Aha, de azért nézd meg amit A6V6 írt, a neten hiába írja a katalógus, mert abba lehet hogy csak az ET, a körosztó, és más fontosabb adatok vannak felvíve.
A másik hogy a márkaszervíz mit szól a dologhoz ? Nagyobb felni nem okozhat-e a futóműgondot. Esetleg olyan felniméretet kellene keresni, mint a gyári alufelnis méret.
Talált süllyed!!!:-)) Elférni elfér a neten írják ezt a felnit a géphez, csak mint laikus nem értek hozzá, és nem szeretném, he egy idő múlva emiatt előjönne valami probléma! Ezért akarom körüljárni a dolgot, és kérem a szaktanácsokat!
Szerintem add meg pontosan a kocsi típusát, évjáratát, mert az alapján könnyebb valamit mondani. Meg a kinézett felniét is esetleg, mert hátha van típusjóváhagyás a kocsidra és akkor tutiba felmegy.
Egyébként azt te is láthatod, hogy a 2.5 centivel kinntebb eső felni beleér-e a sárvédőbe, mondjuk.
Gumiméret nem mérvadó, mert nincs közvetlen kapcsolat a gumi és felniméret viszonyában. Illetve 5.5" szélesre szerintem nem raknak 205 széles gumit. De a www.gumibolt.hu oldalon találsz táblázatot, hogy milyen gyári felni és gumiméretek vannak. Futóművön lehet hogy van változtatás, ugyan nem a gumi-felni méret hanem az autó egyéb paraméterei miatt, tehát ez sem mérvadó.
14mm-el lesz a 7-es felni balső pereme beljebb a gólyaláb felé mint a mostaninak. Nézd meg hogy van-e ennyi hely, akkor felmegy. Kívül biztosan elfér. Ha cédád van. :)
Én sem értem, semmivel nem nehezebb vagy nagyobb a te 'kukac' Audid mint pl. a C4-es A6-os ('97 előtti). Azon mégis nyugodtan elfutkároztam 15"-os acélokkal 195/65R15 méretű gumákkal. Valszeg kapott nagyobb fékeket és hogy még véletlenül se érjen bele, ajánlják a 16-ost. Mekkora motor van benne?
Sokkal nehezebb lenne mint a 14-es. Akármilyen alufelnivel, mivel a gumi alsóhangon 2x nehezebb mint a 14-es gumid, az acélfelni meg max 5-7kg, ilyen könnyű felnit tudsz venni (enkei-oz ultra-kosei), csak fizesd ki a 60-80e/db árat.
A futóművedben meg 217 féle dolog nyöszöghet, valami gumialkatrészed fáradt meg. Alkatrészt meg AtiTDI-től vegyél, krva jó vw-ben. :)
Sziasztok tanácsra volna szükségem! Látom van itt pár szakember, akik tudnának nekem segíteni! Kinéztem az autómra egy alufelnit, ami 7x15 ET 42-es. Gyárilag 5,5x15 et 47-es van rajta, de ezt a modellt adják 16-os sőt 17-es felnivel is. A kérdésem az lenne, hogy feltehetem-e a kocsira, nem okoz-e valamilyen problémát? Gondolok itt a futóműre, vagy esetleg a kerékcsapágyakra, mert az ET kalkulátor /Pásztóy/ szerint a felni széle kb 2-2,5 cm-el kívül esne a mostanitól! Kicsit vállasabban nézne ki, csak nem tudom nem-e megy valami rovására!? A gépet adják 195-ös, és 205-ös gumival is, gondolom a futóművet nem variálják, vagy igen?
Azt tudom, hogy 2000-től az A6-osra 16"-os lemezfelnit ajánlanak,de a lyukosztás változott a 98-as (Már a gömbölyű)-höz képest? Ha nem, nem igazán értem miért nem jó a 15-ös lemezfelni? Mi változott a facaliftel?
Igaz, hogy nagyobb a kerék és emiatt nehezebb is, de az abroncsba már nem vagyok biztos, mivel szélesebb, nagyobb, de ugyanakkor peresebb. Én csak kíváncsi lettem volna mennyi az annyi és hogy érdemes-e.. 1.4-es a kicsike :)
2"-al nagyobb kerék meg ugyanannyival nagyobb gumi sokkal nehezebb lenne mint a 14"kerék.de ez igy normális sztem hisz annyival több anyag kell bele.amugy meg véletlenül nem 1literes,vagy 1,2literes motoru a polo???
Könnyűfém felni kapcsán az OZ Crono vagy ultraleggera tipus értem. Vagy csak én reagálom túl a dolgot és lehet csak cserére szorulnak az alkatrészek?! Hm, mindegy, azért köszönöm nektek!
Erre is gondoltam, igazad lehet. Mennyibe kerülne egy felújítás körülbelkül? A felnit azért írtam, mert gyárilag 13-as volt rajta 155 kerékkel, az pillekönnyű volt, de állandóan elpörgött. Gondoltam veszek 14-est, szélesebb, peresebb. De amikor megemeltem a gumisnál ezt a kombinációt kb 2X, 3X nehezbbenk érződött mint a 13-as .. Arra lennék kíváncsi, hogy egy 7X16 igazi könnyűfémfelni és a hozzávaló peresebb gumival nehezebb lenne mint egy 14es?