tuti nincs isofix??? (6 éve 307esem volt, a legegyszerűbb felszereltségű, és abban volt)
amúgy háttal bekötve nem probléma ha a válla alól indul. A fejét kell csak nézni, semmi más szabály nincs. A lába egy idő után így is úgy is törökülésbe kerül, az nem gond. Nekem így leírás alapján nem tűnik úgy, hogy kicsi lenne neki az ülés. (sem magasság, sem kg alapján)
a concord 70e??? szerintem 50 sőt alatt, ha akciós. A concordba a 4 éves fiam -aki magas - vígan elvolt.
Sziasztok! Igyekszem visszaolvasni is, de még nem sikerült teljesen, lehet korábban már volt hasonló probléma. 5 hónapos babám 8.5 kg és kb 70 cm. Besafe Izi Sleep hordozóban utazik, de amellett, hogy picit szűkösnek bizonyul és nem is nagyon szeret benne lenni az övet is már a legmagasabb pozicióba tettük és valamiért igy is a válla alól indul ki ami szerintem azt jelzi, hogy kicsi neki az ülés. Váltani még korai egy 9-15kg ülésre, szeretném, ha legalább pár hónapig még háttal utazzon. Ja és még nem ül a baba. Kérnék javaslatokat cserére (érdemes-e,vagy maradjon az Izi Sleep-be egy darabig).... Néztem a Concord Ultimaxot ami háttal beköthető meg a Besafe Comfort X3-at, de nincs isofix a kocsinkban (307 Peugeot 6 éves). Érdemes lenne most átültetnem egy Condordba? Azt meddig tudnám használni kb hamár 70ezer forintot adok érte? Vannak esetleg ilyen tapasztalatok? Nagyon köszönöm előre is.
Szia! Mi a Be Safe X1-et cseréltük le X3-as isofixes ülésre nagyon szerettük/jük mind a kettőt. A tesztek szerint is biztonságos ülés. A fejtámaszt nem lehet kivenni csak mozgatni. A testnél lévő szűkítő kivehető ugyanúgy, mint az X1-nél. Hasonlóan jó ülés még Maxi Cosi Priorifix, bele kell próbálni a gyereket, hogy neki melyik kényelmes. Üdv, Szonja
Gyakran felmerülő kérdés6probléma ennél az ülésnél a merev fejtámla. Ujjbegyekkel nyomkodva valóban kemény, viszont a pici feje ahogy belesimul az ívbe, puhává válik, mert felfekszik a felületre! Pl ha teli tenyérrel nyomjuk, sokkal puhább. De valóban tehettek volna bele egy vastagabb szivacsot!
Na igen. majd írj, mire jutottál : ) Télire nekünk is üléscsere lesz, a "kis"fiam nem fog kabátban elférni ebben az ülésében, amiben most 1 pólóban elfér : D
igen, de ezért írják hogy max. mennyivel lógjon túl. de a váll alól jövő övvel az a bajom, hogy azt úgy meg sem lehet eléggé húzni... na, ha lesz egy kis időm, majd átnézem a szakirodalmat :)
Mondjuk sztem halál kényelmetlen is lehet, ha már a váll alól jön az öv, enyimek szoktak is nyígni, h szorít : ) Ha meg "túllóg" a fej a fejtámlán, akkor meg veszélyes, nyilván, nem véd úgy ahogy kéne...
erről én már kétfélét is olvastam. én is úgy tudtam első körben, hogy a vállnál az indulópont számít, utána meg olyat, hogy ez a fülvonal. de fogalmam sincs, hogy a vállal mi a helyzet.
SEgítséget szeretnék kérni: meddig ülhet egy gyerek a 9-18 kg-os ülésben (RÖmer King)? Mikor kell kivenni, ha nem a kilokat nézem (sosem lesz 18 kg:), hanem a magasságot?
Nekünk nincs, de valószínűleg ilyet veszünk isofix-szel. A boltban alaposan bemutatták és a szűkítőbetét kivehető, de a fejnél az a szűkítő rész nem. Nincsenek összerögzítve, és a felszűkítővel együtt mozog a belső öve az ülésnek, ahogy a gyerek növekedésével állítod egyre feljebb.
Én is kíváncsi lennék, hogy ez a fejszűkítő ami ugye eléggé kemény (persze így biztonságosabb ezt kifejtették, és el is hiszem) a gyakorlatban nem kényelmetlen a piciknek?
Ami mégis ezt talán ellensúlyozza, az az, hogy mivel ez a keményebb fejszűkítő a legfelső állásban egy kicsit túllóg az ülésen, talán egy pár hónappal tovább jó nekik az ülés.
Kérdésem lenne azokhoz, akiknek BeSafe iZi Comfort X3-a van, vagy jól ismerik ezt az ülést. A fejmagasasító részt kihasználjátok? (Ez az egyik különbség az X1-hez képest.) Illetve ehhez adnak testhez való szűkítő betétet is. Ez külön eltávolítható, ha már nem kell? Vagy netán össze van kötve a fejszűkítővel? A fejszűkítő (az a kemény "fül") az eltávolítható? Javasoljátok ezt az ülést, vagy tudtok ajánlani ilyen tudású alternatívát? Egyéb véleményeket, tapasztalatokat is szívesen fogadok.
nekem kidfix vs. solution x fix összehasonlításom van nekem a cybex jobban tetszik, valahogy beljebb fut az öve, azáltal az előre dőlés lehetősége szerintem kisebb ill. a fejtámlája az én gyerekeim fejét sokkal jobban fogja.
éles kiálló és szúró részekről nem tudok beszámolni
Tudnal egy rovid szemelyes velemenyt/osszehasonlitast irni a Römer Kidfix-rol es a Cybex-rol irni? Mindkettot mar jol megtapogattam es ma majdnem megvettem a Kidfix-et de itthon hezitalni kezdtem. A Kidfix mellett a Cybex Freefix a masik alternativa (tehat nem pont ami nektek van, de a kulonbseg szerintem minimalis). Egy picit szimpatikuasabb a lagyreszek vedelme a magasitas utan. Amugy, azt az egyet olvastam itt, hogy a Cybex egy kicsit szelesebb, mint az atlag.
Olyasmikre volnek kivancsi ami hetkoznapi hasznalat soran johetett elo (recseg, nyekereg, eles es kilog a muanyagresz, stb.). Ha te ma ujbol valasztas ele kerulnel, akkor a Cybex es a Römer kozul melyiket valasztanad?
mi elég sokat utazunk és nekem az a tapasztalatom, hogy a dönthetőségnél fontosabb, hogy az oldaltartása jól legyen, legalább is a mi gyerekünk oldalra akar eldőlni benne, nem előre
mondjuk ez lehet ülésspecifikus dolog is (haselőtti asztalos típus), vagy gyerekspecifikus
Köszi, hogy megerősítettél. Hát nagyon sajnálom ezt a dönthetőséget, mert már kezdtem meggyőzni magunkat... :( Mondjuk mi sem utaznánk kb. 2-3 óránál többet szerintem, de azért egy 11 hóst szerintem még ha nem alszik is valamennyire megdöntenék. Azóta vhol láttam, hogy fejtámla: +14 euro.
Akkor jön jól, ha mondjuk egy éjszakát átutazol. Olyankor nem mindegy, hogy 10-11 órát majdnem függőleges, vagy legalább egy kicsit döntött háttal kell aludnia a gyereknek.
döntésről tényleg nem írnak sehol de fórum beírás alapján nem dönthető ezt mondjuk én nem érzem gondnak, sosem volt még dönthető ülésem, nem hiányzott egyszer sem
Nézegettem ezt a Wavo G 0/1-t.... (Mikor először írtad, akkor valamiért azt hittem nem isofixes azért nem is néztem.)
Hát autócserénél tényleg gáz (bár ha mázlid van a 4féle talp közül, lehet,h. megint pont az kell), de amúgy jónak tűnik a dolog a 2 talppal.
Kár,h. csak Németo.-ban lehet kapni (legalábbis eddig én máshol nem találtam), mert így nem hiszem, hogy meg merem rendelni látatlanban :(
Mondjuk nem túl erős német tudásommal azt nem tudtam kideríteni, hogy dönthető-e?!? Ill. a fejtámasz sem egyértelmű, hogy külön kell/lehet-e rendelni? (az egyik képen van csak rajta)
Ezekről tud vki vmit? Esetleg használ vki ilyet? Nagyon kíváncsi lennék a tapasztalatára! Reménykedem....
Igen, összekevertem, közben olvastam tartlevet, aki a Free fixet vette meg :)
Szóval neked csak a válasz első része szól, miszerint a Versónk 2006-os (és belefér három ülés: egy Römer Kidfix, a Cybex Solution X Fix, és a Römer Safefix).
Az valaki más lesz, én a Solution X-et néztem ki, de még nem vettem meg, most kezd csak ülni a kisebbik, még korai lenne. Hacsak nem akarnám azt az Elvis Presley-s arannyal futtatott fehéret, amit az outletben árulnak...
van pár autós kiegészítő termék, ami kapható végre nálunk is az egyik - ilyen volt már - egy övcsat, amivel lezárható a bekötés: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=26870&groupid=309&mainid=303
a másik egy sokkal hasznosabb. egy racsni, amivel be lehet még extrán feszíteni az övet, hogy az még stabilabban álljon: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=26850&groupid=309&mainid=303 ilyen van nekem is, szerintem nagyon jó. - könnyít a bekötésen -
szerintem ettől ne félj, most örülünk annak, hogy tavaly már lényegesen több háttal beköthető ülés volt. Amit szeretnél az meg kvázi kivitelezhetetlen.
vagy ott van a wavo g 0/1, amit írtam is, szuper töréstesztettel és ha idővel kicseréled a bázisát (100 eur körül), akkor előre és háttal is isofixes.
(ha egyáltalán lesz ilyen megoldás, hogy 2 irányú isofixes, én csak bázistalp cserével tudom elképzelni)
Hát igen, ez a támasztóláb probléma lehet a fő ok... Azért még mindig van bennem egy kis félsz, hogy pont mire megvesszük, rá 1-2 hónapra 2011 újdonságaként kijön az előre-hátra isofix. :-P Még annyit kérdeznék, hogy akinek bármelyik újfajta BeSafe van, nem kényelmetlen a gyerkőcnek az elég kemény fejtámla? Mert még ez ami egy picit aggaszt, bár biztonság szempontjából biztos ez a jobb, erről már meggyőztek :)
attól függ, nekem a kisebbik gyerekem 3 hónapos és jelenleg 7,2 kg, ha így halad 1,5 év alatt átnövi a 15-36 kategóriát, csak férjet lesz nehéz találni neki :-)
közben rájöttem, hogy a bébé comfort moby-val lehet egy kis baj
ha jól olvasom nem állítható a fejtámlája, azaz akkor nem értem, hogy ahogy a gyerek nő, hogy van megoldva hogy a feje minig jó helyen legyen és a fejtámla ne nyomja a vállát
a 15-36 kg-os üléseket gondolom vagy 2-3 évig fogjuk használni, az hosszú idő, közben függőlegesen sokat nőhet a gyerek
Szia Esztka! Az általad felvetett mindkét irányban isofixes nem olyan egyszerű, mert a kitámasztólábnak is kell hely! Az ülés súlya brutál lenne, de az biztos, hogy ha létezne ilyen ülés egy megbízható márkától, az hatalmas találmány lenne! Jogos az igényed! Szerintem egyelőre biztos nem találják fel!
0-13kg-ig,gyári tartóval,isofixel. A Baby ülés a kisfiamé volt de kinőttük.Bármilyen autóba jó,isofix nélkül is,és bármilyen isofixes autóba jó isofixel.
a gyerek kinőtte a kiddy ülését méretileg (((különben nagyon jó kis ülés 9-18 kg-ig, kiddy infinity pro, nem a mostanság szokásos ülések saját övei vannak típus, hanem asztallap a gyerek előtt és az autó biztonsági őve fogja az asztallapot, 3 éve a teszteken az egyik legjobb eredményt érte el és az ára akkor kb 20-30%-al kevesebb volt mint a teszteken hasonló eredményt elérő trendi saját ővesek, ajánlom mindenkinek, pl itt egy kép: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/2450?storetype=webstore&store=-1))), ezért most új ülést keresek egy 17 kg-os "picurnak".
na és a kérdés: ebben a méretben már olyan ülések vannak, ahol szintén az autó biztonságiöve van csak?
tudtok mondani valami ár érték arányban jó üllést jó teszteredményekkel?
szín, divat, trend ilyesmik nem érdekelnek
isofix sem, mert pakolgatom egyik kocsiból a másikba
és egy tipp a vásárláshoz én annó úgy vettem, hogy elmentem egy multi bababoltba kipróbáltam 3-4 ülést, megköszöntem, majd a neten megvettem nyerve 10%-ot
Jaja, a saját övével nem fér el benne, már tavaly télen se fért el nagykabátban (97 cm körül volt és 13,5 kg körül, vállas egy csaj) és az én gyerekeim hosszútörzsűek nagyon, hosszra növik ki az üléseket, nem súlyra... (a 1,5 éves fiam pl. 98-104-es bodykat hord) tehát az öv jön hamar a válluk mögül, ezért kell váltani. A trimaxhoz nem vettünk plusz háttámlát, kb. annyiért veszek másik ülést inkább... vagy nemtom : ) így elférne benne : ) de akkor meg a kicsinek kéne egy új sajátöves ülés... uez a dilemmám nekem is, h a trimaxot csak fillérekért tudom eladni, a Bobob plust szintén, addig is kéne vmi, azt nem tudom megjátszani, h majd ennek a kettőnek az árából veszek, á, hetekig-hónapokig ülés nélkül nem lehetünk (kocsival járunk minden reggel suliba-oviba, gyalog messze vagyunk a központtól). Arany kínai mintás hófehér ülés nem nekünk "közembereknek" van, hanem a celebeknek vagy aki megteheti, h ha koszos lesz, kidobja, és vesz másikat : o : D nálunk kb. 3 percig lenne hófehér, utána morzsás, csokis, sáros, amit akarsz : o : ))
nem, ez már jó pár alkalommal előjött. a Trimax egy 9-18as ülés, ha utána megveszik hozzá a külön kapható -25e ft - lift evo háttámlát, akkor lehet 15-36os háttámlás magasítóként használni.
Az hogy van, hogy nem fér be télen a Trimaxba, az nem 36 kilóig jó?
Én láttam 18-36-os Römert, Concordot 30e alatt is (most is van a honlapon). Nem néztem utána, nem tudom pontosan mit tudnak, de talán nem kevesebbet, mint egy 15e forintos Tescos. Ha ezek lettek volna isofixesben és nem lenne már egy Cybex-ünk, amit nagyon szeretnek a gyerekek, akkor én is ezeket néztem volna, nekünk is fáj 45e akciósan is meg nemakciósan is (a régebbi Cybex 18e volt 2007-ben, csak mert nem színes, hanem szürke, talán már írtam...). Én a legkisebb gyerek ülését cserélném le szívesen (Ramatti, valami lengyel cucc, nem olvastam róla rosszat akkor, nem is volt drága, nem is rossz, de azért mégsem egy Römer...), csakhát 3 ezerért se tudnám eladni szerintem és 25-30e alatt nem tudnék sokkal jobbat venni. Így bízunk a sok vasban, meg ebben az ülésben....
De van hófehér Cybex Solution X 18-36, arany kínai mintával, nem vicc, ez van most leárazva az outletben :)) Ez mint ülés nem rossz, de valszeg kicsit sokat kell takarítani, ha az én gyerekeimből indulok ki :)))
De nem akarok beleszólni, én ehhez nagyon keveset értek.