt meg. Ameddig az nem tortenik, addig mehet, addig csinalhatja. Senki nem latott semmit, nem szolt semmit.
Ez a horror :(

Es tudok mas dokirol akinek az ugyeleti idejeben megugrik a szulesek szama. A sajat betegeie persze. Csak o meg nem hagyott egy hullat maga mogott…

[ami a meg szomorubb szamomra, hogy mindenki lelegzet-visszafojtva varja, mikor tortenik tragedia, vagy legalabb VALAMI egy otthonszulesnel. Es hivatkoznak a muto hianyara meg a lassu mentore... :( pedig kizarolag penzkerdes az egesz.]

Előzmény: Maminti (295)
Maminti Creative Commons License 2003.12.16 0 0 295
Idike, a Máv ettől még bababarát kórház marad, a dokit meg el fogják kaszálni.
Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 294
A Mav a bababarat korhaz? Meg altalaban a korhazak "biztonsaga".
:(((
ároncica Creative Commons License 2003.12.16 0 0 293
a babaneten hol találtál róla?
Előzmény: dalia (292)
dalia Creative Commons License 2003.12.16 0 0 292
rákerestem a babaneten, bizony ő az.

...

nagyon fura érzések keringenek bennem, ott amikor szültem a lányom nem nagyon hatott meg, hogy indították a szülést, pedig nem akartam mert nem fájt és olyan természetesnek tünt... és hogy nem láttam a saját, fizetett dokimat az egész szülés alatt, az ügyeleti napján, az se, szépen megszületett jutka nélküle is, pár óra alatt.

aztán ahogy eltelt néhány nap, úgy kezdett világosodni bennem, hogy mi is történt...
és még nekem volt lekkiismeret-furdalásom, hogy szülés után azonnal orvost váltottam, és nem fizettem ki neki az előre kialkudott összeget...

szomorú vagyok az egész ügytől.

d.

Előzmény: dalia (291)
dalia Creative Commons License 2003.12.16 0 0 291
huuuuu a hideg ráz...., még a szemem is könnyes lett.

szerdán szültem,
nála. (bár nincs ott a neve, de gyakorlatilag biztos vagyok benne, a mellettem lévő szobában szült szegény kismama, akinek el kellett távolítani a méhét)

mi egyébként kettesben a férjemmel, gyakorlatilag orvosi seígtség nélkül szültünk, hálistennek.

d.

Előzmény: ároncica (290)
ároncica Creative Commons License 2003.12.16 0 0 290
ja! mindenki szerdán szült nála!!!
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 289
Bocs, elszúrtam, na újra:

Szóval ez az igazi horror:

Feljelentettek egy orvost provokált szülés miatt

Hoop Creative Commons License 2003.10.31 0 0 285
Nekem sem teljesen világos Gép mondata.
Szanyeska, mennyit tudsz az otthonszülésről, hogy kerek - perec elítéled?
Azért az elgondolkoztató, hogy elég sok "horror" sztori pont a szüléssel kapcsolatos.
Nannics Creative Commons License 2003.10.07 0 0 282
Amikor mi voltunk korhazban a mi gyerekunkkel, akkor ugyanez tortent (Budai GYK), a dokik iszonyat nagyon aranyosak voltak, a noverek tobbsege is, csak hat ha az az egy nem aranyos volt pont muszakban, akkor az eleg gaz volt. A noverkek szerettek volna elzarni az osszes jatekot a jatszoszobabol, mert oket zavarta, es az ertekezleten a dokiknak kellett leszavazni ezt a zsenialis otletet. :)
Előzmény: Balletje (281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!