Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Reálisan nézve elég szűk a piac. Szóba jöhetett volna még a szintén új koreai gép - bár annak a hazai változata nem új, esetleg a félig német ASCOD vagy a CV90, ami szintén elég drága, viszont azt biztos nem gyárthattuk volna, és ennyi.
Esetleg a török Tulpar, de ugye abban is lett volna kockázat + politikailag is necce slett volna.
khmm--- sorok között olvasva, elég sokan jártak úgy a német csodatermékekkel, hogy bzdmeg én nem ilyen lovat akartam. (Szóval most pld ausztrálok egy évenát pörgetik a Boxert, etc, miekőtt aláírnák a csekket. )
Szervusztok! Nemrég jártam a szentkirályszabadjai szellemvárosban, ahol a 13. Poltavai Gárda Harckocsi Hadosztálya állomásozott a rendszerváltásig. Előkerült a kérdés, hogy vajon mi volt, illetve mi lett volna a hadosztály feladata abban az esetben, ha élesre fordulnak a dolgok. Tud esetleg erről valaki valamit?
Hát, a kilencvenes évek közepén dolgoztak valami ilyesmin, de minden tervet irreálissá tett a technikai lerohadás.
"Egyszerűbb" volt a fegyverzetcsökkentés szent nevében beolvasztani/ócskavas áron eladni még a frissen beszerzett harcjárműveket is, (BMP, T72) és szétvágni a repülőket/helikoptereket.
A kézifegyvereket (AMD, könnyű géppuskák) pedig jó áron eladni az araboknak...
A honvédséget akkoriban fegyverezték át a délszláv háborúból "visszamaradt" (megbuktak vele szállítás közben) AK verziókra...
Hát igen, a mostanihoz képest ez komoly erő lett volna...
Akkor ha jól értem a 3 nehéz dandárban összesen lett volna: 3x88=264 harckocsi, 3x142=426BMP, 3x48=144db 122-es önjáró löveg.
És még mellé a 6db közepes dandár.
Harci helikoptert mennyit terveztek azt nem tudod? A 40 db Mi-24 mellé (ami egy gépveszteség miatt 39 volt) tervben volt az exNDK gépek egy részének hadrendbe állítása is.
1 Hadsereg (a hadsereg is egy katonai egységtípus, ahogy a dandár, vagy a zászlóalj is, és még csak nem is a legnagyobb) hadsereg közvetlen elemek mellett 3 hadosztállyal.