Keresés

Részletes keresés

Stefan03 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1515

Szia!

Köszönöm a gyors válaszod! Igen, orvos lesz a megoldás. Egyébként ha forró vízbe áztatom magam akkor hamar el is múlik és nem is jön vissza egy ideig!

Tehát akkor ne gondoljak olyanokra pl. rák vagy ennek durvább falytái? :)

Milyen volt a műtét? Nagyon kellemetlen? Sokáig tartott mire rehabilitálódtál? Mennyit kell vele otthon pihenni? Üdv

szepi111 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1514

Látatlanban (ami ugye semmit nem jelent) azt mondanám külső aranyér... (annyira nem külső hogy látszódjon is, de külsőnek hívják...

Nekem is ilyen tüneteim voltak, és nem múltak el, hanem gyakoribbakká váltak, erősödtek...

Aztán 3,5 hete megműtöttek... :)))

Szerintem hamar menj dokihoz, lehet te megúszhatod a műtétet...

ciao

Előzmény: Stefan03 (1513)
Stefan03 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1513

Sziasztok!

Most bukkantam rá erre a fórumra. Remélem tud valaki felvilágosítást adni!

21 éves srác vagyok és a probléma kb. 1-2 éve kezdődött. Éjszakaánkén történt olyan hogy nagyon erős szúró fájdalom jött rám a végbél tájékán, ami miatt fel is kelltem. Nagyon megijedtem de amilyen erősen rámtőrt, oly hamar el is múlt. De ez akkor félévente ha egyszer előfordult. Akkor nem is nagyon tulajdonítottam ennek nagyon gondot. Mivel irodai munkát végzek elég sokat ülök, na meg a buszozás is közrejátszaht. Az utóbbi 2-3 hónapban ezek a fájdalamak újra vissza vissz térnek de nem olyan intenzitással mint ami alvás közben rámtört. Azt vettem észre hogy hosszadalmas csücsülés után érzékeny a hátsó fertáj, néha fáj is.10 wc-re menetelből kb. 2-3 szor fordult elő, hogy utána fájt. Külső tünet nincs, nincs dudor, se kitüremkedés, és semmilyen vérzés nem fordult még elő. Teljesen normálisan étkezek, sok zöldséget,gyümölcsöt, tejterméket eszek, kevés kenyeret már nagyon régóta, a tünetektől függetlenül. Testalkatom is teljesen átlagos. Tehát az emésztésemmel szerintem  nincs szerintem probléma. Eléggé kétségbe vagyok esve hogy mi okozhatja a fájdalmat. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! Üdv!   

cat34 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1512
Szia!

Engem is érdekelne, h milyen lett mostanra és hogy mennyi ideig kellett szenvedned a műtét után. Én most már azon gondolkodom, h elmegyek egy másik orvoshoz is, megkérdezni mit szól hozzá, tud-e valamit tenni vele.
Előzmény: aabbcd (1505)
cat34 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1511
Én nem tévedésnek mondanám, inkább pénzéhségnek. Mindenáron műteni akarnak a nagy lóvé érdekében.
Sajnos ők vannak többségben az orvostársadalomban...
Előzmény: Tia01 (1506)
cat34 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1510
Hello,

2 hétig kamilláztam esténként 20 percet. Próbáld meg most, hátha segít. Ártani tuti nem fog.
A mostani szivárgás szerintem már széklet-maradvány, mert mint említettem nem tudom rendesen kitörölni, még nedvessel sem. Olyan fura alaku lett a lyuk, össze-vissza. O helyett inkább U a kinövés miatt. Meg érzékeny a seb miatt.
Előzmény: lujzici (1508)
lujzici Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1509
Granti,

mi újság veled? Hogy vagy?

A múltkori írásodra reagálva: velem is előfordult egyszer, h nem jött az inger, én meg siettem valahová és ezért én is megelőztem a dolgokat... hát, soha többé!!!
Azóta mindig megvárom szinte a legvégső pillanatot, és akkor nem kell annyira erőlködni.

Mizujs a dudoroddal? Alakul már? Úgy értem, húzódik vissza?

Szia!
L
Előzmény: granti (1478)
lujzici Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1508
Hát igen, akkor túl sok gondod neked tényleg nem volt vele korábban sem. Ha még kenőcsöt-kúpot sem nagyon kellett használnod, akkor nem lehetett nagyon súlyos. Nem hiszem, h neked feltétlenül műtét kellett volna.

És még mindig szokott szivárogni? Nekem ezzel az egy dologgal egy pillanatig sem volt gondom, szerintem egy csepp sem jött ki. Lehet, h pont emiatt ödémásodik a dudorom, mert nem tud ürülni a savó?

Szepi írja, h ő még 3 hét után is kamillázik...te meddig csináltad? Én csak 1 hétig. Lehet, h ez is baj volt, és a fürdő jót tett volna a dudoroknak?

L
Előzmény: cat34 (1504)
lujzici Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1507
Szia aabbcd!

És most jelenleg hogy vagy? Úgy értem, van-e fájdalom, szokott-e berepedni (vagy van-e a szűkületnek egyéb mellékhatása), begyulladni, vérezni, stb...
És neked is volt dudorod kezdetben?

Lujzici
Előzmény: aabbcd (1505)
Tia01 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1506
Papajó!

Nekem elég régen, kb. 10 évvel ezelőtt kezdődött az egész, akkor kezdtem érezni, hogy viszket, aztán szépen lassan eldurvult a dolog. Állandó székrekedés, egyre nagyobb fájdalmak. Én tulképpen azóta abban a hitben éltem, hogy aranyeres vagyok. Mondjuk, lehet hogy volt aranyér, csak visszahúzódott, ezt tényleg nem tudom. Mindenesetre a doktornő most nem talált semmit. :)

Bár ő nem részletezte, de arról lehet szó, hogy a kemény kaki felsérti az erőltetett bélfalakat, ami meg is reped. Ez a repedés (gondolom én), újra és újra felszakad, kisebesedik, amitől begyullad az egész végbél.
Én most úgy mentem a vizsgálatra, hogy nem voltam begyulladva, mégis megmutatta, hogy most is vérzett, szóval valahogy nem képes begyógyulni a seb. Annak ellenére sem, hogy mostanság elég szépen karban tudom tartani a kaki állagát.

Az egész vizsgálat nem tartott tovább 5 percnél, a szokásos tükrözés, körbetapizás után rögtön megállapította, hogy nincs aranyér, viszont ez a repedés most is vérzik, úgyhogy el kell forrasztani. Hát nem vagyok annyira bátor ember, inkább becsuktam a szemem, gondoltam ha nem látom, akkor nem is fog fájni. A szúró érzés bent volt, tehát a bélfalon belül kb. 5-10 centire bent. Valahogy úgy képzelem, hogy hosszanti irányban van berepedve befelé.
Gondolom ezzel a forrasztással, ez a gyenge falfelület meg lett erősítve.

Azért a sebbel én is szenvedek kicsit. Az első napon otthon maradtam, nem mentem dolgozni, de gyorsan rájöttem, hogy fájdalomcsillapítóval tudok társadalmi életet élni. A reggeli kakizás után, ez a fél óra szenvedés, amit a többiek is emlegetnek, hát ez nekem is van. Persze biztos nem olyan nagy fájdalom mint az Ars Medicás műtötteké, de azért holnap már előre beveszem a fájdalomcsillapítót.
2 hétig csoki illatú kúpot és bepanten kenőcsöt kell használnom, valamint 1 hónapig parafinolajat kell innom.
Pár hónap múlva bővebben tudok nyilatkozni az eredményről.

Egy érdekes történet, hogy 1-2 évvel ezelőtt én már elmentem egy rettentő unszimpatikus proctológushoz (XI ker. – akit érdekel nyilvánosság nélkül elmondom, hogy ki volt), aki megállapította, hogy több külső és belső aranyerem van, melynek leszedése egyenként 10e. Forintba fog kerülni, majd szó szerint kituszkolt az ajtón, amikor kérdezgetni akartam. Ráadásul a kis dudorok száma sem stimmelt. A külső dudoroknak mint kiderült semmi köze az aranyérhez. De ezt már részleteztem.
Szerintetek, tévedhet ekkorát egy doki?

aabbcd Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1505

Sziasztok!

Engem tavaly nyáron műtöttek az ArsMedica-nál. Én nem ajánlom senkinek. Lebeny + szűkület + modortalanság. Ezt tovább nem ragozom. Sőt: én még akkor fizettem is érte.

Előzmény: cat34 (1504)
cat34 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1504
Szia Lujzi!

Nem csak puha, hanem többször is van naponta. Talán még a jobb alvás, a teában ugyanis valami nyugtatóféle is van. Nem használtam én elég ideig ahhoz szerintem, h mást is érezzek, de hát ez is nagyon jó. Tudom, h nem pang bennem a széklet sokáig.

A műtét előtt nem kellett semmire sem figyelnem, ki tudtam rendesen törölni, nem szivárgott, nem vérzett minden alkalommal (durva esetben ritkán igen), nem fájt, még érzékeny sem volt, nem volt sebes, a kinövés is kisebb volt, nem volt útban. Még kúpot sem kellett használnom, gyógyszert sem.
Pár héttel ezelőttig gyógyult, de most nem akar javulni.

Én is arra gondolok, h máshová is el kellett volna mennem, mert az ars medicás doki futószalagon mindenkit megoperál, de hát ezen már hiába rágódok...
Előzmény: lujzici (1500)
szepi111 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1503

Hello!

Hát a dudor megvan, bár nem olyan nagy mint mikor kijött, és napközben sem zavaró, max. reggel WC után érzem hogy ott van...

Én még így több mint 3 hetesen is kamillázok 1-2 x naponta...

Szerintem javulgat a dudor is, de lassan... ;)

üdv

Előzmény: lujzici (1501)
Dórika30 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1502

sziasztok!

új vagyok itt!nagyon sok gyógyulást kivánok nektek!nekem is hasonló problémám van de nekm nem fáj,csak viszket és az nagyon borzasztó!mit szoktattok ellene csinálni?nem is tuddom ezt az égő,viszkető érzést semmihez hasonlítani,de nagyon rossz!

már több éve van ez a betegségem!kb.fél évig nem volt semmiylen tünet jól voltam és msot megint előjöttek!úgy félek mostanába hogy megint egy álmatlan éjszaka,megint fájni fog,megint...

nagyon borszató!

sok sok gyógyulást!

lujzici Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1501
Szepi,

hogy's mint? Mi a helyzet a dudoroddal? Alakul? Vmi tapasztalat vagy jótanács, ha már esetleg múlik?
Én nagyon figyelem, h mit kell csinálnom, h kisebbek legyenek, de nem nagyon hat semmi...talán ha az életben többet nem kakilnék... :-)
lujzici Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1500
Helló Cat,
azért a puha székleten kívül érzel még valami más jótékony hatását is a colonix-nek?
Olyan sok minden jót tulajdonítanak neki.

Miért sokkal rosszabb most az állapotod, mint a műtét előtt? Mert nagyobb a lebeny? Vagy inkább a seb miatt? Egyébként az gyógyul lassan?

Hát igen, ha nekem nem lettek volna fájdalmaim, én valószínűleg nem műtettem volna meg magam. Úgyhogy én ezért örülök, h túl vagyok ajta. Végre nincs gyulladás meg állandó fájdalomcsilapító.

Azért az Ars Medica-val óvatosnak kell lenni. Ott,úgy tűnik megműtenek mindenkit, aki betéved. Lehet, h a tiéddel még el lehetett volna lenni sokáig, főleg ha figyelsz a székletre. Mostmár mindegy...
Előzmény: cat34 (1498)
papajó Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1499

Tia01

Hát nekem is az van bár én még kezelgetem és reméllem helyre jön,de atért tudnál irni több infót mennyi ideje voltak a panaszaid milyen lett utánna stb.Nagy segitség lenne előre is köszi

cat34 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1498
Belőlem nem jöttek "szörnyek". :) 1 hónapig használtam, mert a műtét miatt abbahagytam. 3-4 alkalommal is volt akkor naponta székletem, elég rendes mennyiségben. Arra azért kíváncsi lennék, h 3 hónap (ennyit ajánlanak) használat után milyen a helyzet, de most is már csak 1 havi van és nem akarok többet venni, mert elég drága. Van egy kapszula, amit reggel kell bevenni és utána a rostot inni és egy tea, amit este kell inni. Attól függ, h mennyire hasmenés a széklet, h mennyi ideig hagyod ázni a teafiltert. Szerintem én tegnap soká hagytam, mert nemrég is voltam, de már f...ni. :) Vérzett is.
Nekem nincs dudorom. A lebenyemnek pedig mindegy, h mi van, egyforma mindig. Lazább széklet után pár percig belül érzek nagyon kaparást, égést, szoruláskor viszont nem.
Én már kezdem bánni a műtétet... Előtte nem szenvedtem így. Nekem nem szokott begyulladni és fájni, csak kint volt egy kisebb valami, mint most a lebenyem és ha nagyon-nagyon szorulásom volt, akkor fájt utána 1-2 napig és néha vérzett kakiláskor. Most sokkal rosszabb...
Előzmény: lujzici (1497)
lujzici Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1497
De bátor vagy a colonix-szel! Én a képek miatt eléggé megrettentem. Azt hiszem, egyszer még talán álmodtam is valami belőlem előmászó féregről, olyan hatással voltak rám a neten olvasottak... :-) Ez az a szer, nem?

Amúgy azt hiszem, a colonixben is psyllium rost van sok (ezt meg itt olvastam a fórumon), úgyhogy szerintem kb ugyanaz a hatása.
Te mit tapasztaltál tőle?
És neked még egy szorulásos erőlködés után sem ödémásodik be a dudorod? Az enyém még laza széklet után is megnő, továbbra sem lebeny csupán. :-(
Előzmény: cat34 (1496)
cat34 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1496
Szia!

Kaptam 2 hete egy újfajta méregtelenítő és állapotjavító "algás csodaszert", amitől állítólag jól lehet kakilni is a többi jótékony hatása mellett. Nekem ez nem jött be, sőt szerintem ettől volt szorulásom. Tegnap este újra elkezdtem a műtét előtt abbahagyott colonix kúrát. Ma már 2* voltam kakilni. (Nem volt kellemes még, mert kapart és égett, meg vérzett utána, de nem kellett erőlködnöm.) Nekem ez hat. Több mint 1 havi adagom van még. Utána majd meglátom, mi lesz. Ebben is van rost, úgyhogy mellé nem kell másik.
Köszi az aggódást. :)
Előzmény: lujzici (1495)
lujzici Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1495
Cat,
nagyon sajnálom, h nem vagy túl jól!
Biztosan a hasmenéses időszak miatt van mostanában szorulásod, hasmenés után többnyire az jön...

Nem akarod kipróbálni a psyllium rostot? Tényleg tök hatásos, és nem hashajtó.
Én most azon kisérletezek, h beállítsam a megfelelő menyiséget, kitapasztaltam, h már fél evőkanállal is hatásos. Nem is olyan drága.

Amúgy nálam sincs változás. Most nem vérzik már, de a dudorok ott figyelnek, vécé után érzékenyek, nagyok, szúrnak. De hamar elmúlik a fájdalom, aztán egész nap eszembe sem jut. Már megszoktam a dudorokat az elmúlt években, ez sem más. Viszont legalább nem gyullad be.

Majd írj, h hogy alakul az állapotod!

Lujzi
Előzmény: cat34 (1477)
lujzici Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1494
Szia xdsqhqh!

És ez mind már 2 éve volt??? És még mindig lilás, dudoros?
Mi az, h égetés? Lézeres műtét? Azt hiszem, a lézerrel is égetnek.

A szirmod mikor szokott bedagadni? És neked is azt mondta az orvos, h ez ödéma?
Megkérdezhetem, h neked mennyi ideig volt dudor-szerű a mostmár csak többnyire lógó szirmod? Engem 6 hete műtöttek, de még mindig határozottan dudor. Hol kisebb, hol nagyobb.

Az durva, h szűkebb is lett a kijárat, nekem a műtét előtt is ez volt már a rémálmom... néha szokott volt szorulásom lenni, és az még szűkület nélkül is meglehetősen fájdalmas tudott lenni.

Azért jobb, mint műtét előtt volt?

Lujzici
Előzmény: xdsghgh (1485)
granti Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1493

Legyen szerencséd!

Üdv!

Jégcsillag Creative Commons License 2008.03.19 0 0 1492
Én a helyi korházban mentem a sebészetre egy lengyel dokihoz! Nagyon dicsérik,majd kiderül! Semmi magán klinika!Kíváncsi vagyok mit mond délután!Majd beszámolok!
Előzmény: granti (1488)
Tia01 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 1491
Köszi! Az infót is! :)
Előzmény: szepi111 (1490)
szepi111 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 1490

Wow!

Gratulálok! Túlvagy a nehezén... :)

Paraffinolaj 3x1 evőkanál naponta kajáláskor...

üdv

Előzmény: Tia01 (1489)
Tia01 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 1489
Sziasztok, pár hete jártam itt és érdeklődtem Dr. Csatár Éva felől. Eljutottam hozzá, és kellemes élményben volt részem, ezért gondoltam megosztom veletek.

Nagyon kultúrált rendelőben fogadott, ahol először elbeszélgetett velem a problémáimról. Biztosan sokszor végighallgatott már ilyen panaszokat, mégis cseppet sem láttam az arcán, hogy unná a témát. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy futószalagon lennék kezelve. A beszélgetést követően megtörtént a vizsgálat oldalon fekve. Az arcom előtt egy monitoron kinagyítva a kritikus testrészem. Végre láttam rendesen mindent :).
Eredmény: Nincs aranyerem :))) hurrá! Viszont van végbélrepedésem és valószínű az keserítette meg az életemet. Valami kütyüvel összeforrasztotta a problémás területet, ami nem volt éppen kellemes. Gyakorlatilag pár másodperces égető érzés odabent. …Hááát… sziszegtem rendesen,… de úgy fest túlélem. Felírt valamilyen kúpot, kenőcsöt meg parafinolajat a gyógyuláshoz.
Ja, a külső dudoraimnak pedig szintén semmi köze az aranyérhez. Azt mondta, hogy nehezen székelő embereknél gyakorta megnyúlik a bőr, de ezzel 100 évig is el lehet élni, és ha babát szeretnék, akkor még terhesség alatt számíthatok ilyenre, úgyhogy ő ezt most nem bántaná.
Csinált még egy rákszűrést is. Aztán adott tanácsokat, illetve jelezte, hogy bármikor bármi gondom van, nyugodtan hívjam, mert telefonon is szívesen ad tanácsot, ha bajban vagyok.
A vizsgálat, a rákszűrés, meg a forrasztás 20e. Ft. volt.

Egyszóval, nagyon kedves volt, színvonalas szolgáltatást nyújtott, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom!

A parafinolajat milyen adagokban isszátok, és milyen sűrűn?
granti Creative Commons License 2008.03.18 0 0 1488

Uhhh! Én egy éjszakát töltöttem a Petőfi Sándor utcába, de az is éppen elég volt. Mikor kijöttem másnap reggel, és megláttam a zárt udvar egyik sarkában a virágesőben tündöklő tavaszhozó aranyvessző bokrot, csak akkor kezdtem felszabadulni egy kicsit.

A vizsgálatkor kérdezősködhetsz, a doki leültetett, sokmindent elmagyarázott, majd a műtősnő körbevezetett a klinikán, megmutatták a betegszobát, a műtőt is, gondolom hogy kissebb sokk érjen ha odakerül a dolog.

Az Ars Medica-nál így volt.  Te hol próbálkozol?

Előzmény: Jégcsillag (1487)
Jégcsillag Creative Commons License 2008.03.18 0 0 1487
Az a baj,hogy nem tudom még el se képzelni,hogy hogy csinálják,meg hogy fordítanak!A doki magától mondta az altatást! Az tudom,hogy égetéssel csinálják!Nekem fissurám van lehet,hogy még nem mondtam!3-4 nap korház első székletig!Hát azért bevagyok rezzentve!:-(Holnap megyek hozzá vissza azt mondta,hogy lábakat széttárt vizsgálat! Már rosszul vagyok!
Előzmény: granti (1484)
xdsghgh Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1486
Ááá, még kettő.
1. Szülés
Bocs, nem keresem vissza, kinek és mikor aktuális.
Nem érdemes egy tervezett császárt bevállalni emiatt!!! Inkább keress egy olyan orvost, akinél olyan helyzetben szülhetsz, ahogyan akarsz. Érezni fogod, hogy fáj a legkevésbé. Mindent, csak fekve nem. Én is így kezdtem a témát :( Még a félig fekve sem jó, leginkább négykézláb v. guggolva, nem sürgetve, keveset erőltetve.
2. Prűd téma :)))
Mehet. Nem olyan egyszerűen, mint a drágaságom előtt, de jobban, mint a gyulladt időszakban (= sehogy, természetesen). Nem is árt némi kellemes élmény arrafele ennyi szenvedés után :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!