Nem feltétlenül. Inkább kisebb belet. :-)) És ezáltal kevesebb magaddal vitt súlyt. :-)
Pont passzol ide minden tekintetben ez az írás, az Ökör-hegyre menet kapott el minket az évtized jeges zivatara, kb 3 perc alatt az alsógatyámból folyt a víz, és ez egyáltalán nem túlzás, szó szerint.
Itt maximum olvasni, látni utoljára a Téli Teljesítménytúrán lehetett. :-) Múzsla sporttárs tíz évenkénti rendezést ígért, nem is tudtam, hogy 2015-ben is megrendezték az ózdiak.
OFF Nézzenek oda, hát magát is látni...? :-D Vagy én estem csak ki az utóbbi időben a túraszakmai eseményekből...?
ON
Anno ha jól tudom, az volt a mondás, hogy ötévente rendezik, és emlékeim szerint 2015-ben terveztem, hogy hosszabb távra térek vissza, de nem jött össze :-/ Mindegy, idén adott a lehetőség, hogy megtegyem :-)
Csodálkoztam ugyan rajta, mert rengeteg szép képet küldtem a Turista Magazinnak az útvonalról a kohászos cikkhez, ennek ellenére ők is betették a kis tábla fotóját, melyen "in situ" látható, úgy és ott ahogyan és ahol megtaláltam.
Némi tisztogatást követően köszöni szépen jól van. :-)
Egy dolgot sajnálok, hogy nem a fatörzsön találtam meg, hanem így ahogyan van.
(persze az hogy sajnálom, túlzás, mert bár évekig kerestem sok száz kilométeren át, előre köszönnek nekem az öreg fák 'Tarjántól Diósgyőrig az összes létező régi és mai Kohász úton, mégsem hittem benne igazán hogy valaha még találok ilyet, 50 év után)
Na, szóval ha fán találom meg akkor én biztosan nagyon óvatosan kiműtöm úgy hogy haja szála sem görbül. Szerelő volnék, vagy mi...:-)
Ezt viszont szemlátomást durván letépték a fáról, valószínűleg akkor mikor az erdészet kérésére az összes ilyen kis táblát le kellett szedni az erdőkben. (sajnos) Aztán eldobták. (Szerencsére.)
Ilyen kis fémtáblákra festették hajdan, fél évszázada a Kohász út jelzéseit, egy ma már járatlan, jelzetlen úton találtam egy ilyet sok év keresgélés után, a földből kitúrva:
Bevallom őszintén engem ilyen mélységig azért már nem izgat ez a problémakör, kedves ismerősöm mondaná hogy az már mindegy hogy balról vagy jobbról kerüljük a pocsolyát...:-))
Igazából osm kolléga megmondta a frankót, azt az adatot én már simán elfogadom, mert ez bőven benne van a 2-3 %-os mérési eltérésben, pár száz méter, vagy maximum 1-2 kilométer eltérés 120 kilométeren már szerintem belefér.
Azon persze leakadtam mikor 134-et mondtak Turistáék, mert az nagyon sok, az 12-13 km eltérés. Ha a természetjáróhun mérték akkor ott lehet valami bibi.
Az én méréseim mindig 120 környékén voltak, az osm-es kilométeradat nekem maximálisan elfogadható, és persze lehet hogy hitelesebb is mint az én 119 kilométerem, de ez már tényleg nem mozgatja meg nagyon a fantáziámat.
A Salgótarján módosítás egyébként szinte jelentéktelen, (ez éppen a harmadik verzió a Pécskő oldalában) a Garadna-völgyi jóval hosszabb utat érint.
Kérdés:
Egyébként mit jelent az hogy a Kohászok Útja tt-t bevették az NB I.-es futamok közé?
A szintábra nem mutatja, hogy merre vezet az út, ezért is írtam a kérdésemet, hogy merre az arra.
Egy gps képernyőkép még kevesebbet mond, hiszen azon túl, hogy az útvonalat sem látod rajta, előfordulhat mérés közbeni hiba is. (pl egy szikla tövében, vagy egyszerűen túl lombos erdő miatt)
Emellett mind a négy bejáráson volt nálam GPS, pár száz méteres eltérésekkel ugyanezt mértem.
Ha igazságos akarok lenni akkor azt mondom hogy ugyebár két mérés sem egyforma, 119-121km közt van valahol az igazság, bár most éppen változott az útvonal a Garadna-völgyben, és szerintem így egy picivel még kevesebb.
Persze, a komfortzónás mérés nem túl precíz. :-) De hidd el, vannak szakaszok, amelyeket négynél többször is bejártam már, GPS mindig nálam volt, és fejből megmondom mennyi az annyi.
A Turista Magazinosok nem jártak be semmit, szerintem ők a természetjáróhun terveztek.
Linket nem tudnak betenni, mert a februári print magazinban van az írásom a Kohászok Útjáról, vedd meg nyugodtan, szuper. :-)))))
Mindjárt felmerül a kérdés, hogy vajon az általad bemutatott szintábrában még a régi útvonalon, az Erdőalja köz végén egyenesen mentek e, az akkori mérést végzők?
Mert az mindjárt kb. 150 méterrel rövidebb, mint a jelenlegi.