Ezekből oldalanként ~15db(?) van nyilván vissza kell bontani az egészet és kicserélni a törötteket DE sajna nekem anno' a fele eltörött a kiszedéskor ezért érdemes venni többet.
Lehet vele kicsit trükközni habontóban veszel egyet és a kettőből rakod össze mert nem lehet visszanyújtani a zsugorodást. A toldáshoz veszel fekete sziloplasztot és eltünteted.
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy a Feliciámon (mpi 1,3-as) a diszlécen a tetőnél összement a gumi a sárvédőnél a végénél kb. 5 cm kisebb és a hajlításnál elvált a diszléctől. Visszalehet rakni valahogy? Köszönettel.
Szia! Nálunk a szeméttelepre kell elvinni ott veszik át évente egy személytől max 5db:-)
Most cseréltem a nyárit mert elmentem vele 2 autón ~100ekm-t. Sajna én nem bízom a használt gumiban mert amiket lecseréltem azokat is újként vettem és mégis volt a 4-ből 2 szálszakadásos.
Az újnál legalább tudom, hogy egy darabig örökös. A téli gumit is csak újat! Nagyon szar dolog este havas-sáros útszélen egy szétment gumit lecserélni!:-)
Ha valakinek kell, van elfekvőben 3 db Barum Polaris 165/70R13-as M+S gumi, 2019. 27. heti gyártás. Egy szezont futottak. Mellé 2 db Matador ugyanebben a méretben.
Ja még egy dolog kimaradt! Amit a kábelhez adnak VAG-COM 409 LITE az kb egy semmire alkalmas
placebo! Pont az a rész nem elérhető a programban ahol lehetne alapbeállítást csinálni. Egy dologra alkalmas a hibakód törlésre. Nyilván ha a "hiba" olyan jellegű aminél már a gyári értékre történő visszaállítást is kell alkalmazni akkor pedig inkább hátrány mert a hibakód törlése azoknál akik nem tudják megjavítani az autót csak plusz költség. Mivel a szerelőnek aki a javítást végzi nem lesz információ a hibáról mert ugye az törölve lett.
Úgy néz ki nem kell fojtószelepet cserélni mint a szervizben mondták:-)
Sajna csak egy program volt képes alapbeállítást csinálni ami fut is a laposon. Ez a VAG-COM Realese 208.1 ezt sikerült működésre bírni és több lépcsőben megcsinálta az alapbeállítást. Kicsit nyakatekert mert a menüben van egy "alapbeállítás" címszó utána pedig 20 sor amit egyenként a "mérés"-"alapbeállítás" kell végigjátszani ráadásul el kellett indítani a motort a méréshez(elsőhöz) mert egyébként semmit nem ért. Ja és ugye 3 mérési sor van azon az oldalon DE! csak egyszerre 1 sort csinál meg. Ha beolvastatok 2-3 sort akkor szürke lesz az alapbeállítás és nem csinál semmit! Na mire ezt kitaláltam remegett a balta nyele a sarokban.......
A lényeg most olyan mint volt. Még picit ingadozik az alapjárat de csak ha figyelem a fordulatszám mérőt.
A cseh MSM(Motordiag Simons Manager) Feliciához kiadott verzió folyamatosan port hibával kilépett.
A beállításoknál hiába volt aktív a 4-es port a program az 1-es portot akarta használni ami nyilván nem létező a laposomon..... Valószínűleg ha vettem volna tőlük kábelt akkor ahhoz olyan szoftver van ami képes másik portot is használni......:-(
Szia! Az adó is cserélhető, és a gyűrű is ami a szaggatást csinálja. Bár nem tudom, hogy egyáltalán találsz-e valahol bontottat. Én még nem találkoztam ilyen felszereltségű felivel. De elméletileg az új sem egy aranygyűrű és ha az egyik nem működik akkor könnyen fejre állhat vele az ember.Én itt találtam újat is:
Szeretném kérdezni hogy a skoda felicia hátsó fékdobban lévő abs jeladót ki lehet e szerelni és át lehet e rakni másik fékdobba. Válaszokat előre is köszönöm
Szia! Veszprém nem távolság. kétszer voltam a múlt héten is. Mivel megy az autó csak az alapjárat magas nekem bármikor jó. Ha megmondod neked mikor jó? Én igazodok hozzád mert így nem megyek "hosszú" útra.
Üdv mindenkinek! Most én is segítségre szorulok. Volt múlt héten egy kb 10-en tartó dugulásom.
Aztán elmúlt és ment rendesen. Szombaton kivettem az injektorokat, kitakarítottam mindet. Kaptak új tömítést. Minden csatlakozót letisztítottam. A fojtószelepet kitöröltem igazából nem is volt benne szinte semmi. Ezután indítás és szépen ketyegett a motor! Vasárnap elmentem kb 10km-t és elkezdte az ingadozást a motor. Mivel az 1500-2000f/min nem alapjárat.
Na sebaj gondoltam(én) elővettem a lapost rákötöttem a gépre nincs hiba. DE! Nem találtam sehol olyan opciót amivel alapbeállítást tudtam volna csinálni! Elkezdtem túrnia netet és találtam egy cseh oldalt ahol a Motordiag Simos Manager-felicia MPI programot találtam. Ennek a videója nagyon egyszerűen visszaállítja a motorvezérlőt alapra DE! nekem elindul a program viszont bárhova dugom nem képes azon a porton kommunikálni! Természetesen azzal a kábellel csatlakoztam amivel a VSC simán kiolvassa a fordulatot, feszültséget, benzin mennyiséget. Tehát ott vagyok megint a startkőnél. Ma elvittem egy autóvillamossági ismerőshöz aki szintén képes volt kiolvasni de alapbeállítást ő sem tudott csinálni. Ha esetleg valaki tudna érdemben segíteni akár úgy is, hogy elviszem az autót nagyjából 100km-es körzetből lenne jó ha lenne segítség.
Letöltöttem aktiváltam a VAG-COM 208 magyar verziót amiben igaz van alapbeállítási opció de azon belül nincs olyan, hogy visszaállítás. Tehát még mindig keresem a megoldást, Vagy szétszedem a p.csába az fojtószelepet és kimosom alkohollal. Nyilván még infó, hogy a takarításkor nem volt rajta a csatlakozó.
A főtengely szimeringet esetleg érdemes cserélni ha már úgy is lent van a vezérmű fedél úgy sokkal könnyebb:-) De az nem egy nagy tétel pár száz forint és méret szerint is lehet venni a csapágyboltban ha éppen nincs az autósboltban. A vezérműláncnál azért írtam azt, hogy érdemes először szétszedni mert a főtengelyen lévő keréknek kétféle a furat mérete. És ha neked nem azt a fajtát adták akkor macerás lesz visszacserélni.
Inkább a szétszedéstől tartok, láncosat még nem cseréltem, csak szíjasakat (nagyon más autókon).
Hézagoló alátét, szimmering, ilyesmikre gondoltam, ezek szerint nem szükségesek a környékén?
A láncot és a kereket megvettem (nem vikát), van benne két hézagoló, ha jól emlékszem, de jó esetben hó vége felé zuhanok neki. Ma vittem vissza a javított és utána frissen vizsgázott gépet a gyereknek.
Szia! Kicsit nehezebb hozzáférés mint a régebbi(105, 120) de inkább szerelős nem macerás. Ajánlott levenni az olajteknőt is. Pár csavar de az alján biztosan van rengeteg trutyi/lerakódás. Tömítésnek inkább a kinyomós amit érdemes használni. Viszont annál meg be kell tartani egy szabályt ami nagyon fontos! Elsőre soha nem húzzuk meg a csavarokat hagyunk legalább ~egy kört. Ezt azért kell így csinálni, hogy maradjon a felületek között tömítés. Ha elsőre nagyon meghúzzuk akkor kinyomódik és utána a hőtáguláskor elmorzsolódhat és elkezd ereszteni. Míg ha hagyunk a felületek között akkor elég rugalmas és jól tömítő lesz.
A kerekeknél arra kell figyelni, hogy van kétféle furatú! A felrakásnál meg arra, hogy a jelölések körött pontosan ugyanannyi láncszem legyen a felrakás után is. Nem árt az sem ha leveszed a régit megnézni azon, hogy a jelölések az ékpályához képest ugyanott vannak-e az újon.
Szia! Semmit nem kell vezetékelni. Kiveszed a régit, kiveszed a km órát!! átrakod a fordulatszám mérősbe és visszarakod a műszerfalat az autóba. Simán kell működni mert a fordulatszám mérő jelét a motorvezérlő adja. Nekem a 95'-ös központison is simán működött. A km óra visszarakás azért fontos mert ha nagy az eltérés akkor nem megy át műszakin és még csalással is piszkálhatnak. Az futott km állást ugyanis jegyzik évek óta a műszakivizsgánál és mostanában komolyan is veszik.
Sziasztok!Egy kérdésem lenne a tisztelt fórumozókhoz!A fiam 97-es 1.3Mpi feliciájában még órás műszerfal van,szeretne bele fordulatszám mérőset rakni. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Simán ki lehet cserélni, vagy vezetékelni is kell valamit? Előre is köszi!
Háááát! Azért tegyél be egy poroltót az anyósülésre! Mert ha kigyullad a szigetelés(nagyon valószínű) akkor legyen mivel oltani..... Zárlatos, összeolvadt vezeték nem játék. "Meg várok,amíg nem lesz nagyobb baj. Hátha nem lesz..." DE!
Viszont akkor már nem kell gondolkodni a javításon.
Elbontottuk (valójában csak kiszedtük a sérülések pótlásához a lámpákat, a hibátlan ötödik ajtót és a motor sallangjait) a központis öreget, aminek a legcsendesebb hangja volt mind között. Leadjuk és ennyi volt.
Marad két másik, azokhoz lesz pár pótalkatrész, nagyokat (motor, váltó, féltengelyek, kormánymű stb.) már nem foglalkozunk.
Szia! Pár hete volt itt egy kolléga annak az ilyen meghibásodásra volt látható eredménye is- világított
a hátsó ablakfűtés visszajelző. Nálad valószínűleg valahol ki van dörzsölődve a kábelköteg és egy-egy döccenőnél vagy összeér valamelyik nagy fogyasztású alkatrész vezetékével vagy letestel és azért veri ki a biztosítékot. A hátramenő kábeleket kellene végignézni, illetve azokat is amik az csomagtérajtó alatt mennek a másik oldalra. Csinálhatsz egy egyszerű próbát is úgy hogy egy sima vezetéket elviszel a féklámpa kapcsolótól hátra és ott ideiglenesen kicseréled aztán próba. Ha így működik rendesen akkor vagy a többi mellé behúzod, vagy szépen végignézed hol lehet a hiba és újra szigeteled.
Skoda Felíciám féklámpa biizfosítékja látszólag ok nélkül kimegy.
Kicserêlem,jó egy két napig aztan ismét kivágja a biztosítékot.
Mindent amit.lehetett ellenőríztem,utánfutó csatlakozó aljazatot is.
Mar kb 20 db vagy több biztosítêkot cseréltem fél év alatt,és a autóvillamossági szerelő sem tudott dűlőre jutni evvel a problémával.Gondoltam itt esetleg valaki járt már így és tud tanácsot adni.