Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26354

Ez eddig egy nagy nulla. De Promes és Traore a két leggyengébb (bár, nagy a verseny, Onana is majdnem összehozott egy gólt például). Jöjjön Antony és Huntelaar (vagy Brobbey), Promes és Traore helyett, Tadic pedig menjen vissza a bal oldalra. Tavaly is akkor voltunk a leggyengébbek, amikor a sook sérülés miatt jobb oldalon játszott.

nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26353

De miért kezd Antony helyett Promes?

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26352

Hogy Slot a Feyenoorddal tárgyalt, még csak találgatás, bár sok minden mutat arra, hogy igaz Úgy látszik, az AZ edzők szeretnek rosszabb klubokba menni. Slot elődje Van den Brom az Utrechtbe ment. Az még nagyobb visszalépés. De Slot egy az akkorinál sokkal jobb AZ-et hagy el két év után. Valami lehet a háttérben, vagy már nyáron hívta egy szemében komolyabb klub. Akkor is furcsa. Érdekes fejlemény lenne, ha Ten Hag lenne az utódja az AZ-ben, de ez nem valószínű. Még érdekesebb lenne, ha egy Feyenoordos edző követné. Olyan sok van.

Előzmény: nj (26351)
nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26351

Az AZ kirúgta edzőjét, Arne Slotot, mert tárgyalt a Feyenoorddal. Őszintén szólva nem értem, hogy miért akar odamenni, az AZ-ben sokkal több a perspektíva! Már most is jobb játékosaik vannak és az utánpótlás nevelésük is nagyságrendekkel jobb. A Feyenoord mellett csak a neve és a stadionja szól (és esetleg a járvány után közönsége), de ilyenekért komoly edző nem vált.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26350

"E két meccsen két gólt lőtt és egy 11-est harcolt ki"

Nem igaz. 1 gól, 1 assziszt és 1 11-es. Az se rossz.

Előzmény: Gyenyi (26349)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26349

A Liverpool meccsekről kár vitatkozni, mert nem ugyanazokat a meccseket láttuk.

 

" 6 bajnokiból. Majd nézzük meg januártól, amikor komolyabb ellenfelekkel is találkozunk. "

Én a BL meccseket is beszámítottam A dánok is azért jobbak, min egy átlagos holland klub és az Atalanta talán még szerinted is komolyabb. E két meccsen két gólt lőtt és egy 11-est harcolt ki, és úgy általában is jó volt. 8 meccsből egyszer nem volt jó. Remélem, szerdán is ő lesz középen.

Előzmény: nj (26348)
nj Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26348

"Nem azért jobbak a jobbszélen, mert brazilok, de jobbak, és pont kettőjükről beszéltem."

 

Attól, hogy többször elmondod, még nem lesz igaz. Antony jobb a jobbszélen, de Neresről ez már nem feltétlenül mondható el.

 

"Mármint, hogy a Liverpool jobban bírta."

 

Itt nem egyszerűen arról volt szó, hogy a végét jobban bírják, amire te folyamatosan kihegyezed a dolgot, hanem, hogy általában jobbak kondicionálisan, futógyorsaságban. Mivel komolyabb bajnokságban játszanak. És ezt ideig-óráig még ellensúlyozzuk ugyan, megpróbálunk a saját tempónkhoz képest jóval gyorsabban játszani, de ez azt is jelenti, hogy sokkal többet hibázunk, sokkal több a pontatlanság a játékunkban, mert mindenhová előbb érnek oda. És az nyilván igaz, hogy ez gyakran a végén csúcsosodik ki, mert akkorra fogy el az erő és a fáradtabb játékos nem tud már úgy koncentrálni. Ha pedig nem próbálunk gyorsabban játszani, akkor meg az lesz, ami most, hogy nem tudunk elég helyzetet kialakítani ahhoz, hogy abból megfelelő számú gólt tudjunk szerezni.

 

"Azaz volt egy rossz meccse."

 

Eddig. 6 bajnokiból. Majd nézzük meg januártól, amikor komolyabb ellenfelekkel is találkozunk. 

 

"Igazad van Danny mondta szó szerint, hogy "Klaas Jan is tudja, hogy annak gólnak kellett volna lennie."

 

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy Huntelaar ezt mondta volna, hanem, hogy Blind mit gondol erről az egészről.

 

"Én nem hasonlítottam össze, melyik volt nagyobb hiba."

 

Nem. Te csak azt mondtad, hogy nem tudod eldönteni, hogy melyikük hibája miatt kaptunk ki. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem tudod, melyikük hibázott nagyobbat.

Előzmény: Gyenyi (26347)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26347

"Nem hiszem, hogy ez származás kérdése lenne. Neres is tudott még tavaly, meg tavalyelőtt."

Vicces vagy. Nem azért jobbak a jobbszélen, mert brazilok, de jobbak, és pont kettőjükről beszéltem. (Tulajdonképpen jogos a szemrehányás, mert, ha két marokkói lett volna, fel sem merült volna bennem, hogy úgy beszéljek róluk. De úgy érzem, valakit lebrazilozni még nem számít diszkriminációnak.)  Neres még így is jobb volt, mint Antony, de mivel a jobbszélen még jobb, és jobb formában van, mint Antony, a jobb szélre tettem volna. Sajnos úgy néz ki, hogy egy ideig ez nem lesz aktuális.

 

"Dehogynem."

Mármint, hogy a Liverpool jobban bírta. Az igaz, hogy miután Ten Hag először lecserélte két addigi legjobbunkat, rosszabbak lettünk. De igazán csak akkor szorultunk be, amikor a 2 középhátvédet is lecserélte. De a Liverpooltól nem azért kaptunk kétszer ki, mert jobb volt, jobban bírta a meccsek végét, hanem mert volt egy öngól és egy óriási kapushiba. Pech.

 

"Nem tudom már, valamelyik bajnokin"

Azaz volt egy rossz meccse. Azt hiszem, az Utrecht volt az. Akkor valóban nem volt jó, de még így is jutottunk általa 11-eshez. De ha minden 8-ik meccsén rossz lesz, elégedett leszek.

 

"Dannyi Blindről beszélünk? Amúgy, biztosan röstellte, ahogy Onana is röstellte, de hogy akárcsak ötlet szintjén felmerüljön, hogy melyikük hibázott nagyobbat, az vicc."

Igazad van Danny mondta szó szerint, hogy "Klaas Jan is tudja, hogy annak gólnak kellett volna lennie."

Ha egy kapus potyagólt kap, azt mindig nagyobb hibának veszik, mint amikor egy csatár kihagy egy óriási helyzetet. Talán azért, mert jó kapusok ritkábban kapnak potyagólt. Én nem hasonlítottam össze, melyik volt nagyobb hiba. Bármelyik nélkül nem kaptunk volna ki.

Előzmény: nj (26346)
nj Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26346

A Tottenham ellen idegenben 30, otthon 50 percig voltunk jobbak. A Chelsea ellen otthon és a Liverpool elleni meccseken nem voltunk jobbak, kis jóindulattal egálban voltunk velük. Jól csak a Stamford Bridge-en játszottunk, amíg nem jött a dupla kiállítás. De ezt ki is emeltem, hogy az a kivétel. És ha még jobban visszamegyünk a 2000-es években, Manchester United, City, Arsenal kétszer. Nyerünk a United ellen, miután odahaza kikaptunk tőlük 2-0-ra és a (jelenleginél gyengébb) City ellen 1-1 győzelem és döntetlen, kimondottan jó játékkal. Az Arsenal ellen 2 döntetlen és 1 vereség a mérleg.    

 

"Ez azért a két Liverpool elleni meccsre nem volt igaz..."

 

Dehogynem.

 

"Két brazilt írtam. Tadic úgy néz ki, hogy tud."

 

Nem hiszem, hogy ez származás kérdése lenne. Neres is tudott még tavaly, meg tavalyelőtt.

 

"Ez mikor volt?"

 

Nem tudom már, valamelyik bajnokin, talán a Fortuna, vagy az Utrecht ellen? Beszéltünk is róla itt, de most nincs kedvem visszakeresni.

 

"Nem tudom. Blind azt mondta, hogy Huntelaar nagyon röstellte, hogy egy ekkora helyzetet kihagyott, és Blind szerint erre minden oka megvolt."

 

Dannyi Blindről beszélünk? Amúgy, biztosan röstellte, ahogy Onana is röstellte, de hogy akárcsak ötlet szintjén felmerüljön, hogy melyikük hibázott nagyobbat, az vicc.

 

"De én is azt mondtam, hogy, ha majd visszanyerte formáját, akkor ki lehet próbálni."

 

Próbáljuk. Csak ne 10-esként, hanem szélsőként.

 

"Csak valahogy az az érzésem, hogy végül nem lesz elég jó hozzánk."

 

Lehet, hogy így lesz. Ennek kellene kiderülnie.

Előzmény: Gyenyi (26345)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26345

"Én nem hiszek sem az átokban, sem a balszerencsében, ha ennyiszer fordul elő."

Az átkot persze nem gondoltam komolyan. Azt igen, hogy hihetetlen pech szériánk van. A 6 meccs egyikén sem voltunk 90 perc alapján mezőnyben rosszabbak.

Azért még, ha pocsékok vagyunk is egy meccsen, ami azért a Tottenham ellen az első 50 percben nem volt igaz, ha az 5 perces hosszabbítás 7-ik percének első másodperceiben kapunk ki, az pech. Ha a Chelsea elleni hazai meccsen 0:0-nál nem adnak meg egy jogos 11-est, az is pech. Ha nem adnak meg egy gólt, melynél az UEFA nem tudott olyan képet mutatni, melyből kiderült volna, hogy az lesgól volt, az is pech. Az más kérdés, hogy, mint annyiszor, míg a Chelsea Lampard cseréitől jobb lett, mi Ten Hag cseréitől rosszabbak lettünk. De, ha mi szerezzük meg a vezetést. az egész más meccs lett volna. A londoni meccsre inkább az igaz, hogy a mieinknek volt jobb az erőnlétük. És, ha szerinted, azon a meccsen sem volt pechünk, akkor nincs mit mondanom. De a két Liverpool elleni meccsen sem volt szó erőnlétbeli különbségről. Már csak azért sem, mert meg sem próbáltak nyomni. Hosszú labdákkal indították, valóban nagyon jó csatárjaiakat, akiket azért elég jól tudtunk semlegesíteni, hiszen a két meccsen csak egy-egy roppant szerencsés gólig jutottak.

 

"Mi akkor tudunk játszani, ha hagynak bennünket, ahogy a dánok tették, de az angolok nem erről híresek."

Ez azért a két Liverpool elleni meccsre nem volt igaz, és a londoni Chelsea és Tottenham ellenire sem. A két londoni elleni amszterdami meccs végére talán igen.

 

"Sajnos, az Emmen és a Venlo elleni meccsek ezekre a csatákra nem készítenek fel."

Ez igaz, de ennek nem volt szerepe Tagliafico öngóljában vagy Onana hibájában. Mert azokon kívül nem volt a Liverpool jobb.

 

"Amúgy, Tadic is ballábas, ő tud játszani a bal oldalon?"

Két brazilt írtam. Tadic úgy néz ki, hogy tud. Neres jobb volt, mint Antony, de nem volt olyan jó, mint a jobboldalon szokott lenni. Antony már egy ideje nem jó. A Neres, Traore, Tadic csatársort kellett volna hagyni! Traore az Atalanta ellen jó volt.

 

"Klaassen - Tadic - Gravenberch középpálya azért sokkal nehezebben szűrte volna meg az angol támadásokat."

Lehet. Amíg nem próbáljuk ki, nem tudhatjuk. Alvarez nem volt a védelemben rossz, de, ha a cél a győzelem, akkor ne kezdjünk 5 hátvéddel!

 

" azért láttuk már a Liverpoolnál gyengébb ellenfelek ellen is, hogy akkor meg nem tudjuk bejátszani neki a labdát."

Ez mikor volt? Az Atalanta elleni mindkét gólunkban fontos szerepe volt, a dánok elleni második meccsen asszisztja volt, a bajnokságban eddig, ha kezdett, csak egy meccsen nem volt asszisztja vagy gólja. Most valóban nem volt sehol. Nem hiszem, ez a Liverpool nem túl jó középhátvédjei miatt volt.

 

"A dánok ellen Antony nem állt rendelkezésre, ha egészséges, lehet, hogy ő kezdett volna és a dánok ellen nagy valószínűséggel jó is lett volna."

Remélem, nem ő kezdett volna, mert Neres nagyon jó volt, míg ő a VVV elleni meccsen volt utoljára jó. Más kérdés, hogy, ha egy valószínűleg rossz teszt nem lett volna, és játszhatott volna az első meccsen a Liverpool ellen, akkor talán most nem vitatkoznánk azon, hogy, pechesek vagyunk-e az angol klubok ellen. De ez is pech volt.

 

"Huntelaar meg bejött az utolsó 10 percre és azonnal helyzetbe került. Éles beadás volt, elég jó erővel is fejelt, de nem tudta ennél jobban sarokra irányítani. "

Nem tudom. Blind azt mondta, hogy Huntelaar nagyon röstellte, hogy egy ekkora helyzetet kihagyott, és Blind szerint erre minden oka megvolt. Senki nem zavarta, és tudta volna a labdát jobban irányítani. Én biztos nem, Klaassen sem, talán Traore sem, de ő Huntelaar.

 

" attól, hogy szerzett egy gólt az Emmen ellen, még nem nyerte vissza a formáját."

Megint olyasmiben vitatkozol, amit nem mondtam. Azt mondtam, hogy "mintha kezdené visszanyerni formáját. Az Emmen ellen nem csak gólja miatt volt jó, hanem minden, amit csinált jó volt. De én is azt mondtam, hogy, ha majd visszanyerte formáját, akkor ki lehet próbálni.

 

Ami Ekkelenkampot illeti, kár, hogy a dánok ellen az első meccsen olyan pocsék volt. Ezzel együtt én is több bizalmat adnék neki, mint Labyadnak.  Ha Ten Hag Labyadot nem tartja elég jónak a BL-re, akkor bajnokikon valóban többet játszhatna Ekkelenkamp. Csak valahogy az az érzésem, hogy végül nem lesz elég jó hozzánk. Kicsit Dani de Wit-re emlékezetet. Hiába jó az AZ-ben, nem sírom vissza.

 

Előzmény: nj (26344)
nj Creative Commons License 2020.12.02 0 0 26344

"Az utolsó két évben az angol klubok ellen átok ül rajtunk."

 

Én nem hiszek sem az átokban, sem a balszerencsében, ha ennyiszer fordul elő. Egyszerűen arról van szó, hogy azt a sebességet, azt a fizikai erőfölényt nem tudjuk kompenzálni. Azért nincs elég gólhelyzetünk - kivéve a Chelsea elleni 4-4 - ill. azért lövünk kevés gólt, mert nincs területünk és nincs időnk. Annyit és olyan sebességgel futnak, hogy mindig lezárják a területeket és folyamatosan ott vannak a nyakunkon. Ezért hibázunk annyit. Ugyanakkor pedig villámgyors, klasszis csatáraik is vannak, akiket egy az egyben nem nagyon tudunk tartani, ha viszont túl sokan vagyunk hátul, akkor elöl vagyunk túl kevesen és nem tudjuk nyomás alatt tartani őket.

Mi akkor tudunk játszani, ha hagynak bennünket, ahogy a dánok tették, de az angolok nem erről híresek. Sajnos, az Emmen és a Venlo elleni meccsek ezekre a csatákra nem készítenek fel.

 

"Mindkét ballábas brazil a jobbszélen jobb, így egyszerre nem szabad kezdeniük."

 

Ez nem így van, Neres a balszélen azért valamivel veszélyesebb volt, mint Antony a jobb oldalon. És korábban is játszott azon az oldalon (jól), mielőtt Promes visszatért volna. Amúgy, Tadic is ballábas, ő tud játszani a bal oldalon?

A csatársorral, szerintem, az a baj, hogy nem tudsz összeállítani egy olyat, hogy állandó fenyegetést is jelentsen az ellenfél kapujára, de le is tudjanak támadni és ha kell, vissza is tudjanak jönni védekezni a felfutó védőkkel. A két szélső tegnap megpróbált a vonalak mentén a védelem mögé kerülni, kevés sikerrel, ha mégis összejött, akkor középen nem volt senki, mert Tadic mélyen hátrahúzódva játszott. Ők maguk viszont nem tudtak kapura törni, csak egyszer-kétszer, mert többnyire kiszorították őket. Emiatt a liverpooli védelemre egyáltalán nem nehezedett komoly nyomás. Be lehetett volna küldeni előbb Traoret, ez igaz, de kit hozzunk le? Antonyt, aki a két szélső közül még mindig gólerősebbnek tűnik? Akkor Neres átjön a jobb oldalra és ő kerül szembe Robertsonnal, aki mellett ő sem evett volna meg sok sót. Tadicot? Az egyetlen csatárt, aki jó az összjátékban és azért még mindig benne van meg legjobban a gól? Nerest, aki addig a legaktívabb volt? Vagy küldjük be pl. Alvarez helyett? Ez elsőre jó ötletnek tűnik, de a védekezés és a támadás közötti egyensúly azonnal felborult volna, egy Klaassen - Tadic - Gravenberch középpálya azért sokkal nehezebben szűrte volna meg az angol támadásokat. Végül Neres sérülése megoldotta ezt a dilemmát, de jobbak nem lettünk Traoreval sem. Akivel meg az a baj, hogy elég statikus, Tadiccsal ellentétben ő beáll a védők közé, de azért láttuk már a Liverpoolnál gyengébb ellenfelek ellen is, hogy akkor meg nem tudjuk bejátszani neki a labdát. A Twente ellen, persze, ki lehetne próbálni Tadicot 10-esnek, Traoret centernek, de félek, hogy abból az Atalanta elleni meccsre vonatkozóan nem sok következtetést tudnánk levonni.  

 

"Eleve nagy hiba volt így felforgatni a csapatot. Azzal a 11-gyel kellett volna kezdeni, amelyik egy hete a dánok ellen nagyon jó volt."

 

A dánok ellen Antony nem állt rendelkezésre, ha egészséges, lehet, hogy ő kezdett volna és a dánok ellen nagy valószínűséggel jó is lett volna. De a Liverpool kb. 3 klasszissal jobb, mint a dánok, ráadásul utóbbiak stílusa is nekünk kedvezett, ellenük nem olyan nagy kunszt jónak lenni.

 

"Ha a helyzetkihasználás jobb lett volna, 7-8 góllal nyerünk."

 

Mármint a dánok ellen, gondolom. De azért még az is túlzás, ha figyelembe vesszük, hogy összesen 9 kaput eltaláló lövésünk volt. De 4-5 gólt azért szerezhettünk volna.

 

"Nem tudom eldönteni, hogy tegnap Huntelaar vagy Onana miatt kaptunk-e ki."

 

Hát, ha ezt nem tudod eldönteni, akkor nálad nagyon nagy baj van! :-) Onana kapott egy potyagólt, ami nélkül pontot szerezhettünk volna. Huntelaar meg bejött az utolsó 10 percre és azonnal helyzetbe került. Éles beadás volt, elég jó erővel is fejelt, de nem tudta ennél jobban sarokra irányítani. Nyilván ő kell, hogy bűnbak legyen, nem azok, akiknek ehhez (mármint a helyzetbe kerüléshez) 80-90 perc is kevés volt! :-)

 

"A 10-es poszt problematikus. Nem tudom, miért nem lehet Tadicot kipróbálni. Ő nem akarná?"

 

Azt én sem tudom, de félek, hogy az ő futómennyisége, védőmunkája ehhez nem lenne elég. Vagy csak úgy 60-70 percre.

 

"Tegnap megláthattuk volna, mit ér komolyabb ellenfél ellen, de ahhoz nem játszott eleget."

 

Szerintem, ahhoz pont eleget játszott, hogy lássuk, hogy ő ide kevés.

 

"Mintha Promes kezdené visszanyerni formáját. Ha visszanyerte, őt is kipróbálnám."

 

Először is: attól, hogy szerzett egy gólt az Emmen ellen, még nem nyerte vissza a formáját. Másodszor pedig hányszor kell még csődöt mondania ahhoz, hogy belásd, hogy nem alkalmas 10-esnek. És mikor akarod kipróbálni? A Twente ellen? És ha ott jó is lenne, abból mi következik? Promes szélső, ha mindenképpen játszatni akarod, tedd oda. De ott azért vannak nála jobbak.

 

"Ekkelenkampot is, de félek ő is csak a bajnokság szintje."

 

Lehet. De ezt soha nem tudjuk meg, ha nem kap egyszer huzamosabb időszakra (6-8 meccsre) bizalmat. Schuurs is bizonytalan volt, még most sem az igazi, de a meccsrutin azért lassan meghozza az eredményét. Kudus sérülése és Klaassen megváltozott szerepköre miatt Ekkelenkamp az egyetlen vérbeli 10-es a keretben. Olyan, aki hajlandó futni is, beletenni a mezőnymunkát, érzi az összjátékot is, be tud futni üres területre, mint Van de Beek és a kapura is veszélyes. Ezekből egy vagy több hiányzik mind Tadicból (mezőnymunka), mind Labyadból (mezőnymunka, beindulás és gólveszély), mind Promesből (összjáték, beindulás).

Előzmény: Gyenyi (26343)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.02 0 0 26343

Legjobban az tetszett, amennyire Klopp a végén örült. Azért az jelent valamit, hogy a világkupa győztese, az angol bajnok, a bajnokságban jelenleg is vezető, és még mindig a világ egyik legjobbjának edzője annyira örült egy ellenünk egy potyagóllal megszerzett győzelemnek. E meccsből nem következik, hogy nagyon le vagyunk maradva az éltől. Abból sem, hogy 2018 óta a BL-ben egy gólnál többel nem kaptunk ki. Sok ilyen klub nincs. Pedig nem akármilyen ellenfeleink voltak.

Tegnap az első 10 percet leszámítva, a gólig jobbak voltunk a Liverpoolnál. Utána felszabadultabban játszott a Liverpool, hiszen nekik a döntetlen is elég volt. Nekünk viszont támadnunk kellett, így kontráik veszélyesebbek lettek. Azért a meccs legnagyobb helyzetét mi dolgoztuk ki, amit sajnos Huntelaar kihagyott.

Az utolsó két évben az angol klubok ellen átok ül rajtunk. 3 angol csapat ellen 6 meccsből egyet megnyertünk, egy roppant pechesen csak döntetlen lett, négyet pedig ugyancsak nagyon pechesen 1-1 góllal elvesztettünk.

Sajnos bejött, amitől féltem. Ez a csatársor így nem jó. Mindkét ballábas brazil a jobbszélen jobb, így egyszerre nem szabad kezdeniük. Neres van jobb formában. Traore jobb center, mint Tadic, és Tadic a balszélről jobb, mint Neres, és persze jobb is, mint Antony.

Eleve nagy hiba volt így felforgatni a csapatot. Azzal a 11-gyel kellett volna kezdeni, amelyik egy hete a dánok ellen nagyon jó volt. Ha a helyzetkihasználás jobb lett volna, 7-8 góllal nyerünk. De, mint tegnap láttuk, még egy Huntelaar is ki tud hagyni hatalmas helyzetet. Nem tudom eldönteni, hogy tegnap Huntelaar vagy Onana miatt kaptunk-e ki. Mindketten nagyot hibáztak, csak a kapussal szemben szigorúbbak szoktak lenni.

Ki gondolta volna, hogy az Atalanta a dánok ellen sem tud nyerni? Idegenben mindkét meccsüket megnyerték, otthon egyet elvesztettek kettőt keservesen kihúztak döntetlenre. Remélem, egy hét múlva idegenbeli mérlegük is sokkal rosszabb lesz. Támadnunk kell, de ésszel.

Mazraoui, Schuurs és Gravenberch egyre jobbak. Tagliafico is kezdi visszanyerni formáját. Klaassen mindig jó. A 10-es poszt problematikus. Nem tudom, miért nem lehet Tadicot kipróbálni. Ő nem akarná? Labyad a bajnokság közép és kiscsapatai ellen megfelel. Tegnap megláthattuk volna, mit ér komolyabb ellenfél ellen, de ahhoz nem játszott eleget. Mintha Promes kezdené visszanyerni formáját. Ha visszanyerte, őt is kipróbálnám. Ekkelenkampot is, de félek ő is csak a bajnokság szintje. Antony? Csak lenne már Kudus!

Furcsa, hogy mindenki annyira szidja, és egyforma rossznak tartja Nerest és Antonyt. Szerintem Neres nem volt olyan rossz. Rengeteget dolgozott, voltak jó passzai, és végül is ő volt legközelebb egy gólhoz. Antony alig volt játékban, de Tadic is elég rossz volt.

nj Creative Commons License 2020.12.02 0 0 26342

A VI osztályzatai:

 

Onana 5; Mazraoui 8, Schuurs 8, Blind 6, Tagliafico 6.5; Álvarez 6, Klaassen 6, Gravenberch 8; Antony 5, Tadić 6, Neres 5.

Nagyjából egyezik az enyémmel, de én Schuursnak csak 7-est, Tagliaficonak 6-ost adnék, Klaassennek viszont 6.5-öt, vagy ha csak egész számokkal dolgozunk, akkor 7-est.

nj Creative Commons License 2020.12.02 0 0 26341

"Persze ezeket be lehetett volna lőni, de  nekik legalább annyi és talán nagyobb helyzete volt."

 

Így van, nekik is voltak gólhelyzeteik. Volt egy kapufa itt, egy ott, nekik Firminho nagy helyzete és amit Salah mellé-fölé lőtt, nekünk amit Gravenberch fölé rúgott és Huntelaar fejese. Annak ellenére, hogy a Liverpool alapvetően jobb csapat, a helyzetek alapján ez is egy x-es meccs volt, mint az amszterdami. Na, de ők sem a helyzeteiket lőtték be, hanem találtak 2 gólt. És így lett nekik 6 pontjuk, nekünk meg 0. Ami a játék képe és a helyzetek alapján azért túlzás. Ha hátul rontunk, azt csak úgy lehetett volna ellensúlyozni, hogy legalább berúgjuk, ami helyzetünk adódik, de a kapu előtti impotencia oda vezetett, hogy kétszer kaptunk ki olyan meccseken, amikben azért több volt.

 

"Egyébként most választ kaphattunk a korábbi kérdésedre, hogy mi vagyunk jók a bajnokság meccsei alapján vagy az ellenfelek gyengék."

 

Valahol azért sejthető volt a válasz. Nyilván nem ugyanaz a Liverpool és a Venlo szintje. Ezzel együtt vannak biztató momentumok, Schuurs és Gravenberch pl. jobbak, mint idény elején, ezt most komoly ellenfél ellen is lemérhettük. Viszont az is kiderült, ami szintén sejthető volt, hogy az Antony - Tadic - Neres trió súlytalan nemzetközi élcsapatok ellen (de minden valószínűség szerint Traoreval sem lettünk volna jobbak) és Ziyech kreativitása egyelőre pótolhatatlan. És, mivel Kudus nincs, Klaassenre viszont a védelem előtt van szükség, jó lenne egy igazán jó 10-es. Labyad nem az, Ekkelenkamp még a bajnokikon sem mindig játszik, Promest pedig inkább ne próbálgassuk ott, ha a saját posztján (a szélen) sem jó. Annak fényében, amennyit (nem) játszik Van de Beek a Manchester Unitedben, akár maradhatott is volna. Nálunk fontosabb szerepe volt, mint Manchesterben, ahol gyakorlatilag cserejátékos. Jó, nyilván szükség volt a bevételre a korona miatt és hogy a járvány miatti bevételkiesés ellenére legyen miből megvenni Klaassent, Antonyt és Kudust. Ha nem adjuk el, Klaassent sem hozzuk vissza. Jövő nyáron meg úgyis elment volna valahová.

 

"Ez nemzetközi szinten nem működik, de félek tőle a holland top 3 konkurens ellen sem lesz így elég."

 

Jelenleg a holland top 3 is elég messze van a nemzetközi élvonaltól, még nálunk is messzebb! Látjuk őket az EL-ben, ami kb. a nemzetközi 3. vonal. Lehet, hogy jobbak, mint az Emmen, de biztos, hogy rosszabbak, mint az Atalanta. Meglátjuk, mire megyünk ellenük.

Előzmény: Manoh (26338)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.12.02 0 0 26340

Azert az egesz Onana golhoz tegyuk hozza , hogy a meccs vegen volt egy nagyon szimpatikus nyilatkozata. Elnezest ker, tudja, hogy rajta ment el a meccs(ez azert nem igaz). Ha most emiatt felszívja magat, es lehozz nullara az olaszok ellen, es tovabbjutunk, akkor reszemrol megbocsajtok. Amugy igazad van NJ, impotensek vagyunk elől, pont ezert nem azzal a felallassal kezdtem volna, ami kb egy szezonban mukodott a BLben, tehat Tadic centerkent. Alvares helyett Tadic 10es,Traore kezd spiccben. 

nj Creative Commons License 2020.12.02 0 0 26339

Szerintem, Nerest akkor lehetett volna dicsérni, ha gólt is lő.

Az Atalanta meg tudta verni a Liverpoolt, ráadásul mi az olaszok elleni meccset is elszúrtuk 2-0-ról. 5 meccsen 7 rúgott gól nagyon kevés. Ezért fogunk kiesni.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26337)
Manoh Creative Commons License 2020.12.02 0 0 26338

"Alapvetően nem Alvarezen múlt, hanem azon, hogy minden helyzetett kihagytunk. A mezőnyjáték önmagában még nem lett volna olyan vészes, de ha nem tudunk betalálni, hátul viszont mindig összehozunk egy-egy hülye gólt (legutóbb Tagliafico öngólja, most Onana nagy hibája), annak törvényszerűen nem is lehet más a vége, csak vereség."

 

Kezdjük azzal, hogy 5 perc után nekik volt kapufájuk, azaz már akkor simán hátrányba kerülhettünk volna. Nekünk igazán komoly helyzetünk Neres éles szögből lövése volt "félüres" kapura, meg mikor Klaassen tisztán az ötösről mellé fejelt, volt a távoli lövés, ami középre ment és a kapus védte és már 0-1 után az utolsó percekben Huntelaar kapusba középre fejese. Persze ezeket be lehetett volna lőni, de  nekik legalább annyi és talán nagyobb helyzete volt.

Egyébként most választ kaphattunk a korábbi kérdésedre, hogy mi vagyunk jók a bajnokság meccsei alapján vagy az ellenfelek gyengék. Nos 3 komoly meccsünk volt. A Liverpool ellen a kihagyott helyzetekkel és a 2 peches góllal  2 vereség, az Atalanta ellen az első helyzeteinket belőttük vezettünk 0-2-re, de a további helyzetek kimaradtak és kontrákból kiegyenlítettek és jó, hogy végül nem kaptunk ki.

Tanulság, hogy holland közép és kiesőjelölt csapatok ellen beleférnek a hibák és a kihagyott helyzetek, mert annyival azért jobbak vagyunk náluk, hogy a nagy számok törvénye alapján előbb utóbb gólt lövünk, ami megtöri az ellenfelet. Ez nemzetközi szinten nem működik, de félek tőle a holland top 3 konkurens ellen sem lesz így elég. Az egyéni értékeléseiddel kb. egyetértek.

Az Atalanta ellen bizonyíthatja a csapat, hogy nyomás alatt és egy komolyabb csapat ellen is ütőképes.

Előzmény: nj (26336)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26337

Szerintem ha egeszseges volt, hiba volt nem Traoreval kezdeni, de minimum behozni felidoben, mikor lathato volt Anthony szenvedese. Alvarest figyeltem, egetvero hibaja nem volt, viszont nagyon nem erzi a passzsavokat, sokszor ures levegoben tenfergett, es rohangált. Egy ilyen meccsen ez komoly hatrany. Ten Hag helyeben leulnek Onanaval beszelgetni, mert bar beismerte a hibajat, de ez egy eleg komoly betli volt tole,ami raadasul elkerulheto lett volna. A kapubol kijovetel egyebkent lathatoan komoly gyengeje, kaptunk mar ebbol többször is golt.

Blind hatvedkent meg rutinbol megoldja, a bajnoksagban elkavargat, de tetu lassu mar, komolyabb szinten egyszeruen nem eleg. 

 

De Ten Hag mellett is ul ket segito, akik nem hiszem el, hogy nem szolnak neki, hogy Tadic pl a 75.percben mar 10 meteren 15metert kap, es le kene hozni, ha akarunk valamit. Tok mindegy volt, de akkor legalabb ne a falabu Labyadot eroltessuk, mikor van Ekkelenkamp, Promes, vagy barki mas. 

Bosszanto vereseg volt, mert a Pool 6 pontot hozott rajtunk, mindosszesen 1 rugott gollal.

 

Mazraoui es Schuurs volt, meg talan Neres es Gravenberch, akit dicserni lehet, Mazraoui egeszen jo meccset tudhat maga mogott. Klaasen is harcos volt. 

nj Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26336

Alapvetően nem Alvarezen múlt, hanem azon, hogy minden helyzetett kihagytunk. A mezőnyjáték önmagában még nem lett volna olyan vészes, de ha nem tudunk betalálni, hátul viszont mindig összehozunk egy-egy hülye gólt (legutóbb Tagliafico öngólja, most Onana nagy hibája), annak törvényszerűen nem is lehet más a vége, csak vereség.

 

Ami az egyéni értékeléseket illeti.

Onana hibája döntötte el a meccset, utána volt egy nagy védése, de ezt mér nem lehetett jóvá tenni..

Mazraoui volt a csapat egyik legjobbja. Schuurs az elején két hajmeresztő hibát vétett, utána sokáig egész imponálóan focizott, de a hajrában megint volt egy-két bizonytalansága. Összességében megfelelt. Blind nagyon vigyázott, hogy jól helyezkedjen és ne kelljen versenyt futni a gyors Liverpool-támadókkal, az esetek többségében ez sikerült is neki. Tagliafico változatos küzdelmet vívott Salah-val, hol ő, hol az egyiptomi győzött.

Klaassen, amíg támadó középpályást játszott, kimondottan jó volt, a cserék után kicsit eltűnt a mezőnyben, de összességében nagyon hasznosan játszott. Alvareztől nagyon féltem, de tulajdonképpen, amit képességei alapján várni lehetett tőle, azt teljesítette. Taktikailag fegyelmezetten futballozott, nem volt komoly rontása. A helyette beállt Labyad viszont gyakorlatilag észrevehetetlen volt, pedig vele akartunk támadóbb felfogásban játszani. Gravenberch végig jó teljesítmény nyújtott, meg voltam vele elégedve.

Antony nem volt olyan meghatározó, mint a gyengébb ellenfelek ellen, de a világ egyik legjobb balhátvédje volt az ellenfele, úgyhogy ez megbocsájtható. Tadic sokat dolgozott, időnként jól tette ki a labdákat jobbra-balra, de a kapura nem volt veszélyes. Neres sokat volt játékban, de kicsit kapkodott, nem nagyon tudott kapura törni, amikor egyszer sikerült, akkor kihagyott egy nagy helyzetet.

A többi csere: Martinez, Huntelaar, Traore már meglehetősen későn jött be, Huntelaar még így is majdnem kiegyenlített. Őt már a 60. perc tájékán nyugodtan be lehetett volna küldeni Neres helyett.

 

Az Atalanta ellen ki-ki meccs jön, mindenképpen nyerni kellene, de nincs túl jó előérzetem ezzel kapcsolatban. 

Előzmény: nj (26334)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26335

Onana, gratulalok, ekkora potyat szerintem utoljara pont egy regi Pool kapustol lathattunk. Felfoghatatlan volt, amit muveltel. Ten Hag meg a csereivel tenyleg elmegy melegebb eghajlatra. Labyad? Labdahoz sem ert. Majd jonnek a tobbiek a 85.percben.Amator...

nj Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26334

Olyan szépen kihagyogatta az utóbbi időben, úgy tűnt, megjött az esze. Miért az egyik legfontosabb meccs előtt kell újra hülyeséget csinálni? Adtunk egy emberelőnyt a Liverpoolnak... :-(

Labyad is jobb lett volna, Martinez is, Traore is, Ekkelenkamp is. Kis túlzással bárki.

 

Remélem, az Atalanta ellen nem lesz csapattag, mert akkor fújhatjuk a továbbjutást.

Előzmény: Gyenyi (26333)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26333

Azért erre a kezdőre egyikünk sem számított. És elég hülye ötletnek is tartom Alvarezt Labyad helyett. Nincs mit tenni, bízzunk abban, hogy Ten Hagnak lesz igaza!

nj Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26332

"Salaht elsősorban Tagliaficonak kell tartania."

 

Salahékat írtam, tehát általában a csatársorukra (Salah, Mané és aki aktuálisan a center lesz) gondoltam. Gyakorlatilag mindegyik csatáruk gyorsabb Blindnél, tehát, akivel ő fog találkozni, az is.

Előzmény: Gyenyi (26331)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26331

Ebben is van valami. Ami a hátrafutást illeti, abban Promes az ideális, de őt most legfeljebb csereként tenném be. Két jó és veszélyes bekkjük sérült. Akik helyettük vannak, azoktól kevésbé félek.

Ami Blind-et illeti, ha formában van, nincs vele hátul sem baj. Salaht elsősorban Tagliaficonak kell tartania. Persze Blindnek be kell segítenie. A lényeg, hogy a csatárok, középpályások jól szűrjenek, és a két bekk se nagyon legyen egyszerre elöl. Mostanában ez jól megy. A Emmen nem rosszabb, mint a Fortuna, de a Fortuna még tudott veszélyesen kontrázni. Az Emmen, de előtte a Midtjylland már nem nagyon tudott. A Liverpool, még mai formájában is magasabb szint, de végeredményben Amszterdamban mi voltunk veszélyesebbek. Azóta nem látszanak jobbnak.

Én egybehagynám a csapatot. Ha nagyon felkavarjuk, az a játékosok felé azt jelentheti, hogy nagyon kell tisztelnünk az ellenfelet. De amit te javasolsz, azért az is elfogadható. A lényeg, hogy jók legyünk, és szép lenne, ha nyernénk. Mindenesetre folytatni kell az idegenbeli veretlenségi sorozatot.

Előzmény: nj (26330)
nj Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26330

Azért kezdenék a két brazillal, mert Tadic nem fog visszajönni védekezni a felfutó angol szélsőhátvéddel, de Neres és Antony igen. Blindet nem tenném hátra, mert ahhoz lassú, hogy Salahékkal lépést tartson. Ha Blind nincs, akkor Ekkelenkamp helyett lehet Labyad, azt el tudom fogadni.

Előzmény: Gyenyi (26329)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.01 0 0 26329

Bár egy hónapja azt ígértem, nem fogom többé megzavarni a fórum, szememben negatív hangulatát, meggondoltam magam. Hogy azért kicsit más hangok is legyenek, néha  mégis meg fogok szólalni. De le fogok állni, ha kezd a vita elfajulni.

 

"Onana - Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Blind, Gravenberch - Antony, Tadic, Neres"

Ha ma nem kap ki az Atalanta, akkor a mai meccsen, csak a győzelemmel mehetünk valamire, mert akkor jövő héten a döntetlen is elég. Ha nem nyerünk akkor az Atalanta ellen nyernünk kell, ami persze nem lehetetlen, hiszen náluk is illett volna. Tehát, ha nem győzelemre megyünk, akkor egy tartalékcsapattal is kiállhatunk. Ezért nem kezdenék 10-es nélkül. Én is legszívesebben Tadicot látnám annak, de ahhoz jó lenne, ha az utolsó két évben egyszer is lett volna 10-es. Ekkelenkamp az első Midtjylland elleni meccsen nagyon pocsék volt. Nem mernék a Liverpool ellen vele kezdeni. Bár Promes szombaton jó volt, vele sem. Labyad sem ideális, de kezd belejönni. Amíg Kudus nincs, még ő látszik a legjobbnak. Ha Blind középen kezd, a másik két középpályás más szerepet kap. Ez Amszterdamban aránylag bejött, de akkor még nem volt a Klaassen - Gravenberch pár annyira összeszokva. Lehet gondolkozni a két brazilon a széleken és Tadic középen, de mindkét brazil a jobbszélen jobb, míg Tadic mostanában a balszélről volt nagyon jó. (Tudom, valaha vitatkoztunk azon, hogy jó lenne-e ott. Akkor azt mondtam, hogy nem. Nem volt igazam.) Traore a dánok ellen sok helyzetet kihagyott, de ez nem szokása.

A Liverpool régen volt olyan rossz, mint most. Még a rossz formában lévő Atalanta is elég könnyen elverte. Szó se róla, Jota nagy formában van, és a többi csatár is kifoghat egy jó napot, de mai formájukban el lehet kapni őket. Mi formában vagyunk, ők nem. Pechjük van a sok sérülttel, de a többiek sincsenek formában. Nem azért kaptak ki az Atalantától, mert azt a meccset nem vették komolyan, hanem mert most ennyit tudnak. Ne arra menjünk, hogy ne kapjunk ki, hanem, hogy nyerjünk. Pontosabban arra, hogy nyerjük meg utolsó két csoportmeccsünket! Kezdjen a  Midtjylland elleni kezdő: Mazra_ Schuurs, Blind, Tagliafico_Klaassen, Gravenberch_Labyad_Neres, Traore, Tadic!

Így akkor sincs nagy baj, ha Blind nem kezdhet, mert akkor ott van Martinez, és nem kell még jobban felforgatni a csapatot.

Előzmény: nj (26328)
nj Creative Commons License 2020.11.30 0 0 26328

Az én kezdőm ez lenne holnapra:

 

Onana - Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico - Klaassen, Blind, Gravenberch - Antony, Tadic, Neres

 

Ha Blind nem tudja vállalni a játékot, akkor Ekkelenkamp. Ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor jöjjön Traore Blind, vagy Ekkelenkamp helyett és Tadic menjen hátra 10-esnek.

nj Creative Commons License 2020.11.29 0 0 26327

Hát, igen, az ilyen meccsekről nincs mit írni. Az ellenfél nem tanúsított komoly ellenállást, gyakorlatilag 2-0 után már csak az volt kérdéses, hogy mennyivel nyerünk.

Szidni nem lehetett senkit, mert rossz senki sem volt, de ez adódhatott az ellenfél gyengeségéből is. Talán Klaiber a kivétel, aki mindent fölé rúgott, a sárgája pedig tök felesleges volt. Remélem, Onana nem fázott meg és a sérülés miatt lecserélt játékosok panaszai sem komolyak. 

 

Egyelőre, amióta Klaassen visszatért és nem Alvarez játszik a középpályán, a gyengébb csapatok ellen rendre magabiztosan nyerünk. Nem volt ez mindig így, úgyhogy ennek örülök.

A másik amit a dánokról mondtál, hogy nem nagy dolog őket megelőzni a BL-csoportban. Lehet, de az azért feltűnő, hogy az utóbbi években a BL-ben a rangsorban mögénk sorolt ellenfelek ellen is rendre érvényesíteni szoktuk a papírformát. Az AEK, a Lille és most a Mydtjilland ellen is oda-vissza nyertünk. Ha a selejtezőket is beleszámoljuk, akkor a Sturm, a Standard, a Dinamo Kijev, a PAOK és az APOEL ellen 6 győzelem és 4 döntetlen. Emlékezhetünk a Nice, a Rostov, a Rapid elleni elbukott párharcokra, a Celtic, az Auxerre elleni vereségekre (amiknek következtében esélyünk sem maradt a továbbjutásra) és az APOEL elleni 1-1-re (még 2014-ből). Ennyi véletlen nincs, ezt az erősebb keretnek köszönhetjük. Annak, hogy néhány éve nem csupa tapasztalatlan fiatallal állunk fel, nemcsak külföldről visszatérő, de használhatatlan veteránjaink vannak, hanem olyanok is, akik komoly hozzáadott értékkel bírnak (Huntelaar, Tadic), és vannak a legjobb futballistakorban lévő játékosaink is (Blind, Klaassen, Tagliafico, Promes, korábban Veltman, Schöne, Ziyech), akiknek a rutinja sokat ér és példaképként is szolgálnak a fiatalok előtt. Egész másképpen állnak hozzájuk, mint annak idején Sneijder és Van der Vaart Litmanenhez, talán nem véletlen, hogy mindkettőjük érdemi karrierje 28-29 éves korukra véget is ért, Van der Vaart el is maradt attól, amire a tehetsége - elvileg - predesztinálta. Az utolsó éveik gyakorlatilag értékelhetetlenek voltak.

Előzmény: Manoh (26326)
Manoh Creative Commons License 2020.11.29 0 0 26326

Magabiztos győzelmet arattunk az egyik kiesőjelölt ellen. A győzelem lehetett volna nagyobb is, de már nem volt meg a kellő koncentráció. Ten Hagnak volt lehetősége és élt is vele, hogy pihentetett, illetve lehetőséget adott azoknak, akik kevesebbet játszanak, hogy bizonyítsanak és formába jöjjenek. A 3 pont, pár játékos javuló teljesítménye és, hogy ha minden igaz komolyabban nem sérült meg senki pozitív dolgok.

Valójában viszont majd a BL meccseken kell megmutatnunk, hogy hol is tartunk.

nj Creative Commons License 2020.11.28 0 0 26325

"A Liverpool legyőzésében, mivel még nekik is kell a győzelem nem nagy rációt látok. "

 

Mondjuk, ők már akkor is továbbjutnak, ha megverik a dánokat, szóval nekik még az sem olyan nagy tragédia, ha bennünket nem vernek meg. Persze, ettől még én is azt várom, hogy kedden akarják eldönteni a továbbjutást. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de azért elengedni azt a meccset sem kell. Vesztenivalónk nincs. Maximum érvényesül a papírforma és kikapunk. De lehet, hogy pont egy ott szerzett pont, vagy gól fog hiányozni.

Előzmény: Manoh (26324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!