Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 278

Ilyen kijelentéseket óvatosan kezeljen,nehogy a Gondviselés által maga kapjon előre be nem jelentett gutaütést.Ilyen kijelentéseket csak ostoba emberek tesznek.

Ami pedig gigantikus hazudozásait illeti-érdekes ugyanabból a régi évjáratokból nekem mind kifogástalanul működik-befejeztem a társalgást önnel.Nem okozott csalódást nekem!

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 277

Micsoda egy hangulat.. :DD

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 276

Óh,maga csak egy egyszerű,műveletlen proletár.A magához hasonlókat minősitse!Egyébként magát ki kérdezte?Tudtommal senki!Vagy pénzért felbérelték?Ostoba,nyomorult!

Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 275

Azért a belinkelt fotón a magnó világosabb árnyalatú (szín, feliratok, szürke táp kábel (vezeték), mint az ugyanez a típusú amit az Úrtól kaptam , aki sajnos nagyon ellenségessé vált velem szemben mostanában.. (sötétebb szürke színű, a feliratok sem ennyire fényesek, nem kopottak az igaz viszont fekete a táp kábele).

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 274

Amelyik kazettán még látszott a felirat, hogy "disco 89" - azon is Hír TV-s politika volt felvéve. Még Gyurcsány Ferenc beszédét is megtaláltam rajta, a parlamentben leadottat, mint sportminiszterként, a "Mi az, hogy, Nagyon is"-t. Érdekes volt ezeket visszanézni, vagy nem ismerősek?

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 273

Az Úr felvetéséhez még, miszerint túl költséges lenne ma egy VHS előállítása, hátha még idetéved és elolvassa:

 

A közértben volt, hogy  úgy láttam meg, hogy megint egy 20 éve eltűnt RETRO csokoládé vagy élelmiszer kapható, hogy a sorban előttem álló kosarában megláttam. A ruházatban is felkapott szokott lenni a RETRO szabású és még könyvben is láttam vagy 20 éve eltűntet újra megjelenni, főleg gyermekkorit. Műszaki cikk iparban még ilyet nem láttam, hogy RETRO sarok, korabeli kazettás rádiós magnók, Walkmanok kaphatók, kazettával, akár eredeti zene kazettával is, mint RETRO, sokminden ami a nyolcvanas, kilencvenes években volt.

 

Ennek Ön szerint mi lehet az oka? Amit már említett? Minden műszakinak olyan nagy lenne az előállítása, vagy ezen a téren teljesen más a kereslet iránti gondolkodás? Vagy szembe menne valaminek, bár akkor nem értem, hogy a többi területen miért nem?

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140109/HITACHI_VT-110_E_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

 

Egy ilyennek Ön szerint mennyi lenne ma a RETRO előállítása és ára a boltban? Úgy értve, hogy minden ugyanolyan, eredeti lenne benne, semmit sem változtatnák meg az előállításában?

Előzmény: renee7 (252)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 272

.. és akkor honann tudnám, hiszen nem volt minden rájuk írva, a cimkék is le voltak nagyrész szaggatva a kazettákról, hogy hosszasan felvette a 2006-os őszi eseményeket, Orbán- Gyurcsány vita is rajta volt még 2006-ból, azt mondjuk rá is írta, az 120 perces Kodakon volt, viszont ezen is volt gyűrődés, nem azt mondtam, hogy nézhetetlenül végig gyűröttek voltak, sajnos több gyűrődés is volt rajta, vagy ezt is tagadja? Politikát meg minek tartsak meg, van belőle elég napjainkban, rávenni meg mint írtam, ami már egyszer meggyűrődött az gyűrött is marad, ameddig használja. Vagy ezt is tagadja?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 271

Na, figyeljen ha bele sem néztem a kazettákba, hanem egyből hajítottam a kukába, akkor honnan tudom, hogy tele voltak korábbi politikai témákkal. Rengeteg Hír TV-s felvétel volt rajta és jó régiek, 2002-2006 körüliek. Érdekes volt visszanézni és emlékezni az akkori Hír TV műsor ajánló zenéire, a Híradó zenéjére és tartalmára, az időjárásjelentésekre, Kerényi: Szerintem műsoraira stb. stb. Csak ameddig ezeket néztem időnként végig szaladt egy két lassú csík a képernyőn, kivettem a kazettát és megnéztem, meg volt ilyen jelenségnél sajnos gyűrődve. Azt sosem állítottam, hogy az egészet, töviről hegyire átnéztem, meredt szemekkel. Kiválasztottam, amiket meg szándékoztam volna tartani, amelyek számomra is ismertebbek voltak, sajnos azokon találtam gyűrődést, nem kellett olyan sokáig tekergetnem. Úgyhogy 1 Kodak kivételével mindet dobhattam a szemétbe (annak a szalagját is cserélhettem egy újra). Egy darabig nézegettem a régi felvételeket, viszont így újrahasznosítani már nem tudtam volna őket, vettem volna fel rá csíkos felvételeket. Ahol meg volt gyűrődve azt már nem lehet kivasalni, az már olyan marad mindig.

 

Sajnálom, ha ennyire bizalmatlan és ellenséges lett. Nem vigyázott rájuk eléggé, akkor külsőleg sem lettek volna olyan kopottak, nem értem, ha a kazettát beteszi a szekrénybe és csak időnként veszi elő nem nagyon sérülnek. Ha aktívabban használja, akkor is a tokot élire leteszi, tehát a külseje nem igazán kopik. Ezeken eléggé kopottak voltak, mintha csuszkolták volna jobbra - balra..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 270

Minek hagytam meg a videót, ha úgyse nagyon van mire használni? - kérdezte: Ha azt válaszolom, többek közt, hogy legyen mit a tv állvány arra kialakított helyére tenni, ami még passzol is a környezetéhez.. Ez a válasz kielégítő az Ön számára? így nem kell például üresen hagyni.. meg, hogy így Önnek legyen mit kérdezni..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 269

Egyet áruljon el, ha nem hozom el, vagy pusztán nem említem meg, akkor most miket kérdezgetne?

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 268

Lazítson, mert még meg fogja ütni a végén a guta..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 267

Saját tapasztalatból tudja ezeket, amiket leírt? Mert már megtapasztalta, a hazugsággal igazolni követekezetesen a valótlant?.. Érdekes egy élete lehetett..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 266

Azért is, többek közt, hogy Önnek örömet szerezzek vele. Olyan készséggel adta, akkor most már ne visszakozzon , legyen békesség rajta..

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 265

Az az érdeke,hogy hazugsággal igazolja az igazát.Mert nem meri kimondani,hogy már hazamenet bedobta a kukába,csak nem gondolta,hogy rákérdezek.Ha egy hazugság beindul,következetesen ragaszkodni kell hozzá-igy aztán nem kényszerül az igazság kimondására,ami kinos,hiszen végülis 3 eszközt kapott tőlem ingyen.Valamint nem 20,hanem 25 kazettát.Mind márkás volt.De ha nem használja a videót ,mert már semmire sem lehet használni maga szerint,minek vitte el?Ez az,amit nem értek.

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 264

Begyűrte, a VT-110-es hibája volt, biztosan használta előtte Ön is azzal a videóval, lehet, hogy az csinálta, csak már elfelejtette, mert régen lehetett. Higyjen nekem, miért találnék ki ilyet?? Mi hasznom származna belőle? Le voltak harcolva a kazetták sajnos rendesen..

Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 263

Az a prolémám,ha a szemembe hazudnak,azt nem tolerálom.Ön az rokonainak,ismerőseinek annyit hazudozhat,amennyit csak akar!Nekem nem fog!Ha begyűrte,az nem a szalag hibája volt!Mindegyik kazetta kifogástalan állapotban volt.A mai napig gond nélkül használok 20-25 éves kazettákat és semmi bajuk.Azoknak sem volt!

Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 262

.. Úgyhogy csak szépen higgadtan és nyugodtan..

Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 261

Sajnálom, hogy ilyen rosszul emlékszik vissza, persze lehet, hogy már régen használta őket és elfelejtette, nem mai darabok voltak, az igaz.

 

 

83-as hozzászólásában a következőt javasolta:

 

 

"Vedd le a fedelet és a szalagot vágd el és dobd ki a kukába!"

 

 

Na, a VT-110-es pont ezt csinálta, begyűrte a szalagokat, csak azóta rendbe raktam.

 

A kazettákra tett javaslatát, melyet nekem is ugyanígy elmondta, szintén ha úgyvesszük megfogadtam, és mégcsak le sem kellett hozzá vennem a videó fedelet, ahhoz nem, így nem értem mi ezzel a problémája.

 

 

Vigyázzon az egészségére, ne legyen olyan indulatos mert ha nem tudná, az ideg árt az egészségnek..

Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 260

Állitása,miszerint a kazetták rosszak voltak,vegytiszta hazugság.Magam vettem fel rá-egyenként,visszajátszva teszteltem.Kérem,ha velem társalog,ne hazudjon,mert nem állok önnel szóba.Legyen szives szivja vissza azt a hazugságot,hogy a kazetták gyűröttek,sérültek voltak.Ezek után többi beirását is igy kezelem.Hazugsága olyan ordas,hogy a 25 kazettát,amit kapott,elvitele óta,ha éjjel-nappal azt használja,akkor sem lehet hitelesen átvizsgálni.Ön hazament és első lépése a kazetták kukába hajitása  volt.    Ha én megtisztelem önt azzal,hogy nem hazudozok össze-vissza,ezt elvárom öntől is!

Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 259

.. és attól függetlenül, hogy a lejátszásról a tv-re vetített fotó egy kicsit homályos, 3.2 Megapixeles fényképezőgépem sajnos ha a kültér sötét, akkor a fotó ilyen lesz, a valóságban a kép élesebb, szerintem a mi VT-110-esünk képe még ettől is élesebb, igaz azon vannak be bevillanó véletlenszerűen elhelyezkedő fekete vízszíntes csík jellegű jelenségek 1 -1 másodpercig, szalagtól függő gyakorisággal, (ezek azonban inkább emelik a retros jelleget), feltételezhető okát ezeknek meg már korábban leírtam.

Előzmény: Törölt nick (255)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 258

.. és nem tudom, hogy miért nem adná most már a videókat, azért mert a rossz kazettákat kidobtam és miért baj, hogy örömet okozott nekem azzal, hogy a videókat ideadta?? .. Tudja mennyi munkám van benne, hogy ilyen lett??! Mint lejjebb belinkelve a képen is látható az eredménye.. A DVD lejátszó pedig akinek el lett ajándékozva, már szintén volt neki egy, azzal lett mégegy, sajnálom, hogy már azt nem tudta másnak elajándékozni, dehát a videókat akartam és csak a többivel együtt kaptam..

Előzmény: Törölt nick (255)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.08 0 0 257

A hozzá értők jelen esetben a 'szerelők' majd megoldják, hogy 20 év múlva is be lehessen küldeni tv adás jelet a VHS készülékbe.. Ezért tanulták a szakmát, ismerik az áramkörök, egységek felépítését, működését, hogy ezt majd meg tudják oldani annak aki VHS szalagokra szeretne műsort rögzíteni..

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.07 0 0 256

Tudom, hogy nem adta volna a videókat sem, nekem viszont azok, főleg a VT-110-es kellett, ezért inkább elhoztam mindet. A kazetták márkája én is tudom, hogy egyedi, korábbi eredetik voltak, Kodak, Scott stb. a legjobbak. Viszont már külső állapotra látszottak, hogy nem voltak olyan nagyon megkímélve sajnos, azért belenéztem, átnéztem, gondoltam tartok meg belőlük valamennyit, viszont nem találtam egyet se, amelyik ne lett volna megsérülve. Gyűrött szalag, csíkozódott, sajnos, nem kellett még csak nagyító sem kellett hozzá (rövid időn belül újabb és újabb gyűrődés rajta). Ezért mehetett a szemétbe, márkás, eredetik, sajnos azonban sok helyen gyűrődéssel. 1 Kodak nézett ki a legjobban, még a celofán fólia is megvolt rajta, úgy bontották ki, ám ezen is a szalag több helyen meg volt gyűrve, csak érdekességképpen ezt az egyet megtartottam, de a szalagot át kellett cserélnem egy újra. Csak a háza és a külső papírtokja maradt Kodak. Úgyhogy sajnos hiába voltak márkásak, hibás volt szinte mind.

 

 

Sajnálom, hogy a BD-t máris temeti, pedig azt még nem olyan régen fejlesztették ki. 20 év múlva, hogy mi lesz, azt még meg is kell érni, meg, hogy milyen műsorok lesznek akkor. Aki állandóan a jövőjére gondol, az, hogyan éli meg a jelent?!

 

 

Az jó, ha még talál sok filmet, mert a televíziók mostanában valahogy még többet ismételgetnek, ami meg újabb nem biztos, hogy mindenkinek tetszik. Inkább Mi a sorozatokat részesítjük előnyben. Pár éve ment a Seherezádé Török sorozat, nagyon jó volt, tetszett, egy Szulejmán ami szintén Török számunkra például nézhetetlen, csak azért mert a főszereplő ugyanaz. Kevés az igazán jó sorozat is, átlagban talán 3-4 évre jut egy nagyobb sikerű, világot bejárt filmsorozat.

 

Sajnálom, hogy nem igazán kellett Önnek az S-VHS, ahogyan kifejezte, változatlanul fenntartom, hogy azzal a Tuner analóg csatorna tárolásának memória hibájával, hogy egyszerűen nem volt képes letárolni a tv állomásokat nem biztos, hogy boldogult és elégedett lett volna. Hiába működött a Tuner is és a készülék is rendesen, a használatot ez lehet, hogy megnehezítette volna, főleg ha nem ismeri, hogy miként lehetett így is a legkönyebben használni. Majd aki megtudja az megcsinálja, vagy használja úgy ahogy van, én is sajnos már úgy kaptam, miért én bajlódjak vele amit más elszúrt rajta, megcsinálni én nem tudtam volna, úgyhogy tovább adtam rajta. Ennyire amúgy sem jó a tv műsor összességében, hogy ennyi készülékre feltétlen szükség lett volna, hosszabb távon, megtartva..

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.07 0 0 255

Éjjel vannak a jó filmek,azt veszem fel.A DVD halott,BD halott.A VHS örök,20 év múlva is le lehet játszani.

Amiket kazettákat elvitt,mind márkás volt.Nem filmek voltak    rajta.  Ha tudom,hogy kidobja a kukába,nem adtam volna a videot se.Meg a DVD lejátszót sem.De legalább örömet szerzett vele másnak.

Előzmény: Törölt nick (254)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.07 0 0 254

Azzal a jobbról balra, keresztül kasba, minden elkót kicserélni géppel valami nagyon sz@r dolog történhetett, ha ennyire lerohadt.. Ezek amiket az Úrtól kaptam 1986-os évjáratúak, semmi áramköri baja.. Most már más sincs, szerencsére, úgy néz ki, szerintem ha ezek után egy ilyenbe nem piszkálnak bele, nem történik vele semmi sem.. Mechanika kopik, használódik, ennyi, a kondenzátoroknak meg jót tesz ha sokat vannak használva, legalább jól "beizzanak".. Csak kérdés, hogy manapság már szinte mire.. dehát ez már egy más kérdés..

Előzmény: renee7 (252)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.07 0 0 253

Akkor is az Úr amit említett korábban szinte hihetetlen, "mese"-jelleg, akkor derül ki, hogy mind a kettő nála marad kedvenc videójának szinte ugyanaz a hibája (color killer), amikor már a másik kettőt ide adta.. Érdekes..

 

A Táp egységen persze, hogy hamarabb mennek el a dolgok cserélni kell, mert megváltoznak az értékek, hiszen itt a legnagyobb az energia kifejtés, ott a legerősebb, onnan megy a gép további áramköri részébe.

 

Egyszer írható DVD -R lemezek amik pár éve még ezresekbe kerültek, már 10 db-os 400 Ft-ért kapható az Auchan áruházban. Kazetta, ahol még kapható, nemhogy nem lejebb, egyre feljebb megy az ára. Média Markt 1300-1500-ért szórja darabját.

 

Gondolom, hogy drága az előállítása, főleg ezeknek az itt említett készülékeknek, van benne annyi alkatrész (áramköri is) mint a nyű.. Bonyolultabb a szalagos-mágneses adatrögzítés áramkörének felépítése én akkor is azt mondom, mint egy DVD felvevőé.

Előzmény: renee7 (252)
renee7 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 252

Hogyne mennének állásban tönkre? Főleg a 1992-1996 között gyártott "békebeli" Panasonicokra jellemző (FS200, HS1000) tásrai, hogy az Y/C panelen van egy rakat elektrolitkondenzátor, ami kiszárad, és a szinek kfakulásától kezdve a kép bezajosodásán át a girbegurba, kifordult kontúrokig aztán mindent okozhatnak. Ilyenkor jön az újraelkózás. Ahogy egy profi videószervízes barátom mondja: rá kell mérni a tápban, a fejerősítőben, az Y/C panelen az elkókra, és jó eséllyel az lesz a vége, hogy balról jobbra az összesset.... Én éppen most adtam be hozzá egy tavaly decemberben vásárolt GV280s-t. A tápja kikészült, de ezzel együtt is SVHS-ben olyan képet vesz fel és játszik vissza, hogy nem egy sz@ros konzumer DVD recordert nyom le, de összemérhető egy BETACAM SP képével is. VHS-ben is kiemelkedően síma, csillogó, részletdús képet vesz fel. 

 

A címben szereplő válaszom: igen, megölték a VHS videókat, mert nagyon drága egy bizonyos minőség fölött az előállításuk, pedig kár, mert a mai napig a legmegbízhatóbb házi képrögzítő rendszerek, melyek a legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek. (Adott kategóriában)

Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.07 0 0 251

Kiegészítés: "Nemcsak két videót kapott,hanem egy Hitachi DVD lejátszót is-ingyen"

 

.. amit és egy halom kazettát nem kértem, csak kifejezetten a VT-110E érdekelt, és valamilyen szinten a másik. Viszont Ön kikötötte, hogy csak a kazettákkal együtt adja, végül is szíve joga. Mire odértünk és felpakolt, már DVD lejátszó is előkerült. El is ajándékoztam rokonságban, volt nekem másik, a kazetták meg mehettek a szemétbe, elég volt egybe - egybe belenézni. Úgyhogy a továbbiakról csak ennyit.. Minden Jót és Újévet Kívánok!

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.05 0 0 250

Reget meg miért ne töröljek, amikor nem vagyok állandó aktív résztvevője a fórumnak és ha valami majd újra érdekel és még hozzá is szeretnék szólni, létrehozom újra, vagy ha azt nem lehet, akkor egy másikat, ezért minek foglalja egyáltalán a helyet és még az is megeshet, hogy ha sokáig nem használom, még el is felejthetem, arról nem is beszélve, hogy ebben a fórumban csak Indapassos emailes regisztrációval lehet résztvenni, tehát e miatt még oda is be kell regisztrálni, arról meg már nem is szólva, hogy több hónap inaktív használat után meg is szűnhet és az ember még csak meg sem lepődhet.

 

 

Köszönöm az eddigieket és sajnálom az esetleges félreértéseket. Üdvözletem.

Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.05 0 0 249

Úgyhogy sajnos kapásból elsőre a rosszat feltételezte, miszerint most meg is írta, hogy az "egész csak mese". Második lehetőséget pedig már az átadás átvételre nem adott a dolognak. Ha nem adtam volna meg az email címemet Önnek, akkor hogyan tudtuk volna elhozni Öntől a készülékeket? Nem a fórumon keresztül beszéltük akkor meg a konkrétumokat. Telefonszám sem volt Önnél megadva, csak, hogy kazettákat adna, mellé a jelentkezőnek 'ajándék' Hitachi videókat és ahogy olvastam csak azért nem vitték már el előttem őket, mert az illetőnek S-VHS kazetta kellett volna, de azt Ön nem tudott adni, mert arra viszont szüksége van:

 

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=150&na_step=30&t=9166759&na_order=

 

 

 

Itt a fórumban sem reagált rá semmit sem, hogy nem vittük el aznap Önhöz az S-VHS készüléket, úgyogy ezt annak tudtam be, amit meg is említett, hogy "nincs rá szükségem" és a csatorna tárolási memória hibát amit említettem nem is igazán értette, hogy mi a fene ez és mivel sehová sem kellett érte elmennie, mert a ház elé kérte így felesleges útja úgysem volt miatta.

 

 

Köszönöm az eddigieket és sajnálom az esetleges félreértéseket. Üdvözletem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!