azt szeretném megkérdezni a tisztelt gumis urakat, hogy ha eladásra kinálnék 2db 205/55 R16 -os dunlop sp sport 2000-es gumit, az egyik kb zsir uj, a másik 7mm környéki.. az mennyit ér?
Szia DiabloCorsa! Köszi a tippet. Gyalog sajna kicsit messze lenne az általad megadott cím és sosem érnék oda. Én Pécsen lakom, de majd bemegyek itt valamelyik gumisműhelybe. Talán tudnak itt is adni. Köszönm mégegyszer a tippet. [nexus]
nem is úgy:) lemosom a kocsit, leveszem a nyárit, ráírom sima krétával a belülre hogy JE és bedobom a garázs sarkába... nem jön le, felteszem a télit a garázs másik sarkából elővéve, amin az van írva hogy JH...
A leveszed (gumis) után köll ráírni. De utána még berakod a csomagtartóba, hazaviszed, lemosod (ekkorra már régen lejött), elrakod és a következő szezonban legfeljebb csak vakarózol, hogy ki kivel vóót :o
Ha egyszer megpróbálsz ráírni sima zsírkrétával, rögtön érteni fogod, hogy miért nem jó az.
Azt hiszem nem értitek. Nekem tényleg a spéci kréta kellene. Nem autó gumikat akarok megjelölni (azt megteszik helyettem a gumis műhelyben ősszel/tavasszal), de hasonló, gumiszerű felületre kellene/kellett volna és sokat/sokszor kellett volna jelölni. Nah de mindegy. Köszi a segítséget, majd megoldom, mert mindenképpen kellene, és hamarosan. Üdv.
17-18"-os méretekben sok FK-452-t vittek már és az árához képest nagyon korrekt gumi, átlag 30e km-t mentek el, de ezt főleg nagyobb teljesítményű autókon. Minden méretben peremvédős és nagyon erős oldalfaluk van, mint általában a japán gumiknak. Semmi gond nem volt velük a viszonylag gyors kopást kivéve.
ebben van logika:)) itt a pont, téli tárolás alatt nem fog róla lejönni, ha fenntvan utána meg már mindegy, a kör kezdődik előről a téli gumi nyárra elrakásakor:)
Hali! Azért tettem fel itt a kérdést, mert eddigre már végigjártam egy rakás papírboltot és autós boltot is, de csak a hagyományos zsírkrétának nevezett dolog volt, ha volt. Az meg nem jó nekem. Azért nem jó, mert a víz is meg a síma kézzel való dörzsölés is könnyedén lehozza. Nekem olyan kellene, amit a gumisok használnak, mert jól és sokáig fennt marad és nem hozza le a víz. Ha nincs ötlet, akkor megpróbálok elmenni a napokban egy gumis műhelybe és megkérdezem ott. Csak nehogy fúrcsán nézzenek majd rám.
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Szükségem lenne egy darab olyan jelölő sárga vagy fehér színű "valamire", (sajnos a nevét nem tudom) amivel a gumisok szokták megjelölni a gumikat, hogy BH/BE/JE/JH. Azaz a téli/nyári cserekor tudják majd, hogy melyik hova kerül vissza. Hol kapható kereskedelmi forgalomban és mi a neve? Köszi előre is.