Keresés

Részletes keresés

Kükü Creative Commons License 2000.08.21 0 0 154
Biztos módszerem van!

Ásványvizespalack (a nyaka és a nyakából kezdődő első egy két centi a testéből minél nagyobb szöget zárjon be) aljába mézes vizet, vagy nagyon kicsit vizezett szörpöt kell önteni, de csak két-három decit. Beleszállnak, és nem tudnak kijönni, így pár perc múlva belepottyannak a lébe és megfulladnak. A cimkét az üvegről tépd le, hogy a több fény ne felülről jöjjön, mert akkor kitalál. Pár nap alatt egy közepes darázsfészek kiírtható vele. Csak öntögetni kell a dögöket.

Kükü

Előzmény: Sinus (151)
negatív Creative Commons License 2000.08.18 0 0 153
Én régebben lángszóróval (spré + öngyújtó)írtottama darazsakat, de az valóban nem hatékony. Szagembert köll hívni.
eMM Creative Commons License 2000.08.18 0 0 152
Így sehogy, nekünk is így van egy fészkünk a telken.
Amit próbálni lehet az a "darázscsapda" azaz kiraksz nekik valami finomat, és amikor már gyűltek rá páran, lefújod.
De ez is csak az állományt csökkenti sajna.
Előzmény: Sinus (151)
Sinus Creative Commons License 2000.08.18 0 0 151
Hi

Talan kicsit offtopic, de azer mekkerdezem: darazsfeszekkel mit lehet kezdeni? Leverni / kifustolni / ilyesmit nem lehet mert olyan helyen van, hanem a tarsasagot kellene kiirtani belole. Otletek?

koszi
Sinus

eMM Creative Commons License 2000.08.17 0 0 150
Miért, neMMszeretik a paradicsomot?
Előzmény: mángorló (149)
mángorló Creative Commons License 2000.08.07 0 0 149
Most olvastuk párommal a Fűszer és Gyógynövények határozókönyvben, hogy Mexikóban a paradicsom zöld hajtásait fellógatják a házban, ezzel riasztják el a CSÓTÁNYOKAT!!!!
Kükü Creative Commons License 2000.07.11 0 0 148
van még a vicces nevű VAPE Tecno...
...muzikálisabb példányoknak. :)
Előzmény: negatív (147)
negatív Creative Commons License 2000.07.11 0 0 147
Bábolna cuccot kajzersz közértben vettem.
micu Creative Commons License 2000.07.10 0 0 146
Viszont a dezodorra, légfrissitőre nem reagálnak. Nagyobb tárgyakra /* strandpapucs, újság (lehetőleg olyan amit már nem akarsz olvasni :-) */ azonban remekül.
Egyébként ha az emlősök közül a gepárd a leggyorsabb, akkor a rovarok között valószínűleg a csótány. Viszont elég hülyécske: ha olyan helyen van ahol nem akarod hogy nyomot hagyjon elég lesodorni és máris halottnak tetteti magát. Ezután már elég könnyű őt megszabadítani a tettetés fáradalmaitól.

Üdv:Micu

Előzmény: Spinderella (143)
micu Creative Commons License 2000.07.10 0 0 145
Ez a módszer nálam is bejött. Csak ne feledkezz el a szúnyoghálóról sem, mert ha sokat szellőztetsz kellemetlen meglepetések érhetnek.
Üdv:Micu
Előzmény: Manu Chao (142)
micu Creative Commons License 2000.07.10 0 0 144
Viszont mennyivel jobb mintha zöld, vagy mondjuk vörös trutyi lenne benne ;-)

Üdv:Micu

Előzmény: Weisz Mici (136)
Spinderella Creative Commons License 2000.07.10 0 0 143
Sziasztok!

10 emeletes panelban lakom, szóval csótánytéren edzettnek tekintem magamat.:) Úgy 5 éve valóságos inváziót rendeztek a dögök a ház lakói ellen, de kiütéssel győzött az emberiség! Na nem ment valami egyszerűen, mert a fölöttünk lakó család csak panaszkodni tudott, hogy a csótányok a már hűtőszekrényében (!!!) is mászkálnak,tenni ellenük semmi nem volt hajlandó. Aztán amikor már a sokadik alkalommal bogarasodott el újra a ház (mert ugye mi hiába irtattunk, volt hol meghúzia magát), akkor már lincshangulat kezdett kialakulni, és a lakótárs gyorsan véleményt változtatott.:)
Pár évig nyugi volt, ám a jómultkorában megint találtam egyet (megjegyzem, évek óta rendszeresen irtatjuk, nehogy visszajöjjön), a pasasnak, aki kijött körbefújkálni a lakást, említettem, és mondta, hogy ha csak egyet találtunk, az még nem baj, ugyanis az a "felderítő", aki szemlézi a terepet, hogy mennyire alkalmas letelepedésre. Hát mit mondjak, nem örültem, hogy csak úgy bérbe akarják venni a lakásomat! :) De szerencsére most megint nem láttam jó ideje egyet sem, pedig sasszemekkel figyelek, főleg a konyhában, mert tapasztalataim szerint ott szeret igazan lenni.

Pár extra a témához:
- a csótányok szeretik a zenét. Ezt a konklúziót akkor vontam le, amikor jópár éve az egyik példányt a szobámban, a tévé hangszóróján láttam ücsörögni, miközben a tévéből éppen üvöltött valamilyen zene.
- valóban igénytelen állatok: nem törődnek a frizurájukkal! Ezt onnan tudom, hogy amikor az egyiket - rovarölö spré hiányában - hajlakkal fújtam be, élénken tiltakozott egy kis ideig, aztán szépen csendben az örök vadászmezőre távozott. _Fényes_ temetése volt.:))))
- sekély vízben igen jól úsznak - az az egyed, akit a konyhában értem tetten falonmászás bűntettének elkövetése közben (valószínűleg nem volt elég ideje elmenekülni), csak a képembe röhögött, amikor lelocsoltam, és simán továbbtipegett.

Üdv,

Spin

Manu Chao Creative Commons License 2000.07.10 0 0 142
Bármelyik nagyobb háztartási boltban kapható, NATO kompatibilis cucc, de ha van építkező ismerősöd, kölcsön is kérheted. Szilikont a pisztolyba illeszthető szabványos hengerben végy, több fajta van, én a fehéret vagy az átlátszót javaslom (az utóbbi a szín miatt univerzálisabb) beteszed a stukkerbe, nyomsz vele, és vizes gumikesztyűvel elsimítod a résen, illetve a tömitendő fugán. Külön kiemelem a csempesor és a fal találkozási pontjait, néhány mm rés általában látható itt a régebbi kecókban. A szilikon jól bírja a hőtágulást, úgyhogy évekig jól véd a behatolók ellen.
Igaz harcodhoz sok sikert kívánva:
A rettenthetetlen.
Előzmény: zsuzsa (140)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.10 0 0 140
Nalunk nincsen ( helyesbitek még nincsen ) de ez a horror topic lett a kedvenc olvasmanyom :-(
kerdes :

HOL KAPNI OLYAN FUGAZOPISZTOLYT, AMIROL BESZELTEL? ES A SZILIKONT ADJAK HOZZA VAGY VENNI KELL?
EZT A BABOLNA BIO CUCCOT ARULJAK HAZTARTASI BOLTBAN?

örök hála a válaszért.

zs

Előzmény: Manu Chao (138)
Manu Chao Creative Commons License 2000.07.10 0 0 138
MEGOLDÁS.

(Földszinti, társasházi lakásban több éves inváziót szüntettem meg vele)
1. Ne gipszelj - SZILIKONOZZ! Fugázópisztollyal menj végig minden repedésen, csővég melletti résen, stb. ahol be tud jönni, u.i. a kicsik sokkal kisebb résen átférnek.
A gipsz (főleg a melegvizes csövek mellett) nem jó mert nem bírja a tágulást, valamint összeesik, berepedezik.
2. Lényeges, hogy a fürdőszobai fali szellőzőrostélyra sűrű szövésű harisnyát feszíts keretre.
3. Miután hermetikusan lezárva az invaderek elől a kecó, jöhet az OVERKILL. Én a Bábolna-bio féle cuccot használtam, de más is jó lehet. Lényeg hogy ne sajnáld az anyagot, minden fal mellett menj végig, küszöböknél fokozottan. 2-3 hét után (mikor az előző attakk elől még védett peték kikeltek) újra meg kell ismételni a genocidumot, bár ekkorra a szerteszét heverő tetemek látványa a siker jóleső érzésével koronázza erőfeszítéseidet.
Mindez pedig történt egy esztendőnek előtte, és azóta egyetlen kis Gregor Samsac-ot sem láttam.

Weisz Mici Creative Commons License 2000.07.10 0 0 136
Feher trutyi van benne???!!??? JJUUUUUUJJJJJ!!!!!
PFUJJJJ!!!!!
Meg sosem mertem egyet sem agyonutni, csak addig sikitottam, amig valaki mas nem tette meg helyettem. Es akkor sem neztem oda (ezutan sem fogok).
Mici
Előzmény: micu (129)
Kükü Creative Commons License 2000.07.10 0 0 135
Képben vagyok...
Előzmény: Ford Fairlane (128)
eMM Creative Commons License 2000.07.10 0 0 134
Nálam a mikró mögött nagyon szeretnek lakni, héha bepofátlankodnak a mikróba is.
Olyankor csótánysütés van, de nagyon lyól bírják a dögök.
Ha Lbjik valamilyen résbe belül akkor túléli mert gondolom "leárnyékolódik" a mikrohullám.
Előzmény: micu (133)
micu Creative Commons License 2000.07.10 0 0 133
Igen, egyszer én is csodálkoztam reggeli készítéskor, mi az az égett szag ? Viszont a mikróban nálam még nem fordult elő...
Üdv:Micu
Előzmény: eMM (132)
eMM Creative Commons License 2000.07.09 0 0 132
Érdekes a mikrót azt nálam is nagyon csípi, de a tűzhelyet aztat hanyagolja.
Ámbár az nálam gáztűzhely.
Előzmény: potser (126)
micu Creative Commons License 2000.07.09 0 0 131
Most meg a szobámban fogtam egyet. Lehet hogy nem kellene ennyit szellőztetnem, vagy be kéne szereznem egy szúnyoghálót. Ezt is fogyókúrára akartam fogni, de élénken tiltakozott, hogy ő már amúgy is a korszerű táplálkozás híve, valamint a sok testmozgásé. Ezt demonstrálandó rövid bemutatót tartott futkosásból. De aztán a strandpapucsommal sikerült meggyőznöm az én módszerem helyességéről, és nem tiltakozott tovább...

Üdv:Micu

vazzegkritizalok Creative Commons License 2000.07.08 0 0 130
Halálbüntetést a csótányokra! :)
Előzmény: micu (129)
micu Creative Commons License 2000.07.08 0 0 129
Most fogtam egy királyi példányt a hűtőszekrény ajtajának tetején. Ott csövezett, és kikérte magának a háborgatást. Többé nem tesz ilyet, mivel beirattam egy radikális fogyókúrára /aminek hatására sokkal laposabb lett a potroha, miután a benne lévő felesleges fehér anyag nagy része eltávozott belőle/ ;-).

Üdv:Micu

Kükü Creative Commons License 2000.07.08 0 0 127
Hát ez a Gregor kedves ember lehet...
Előzmény: Ford Fairlane (125)
potser Creative Commons License 2000.07.07 0 0 126
Helló!

Mi tízemeletesben lakunk, és sajnos nincs szervezett irtás, mert a lakók fele nem engedné be a szakembereket (győzködés hiába, évek óta). A protect B por szerintem náluk a táplálékuk lett. Réseket betömni reménytelen, a vízcsövek a konyhában szabadon állnak, fürdő dettó.
Beköltöztek a villanykapcsoló mögé, a mikróba (képzeljétek el, hogy a digitális kijelzőn belülről egy csótány néz veletek farkasszemet), a villanytűzhelybe...
A kézi levadászás mellett (villany leó, rendszeresített csótánycsapó falapocska elő, villany föl, küzdelem indul)a festés után fönnmaradt sárga ragasztószalagba tudnak beleragadni, úgyhogy, mióta egy éjjel arra ébredtem, hogy csótány szalad át az arcomon, ilyennek védem a bejáratot. De érik egy vegyszeres irtás, ha csak pár hétig nyugodtan alhatunk.
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogyan lehet az, hogy az emberiség akaratlanul kipusztított sok száz állatfajt, ezt (a hármat) meg akarva se megy. Ha ezzel foglalkoztak volna hidegháború helyett...

Kükü Creative Commons License 2000.07.07 0 0 124
Kis hazánkban kipusztultak a csótányok...
Nálunk sem találtam többet...
Akkor süllyedjünk!
Kükü Creative Commons License 2000.07.04 0 0 123
...senki többet harmadszor...
Kükü Creative Commons License 2000.06.30 0 0 122
A xx ker tűzoltóságnál...
...éjjelente átlag két szirénázás.
...ilyenkor körbenézek a padlón.
Előzmény: eMM (113)
Nannics Creative Commons License 2000.06.30 0 0 121
Csótányálló nőőőő?!!! És éééén???
Előzmény: Kükü (116)
ÉgőHalak Creative Commons License 2000.06.30 0 0 120
Én általában még akkor is ütöm a csótány egy darabig, amikor már tutira meg van halva, ezáltal csökken a lelkemben felgyülemlett feszültség, és ez nem csak ezekre a rovarokra vonatkozóan van így, hanem a világgal általában lévő problémáim is könnyebben elviselhetőek egy ilyen mészárlás után.

Mink egyébként ragadós csapdát vetettünk be, ami teljesen kingkong, mert szagtalan és kínos pusztulást biztosít a csótányoknak.

step it up, no fear

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!