Segitsegeteket kernem...
Lehetseges, hogy Nemeto-bol 25euro egy autoba valo labtorlo Budapestre szallitasa, postan csomagkent feladva?
Picit sokallom, es eppen most irok levelet az eladonak...
Eddig 10-18 euro volt a szallitasi koltseg...
Nem nagyon lehet mit tenni, ha nem úgy postázzák, mint kérted. Hüjje amerikaiok...
A Bidpay nekem általában a rendelés utáni munkanapon küldte ki a MO-t, legalábbis a visszaigazoló levél szerint (egy visszaigazolást küldenek a rendelés beérkezése után, egyet pedig az elfogadása után). Lehet, hogy nálad ennyi ideig tart, amíg a bank vagy a kártyatársaság igazolja a fedezetet?
Az Economy Parcel Post lehet, hogy hajón jön. Vagy csak bedobják a tengerbe, mint a palackpostát... :-)
Szóval ne csodálkozz, ha soká tart, mire megérkezik. Az Orczy téri posta, ill. vámhivatal vagy a a feladóvevény száma (itt talán a Label No.), vagy a címzett neve és címe alapján tudja megmondani, jött-e valami.
a gond ott lehet, hogy még a dolog kurva jól működik a saját hazájukban, szállitás egyéb, minden pontosan kikalkulálva, aztán bejön egy külföldi nyertes,aztán az már olyan mintha egy másik bolygóra kellene küldeni. Az eladók, meg ilyenkor elengedik a dolgokat, sajnos.Sok már előre kiköti, hogy csak amerikai licitet fogad. Ezért én úgy csinálom, hogy itthonról licitálgatok, és ha veszek valamit ami nagyobb értékű a kinti barátom lezongorázza.
Engem már vágott át úgy egy amerikai ebayes (mexikói származású), hogy 1430 positive feedback-je van.Kiküldtem a pénzt szeptemberben és sehol az árú.Pénzt megkapta mert írta, de kb 1 hónap elteltével kérdeztem mi van, mondta várjak még.Novemberben kérdeztem, azt mondta küld egy újabb csomagot.Most már egyáltalán nem válaszol!!!
10.000 Ft bukta eddig...
Én sokszor küldtem már Western Union pénzátutalással de úgy, hogy a címzettnek be kellett mennie az ottani WU irodába, ki kelett töltenie a pénzvelvételi lapot, be kellett mutatnia a személyiét, és ez után felvehette.
A lapon kérték tőle a pontos összeget, a Money Transfer Control Number-t, és a feladó nevét címét, amiket én küldtem el neki emailen.
Ha 500 pozitiv feedbackje van valószinü, hogy nem nálad kezdené elszúrni 2 eurójé'. Mindenesetre akkor sem kellene lebarmozni, stb. Lehet, hogy a kommunikációban volt a hiba. Hagyhatsz negativ feedbacket mivel az első vasárlásod nem vesztessz semmit ha visszair legfeljebb beregisztrálsz mégegyszer. Vagy külgyé' rá oroszokat:))
NLQ, edk440, vagy valaki nagy ebay-es, tudnatok segiteni?
Gondom akadt egy hulye eladoval, es nem igazan tudom mitevo legyek.
Vettem tole egy notebook-ot + par tartozekot, de az a hulye nem ugy kuldte, amirol szo volt. Arrol volt szo, hogy EMS-el kuldi, ehelyett az a barom sima legipostaval kuldte vagy mi, szoval az elobbi asszem max 10 nap lett volna vammal, ez meg 10 nap alatt ert ide, +2 hete a vamon van, es allitolag meg 1 het kb mire megkapom, szoval 3x annyi ido alatt er ide mint ahogy jo lett volna nekem, a szallitasbol lenyult egy adag penzt ($20, ez meg nem veszes), es egyaltalan nem biztos, hogy epsegben erkezik meg a csomag, es talan biztositast sem kotott ra az az allat, mikozben EMS-nel ez feltetel volt.
A kerdesem az lenne, Ti mit csinalnatok ebben a helyzetben?
Penzt asszem nem nagyon kerhetek, mert annal a penznel vagy 15x tobbet buktam a kesedelem miatt, mint amennyit lenyult az olcsobb kuldessel.
Az elso uzletem volt, szoval talan a negativ feedback sem nagyon celszeru, mert nekem kapasbol lenne 1 negativ (valoszinuleg viszonozna, lent irtam, hogy a bidpay ult 2 hetig a penzemen amit kuldtem neki), neki meg eleg jo eddig (tobb mint 400 feedback, es 99,5%).
Mivel lehetne megszivatni kisse, amibol nem lehet bajom, ill. mit csinalnatok?
Lenne egy masik kerdesem is.
Ennel a penzkuldesemnel a bidpay ult 2 hetig a penzemen, es vegul ki sem kuldte, kuldhettem WU money transferral.
Most fizettem 2-3 napja egy masik cuccomat (WU auction payments), es meg mindig nem hagytak jova a fizetest, nem kuldtek ki a money ordert. Marhara nem ertem mi a halalert van ez, de mar kezdek aggodni, hogy ez a bidpay (ill. auction payments) nekem egyaltalan nem akar mukodni, pedig nem hiszem, hogy valamit rosszul csinaltam volna.
Aki hasznalja ezt a penzkuldesi modot, az meg tudna mondani, hogy mennyi ido utan szoktak altalaban kikuldeni a money ordert? (Tapasztalat erdekelne, nem az a hulyeseg, amit ok irnak a levelukben)
Én is vártam egy csomagot október óta Németországból, majd dec. elején írt a srác, hogy visszament hozzá a csomag, a magyar posta jelzésével, hogy nem lehetett kézbesíteni. A cím, a név jó volt... Anyám egész nap itthon van, tehát átvette volna. De még egy értesítő sem volt a postaládában...
Hát bemehetnék, de utálom a postát, sorban állni várni évekig, itt nem találják, ott nem találják stb stb
Elöször megvárom, hogy írnak e, a nem akkor személyesen megyek be, de abban nem lesz köszönet:-))
Elso lepesnek nem rossz, de akar be is mehetsz az "illetekes" postara, ahova pl. akkor kell bemenned, ha az ajanlott kuldemenyt vagy a csomagokat kell elhoznod, ha akkor hoznak, ha nem vagy otthon, es azoknal erdeklodni, elvegre oda kell valamikor megerkezzen...
Sajnos én nem látok ilyet, hogy tracking number.
Ezt küldte az eladó:
http://www.tar.hu/vwaircult/INV-14171-POSTAL.jpg
Ami be van karikázva, az vonatkozik rám, mert egyszerre több csomagot adtak fel.
mint ahogy a 1126. hsz.-ban is utaltam ra, volt nekem is hasonlo balhem, nekem is megvolt az amerikai feladoveveny, azzal mentem a postara, es erdeklodtem, aztan nagy nehezen megjott a cucc (most nem irom le, hogy szarra volt zilalva). Aztan rakerdeztem, hogy miert csak egy doboz, mert tudniillik kettot varok, ugyanakkorak es egyszerre lettek feladva! Volt habogas, de erdekes modon a masodik is meglett masnapra. Mivel egy rakas "jo cucc" volt bennuk (ajandekok) szvsz jol el akarta valaki tenni maganak az egyik dobozt...
Az viszont tuti, hogy a hataron/tengeren tuli utanvettel konnyen lehetnek bonyodalmak...
Amit en nem irtam le, hogy en nemeto.-bol ausztriaba, vagy ausztrian belul kuldozgetem a cuccaimat, tehat nem magyarorszagra.
A Te problemadra mindenkeppen azt javasolnam, hogy ne (csak) ajanlva, hanem biztositva legyen a cuccos feladva, akkor nincs felreertes, ha nem jon meg a csomag...
Eddig nem irtam a listara, csak olvastam, es kozben parat licitaltam...
Szal
vwaircult: szerintem a feladovenyen szerepel egy tracking number, es az adott szallito ceg weboldalan, esetleg telefonszaman erdeklodj.
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy hogy lehetne utána nézni egy csomagnak, amit november 14-én adtak fel és még mindig nem jött meg az USA-ból??
Az eladó elküldte a feladóvényt, tehát gondolom az alapján???
Javítson ki valaki: az USÁ-ban nincs utánvét szolgáltatás. Amit tudok biztosra, hogy biztosítási lehetőség nincs. Legalább is a postán asszonták, nincs egyezmény az államokkal erre vonatkozóan. Azért a pénzt attól még el lehet kérni... Ha elkallódik egy ajánlott küldemény, a Magyar Posta kb 8.000 Ft-ot ad. Ennyit lehet kapni kárpótlásképpen. Tud valaki más megoldást biztosításra (az USÁ-ba)?
Nemtom miert, de egyenesen UTALJAK vagy talan nem ismerik az utanvetet, nem egy elado irta, hogy utanvetrol szo sem lehet, mar a vasarlasi felteteleknel, es eddig ha meg volt valaki, akivel tudtam egyezkedni a feladason (csomag v. kiscsomag, ilyen vagy olyan atutalas, stb.) senki fel nem hozta volna az utanvetet...
Makod volt, legalabbis nekem ahany (privat, nem ebay-os) amerikabol jovo csomaggal volt dolgom, mindet jol felbontottak es kb. ugy erkezett meg, mintha a repulo egy madzagon huzta volna maga utan... :(