Keresés

Részletes keresés

Kucsi_oct Creative Commons License 2008.02.28 0 0 113

Sziasztok!

 

Én felhívtam őket, azt az infót adták, hogy akinek november vége (talán 22.) van a szerződésben, annak február 22-től ketyeg a kötbér, amit birtokbaadáskor fizetnek ki.

Vasárnap a ház felé mentem, vasárnap délután is dolgoztak ezerrel, látható, hogy nagyon nyomják, a kötbérek miatti plusz kiadásokat próbálják minimalizálni.

 

Egyébként szép ház lett nem!? Ránézésre a minőséggel sincs gond, remélhetőleg ez a későbbiekben csak megerősítést nyer mindannyiunk részéről. :)

Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.27 0 0 112
Együtt érzek veled, én a Zsombori utcában vettem lakást és félek a 3. ütem teljesen el fogja venni a fényt a K-i oldalról...

Ha már Zsombori utca, illetve tétnyi út 106 hivatalosan: gondolom mindenki megkapta a levelet, miszerint legalább (!!!) március 31-ig csúsznak. Eredetileg 2007 november vége volt a határidő, majd 2008 február vége. Most már kötbért is kellene fizetniük, de arról egy szó sem esik a levélben. És akkor még hol van a lakhatási engedély kiadása... :((

Szerintetek mikor költözhetünk?! :(
anig Creative Commons License 2008.02.14 0 0 111

Helló!

 

Új értékesító van. Mi történt Petrával? Megelégelte?

A várható 3. ütemről kiszívárgott információim vannak, méghozzá:

Nem biztos, hogy megvalósul, de ha igen, akkor a Zsombor folytatásában lesz, és csak kisebb kb. 10 lakásos lenne.

 

Volt már valaki, aki a megkötött szerződését módosította? Mennyit kért azért az ügyvéd?

 

Én

wolfgabor Creative Commons License 2008.02.14 0 0 110

Üdvözletem a lakóknak,tulajdonosoknak!

 

Kiadó lakást keresnék 35-50 nm-ig,hosszútávra!Ha valaki tudna ilyet ajánlani jelezze kérem a wolfgabor@citromail.hu e-mail címre!

 

Köszönöm!

 

Farkas Gábor

anig Creative Commons License 2008.02.12 0 0 109

Hellóka!

 

Én erről a 3. ütem dologról nem hallottam, de ha igaz, akkor bosszantó, ugyanis mi az Andor A lépcsőház egyik DNY-i saroklakását vettük meg direkt azért, hogy legyen fény és tér előtte. Ha oda épül még egy ház, akkor azok a tényezők, amelyek megnyomták a lakás árát, gyakorlatilag nem érvényesek, így jól át...ák a fejünket. Ugyanis az emelet, a fekvés, stb. mind-mind emeli egy lakás nm árát. hiába lesz DNY-i a lakás, ha a szomszéd erkélyét nézhetem.

gorog78 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 108

Bar meg nem 100% de nagyon valoszinu, hogy indul a harmadik utem.

Fehivtam az epittetot es kozoltek nem erzik ugy, hogy errol tajekoztatni kene a vevoket. es egyebkent is ez egy epitesi terulet ahol azt csinalnak amit akarnak..

 

Negy dolog miatt aggaszt:

- plusz egy ev por-zaj

- allitolag nem a zsombor utcaval parhuzamosan lesz, hanem az U rovidebb szara

fele, azaz elvesz a belso kertbol

- megvaltoztatja a fenyviszonyokat,

- azt a maradek nehany fat is kivagjak miatta.

 

Mindenkitol elnezest ha megis kacsa, nem a riogatni akarok,

de felhaboritonak tartom, hogy nem jeloltek az eredeti latvanytervben.

 

 

 

Happy2005 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 107
Sziasztok!

Valaki vett már az Andor u.-ban nyugati fekvésű fsz-i vagy 1 emeleti lakást, de nem olyat ami a belső kertre néz? Szerintetek a szomszéd ház betonkerítését kell nézni? Én elmentem megnézni az építkezést és azt sem értem, hogy egy 23nm-es kert hova fér ott el? A fák miatt lesz ott fény nyáron?

Kriszta
anig Creative Commons License 2008.01.11 0 0 106

Hellóka, látom nagyon aktívak vagyunk.

 

Jó hírem van az Andor utcába költözőkek!!!

A május végi határidő a kulcsrakész átadás időpontja, és úgy néz ki, nem lesz csúszás.

Kicsit aggódom, mert a burkolatválasztás még nem volt meg, azt ígérte Á. hogy januárban.

anig Creative Commons License 2008.01.09 0 0 105

Helló Mindenkinek!

 

Én új forumozó vagyok, de örülök, hogy ez így összejött. A párommal az Andor utcai épületben vettünk lakást. Szerintem, mivel dolgoztam az ingatlanszakmában, ez a ház tutira elkészül. (Mindkettő) :-)

A kivitelezőváltás meglassította a folyamatokat, de úgy látom, hogy elég jól halad a ZSombor is. De ugye tudjuk, hogy az ilyen munkák sokmindentől függnek. Mai állás szerint a ZSombor utcai épületben belső munkák folynak, kívülről felkerültek a szigetelőanyagok. Ha lesz is egy minimális csúszás, az elfogadható, és azt kell mondjam, hogy belefér.

Azoknak szeretnék némi infóval szolgálni, akik nincsenek tisztában pár fogalommal:

MŰSZAKI ÁTADÁS (február vége, ill. május vége): nem azt jelenti, hogy akkorra kész a ház, és másnap költözhetsz, hanem azt, hogy a beruházó átveszi a projektet a kivitelezőtől, tehát eddigre kell a MOTA-nak befejeznie, hogy a beruházó (TÉTÉNYI Projekt Development) átvehesse tőlük.

Használatbavételi engedély: önkormányzati engedély, ált. 30 nap alatt kiadják, de megtámadhatja mondjuk egyyrosszakaró szomszéd, és akkor újabb 30 nap jöhet, amíg ezt nem adja ki az önk. addig elvileg senki sem költözhet.

Néhány újépítésű beruházásnál tapasztaltam, hogy a beruházó megengedte a tulajdonosoknak, hogy beköltözzenek, de erre nem kötelezhető. Talán...

Albetétesítés: ennek semmi köze ahhoz, hogy beköltözhetsz-e, vagy sem. Ez azt jelenti, hogy a tulajdonosok tulajdonrészeik arányában tuljadonjogot szereznek a társasházból, amit a földhivatal fog bejegyezni, tehát ez NEM BEFOLYÁSOLJA A LAKÁSOK ÁTVÉTELÉT, ÉS A KÖLTÖZÉST.

rEMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI, ÉS JÓ LENNE, HA KICSIT MEGÉLÉNKÜLNE A FÓRUM, MERT KÖZELEG AZ ÁTADÁS AZ I.  ÜTEMRE!!!

 

ÜDV MINDENKINEK!

Kucsi_oct Creative Commons License 2007.11.30 0 0 104

Sziasztok!

 

Szerintem is megnyomták az építkezést, bár a februári határidőre kíváncsi vagyok.

Én itt vagyok, néha ide is nézek, de tényleg nem túl aktív a fórum...

 

Oldzsomborista! A házban garázst vehet oldzsomborista is, nem csak lakást vevő! Ha mások, akiknek már régóta van lakhatásuk, praktikus lenne ha garázst vennének, így mi, akik most kezdünk 20 éves hitelt törleszteni, nyugodtan tudnánk az utcán parkolni, mert bizony vannak anyagi korlátok. :(

Előzmény: oldzsomborista (103)
oldzsomborista Creative Commons License 2007.11.29 0 0 103
Amenyire maguk fanyalognak a panelépületek közelségén én az utca régi lakója ( és a többiek is az utcában )legalább annyira lehangolónak találom(juk) az Újbudaházat rendkivüli aggodalommal figyeljük ennek a monstrumnak az építését , valamint nagyon reméljük, hogy megveszik a garázsokat és nem lehetetlenítik el a régi lakók életét az utcán parkoló autóikkal remélve hogy ily módon nem nézünk elébe kemény autóskonfliktusoknak mint ahogy ez a Tölgyes lakópark miatt előállt az ottani utcákban.
laciii76 Creative Commons License 2007.11.15 0 0 102

Úgy tudom hogy nem lesz külön internet csatlakozás a falon, hanem kábelen lehet fogni, szóval valószínű hogy jön Szőke Kapitány és Dr. Badár:)

Ablakok pedig vannak csak nem láttad őket.Nézd meg a Zsombor utcai épület  belső részén.De ugyanitt már rakják a szigetelést is.

Előzmény: huncutka777 (101)
huncutka777 Creative Commons License 2007.11.15 0 0 101

Hát, én nem láttam az ablakokat, de sajna csak estére jutottam oda, és nem tudtam rendesen megnézni... Azért nem bánnám, ha összeszednék magukat. Azt mások is mondták, akik látták az építkezést (ebben sajna szakmabeli is van), hogy a február nem tartható szerintük...

 

Azt viszont nem tudod véletlenül, hogy van e valamilyen megállapodás valamelyik kábeltv, telefon és internet szolgáltatóval?

 

Köszi

laciii76 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 100

Hello

 

Ma voltam az építkezésen. A lakásomon ablakok vannak, sok lakást láttam ahol már belül a falak be vannak vakolva. A Zsombor B-ben már a szigetelést rakják fel.

Egész tűrhetően állnak a lakások belülről.Szerintem nem lesz probléma, legfeljebb még egy kis csúszás. Kár hogy ilyen passzív ez a fórum.Sokat dobna a leendő lakók érdeklődése.

 

Üdv.

huncutka777 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 99

Laci, ne keseríts el! Én is gondoltam, hogy a február az tarthatatlan (ide lenti okok miatt nem akartam írni), de a nyár????????

Vajon mikor szólnak, ha megint csúsznak?

 

Hát, hátha begyorsítanak a belső munkákba, ha lesz ablak. De a vakolás, pl? Elég gáz, hogy télre hagyták...

 

Köszi megint. Ha tudsz, valamit, jelentkezz léccciiiii!

Előzmény: laciii76 (98)
laciii76 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 98

Hello

 

Mai infó!

Az építkezés környékén hemzsegnek az ablakok és a hőszigetelő elemek.

Lehet hogy most megnyomják egy kicsit, ráadásul az eladott lakások száma is egyre nő(kb. 60%).

 

Üdv.

laciii76 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 97

Hello

 

A Zsombor utcai épület B lépcsőházában a belső kert felé, a felső emeleten láttam.

De én csodákoznék ha nyár előtt kész lenne.Az albetétesítésről nem is beszélve.

 

Üdv.

Előzmény: huncutka777 (96)
huncutka777 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 96

Szia Laci,

Köszi az infót! Hol kezdték az ablakokat (Zsombor, Andor), azt tudod? A lényeg tényleg az, hogy kész legyen. Mondjuk én azt sem bánnám, ha az új határidőre elkészülnének. :-))

 

Köszi még1x.

Előzmény: laciii76 (95)
laciii76 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 95

Hello!

 

Néhány napja elkezdték betenni az ablakokat.Nem mondom hogy elsietik az építkezést, inkább csak jól átgondolják:)

Rekord csiga tempóban, de azért épülget. A lényeg hogy kész legyen.

 

Üdv.

huncutka777 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 94

Sziasztok!

 

Jár még erre valaki? Tud valaki valamit az építkezésről?

Köszi

magental Creative Commons License 2007.08.03 0 0 93

Lehet, hogy én vagyok túl nyugodt (+ ismerem a magyar építőipari viszonyokat), számomra elég volt az info. Amikor befizettem, tudatában voltam a lehetséges nehézségeknek és késéseknek is. Számos ismerősöm  költözött már újépítésű ingatlanba fél éves késéssel akár, szóval aki mostanában vág bele egy újépítésú lakás megvásárlásába, annak számítania kell ezekre. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a februári átadás nem azt jelenti, hogy mi akkor költözünk, még ott vannak a hatósági engedélyek is stb.

Kucsi_oct Creative Commons License 2007.08.03 0 0 92

 

Sziasztok!

 

Én is kaptam.

Korrekt, hogy a váltásról írásban is tájékoztatnak, viszont az enyémből minden konkrétum kimaradt, lényegében csak szólnak, hogy a kiv. váltás miatt a műszaki átadás 3 hónapot csúszik.

 

Nincs egyetlen konkrét határidő - csak hogy a következő milliókat hogy tudd szervezni -, nincs konkrét új kivitelező, csak "előreláthatólag a Mota-Engil...". Az előreláthatólag szinonímája lehet a "bárki, akárki, valaki, stb.". Képlékenynek érzem a levél alapján, nincs határidő, nincs fix név, csak csúszás.

 

Ez persze nem probléma, bárki, aki azt gondolná, hogy "pánikot keltek", most szólok, hogy erről só nincs, mindenki nyugodjon meg! :D

 

A pánik inkább ez LEHETNE (de ez sem az!): a 9. kerületben épült a Silverside apartmanház. A ház kész, átadás indul-HATNA!

Az egyik alvállalkozó nem kaptam meg a pénzét a beruházótól, ezzel sok ember megélhetését, stb. veszélyeztetve. Az alvállalkozó fogott egy őrző-védő céget, s elfoglalták az egész épületet, amíg nincs pénz, addig nincs ház. Hiába van határozatuk az ügyről, hiába megy ki rendőrség, önkormányzat, bíróság, bárki, amíg nincs pénz, a házba senkit nem engednek be. Többen felmondták már az albérletet, többen bevitték személyes dolgaik egy részét, így hiába, mert a házat elfoglalták.

Hivatalos leveleket nem vesznek át, nem kommunikálnak, abszolút nulla, egy a lényeg: ha van pénz, visszakapják az épületet. Tegnap is tüntettek a leendő lakók a házért, 19-22h-ig, rendőri védelemmel. (van index fórumok, silverside-ra keressen akit érdekel)

 

Nem csodálom, hogy a lakók fejében megmozdul, hogy talán érdemes lenne egy civilizált országba költözni. Abszurd, hogy itt bárki bármit megtehet, nincs hivatal, nincs jog, nincs semmi.

 

Ezzel csak érzékeltetném, hogy a mi kis csúszásunk még nem tragédia, ennél még lehet rosszabb. ;)

 

Szép napot, s ha valakinek van infója, írjon!

 

 

Előzmény: magental (91)
magental Creative Commons License 2007.08.02 0 0 91

Hello!

Én ma kaptam levelet a Tétényitől, korrekt tájékoztatás.

bartek125 Creative Commons License 2007.07.30 0 0 90

Kedves PuMunk!

 

Értem az elkeseredést,és a felháborodást,nekem egyszerűen a stílus nem tetszett!!!!!!!!!!!!!!!!

Miért kell felnőtt embereknek így viselkedni,megértem ha ideges,de azért...

Te is kedvesen,és normálisan közölsz dolgokat,és ez szimpatikus.

 

Ha gond van egy,már működő társasháznál,akkor nagyhangú embere csak gondot okoznak.

De szerintem ez sejthető..

 

Te is ingatlanozol?

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.28 0 0 89
bartek,


gondolom nem nagy probléma neked, hogy az eddig befizetett millióinkért elvárja néh
ny leendő lakó a következőket:
- határidők tartása
- udvarias kiszolgálás
- pontos informálás

és ha ez nem történik meg akkor jogos a felháborodása bárkinek.
ez egy fogyasztói társadalom ahol a vevő igényeinek a kielégítése a cél a pénzéért.
ismétlem: befizetett milliókról van szó.

ha flamelni akarsz nyiss magadnak új topicot.


MuPunk
Előzmény: bartek125 (87)
PESMM Creative Commons License 2007.07.27 0 0 88
Sziasztok!

 

Én is a héten vettem itt lakást és rákérdeztem pár dologra a Varga Csaba Úrnál, és a következő információkat kaptam.

A Mota, az anyavállalat veszi át a kivitelezést a Hazai Építőktől. Jelenleg is folyik az építkezés habár az átadás miatt lelassult. Két csapat dolgozik, az egyik építkezik, míg a másik az átadás elszámolását végzi. Az átadásról hivatalos értesítést fogunk kapni miután az átadás lezárult.

Egyébként a Varga Úr nekem megígérte, hogy az Andor utcai épület szeptember közepéig fel lesz húzva.

 

Üdv Mindenkinek!

bartek125 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 87

Sziasztok!!

 

Hívtam tegnap este az irodát,az értékesítő hölgy elmondta a lényeget.

Fogunk kapni hivatalos levelet a MOTA-tól,ő is arra vár mikor postázhatja már ki,(meg van írva!! ) hogy megnyugodjanak az ügyfelek!! 1 cég csinál mindent!

 

Látod Huncika nem értetted meg a lényeget...hmmmm

 

A fórum nem arra van,hogy ócsároljál,telefonál be normálisan és kérdezzél.

Nem Gépek dolgoznak ott,emberek!!!

 

Nem egy hibást kell keresni,és hisztizni,ez tudod nem az ő harcuk.

Ez a pénzes emberek döntés sorozata,és akkor kapunk választ amikor a nagyok intézkedtek!

 

Én véleményt írtam , jogom van hozzá,és ha nem tetszik akkor el kellene gondolkozni..Mindenki normálisan ír ide a fórumra,lenyugszik mindenki, és átlátja a dolgokat..

 

Nem hiszem,hogy ott dolgozók irogatnának ide,arra nem érnek rá!!!!!!

 

Szerintem jó lesz a ház,és szép is,a műszakis hölgy is biztos sokat segít majd!!!

És a MOTA belehúz,az átadás miatt...

 

Jó lesz ez!

 

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!!

huncutka777 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 86

"Kedves" Bartek!

 

Az, hogy IQ nullásnak nevezed a leendő lakótársaidat, Téged legalább annyira minősít!

 

Valóban sajnálatos, hogy "ilyenek" is laknak majd ott, akik ezt a fórumot egymás becsmérlésére használják fel!

 

A fórum célja a különböző vélemények közzététele a társasházzal kapcsolatban.

 

Örvendetes, ha neked nem volt problémád, ez sajnos mindenkire nem igaz. Kívánom legyen továbbra is így.

Előzmény: bartek125 (84)
magental Creative Commons License 2007.07.26 0 0 85

Hello!

Szerintem augusztus végénél előbb nem fog történni semmi, nyár van és a váltás is elég időigényes. 

Türelemmel várok én is. A Motának érdeke, hogy lezajlódjon az átadási folyamat, meg kell őríznie a jó hírnevét.

(Gondoljatok bele, bárki, aki rákeres a neten a Ú.T-ra, megtalálja ezt a fórumot.)

bartek125 Creative Commons License 2007.07.25 0 0 84

Sziasztok!!!

 

Én új lakó vagyok!

 

Nagyon örültem,hogy van fórumunk,de annak nem amikor elolvastam néhány gyenge,és IQ nullás ember  beszólásait!!!

 

Szégyen emberek mit meg nem engednek maguknak.

Sajnálom,hogy ilyenek is laknak majd ott..Huncutka drága!!!

 

Gondolkodni kéne,nem sárral dobálózni...

 

Velem tök normálisak voltak,és meg lehet érteni a mai világba történnek be nem látható dolgok,amiket meg kell oldani....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!