A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
"Az szokott a bosszantó lenni, mikor annyiért akarják adni, mint az új, mert hogy két éve még milyen sok volt."
Kivéve, amikor az ember saját maga próbálja meg érvényesíteni a valamikori ráfordítását. Persze kellő önmérséklettel még talán ez is elkerülhető... :-))
Bocs, másra most nem tudok reagálni, megyek játékért...
A kérdés jó, tőlem is kérdezték már, hogy mennyim van rá.
Viszont úgy fair, ha hozzáteszik, hogy:
"20e-ért van kvarcos izé rádió, 40e-ért van 20éves vhf/uhf, 80e-ért van a mai yaesu 8800, mi már nagyjából mindent tud, 150e-ért meg van a csilivili kenwood".
Ha azért kérdezi, hogy ezt elmondja, akkor oké. Ha csak le akarja venni a pénzt, az nem oké.
Érdemes mindennek az új árát tudni előbb, mert pl az FT60 70e-ről zuhant le két év alatt bruttó 46-ra, és zsír új.
Ezt az www.anico.hu -n tudod megnézni. De nagyon jó dolgok vannak pl a www.dnd.hu -n is, árlistával.
Az szokott a bosszantó lenni, mikor annyiért akarják adni, mint az új, mert hogy két éve még milyen sok volt.
"Ez az ország nem kevés RH világbajnokot adott már a világnak."
Azért ezt inkább hagyjuk, legalábbis ami az utóbbi 15 évet illeti (sportszövetség; sporttámogatás, sportnyugdíj éterversenyeken megszerzett helyezésekre stb.). :-)
És talán a mostani, megváltozott körülmények közt sem "így" kezdenénk. Arról nem is szólva, hogy összességében nem lett nehezebb, sok minden inkább könnyebb.
Rosszul érzed, ez egy közeg, aminek megvannak az íratlan szabályai. (én nem vagyok amatőr pl)
A rádióamtőrök NEM nepperek, a nepperek meg nem rádióamatőrök!
Piszkosul nem ebből akarnak megélni, nem is lehet. Aki két-háromszázezer forintos rádiókkal operál, az másból él nyugodj meg és nem rosszul.
Ez az ország nem kevés RH világbajnokot adott már a világnak.
A legnagyobb forgalmazót (nem zug, hanem hivatalos!), és több bajnokot is megtalálsz ezen, és a társfórumokon.
Mielőtt valaki ír neked, mindig visszaolvas téged, hogy mi az amit akarsz, hogyan akarod, és ha besértődésből lebaszol mindenkit, meg hogy "itt tart a rádióamatőrözés" (miért hol tart? szerintem nagyon egészséges mértékben hullik a férgese, akik anno telefon helyett vették..), akkor elmegy a kedvük az írástól.
Senki ne akarjon magának tekintélyt, meg frankóságot, de országos szakembereket (én nem vagyok az!) elküldeni a picsába, az nem nyerő.
Ha úgy kérdezed pl, hogy eladó az Ft60, (kb40e), meg eladó a kewood( kb45e), és ráfizetek 10-20-30e ft-ot egy ft7800-ra, akkor már hamarabb célban vagy.
Gondolom ettől még nem lesz venyimben valaki, aki "húsz wattal majd jól lenyom" mindenkit.
Mármint az beszéljen csendben, titokban, szégyenlősen, aki a megfelelő úton jár? A "rádióamatőrözés" pedig pontosan hol is tart szerinted? Hányszor lefutott már ez a kör...
harsiboy, nem kötekedés ez, ezerszer le volt már írva, hogy a PMR-nek annyira mások a szabályai, hogy nem lehet (nem szabad) összeházasítani más rádióval. Azért boldog karácsonyt Neked is!
E L A D Ó Tipusváltás miatt eladom legféltettebb kincseim:
>> Yaesu FT 60E (antennákkal töltővel, programozókábellel, szoftverrel, BNC-re átalakítóval): 55.000 HUF A rádió kiváló állapotban van teljesen karcmentes, nyitott, az akku (saját gyári) remek állapotban van. A gyári antennán kívül adok hozzá egy Diamond SRH 519-es kétsávos antennát is. Kézikönyve, doboza is megvan. Róla lenne szó: http://silvius.extra.hu/60E.jpg
>> Albrecht AE 201S 10M/11M AM, FM, SSB kézi rádió (26MHz-29,7MHz): 60.000 HUF Ez a szinte már beszerezhetetlen, teljesen egyedi konstrukció egy különlegesen remek rádió. 6-7 Wattot mértünk SSB-n, de FM-ben is hozza a 4-5 Wattot. Az árban benne van a Nastro-1-es antenna, amely 78cm hosszú és kiválóan használható ehhez a típushoz. A készülék megkímélt állapotban van, minden funkciója tökéletesen működik 1kHz-enként léptethető. Az akkubakban általam vásárolt 9db Sanyo 2200-as akku dolgozik, ezek is benne foglaltatnak az árban. Amatőr sávon képes shiftre, CB sávon pedig csatorna számok megmutatására. Ő az a maga teljes valójában: http://silvius.extra.hu/201s.jpg
>> Albrecht AE485S AM, FM, SSB 25/35W 10M/11M mobil rádió. 50.000 HUF http://www.rigpix.com/mischam/albrecht_ae485s.htm A készülékből szakemberrel kivezetettem a jelet (lengőalj, kisjack) digitális alkalmazásokhoz. Szintén megtörtént a clarifier átalakítása is, hogy adásban is lehessen finomhangolni a frekvenciát, így 1kHz-nél finomabb hangolásra is alkalmas. Tökéletesen működik, frekiben nagyon pontos, kicsi, könnyen használható rádió 5 memóriával. Kicsavartuk belőle a még egészségesen használható maximumot, természetesen a teljesítmény használat közben is szabályozható. 27MHz-re gombnyomással nyitható, vagy CB csatornákat jelenít meg a kijelző, vagy az adott frekvenciát. Kis szépséghibája ennek a típusnak, hogy a gombjai hamar elhagyják magukat, ezért az én készülékemen egy átlátszó ragasztószalaggal biztosítottam, hogy mind meglegyen és tökéletesen működjön. Ez a megoldás már 1,5 éve jól működik.
>> Grundig Satellite 500 világvevő rádió 35.000 HUF Ez a készülék tökéletes állapotban van, nagyon vigyáztam rá. Az FM CCIR sávon 25kHz-es lépésközökkel hangolható, tudja a teljes rövidhullámot LSB/USB üzemmódokban is. Programozható, akkumolátorokról (3 góliát) és hálózatról is egyaránt üzemeltethető (tölthető). FM CCIR sávon hullámvadásztam vele, ezért szűkebb sávszélességet biztosító japán Murata kerámiafilterekkel helyettesítettük az eredetiket. A szűrők természetesen foglalatban kerültek beforrasztásra, így bármikor cserélhetőek más filterekre. http://www.universal-radio.com/catalog/portable/sat500.html
>> Alan 456R PMR rádió, jó állapotban, a rádiót szakember BNC aljzattal látta el, ezért antennára is köthető. (8 PMR frekvencia és 38 CTCSS) 10.000HUF http://www.maplin.co.uk/images/Full/n21ac.jpg
>> Concorde Premium PMR rádió (8 PMR frekvencia és 38 CTCSS) Ez a kiváló állapotú, alig használt készülék scanneléskor kifejti a CTCSS kódokat! 7.000HUF
Alkuról abban az esetben lehet szó, ha a tisztelt vásárló legalább három tételt szeretne megvásárolni a fentiek közül.
Telefon: 06 20 324 69 40 E-mail: silvius@freemail.hu Boldog Karácsonyt és DX-ekben gazdag Új Évet mindenkinek!