no, miutan letettem vagyalmomat, a QP-t. arra gondoltam, hogy felesleges penzmagomat a belso ter, azaz az ulesek generalasanak szentelnem.
szerintetek erdemes volna egy uj tomes-karpit dolgot veghezvinni. vagy inkabb kerdezzem meg itt es a bontokban, hogy nincsen e jo allapotu garniturajuk?
a belso az fekete. tehat nem pezsgoszinu uleseket keresek akkor:))
Tisztelt Mercis "kollégák"! Eladó egy pár Matador 185/14-es kb 85%-os, és egy pár Kléber 185/14-es 98%-os TÉLI gumi! Továbbá 1db gyári Becker Mexiko TR, és egy 1970-es években készűlt Blaupunkt rádió! Mindkettő működik!!! Érdeklődni lehet: 06-30-418-7435
Hát igen, ez a nagy kérdés jelenleg nálam: megtartani komoly felújítás nélkül vagy eladni, ha nem tudom felújítani? Attól félek, hogy az idő során felújítás nélkül csak romlik a kocsi állapota, és nem szeretném végignézni, ahogy teljesen szétrohad.
Igaz, télen garázsban áll, nem fogom használni. Az elmúlt telet is a garázsban töltötte, és nem láttam rajta tavasszal semmi szemmel látható újabb károsodást.
Az uveg hasznalhatatlan, mivel a gondatlan tarolasi korulmenyek miatt van rajta egy kozel 40 cm-es repedes. Szoval ennek a szelvedonek lottek. Ime az eredmenye annak, amikor valaminek nincsen normalis helye.
Nekem egy bontott, jó állapotú fehér első szélvédőm van, ezt szeretné valaki megvenni, de nem tudom még kb. sem, hogy mennyi legyen az ára? Erre tudnátok valami elfogadható árat írni?
Nekem 99 % hogy van ilyen szelvedom. ma vagy holnap megtudom nezni. Ezenkivul meg van egy halom alkatresz mint ahogy mar irtam. S mivel senkinek nem kell egyben szetbontom az allolampast, ha van ra igeny az alkatreszeire.
Ha tisztán az anyagi oldalát nézzük, a legtöbb hobby nem racionális - kivétel talán a régi órák gyüjtése :-))). Hol jön vissza pl. egy hegymászónak az pénzben hogy megmászta a Mont Blancot?
Igazából az élmény és élvezet, amit ezek a régi vasak nyújtanak, nem fejezhető ki pénzben. Másrészt pedig, hogy filozófiai oldalról nézzem :-) a pénz nem a boldogság célja, hanem a boldogság eszköze kell hogy legyen. Persze, ehhez az kell, hogy az alapvető igények (kaja, család, lakás) már ki legyenek elégítve, és maradjon "szabadon" elkölthető pénzed.
Egyetértek Gábor1970 -el, ez az egyik szép dolog benne! Az a baj, hogy ma a piac nem honorál egy felújítást (főleg ser.2 -nél...), de véleményem szerint pár év kérdése. Viszont ezek az autók még elviselik egy olcsóbb felújítás költségeit, és élvezhetőek úgy is! Szerintem egy kis patina kell is 30-on felül, nekem legalábbis jobban bejön. És nagyon jól elviselik állagromlás nélkül a hobbiautóságot felújítás nélkül is, szinte konzervált állapotban, ha fedett helyen, de legalább betonon állnak, és télen nincsenek sóba vive. Innentől a felújítás csak annak a kérdése, hogy mikor kerül rá idő és pénz. Ha van hol tárolni, én nem adnám el (azért a kis teljesítményadó és kedvezményes kötelező spórolásért). (az itt off 33 évesem esetében még kevésbé honorálja a piac a szép felújítást, de mióta nálam van, nem szenvedett el lényeges állagromlást - lekopogom - pedig két évet úgy töltött utcán, hogy csak télire tettem zárt garázsba. És néha olyan jó átülni, és érezni, hogy az autót még valóban VEZETI az ember...)
Tök jó, hogy ilyen dolgok kerülnek hozzád. Hozzám is kerülhetne, csak úgy... :) (Új vagy régi? Igen kedvelem a régi műszereket, szerszámokat, sajna nem nagyon fordulnak már elő hozzáférhetően...)