Keresés

Részletes keresés

delpedro Creative Commons License 2000.07.17 0 0 335
Valaki, aki ott volt!

Ajánlom, olvasd el még egyszer mit írtam, mert szerintem a fiatal tehetség nem = a saját neveléssel. De ezen felesleges vitatkozni.
A 2 milkót pedig nem szó szerint kell érteni, hanem úgy, hogy áron alul. Mert nézzük meg az Egressyt, aki egy falábú: 100 milliót kér érte az mtk. 75-ért el is adja. Míg mi egy gólvágó, higanymozgású Szabicsot alig 20-ért adtunk Grazba
(lehet, hogy nem 20, de a nagyságrendet nézzük!).
Talán nem kellett volna várni 3-4 évet és eladni akkor 300 millióért (addigra beért volna + stabil válogatott lett volna)?
Páncsics valóban KÍVÁLÓ FUTBALLISTA VOLT, DE POCSÉK VEZETŐ. NEKI SZERINTEM A FIATALOKAT KÉNE TANÍTANIA, VAGY FELÉPíTENIE EGY UTÁNPÓTLÁSRENDSZERT.

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
EX Creative Commons License 2000.07.17 0 0 334
Huculpastor!

Egy dologban nem értek veled egyet.
Nekem a mindenkori Fradi az én Ferencvárosom!
A Ferencváros az nem egyes embereket jelent,hanem
egy megfoghatatlan csodálatos fogalom!!!!

Attila!
Miért nem lehet egyszer MINDENKIT elszámoltatni és
akik arra "érdemesek" azokat felelősségre vonni!
Tehát nem egy-egy embert,hanem MINDENKIT!!!!!!!

Előzmény: huculpastor (332)


Attila_Fradi Creative Commons License 2000.07.17 0 0 333
Valaki!
Meg tudom érteni Huculpastort és a többieket. Én is így érzek és ezekrôl a dolgokról nem lehet érzelem nélkül beszélni. Miért nem lehetett Szívóst elszámoltatni és ha bűnös az eltünt pénzek miatt akkor felelôségre vonni? Miért nem lehet Páncsicson számonkérni az eredményeket és a tömeges elvándorlásokat, csapatkicserélôdéseket? Egyáltalán! Miért nem lehet senkitôl semmit számonkérni?

Attila

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
huculpastor Creative Commons License 2000.07.17 0 0 332
Valaki, aki ott volt !

Ami a Fradiban az elmult negy evben tortent az mind oszefugg Pancsiccsal.
Azt nezd meg hol volt a Fradi, mikor betette a labat es hol van most.
Ebben az evben 13 "jatekos" tavozott, a tobbi evebe is evente legalabb egy csapatnyi ember ment el, meg jott.
Ha valaki ezt csapatepitesnek nevezi.....
Engem Komorara emlekeztet.
Mas esszeru magyarazatot elkepzelni sem tudok, arrol nem is beszelve, hogy Pancsics maga sem adott egyetlen magyarazatot.
Ez a Fradi nem az en Ferencvarosom. Nem volt a tavalyi sem, meg az elotti sem, stb.
Kirohognek bennunket.
A Kerulet elleni meccsen nyolc Fradi nevelesu ember jatszott.
A Keruletben. A Fradiban egy sem.
Borton. Az jarna a lelato nepenek kiirtasaert.
Mert ok nem csak a szinvonal miatt maradtak el, hanem, mert ok ugyanugy nem ereztek sajatjuknak a csapatot, mint en.

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.17 0 0 331
Valaki

En nem ertem miert veded olyan nagyon Pancsicsot. Neki talan nincsen resze abban hogy jelenleg tulkepp egyetlen sajatnelesu jatekos sincs a csapatban?
Azt mi indokolja hogy minden evben egy teljes csapatnyi jatekos menjen el tolunk es jojjenek helyette ujak? Szamold ossze a szezon vege ota hany jatekos ment el, tobb mint 11... Mi indokolja azt hogy ne alakuljon ki egy stabil, osszeszokott csapat, ha nem az hogy a sok adas-vetelnel sok penz megy zsebbe is?

Előzmény: Valaki aki ott volt (328)
HORI Creative Commons License 2000.07.17 0 0 330
EX!

Bizony-bizony, tényleg a Földvári Csabiról van szó, csak nem akartam nevesíteni... Elhiheted Te is, meg más is, hogy nem szoktam "kacsákat" írogatni. Ha nincs mondanivalóm inkább tartom a szám. Többek között azért is, mert vannak itt köztünk nálam valószínűleg jobban informáltak is. (Mint szerintem Te is, mivel a hétvégén volt szerencsém a Balatonon egy szülinapi buliban a "huligánok lila fotósával" találkozni, és ő elmondta, hogy kit takar az "EX" nick.)
Tudsz esetleg valamit arról (és ami publikus is), hogy már megint miért nincs pénz?

Előzmény: EX (323)
EX Creative Commons License 2000.07.17 0 0 329
Valaki!

Egyetértek azzal amit leírtál.
Egyetlenegy apró kiigazítást eszközölnék.
Korolovszky jelenleg a Real Madrid igazolt játékosa.
Igaz Vincze Ottó is volt a Barcelona játékosa....

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.16 0 0 328
delpedro!

Két sort írtál, de ezalatt annyi pontatlanságot! Így bocs, de eszközlök néhány pontosítást, meg hozzáfűznék néhány dolgot!

A Földvári nem saját nevelés, hanem Bajáról vettük a tavalyi bajnokság során. Vele többéves (nem tudom pontosan hány) szerződése van a foci kft.-nek. Miért adnánk el 2 milliáért?

Korolovszky (azt hiszem a fiatalabbról beszélsz, nem az öregebbről) nem volt igazolt labdarúgó a nagycsapatnál. Az öreg Koró (talán ez volt a beceneve, ha jól emlékszem), lássuk be, köcsög volt, amikor és ahogy a Fradiból elment (pedig fradista volt), aztán egy nagy nulla lett belőle. Ebből kifolyólag az öccse sem lehetett jobb...

Az, hogy az emtéká hogyan szerezte meg azokat az ifiket, akik hozzá kerültek, talán ne firtassuk, mindenesetre én nem tartottam volna jó húzásnak, ha már a nevesincs ifistáknál belementünk volna a "lufifújásba". Emlékezzünk a Varga által felfedezett valamelyik kis csicskagyerekre (a neve nem ugrik be, valaki segítsen ki), aki 17 évesen (?) 6 millát kért az aláírásért!!! Egyszer került csapatba, és nem hogy a pálya minden fűszálát megcsókolta volna (mint pl.: a Halgas gyerek), hanem megpróbálta lehúzni az általa is szeretett (?) klubot. Hát persze, hogy az emtéká megadta neki, talán inkább csak azért, hogy velünk kiszúrjon...

Néhány hozzászólással korábban, az ankétról beszámolva írtam, hogy az utánpótlásnevelés és a focicsapat külön "cég". Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Addig, amíg az utánpótlásnevelés nem lesz (nem lehet) gazdaságilag kifizetődő dolog, és nem kerül be vagy a már működő focis káeftébe, vagy egy külön gt.-be, addig sajnos lesznek "gyanús" ügyletek. Lehet, pillanatnyilag megéri inkább eladni a fiatalokat, mert az a bevétel máshol jelentkezik (és gyakorlatilag ellenőrizhetetlen még a pénzmozgás), mint azokat a nagycsapatba felvinni.

Egyébként (szerintem) nem a saját nevelés a legolcsób, hanem ifista korban megvenni a tehetséges focistákat, azokat kölcsönadni, és a legjobbakat beépíteni a csapatba, vagy továbbadni - haszonnal. (Lásd emtéká, de inkább néhány neves külföldi klub.) De talán az elmúlt másfél-két évben ez történik már nálunk is (Földvári, a 3 pécsi gyerek), ami pont a csapattal kapcsolatos optimizmusomat eredményezi!

Éppen ezért a 2 sorod Páncsiccsal kapcsolatos összefüggése értelmetlen...

Előzmény: delpedro (327)
delpedro Creative Commons License 2000.07.16 0 0 327
És amilyen béna ez a FRADI vezetés, szerintem jövőre 2 milkóért tovább is passzolják Földvárit az mtk-nak, mint a többi fiatal tehetséget (pl. Korolovszky). Na ezért kell Páncsicsnak buknia. Mert ez több mint pazarlás, ez rombolás, amit az utánpótlással csinálnak!!!!!
Előzmény: Lorinc_d (326)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.16 0 0 326
EX

A qrva eletbe... En sem tudtam elhinni amit olvastam, mert gondoltam hogy ilyen egyszeruen nem letezik... Raadasul nem volt nehez kitalalni hogy Foldvarirol lehet csak szo, o egy eleg jokotesu kis bivaly gyerek ezert meg hihetetlenebbnek tunt. De akkor megis... Na remeljuk azert rendezodnek idovel a dolgok.

Valaki

Foldvari mar akkor is iszonyuan orult amikor a Vac elotti meccsen (talan Pecs?) a golpasszokat adta. Nem felejtem el, ahogy razta az oklet a kapufa mellett a gol utan, mar akkor mindenki mondta a kapu mogott, hogy ennek a sracnak stabil kezdonek kell lennie. Erre most a kispadon...

Előzmény: EX (323)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.16 0 0 325
Az az igazság, hogy nagyon sajnálom a Földvári gyereket, különösen, hogy változatlanul Európa-klasszisnak tartom (erről már tavaszi szereplése során többször írtam). Bár inkább nem is sajnálom, hanem felnézek rá, mert ez is tükrözi azt a fajta alázatot, amit meccsről-meccsre lehet a játékán látni.

Egy kis történet ezzel kapcsolatban.
Amikor tavasszal a Vác ellen számolatlanul rúgtuk a gólokat, és maga Földvári már az uccsó két hazain összesen 3 gólpasszt adott, látszott, hogy 6-7-nél elérkezettnek látta az időt, hogy esetleg ő is próbálkozzon. Erre aztán lehetősége is nyílt, és nem a szélen húzta meg, hanem inkább befele cselezett egyet, amivel lövőhelyzetbe került. Ez pont előttünk történt, és valahogy a mellettem levőkön is érződött, hogy mindenki egy jó lövést vár tőle (mintegy megkoronázva saját maga és a csapat aznapi szereplését). Lőtt is ballal (hiszen ne felejtsük, hogy két lábas játékos!!!), de valami elképesztően rosszul találta el (valószínűleg a nagy igyekezetben), a labda pattogott-gurult-vánszorgott, míg nem megrezdült a háló! És akkor valami elképesztő energia és öröm szabadult fel a srácból, szaladt ide-oda, látszott, hogy megszűnt minden körülötte, mintha egy gyerekkori álma teljesült volna be! Nem tudom ki hogy volt azzal a góllal, de én úgy éreztem, mintha én lőttem volna, annyira drukkoltam neki!

De hozzá kell tenni, hogy volt már ilyen, amikor a focistáink erre hivatkoztak, hogy már nincs mit enniük, meg egymásnak dobják össze a pénzt kajára (tavaly ősszel) és ezért nem tudnak a focira összepontosítani; aztán, mikor a klub minden adósságát rendezte irányukban, akkor sem táltosodtak meg. (A Bárányos akkor is ugyanúgy sétálgatott, mint az éhhalál küszöbén.)

Sajnos, hogy ilyen körülmányeknek kell lennie egy klubnál, de még néhány évig nem is lesz ez másképp. Azért nem is kell annyira nagyraértékelni az ügyet (bár elbagatelizálni sem), mert a magyar gazdaság sok egyéb területén sincs ez másként. És mivel a labdarúgócsapat mostmár mint gazdasági társaság szerepel, nem is tudja magát függetleníteni a magyar gazdasági élettől. Azonban én ezt a részét elég optimistán látom, néhány éven belül (2-3 évre saccolom)rendeződni fognak a dolgok. (Sokkal szomorúbb, hogy a labdarúgásunk 20-30 év múlva érkezik csak vissza az európai elitbe - talán a klubcsapatok már korábban.)

delpedro Creative Commons License 2000.07.15 0 0 324
EX!

Erről írtam öt perce a Ragazzi topicban.
Hogy lehet az, hogy a legnagyobb FRADI SZÍVVEL rendelkező játékos csak a kispadon kezd?Amikor beállt a Földvári a jobb oldalon szó szerint beindult az élet.
Borzalmas, hogy a cserepadon kell szenvednie.
Meg ez a kaja téma. El se hiszem.

Üdv
Delpedro
Avanti Ragazzi.
HAJRÁ FRADI!!!!!!!

Előzmény: EX (323)
EX Creative Commons License 2000.07.15 0 0 323
Hori!

Bassza meg!Kurv@ra mérges vagyok.:(
Azt hittem kacsa amit az éhező fiatal játékosról írtál.Egy kicsit utána kérdeztem és igaz.
Az egyik legtehetségesebb fiatalról Földváriról
van szó.
Mit képzelnek ezek,hogy lehet rendes kaja és energia nélkűl teljesíteni!
Ja és ez a gyerek még ilyen körülmények között is
ma elérte Lakos hosszúnak tünő labdáját és oda varázsolta Gera lábára a zsugát.
Tehát nekem mostantól kezdve senki ne szidja a gyereket,mert több tartás és akarat van benne mint
sok nagy Fradistának kikiáltott műpaliban.

Előzmény: HORI (315)
mash Creative Commons License 2000.07.15 0 0 322
ide is bemásolom a mai meccs beszámolót
csak az első gólt nem láttam
hát elég idényeleji játék volt
a 2. félidőben elég szellős lett a védelem

kapus ??? félidőben csere
- Dragoner(36.percben Lakos jön helyére sérülés)
- Cheregi
17 Crnmarkovics

20 - Csiszár
6 - Lipcsei 2 gól mindkettő 20-ról
12 - Gera 1 gól végig sokat futott jól játszott
4 - Nagy Norbi az első gól az ő beadásóból esett, jó volt

9 - Horváth az első ő lötte
- Rob ő lötte az negyediket
- Vén

félidőben bejött Szűcs Crn helyett

Nagy helyett a Kardos gyerek, ő jól mozgott

a végén bejött 5-10 percre a Földvári gyerek - talán Horváth helyére -
volt 2 nagyon jó beadása ebből sarkazta az utolsó, 6. gólt a Gera gyerek
igaz volt egy olyan Pálingos beadásai is

Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 321
TZS

Gondolom azert csinaltak hogy azert megse mondjak rajuk hogy nem csinalnak semmit.

Előzmény: TZS (320)
TZS Creative Commons License 2000.07.14 0 0 320
Lőrinc!
Csak azt mondja meg nekem valaki, hogy akkor mi szükség volt erre a bohóckodásra a Vasassal.

Bocs, hogy offtopic voltam.

Előzmény: Lorinc_d (319)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 319
TZS

Olvastam. Hat az tortent amit gondoltam. A HLASZ belatta hogyha betartatjak a szabalyokat akkor a bajnoksag nevetsegesse valik, 8-10 induloval... Bar Ausztriaban sincsen sok csapat az elso osztalyban tehat elvileg tul lehet(ne) elni a dolgot.

Előzmény: TZS (318)
TZS Creative Commons License 2000.07.14 0 0 318
Lőrinc!

Az Origo-n a magyar foci alatt van erről egy cikk. Hogy hogy is történt a nevezések elfogadása:-(((

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/000713hetven.html

Félek, hogy lesznek itt még gondok a bajnokság alatt.

Előzmény: Lorinc_d (316)
huculpastor Creative Commons License 2000.07.14 0 0 317
A beleptetorendszert tendereztettek, a legutobbi Kozbeszerzesi ertesito szerint egy Bakacs teri ceg 78 millioert csinalhatja meg a komplet kulso-belso vieomonitor rendszerrel egyutt.
Az ujsagok irtak, legutobb 120 millio, mas informacio szerint 240 millio hianyzik, irtak melyik szakosztalynal mennyi a hiany, kiveve a focit, mert az szupertitkos.
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.14 0 0 316
B@ssza meg ez durva... Ez tenyleg igaz? Nekem egy kicsit hihetetlennek tunik (marmint az elajulas).
Oruljunk hogy a HLASZ elfogadta a nevezesunket... Igaz ha betartatnaka szabalyokat akkor talan ha 10 csapat indulhatna...
Előzmény: HORI (315)
HORI Creative Commons License 2000.07.14 0 0 315
Néhány információ, hogy szeretett klubunk (már megint) milyen jól áll anyagilag...
Gödről az edzőtáborból visszatérve valamelyik nap edzés előtt a játékosok észrevették, hogy az egyik fiatalabb játékos kockacukorral tömi tele a zsebét és edzés közben azt eszegette... Aztán valamitől (...) edzés közben elájult. Kiderült, hogy a srác 3 napja nem evett semmit, kölcsönkérni meg nem akart. Végül az öregebb játékosok dobtak össze neki pénzt kajára... Tudni kell, hogy az említett játékos vidékről került a Fradihoz (nem most nyáron), így a klubtól kapott (egyáltalán nem sok) illetményéből fizeti a lakás bérleti díját, meg a kajáját. (Eddig semmi különös, élnek így jópár millióan az országban.)

A baj csak az, hogy a Fradinál 4 hónapja egy játékos sem kapott fizetést, így akinek nincs tartaléka az bizony most szorul...Hangsúlyoznám, hogy az említett játékos nem a link életmódja miatt jutott ilyen megalázó helyzetbe. A fiatal tehetségeink egyáltalán nincsenek túlfizetve, ami nem is lenne baj, ha legalább megkapnák a pénzüket időben.

Amíg mi itt bajnokságról álmodozunk, addig a háttérben ilyen dolgok történnek... Hogy lehet egy olyan embertől maximális erőbedobást megkövetelni, akivel szemben a klub nem teljesíti a fizetési kötelezettségét és így még enni sem tud?! Ez felháborító! Furcsamód anyagi gondokról most még az újságok sem írnak semmit...

Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.14 0 0 314
Wisey!

A napokban valami főokos nyilatkozott, hogy ezt ne egyik napról a másikra képzeljük bevezetni (pedig korábban erről volt szó), hanem jópár évre (azt hiszem ő sem említett konkrét időpontot). Gyanítom nálunk tart legelőrébb a dolog, de tegnap is megcsodálva az előkészületeket, abból sosem lesz a jövő hétvégére beléptetőrendszer.

A jegyárakkal kapcsolatosan az a legdurvább, hogy az elmúlt évben gyakorlatilag a hazai meccsek voltak a legolcsóbbak, mert minden idegenbeli meccsünkre csúnyán "felszöktek" az árak...

Előzmény: Wisey (313)
Wisey Creative Commons License 2000.07.14 0 0 313
Tudja valaki, mi a helyzet a beléptető-rendszerrel? Már erre a szezonra ígérgették...
Remélem, a jegyárakat idén már nem emelik! 750 forintot elkérnek, és erre mit kapunk...
mash Creative Commons License 2000.07.14 0 0 312
igen
3 hétig
Előzmény: Valaki aki ott volt (311)
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.13 0 0 311
Itthon?
Előzmény: mash (310)
mash Creative Commons License 2000.07.13 0 0 310
Hajrá Fradi!!!!!!
itt vagyok újra!!!!
Valaki aki ott volt Creative Commons License 2000.07.13 0 0 309
endre_d!

Akkor már rég nem lenne stadionunk... A klub miből tartaná fent?

Lorinc_d!

Kösz a kiegészítést!

Előzmény: endre_d (307)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 308
Hat igen, de erre nem sok esely van egyelore.
NEm avgyunk egyedul ilyen teren, mas klubok is jarnak hasonlo cipoben.
Előzmény: endre_d (307)
endre_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 307
Lorincz,

eleg baj az nekunk hogy odatartoznak. Mar reg vissza kellett volna kapni a klubnak.

Előzmény: Lorinc_d (306)
Lorinc_d Creative Commons License 2000.07.13 0 0 306
A letesitmenyek az FVM Kiemelt Sportlétesítmények Intézménye ala tartoznak. "Az Intézmény a Földművelésügyi Minisztérium költségvetésében, önálló költségvetési szervként végzi feladatát."
Tehat nem gt. hanem intezmeny. Azt jogaszoktol kell megkerdezni hogy az intezmeny pontosan mit is takar, de amint latjuk, teljes mertekig allami szerv.
Előzmény: Valaki aki ott volt (303)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!