Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Excel-ban van az enyém is, hasonlóan a Te táblázatodhoz.
Én úgy próbáltam összerakni, hogy minden típus, adott periódusban, külön sorban kap helyet, és raktam hozzá fotókat is. Kicsit nagy lett a file, nem tudom emailen küldeni.
Tervezem egyébként egy szöveges rendszámtörténet összehozását is, majd ha egyszer időm lesz rá...
JD-05-57 Lada 1200s piros Volántaxi BX-57-24 Ikarus 260 BKV-busz (52-74) AS-32-72 Lada Niva fehér - a rendszám fekete alapon fehér betű, erdészeti, Jánosé. /Szomszédok/
UC-52-57 VW bogár piros XX-59-82 Lada 2106 zöld (A TA-49-59 ebben az epizódban nem 601S, csak 601...) RA-84-57 Lada 1200 rendőr MB-09-66 Nysa mentő /Szomszédok/
Mi az oka annak, hogy 1987-ben már voltak MB-s mentők, de minthogyha RB-s rendőrrel még nem találkoztam, pedig rendőri járműből nyilván több volt? Egyáltalán kiadták az RB-t a régi rendszámrendszerben - újban már láttam. A rendőri járműveknél is volt kategória-megkülönböztetés, mint a katonaságnál?
Nem tűntem el (teljesen), a még februárban bejelentett honlapot is csiszolgatom, csak rámesett több tonna munka, plusz gyereknevelés, így kicsit belassultam.
Éppen tegnap este találtam meg én is. :-) Nem tudom, hogyhogy nem emlékeztem, hiszen az én Wartburgom rendszáma is 54-01 volt, csak az TL. Elég lett volna megnéznem a felhasználónevem...
Sziasztok! Nekem is van egy összeállított táblázatom, szívesen feltölteném, de nem tudom, hogyan lehet. Mivel tele van képekkel is, (rendszámok), elég nagy a terjedelme. Jó lenne összefésülni az itt látottal, kiegészítené egymást a kettő. Ha tud valaki segíteni, megköszönném.