Nem tudom, mi történhetett Veletek, tán valami baja van annak a gázpedálnak =:-O ... persze ha az ember betartja az előírt sebességeket, akkor azért az más tészta. Látod, én is hazatekertem jó 12 óra alatt, igaz, hogy csak ott tartottam be, ahol muszáj volt :o))) ... igaz, egyszer le is vettek a szerb yardok némi zsetonnal :o(((
Úgy látom a Savalávaló barátunk nem vitte magával a "látó" szemüvegét, így aztán nem is csoda, hogy nem vett észre Titeket. Na majd talán a legközelebbi talin hátha mindketten ott lesztek :-)))
Itthonülő? Épp most nyomtam be egy lakodalmas menüt :o
Netfüggő vagy, nyugodtan bevallhatod, nem fáj az :-)))
Nemrég nézte a nejem az időjárásjelentést, lehet, mire körülnézel, nyakig ér a rossz idő Nálatok :o ... úgyhogy csak igyekezzé némi színre szert tenni :-)))
Hát megjöttünk végre.Újra itthon. Ma hajnalban érkeztünk meg,és még csak most kezdem összeszedni magam:-) Teljesen elképedve nézem ezeket a 12-13 órás útidőket... Nekünk odafele 17 óra lett az út úgy,hogy egy határon sem vártunk 10 percnél többet.Délután 5-kor indultunk Debrecenből,és déletőtt 10-re értünk Sartiba.Hozzáteszem,hogy mindenhol betartottuk a sebességkorlátozásokat. Visszafele már Macedónia mindkét oldalán álltunk 2-2 órát így lett 20 óra a menetidő. (Debrecen-Röszke 3,5 óra legalább)szerintem nekünk ez a Magyar rész nyomta meg nagyon a menetidőt. Sarti nagyon tetszett,és nem utoljára voltam ott azt hiszem. Az Afroditi apartmanban voltunk egy hetet,utána még ráhúztunk egy kicsit a Galiniben. Mindkét szállás nagyon jó volt,meg voltunk elégedve. Egyenlőre ennyi,ha van kérdés állok elébe.
Saválló!
Azon a keddi napon költöztünk át a Galinibe (aug.16) Kb 12-kor foglaltuk el a szobát,utána pedig Sartiban voltunk végig az apartman előtti strandon.Az autó a ház mögött állt,nem közvetlenül a parti részen.További jó nyaralást nektek.
Internetfuggo...??Az az igazsag en itt ulok kb. 50m-re a viztol,mert itt van minden kozvetlenul a parton,nem kell a vilag vegere elmaszni,ha akar vmit az ember:))
Tovabba,ha vki szabadsagon van,mint pl. en akkor raer mindenre....akkor kelek mikor epp jolesik...akkor furdok mikor epp jolesik..akkor netelek mikor epp jolesik....nem kell ahhoz rossz idonek lennie...
Strandon az ernyo+napagy fogyasztas elleneben igenybe veheto,pl.0,5-l-es asvanyviz 50cent, 0,33-as cola 2 EUR,frappe 2EUR...stb.tehat akar 1EUR-ert egesz nap hesszelhet az ember az agyon.
Egyszer újra kell tárgyalnunk, hogy ki is az internetfüggő?!?!?! :o
Biztos, hogy valami defekt lehet ottan, hogy állandóan a neten lebzselsz, vigyázz, mer eccercsak azt veszed észre, hogy már haza kell jönni, aztán vehetsz gyorsan barna bagarolt, hogy valami színed is legyen :-)))))))))))))
Lehet, hogy a Miki épp kolbászolt valamerre, azért nem találtad meg :-(( ... pedig jó fej, megért volna egy misét :-))
Mi a Galiniban laktunk egy négyszemélyes apartmanban (2 szoba, főzőfülke, zuhanyzó/wc, erkély) ez került nekünk 60 Euro-ba naponta. Klímás hely volt. Nagyon meg voltunk elégedve vele.
Az ido kituno,viz kimondottan tiszta,szal elvagyunk...
Nemtom hol volt a Miki,mi ott voltunk bennt az udvarban,jol megneztuk az apartmannt,elotte viszont sehol sem volt az auto.
Valoszinu turnusvaltas volt kedden,mert nagyon sok buszt lattunk,de azert a strand sem volt ures.
A fiatalok hetfon voltak a csuzdaparkban,azt mondtak nem nagy durranas,ezert inkabb ne menjunk,mert ugysem fog tetszeni,ezert kihagyjuk.Mar voltunk nagyobban is,ezert semmi gond.
Asszem holnap ismet kirandulas lesz Kavala fele,majd meglatjuk....
Egy biztos: jól fogjátok magatokat érezni, nagyon-nagyon klassz hely!!!
Útvonal:
Sarti oldal - menj erre az oldalra, a fórum rovatban az útvonaltervezéstől kezdve az árakig, szállásig (a beachen is) lebontva mindenfélét találsz.
Még útitársat is, ha egyszerre mentek, konvojban is tudtok. Attila a moderátor, segít, lehet nyugodtan kérdésekkel bombázni!:)))))
Sarti beach szállások - ezen van néhány szállás a beach részen fotókkal, árakkal, németül. Ha már itthonról akarsz esetleg foglalni, Attiláék oldalán találod a kinti Sithon travel elérhetőségeit, velük tudsz magyarul is kommunikálni.
Átjöttem itt vagyok:) Olvasom soraitok,ámulok,bámulok,ja és már ott szeretnék lenni. Az árakról szertnék még 1 picit többet megtudni,leginkább a szállás árairól. Talán ha valaki tapasztalaból is tudná,hogy hol és mennyiért,mekkorát. Mi 4 en mennénk,2 felnőtt két gyermek,autóval. Az útvonalterv is lassan összeáll de ha valaki pontosítana mint egy kisdiáknak,merről meddig:)))))azt megköszönném. De így is köszönöm a sok segítséget.
Szombaton este 21-orakor indultunk,es masnap reggel 1/2 9-re mar itt voltunk Asprovaltan,997km mutatott a km-oram idaig.
Az utat eleg jol megusztam,mindig mentem vmi Schumakker utan,vagy ha nem akkor egyedul is toltam neki.Buntetest is megusztam kis szerencsevel
,mert 1x bemertek 50 helyett 83-al,de mivel vasarnap reggel leven nix csendzs mani,nix bank.....EUR-t nem akartak elfogadni a macedonok igy inkabb elengedtek.
Szallast nem volt egzszeru talalni,mivel minden fullon van,junior sem talalt korabban,de eloszor kaptunk volna 3km-re a telepulestol egyet,de inkabb nem kellett.Utana hosszas keresgeles utan sikerult talalnunk ertelmeset,25EUR 2 szobas normal appartmannt.
Viz meleg,tiszta,az ido jo,igaz ma delben vihar volt de miutan elallt az eso ismet sut a nap.
Tegnap voltunk kirandulni a Chalkidikin,lemeoztam Sartit,a Gallini kulipintyot is(hihi),kerestem Miki autojat de jool eldugta...hihi...eros szel fujt,nagy hullamok,por...1xtoi-toi no zuhany,uvegbol mostuk le a sot az arcunkrol,igy kibirtuk......megneztuk az appartmannokat,2x furodtunk,es mentunk tovabb Toroniba.....meses!!Csodalatosan tiszta a viz,tukorsima......szenzacios,ott is furodtunk,kajaltunk majd tovabb Marmarasba,ott is hasonlo a viz,mint Toroniban csak nagyobb a nyuzsi,van zuhany,WC meg minden.
Innen pedig kalandos utazassal hazaerkeztunk Asprovaltaba.
Eleg furcsan tablazzak ki a gorogok az utiranyokat,ki tudja hanyszor elmentunk masfele:((
Na,roviden ennyit,aki most akar indulni batran vagjon bele,nincs semmi gond Macedonian at,csak szerencse szukseges....
Lehet hogy tetszett volna nekünk a hullámzás. Igazából még sosem voltam háborgó vízen hajón, max. a Balcsin kompon, az meg más. Azért nem lehetett semmi. Mikor mi indultunk, néztem a kikötőt és örültem hogy nem kell odáig elmenni...
Mi a Meteorák miatt keltünk korán, 5-kor indult a busz. de sajna kb. 1/2 6-ig, amíg a félsziget végéig értünk nem kelt fel, csak kezdett vörösleni az ég. Azért úgyis szép volt:)))
Érdekes, mert Olaszo.-babn eszünkbe sem jutott napfelkeltéért felkelni..
Mi voltunk olyan ökrök, hogy felkeltünk reggel fél ötkor, aztán hatig néztük a napkeltét :o)))
Amúgy meg a sétálás az a Blue Lagoon hajótúra. Úgy kezdődött, hogy annyira hullámzott a tenger, hogy a hajó kétszer nekifutott, de nem tudott beállni a mólóhoz, így intettek, hogy "sétáljunk" át a kikötőbe =:-O Jó félóra alatt sikerült kicsiknek-nagyoknak átbaktatni :o
Utána meg a fél banda gyogyóbogyót szedett, mert nem csak a tenger háborgott, hanem a népeknek a gyomra is rendesen :-))
Köszi, nem volt egyszerű az 1000 képből kiválogatni 100-at, amit feltettem. Közben rájöttem, hogy egy általános téma - amiben Sarti partjáról vannak fotók - kimaradt a szórásból teljesen :-(((
Amúgy bevallom, nálunk is volt hangoskodás (szeszmentesen), csak a kártyázás örömei miatt. Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, akit zavarhatott!
Meg mi is a Makedon ap.-ban laktunk. Egyszerű ap.-ok, de elég jól felszereltek és szerintem nagyon klassz helyen van. nekünk tetszett. Ráadásul össze lehetett nyitni az egymás melletti erkélyeket, ez nekünk különösen jól jött, pláne nem is számítottunk ilyesmire:)))
Én úgy tudtam kell hozzá a vízikresz ismerete, ami nem mindenhol ugyanaz.
Végülis kölcsönző nincsen a környéken, szóval ilyen szempontból nincs jelentősége.
kutyák:
mi is találkoztunk, biciklivel is, akkor ráadásul 4-5 is volt egy kupacban. Lassítottunk, hátha ugatni és kergetni akarnának, de nem akartak:))) A srácok amúgy is kutyabolondok (meg cica), egy kis simogatás, aztán megy mindenki a saját dolgára.
apartman:
biztos meglesz a megfelelő, csak ez a Galini tényleg többször bukkant fel.