Elkészültem a kinti kerítésemmel, feltüskéztem betonvassal, és ráment a 2 sor zsalukő.
Viszont itt elakadtam?
Mivel tudnám bevakolni? csemperagasztó? vagy drájvitragaszó?
vmi olyan kellene amivel könnyű dolgozni, és tatós is lesz? háló kell alá?
utána szeretném vakolni, sziga-tech lábazati vakolatot néztem ki, kb 1.5 mm szemcsenagysággal szeretném, igy az az esetleges egyenetlenségeket is eltakarná.
Üveggömböm nincs a tenyered nem látom, meg egyébként is a jóslást útálom :-))) Szóval azt évre megmondani csak az tudja, aki festi magát! Az 1500 gletteléssel, festéssel kb jó ár. Szerintem az eddigi 2-3 évnél biztos többet kibír, a duplájánál is jóval többet kéne! Az üvegszöszövet tapéta a helyzeten nem javít (ua. mint az üvegháló), csak drágább!
Esetleg szóba jöhet még az üvegszövet tapéta (vagy valami hasonló a neve). Gyakorlatilag egy üveghálót ragasztanak a falra, majd azt festik. Csak mint lehetőség, sem árat sem beszerzési forrást nem tudok.
Én is egyetértek, hogy kicsit soknak tűnik az ár, de sajnos körbenéztem neten és egyáltalán nem voltak olcsóbbak a neten szereplő árak. Viszont ha belegondolsz, hogy le kell verni a régit ki kell hordani a konténerbe fel kell helyezni az új vakolatot akkor talán már reális is lehet. Meg én elismerem, hogy nem kis szaktudást igényel a vakolás, mert már próbálkoztam és azt nem nevezném eredménynek ami kisült belőle. Szerinted mennyi idő után jöhetnek ki újra a repedezések, ha telibe van hálózva és normálisan alá van alapozva? Ráadásul a festő 1500ft/m2 árat mondott készre festve. Ha vakoltatok utána mindenképpen kell glettelni úgy 3000ft-ra jönne ki 1m2 rendbetétele lefestve készre, tehát pont 2x annyiba kerülne.
1.Az élesszemű, a folyami, a kvarchomok az nagyjából kb mind ugyanaz. 2.A repedezett fal rendbetétele: egyetértzek a festővel, és a kőm.-el, mármint szakmai szempontból! A ház régi, a vakolat valószínű csak meszes régi, és gyenge, ezért repedezik. Két út van: -leverni, újravakolni: hosszútávú, tartós; főleg, ha jó anyaggal csinálják! (a 2000 az 300 anyag, 1700 munkadíj/m2 azért én is megcsinálnám:-))))) -behálózni: ehhez valóban elég egy gyengébb minőségű háló is, mint a dryvit rendszernél. Egyrészt. Másrészt, ezt a festő rigipsz, gipszes vékonyvakolatba ágyazná, és nem csemperagiba. Ez alatt tovább reped a vakolat, csak soká fog átjönni rajta, olyan rugalmas. Ha falfix-el alá.. akkor sokáig meg is fog rajta állni! 3.bpityu:nálad vályogra lett vakolva cementes-folyamis-mészpótlóssal, vagy téglára? 4.A tíz centi, egy jó betonban (koszorút pedig csak ilyenből érdemes!) már megfogja a koszorúban. Ha nem mernéd rábízni: menetes szárat kell venni, levágni a megfelelő hosszra, a végét lehajtani: és kész!
A szelemencsavart milyen hosszon kell a koszorúba tenni, mert nekem 25-ös talpszelemen gerendáim lesznek, így a 36-os csavarból alig 10 centi jutna a betonba. Az elég?
Ezzel nincs is gond, én is megdolgoznám utána, de hátha tud vki gyártótól jobbat, olcsóbban. Baumax, Brico megvolt, ott 35e-től indul. Nekem azért kellene a teli, mert kapna erősebb zsanérokat, és tennék rá 5cm szigetelést plusszban. :)
Szerintem ennyiért barkácsáruházas minőséget kapsz így azokban kellene körülnézned, de a minőség elég gáz lesz. Én tavaly vettem a padlás feljáróhoz ilyen típust és kb. egy napig faragtam mire normálisan be tudtam tenni.
Keresek 25-30e pénz körül bejárati ajtót. Valami egyszerű, teli fenyő tökéletes lenne, elég 1 ponton záródó, semmi extra. Beltérre, azaz víz sosem éri. Hol érdemes nézelődni Bp környékén?
én is igy gondolom.pláne,mert diosdon csak éles van,mivel homokbánya mellett keletkezett a település. én azt gondolom,h ez az éles sokkal erősebb.ugyan nekem csak ilyennel van tapasztalatom,mert én csak ilyennel csináltam,de ezt sem hagyományosan,szakszerűen.
én csak mészpótlót tettem a cementes homokba,és igy vakoltam.nagyon olcsó(1:50es kb a higitása),és egyelőre (2év alatt) semmi káros mellékhatását nem látom,kivéve,h szöget nem lehet verni a falba.
A vakolás nekem sem volt szimpatikus abból kifolyólag amit te is írtál. Ráadásul ugye ebben az esetben vannak még járulékos költségek, mint konténer. Nekem azt mondta a festő srác, hogy telibe hálózzák az egészet és az a biztos. Ő is ebből él tudom, de én is inkább most elköltök plusz 50-60.000ft-ot az egészre mint szívjam a fogam 2 év múlva, hogy mekkora smucig voltam. Egyébként megkérdeztem tőle most pontosan mit fog használni és azt mondta, hogy pontosan olyan hálót amit a hőszigeteléshez használnak csak ebben az esetben a gipsz fogja fent tartani a falon és nem az eps ragasztó.
Köszönöm a segítséget. A vakolattal a festő szerint nincs olyan baj ami miatt le kellene verni. Valamire figyeljek amikor csinálják, hogy biztos tuti legyen? Nekem valami Rigips-es gipszes vakolatot mondott a festő és dryvit hálót, hogy ők ezzel oldanák meg. Arra mindenképp akkor figyelek, hogy kaparják le teljesen a régi festéket.
-diszperzit lekapar. Orbitális szopás ez a része. (Igazából diszperzitet családi házban el kéne felejteni, nagyon jó mészfestékek vannak helyette, azt nem kell lekapargatni) -utána ez a hálós-gletteléses megoldás az tuti.
Sziasztok! Kicsit hasonló problémával küzdök mint topikolos fórumtársunk. Nálunk a következő a probléma: Régi körülbelül 70 éves ház kisméretű tömör téglákból építve. A vakolaton minden szobában hajszálrepedések hálózzák be a falat ami esztétikailag baromi ronda. Hívtam kőművest és festőt is, hogy miként lehetne ezeket eltűntetni végleg, mert 2 éve festettünk és nem szeretnénk ebből rendszert csinálni. A kőműves természetesen leverné a vakolatot és újravakolná az egészet ennek költsége 2.000ft lenne négyzetméterenként ami elég sok főleg mert elég nagy a belmagasság és a ház sem kicsi. A festő 3 lehetőséget mondott: 1. letapétázzák a falat rendes tapétával és akkor elég sokáig nem jönnek elő a repedések. Mi nem szívleljük a tapétát így elvetettük az ötletet. 2. Letapétázzák a falat sima fehér papírral és akkor olyan eredményt érnek el mintha tapéta lenne rajta és még nekünk is jobban tetszik. 3. Leglettelik az egész falat valami gipszes vakolattal és tesznek bele olyasmi hálót mint amit a hőszigeteléseknél használnak. Ez tetszene a legjobban, de az itt elhangzottak elbizonytalanítottak. Jelenleg diszperzittel van festve a fal és erre kerülnének fel az előbb felsorolt rétegek. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?