Keresés

Részletes keresés

ZolKa Creative Commons License 2010.07.24 0 0 40464
Most jutottam oda, hogy levegyem a takarólécet és megvéssem.
Sajnos nincs áthidaló :(
Így egyenlőre hagyom is a dolgot mert a későbiekben lehet hogy egy boltív lesz ott + egy kis fal részt is kiveszünk. Tehát nem akarok feleslegesen berakni áthidalót, hogy pár év múlva kivegyem.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
Előzmény: Törölt nick (40335)
Ceterus Creative Commons License 2010.07.24 0 0 40463
Köszönöm. Ez így nagyon barátságosan hangzik.
A fürdőben nem felpúposodott, hanem olyan ferdén vannak illesztve, nem is tudom elmondani. Úgy a kád pereméhez, kicsit alá, de nem "falhoz" illesztve. Tehát a kád oldala van ilyen módon lecsempézve. :(
Előzmény: festoandras (40461)
festoandras Creative Commons License 2010.07.24 0 0 40461
A konyhában ecetsavas szaniter szilikonnal ragaszd vissza a csempét, mert úgy vékonyan lehet, és nem lesz szintkülönbség.
A fürdő, ha felpúposodott, akkor csak a vésőgép segíthet.
Előzmény: Ceterus (40459)
festoandras Creative Commons License 2010.07.24 0 0 40460
Veszel a sima festékhez egy kis 1kg-os mozaik csempe ragasztót kb 5:1 arányban és össze kevered.
Lám, van homlokzat festékem.
Előzmény: Thalia77 (40458)
Ceterus Creative Commons License 2010.07.24 0 0 40459
Sziasztok! Én is tanácsot szeretnék kérni. Konyha- és fürdőszoba falamról elkezdett a csempe potyogni. Még a régi módon lettek rögzítve tehát körplecsni a hátára rá a falra szorosan egymás mellé a csempék. Mivel a potyogást elég jól túlélik a csempék így nem akarnék komolyabb csempézést ezeket szeretném visszahelyezni. Mennyire jó ötlet ez a toldozgatás? Sikerülhet? A fürdőkádnál kicsit légiesen lett megoldva a csempézés tehát mintha nem is falhoz hanem egymáshoz lennének rögzítve. (úgy tűnik) Ott mit tudok tenni?
Thalia77 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 40458
Kedves Szakemberek!

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek ( de tessék nem kinevetni)
Az erkélyemet szeretném lefesteni, az lenne a kérdésem,hogy ezt milyen festékkel tegyem? Olvastam kültéri homlokzatfestékről, de sajnos az nekem nagyon drága lenne és csak 5literes változatban van,kisebb mennyiség is elég lenne.
Gondoltam még a zománcfestékre, abból maradt még, fel lehetne erre használni?
Köszönöm szépen előre is annak, aki válaszol:)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40457
Amennyiben légpórusos vakolatot ("buborékképző") készítesz, arra készülj fel, hogy nehézkes vele dolgozni. Legtöbbször cement-kétszerrostált-víz-adalék az összetétele. Nehézkes vele dolgozni. A másik lényeges, hogy ezután csak páraáteresztő festéket használhatsz. Van ilyen diszperziós is, vagy simán meszeled. A mezei diszperziósok nem jók ilyen helyre...
Előzmény: mela20 (40453)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40456
A kereskedő szerint minden tuti anyag, mert el akarja adni. És minél drágább, annál jobb (neki, mert nagyobb a haszna).
Mint írták már, a lényeg az, hogy szellőzni tudjon, így távozhat a nedvesség. Amennyiben lezárod, azzal csak a kapiláris hatást erősíted, amitől esetleg a földszinten is megjelenhet a víz...
(kapiláris hatás, hajszálcsövesség esetén, a fal úgy viselkedik mint egy tál vízbe állított mosogatószivacs)
A bitumenes szigetelés élettartamára egyébként 25-30 évet szoktak jósolni...

Kívülről leszigetelni nagy költség. Ráadásul a vízszintes szigetelést is pótolni/cserélni kell, ami szintén nem olcsó. Tipikusan rozsdamentes lemezzel szokás mostanában, amit jónak tartanak (van még csomó más is).
Az első probléma ott van, hogy azt sem tudjuk víznyomás elleni szigetelésre (magas a talajvíz), vagy "csak" kapiláris víz elleni szigetelésre van szükséged.
Az első esetben kizárólag a külső szigetelés jöhet szóba (mint normális végleges megoldás), míg második esetben sok más megoldás is lehet.
Sajnos mindegyik drága, és önerős kivitelezés kerülendő. (nem ezzel foglalkozom már, így talán nem számít reklámnak :-)
Előzmény: mela20 (40450)
mela20 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40454
Köszi a segítséget,később visszanézek hátha írtál még....
mela20 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40453
Bocs.Pontosan cement alapú porfesték, amit hígítani kell megadott arányban...Ezek szerint nem hallottál róla??
Aki forgalmazzza azt mondta tuti anyag és többet nem lesz gond vele..csak gondoltam írok ide hátha valaki használta már és tud véleméynt mondani róla...

Na jó tehát buborékképző adalékot keressek...
Köszi
Előzmény: Törölt nick (40452)
mela20 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40451
Bocsi,látom a másik fórumon is te írtál nekem...na jó akkor összevetve mi a véleményed?
Előzmény: Törölt nick (40449)
mela20 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40450
Tehát akkor nem ajánlod a koprox vakolatot?

Akkor mit tegyek?
Azt mondták az a baj hogy 50 éve mikor épült a ház,vagy ne raktak vízszigetelést vagy már elavult....
Külsőleg gondolom nagy költség lenne megcsináltatni.
Akkor belülről hogy an orvosoljam??
Előzmény: Törölt nick (40449)
halaloszto Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40447
olyat lattam mar, hogy impregnalt gk-bol elotetfal, alul felul legalabb 5cm res elhagyva. igy a mogotte levo resz szepen kiszellozik a helyisegbe, de a fal maga kulturaltan nez ki.

vajk
Előzmény: Törölt nick (40446)
Kozma Zsolt Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40445
ez a weboldal nem dolgoztat senkivel, itt regisztrálva vannak cégek akiket Te saját magad tudsz felkeresni személyesen, ez egy olyan oldal,mint a m-e-n.hu ,vagy bármelyik más, csak itt annyi a plusz szolgáltatás, hogy tehetsz fel hirdetést, vagy kivitelezési felhívást, vagy pályázhatsz a kiírásokra. Tudom most a m-e-n.hu-t is REKLÁMOZOM!!!!
Előzmény: Wattocsak (40443)
mela20 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40444
Van valakinek tapasztalata a KOPROX cement festékkel????
Egy 4 em.téga lakás alatt van egy pince helységem ami nagyon vizes és tiszta penész az egyik fala....ezt az anyagot ajánlották...
Aki tud valamit erről kérem írjon!!!!!
Wattocsak Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40443
Akkor itt az én tapasztalatom 4 projetet tettem fel a lapokra.

Én voltam az említett cégek mindkét felén.
Folyton megtalálnak, hogy nekem milyen jó és mekkora üzlet lenne. Az hogy nekeik jó azt látom, de az én boldogulásomat sosem láttam. Utóbbi időben úgy alakult, hogy több munkát szerettem volna elvégeztetni, hát megkerestem őket.
Teljes katasztrófa! Aki kijött megnézni a munkát, bár ne jött volna. Pár említésre méltó eset:
1, reggel 8-kor dölt belőle a pálinka szag.
2, kijön közli, hogy ő nem közvetítő, de 3 vállalkozót hozott és szemmel láthatóan még sosem beszéltek egymással.
3, késik fél órát, és még várjak egy kicsit mert mindjárt jőn a vállalkozó. Értetlenül néztem rá, mire közölte, hogy ő csak közvetítő. Mondom neki, hogy ez nem támogatott forma nálunk. Válasz: mi közöm hozzá! Elhajtottam!
4, ajánlat megérkezik, de nem derül ki, hogy a vállalási ár bruttó vagy nettó. 10 perces telefon után sem derül ki:-)
5 az ajánlatokból nem derül ki, hogy miről is van szó. Kérdésemre, hogy milyen tetőzsindelyre tetszett gondolni (mert leírva nincs) azt találta mondani, hogy amikor majd kiviszik akkor majd meglátom.
stb.

Mindegyik közvetítő azzal hírdeti magát, hogy minősített vállalkozókkal dolgoztatnak csak. Hát el sem merem képzelni milyen lehet a többi:-)
Előzmény: Kozma Zsolt (40442)
Kozma Zsolt Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40442
Figyelj mivel nekem segített az oldal gondoltam másnak hátha segíthet, csak az a jó magyar szokás, hogy először a dolgokat hátulról nézzük meg, mert biztos valami "reklám" van mögötte, mindegy...
Előzmény: kentaura (40434)
pajaci Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40441
Ha vicc volt értjük azt is, de ha komoly írhatnál róla bővebben.
Előzmény: Notes (40438)
Peter atyuska Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40440
Capri, kentaura nem szoktam nézegetni ki hova mit irogat :) és milyen a regje.

Capri ebben teljesen igazad van, ezért inkább a kedvezmény kártyásokat érdemes megfontolni így a Lyoness, UNION kereső média na igaz ebből is kérdéses mennyi a megrendelő megkeresés.
Notes Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40438
Telefonszolgáltatónál.
Előzmény: pajaci (40437)
pajaci Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40437
Olyan számot hol lehet rendelni?
Előzmény: Notes (40436)
Notes Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40436
Nekem jobb ötletem van. Az ilyen telefonon zaklató emberkéknek megadom a másik számom és kérem, hogy feltétlenül hívjanak azon mert nagyon érdekel a dolog. Ja hogy az 450+áfa/perc-ért hívható? Bocs... :)
Előzmény: Törölt nick (40435)
kentaura Creative Commons License 2010.07.23 0 0 40434
Azért gyanús, hogy valaki csak azért regisztrál, hogy egyből 5 fórumra betegye ugyanazt a linket :-D
Előzmény: Peter atyuska (40431)
Kozma Zsolt Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40433
Köszi végre egy értelmes ember...
Előzmény: Peter atyuska (40431)
Attesz88 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40432
Arra figyelj a cement tárolásánál, hogy ne kapjon nedvességet. Ne rakd közvetlen betonra vagy földre. Ha lehet hagyd a raklapon és jól takard le.
Előzmény: Ember a Holdon (40430)
Peter atyuska Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40431
Most védek mást, ez olyan oldal mint a yabe, vatera, stb ide beírod mit szeretnél és kapsz ajánlatokat.
Előzmény: *Steve (40425)
Ember a Holdon Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40430
Hello

Köszi a választ!

Rendelek többet, a maradék ~3héten belül elfogy úgyis (amint a víz ill hőszigetelés elkészül jön rá a köv réteg).
Előzmény: Attesz88 (40428)
Dunit Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40429

"Nem tudom, miért építenek be emberek erkélyeket, ahelyett hogy újak nyitásán törnék a fejüket."

A kérdés jogos !

A válasz is egyszerű  : kis, picsányi lakásokat így szeretnék nővelni  !!!

Előzmény: HG. (40417)
Attesz88 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40428
Szia
Ha megengeded, hogy beleszóljak a dologba akkor válaszolnék. Úgy kell számolni, hogy 1m3 sóderből és körülbelül 2,5 mázsa cementből fog kijönni 0,8-0,9m3 beton. Én mikor utoljára betonoztam +10%-ot rendeltem ami meg is maradt. Ha ismerős vagy a helyi tüzépen akkor próbáld meg megbeszélni velük, hogy legalább a maradék cementet vegyék vissza. Nagyon sok helyen megteszik nálunk is ez történt. A sóderrel nem nagyon tudsz mit kezdeni ha marad, ha csak nincs még mit betonozni vagy a szomszéd éppen nem akar venni. Nekem szerencsém volt a szomszéd elhasználta.
Előzmény: Ember a Holdon (40422)
Kozma Zsolt Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40427
Mivel felregisztráltam rá, a faceboo-on is bejelöltem egy- két cuccomat el tudtam rajta adni, miért?
Előzmény: *Steve (40425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!