A Trivium az amolyan ezredszerre klónozott metalcore borzasztó énekessel, ugye? :) A Dragonforce meg mesemetál, brrr. A Mastodont viszont meg akartam hallgatni már egyszer, kösz a tippet.
én csak annyit fűznék a Machine Head-hez, hogy A Burn My Eyes lemezzel túl tökéleteset alkottak bemutatkozó lemezre. Érzésem szerint azóta sem tudtak annak árnyékából kilépni. Részükről kicsit "hiba" volt a mércét olyan magasra tenni, de mi hallgatók csak nyertünk vele és kaptunk '94-ben egy 10/10-es lemezt, ami ma is egyik nagy kedvencem!
Ezeknél a "ma már nincsenek is nagy bandák" szövegeknél általában a kritizáló idő előtti nyugdíjba vonulása szokott lenni a megfejtés:-)
Amiket te írtál azok is közel 20 éves bandák, de már kijött utánuk egy újabb generáció olyan csapatokkal mint KSE, Mastodon, Trivium, A7X, Dragonforce, Bullet For My Valentine, hogy csak a legnagyobb neveket említsem. És ezek egyike sem túl extrém, akit pl. a hörgős zenék riasztanak az is találhat itt új kedvenceket.
A brit Hammerben mostanában minden hónapban van legalább egy olyan levél, hogy "15 éve nem hallgatok metalt, de amióta hallottam erről vagy arról a csapatról, újra 20 évesnek érzem magam" :-)
A nehezebb feladat inkább a szelektálás manapság, mivel eleve sokkal nagyobb a válszték és valóban sok olyan banda is esélyt kap a kiadóktól, akiknek hallgatása nem több puszta időpocsékolásnál.
Belegondolva lehet tényleg öregszünk, nekem a manapság jó albumokat készítő bandák például a Gathering, Therion, Dark Tranquility, Opeth... Végülis a Maidennél jó 15 évvel fiatalabbak, igaz így is kb. 15 évesek :) A nu-metaltól viszont savas felböfögésem van.
Számomra ez már kimeríti a minőségi kultúra fogalmát. Legalább az Aestheticset hallgasd végig, az instrumentális rész a közepén nagyon odab@sz! És talán még nem is ez a két legjobb szám a lemezről...
Mondjuk, tényleg nem annyira rossz a helyzet, mint amennyire én látom. A System tényleg egy egyedi ésigényes zene, a Tool se annyira rossz... a Katatonia-t nem ismerem:( Amúgy itt van mindjárt jó kis együttesnek a Lordi!!! Aranyos hard rock(halleluja). Én igazából az Mtv-n játszott nyálgépeket nem bírom a tendi frizurájukkal, és rockzenét játszanak elvileg, de valójában k*rvára nem tudják, hogy a rock miért jött létre és mit jelképez.
hát, végül is még mindig vannak emberek, akik bebop-ot hallgatnak, ők túlélték valahogy a nyolcvanas évek heavy metal őrületét. nyugi, te is ki fogod tudni bekkelni.
vagy System Of a Down, Tool, Mastodon, Muse és még milliónyi zene. ha az ember kicsit nyitottabb füllel él simán talál olyan szinvonalú zenekarokat mint a régiek.
Bruce is énekelt fiatalabb bandákkal (Angra, Dream Theater stb.), Halford konkrétan a Sum41-nal is, de most akkor mi van, a Sum41 mégsem az új Priest :)
Nekem személy szerint egyébként általánosságban jobban tetszenek a mai bandák (mai lemezek), mint a 90-es években csúcson volt együttesek (lemezei).
Épp ezt mondom, hogy az ilyen R.W-es kijelentések is nagyon rombolják a rock imidzsét.
A nagy öregek 1979 pózöröknek nevezték a maiden féle bandákat? Lehet, de úgynézki megváltoztatták a véleményüket, mert pl. van olyan felvétel, ahol bruce együtt énekel Ian Gillan-nel, meg Tomy Iommi-val és még nagyon sok hasonló ,,nagy öreg"-gel. Szerintem hihetetlen színvonalszakadék van a mostani bandák, és a akár a kilencvenes években csúcson lévő bandák között.
Ákos, valahol azért rockzenét játszik, legalábbis pár számáról elmondható, de rock-díjat az életben nem ítélnék neki oda. Mondjuk a Tankcsapdának se(nekem nem tetszik).
Ez pl. ma is megcáfolódott a Dubai Desert Rockon a Mastodon és az In Flames bulija alatt. Vagy csak nézd meg az osztrák Nova Rock idei felhozatalát. Nem sok 50-60 éves lesz a színpadon :-)
Igaz, hogy egy korszak végét jelenti, de így, hogy nincs ,,jogutódjuk", lehet, hogy végleg lezáródott a folyamat. Régen, még apáink idejében, a woodsocki generáció nagyjából egyidős volt a közönséggel, a deep purple-led zeppelin korszakban is a fiatalok örjöngtek a fiatal rockbandákra... a nyolcvanas években is a maiden-priest-később metallica fiatalok voltak és a fiatal rockerek tódultak a koncertjeikre, '90-es években ugyanez a Nirvanára és Guns-ra is igaz volt...de a mai rockerek nagyrésze szerint a 21. századi rockbandák már csak divatmajmok, ezért járnak el 50-60 éves emberek koncertjeire inkább, mint a mostani fosra. A köztudatban pl. az van, hogy ,,Robbie Williams a rock fenegyereke"-idézet a Sláger Rádióból. A fiatal rockbandák nagyrésze mögöttes tartalomnélküli pózörökből áll.
Akármilyen tehetséges bandák is lennének manapság, a régi nagy öregek búcsúja akkor is egy korszak végét jelentené. Nem túl örömteli, mert azt is jelenti, hogy mi is öregszünk :) De mégis ez a természetes.
Annyira elkeserít egyébként, hogy annyi tehetséges zenész van a világon, például Roy Z, aki tényleg egy zseniális zeneíró, aminek példája ez az albuma is, és közben ló*asz nem veszi a lemezeit...igazából nem féltem a csávót, mert gazdag a produceri munkájából, de mégis rossz érzés, hogy tehetséges emberek helyett nézheti az embernek fia a sok szemetet, mint a 50 cent, meg a techno. És aki nem abban a korba n nőtt fel, mikor még tudtuk, hogy mi a jó zene, és nincs olyan rokona, aki ezt átadja neki, az persze, hogy a szarhoz nyúl, és sztereotipíák áldozata lesz egész életére. És ez nem csak a felhasználókra értendő...olyan igazán klassz fiatal odab*szós banda elenyésző számban terem manapság, és ha van is, akkor se nagyon jut semmire. Persze mondják, hogy a metál és a rock új reneszánszát éli, de ez szinte annyit jelent, hogy újraalakul a Genesis, a Police, Heaven and Hell turné indul, Queen föltámad hamvaiból. Hol az utánpótlás? Sepultura, Slipknot, Korn? Izlések és pofonok, de nekem kösz nem...Igazából szégyen, hogy 50 éves emberek lenyomnak mindenkit, és már megint a Maiden van a slágerlisták élén. Iszonyatosan örülök neki, mert a kedvenc bandám. De ők is lassan abbahagyják, és eljön az idő, amikor már nem lesz kikből újraalakulnia együtteseknek. Ez már a régi világ vége. Itthon se lesz már sokáig P.Mobil, Deák Bill, Bikini, Edda, Demjén...aztán marad a Hooligans keményrocknak!
Bocs az Off-ért, meg a hosszért, de szerintem ez k*rva szar így.