Azért ennyi nőt egy rakáson, akik ennyire nem bíznak a párjukban! És senki nem is adta alájuk a lovat, mindegyik magától következtette ki az okosságot! Ja, mármint Nórán kívül :)
Szóval Enikő mégis Nóra miatt szakított. Ez nagy hülyeség, mivel közel nem volt biztos a dolog, több "gyanúsított" is volt a házban.. Krisznek meg nem sok joga van haragudni Ádámra, mivel ő meg kétszer is lefeküdt Alízzal, aki akkor még Adám csaja volt.. Persze a végén mindenki megbocsát mindenkinek, aggodalomra semmi ok...
Hanna szívfájdalma régi érzéseket ébreszt fel. Linda nem tud segíteni Hannán és Péteren, de Balázsért saját apja ellen fordul. Zsolt kénytelen szembesülni azzal, hogy van gyenge pontja. Miklós megdöbbentő üzenetet kap. Zsolt segít Krisztiánon, de ezzel Enikőt keveri bajba. A közös képviselő választás meglepő kimenetele összehozza Lászlót és Vilmost, de gondot hoz Gizellára. Zsófi egyre nehezebben áll ellen a szíve hívásának. Nóra felismeri, hogy saját boldogságát kockáztatja azért, hogy megmutassa Miklósnak, végig igaza volt Zsófival kapcsolatban. Képes lesz Aliz felnőni azért, hogy visszaszerezze választottját? Júlia anyai szeretete, fogja megoldani Péter problémáját?
Mitől lesz bánatos Hanna? Péter visszakozik az esküvőtől? Nem arról volt szó, hogy távoznak? Azt hittem, hogy két hét múlva már Peruban lesz Linda!
Zsolt segít Krisztiánon. Micsoda??? Krisztiánnak kellene már végre megleckéztetnie Zsoltot!
Hanna szívfájdalma régi érzéseket ébreszt fel. Linda nem tud segíteni Hannán és Péteren, de Balázsért saját apja ellen fordul. Zsolt kénytelen szembesülni azzal, hogy van gyenge pontja. Miklós megdöbbentő üzenetet kap. Zsolt segít Krisztiánon, de ezzel Enikőt keveri bajba. A közös képviselő választás meglepő kimenetele összehozza Lászlót és Vilmost, de gondot hoz Gizellára. Zsófi egyre nehezebben áll ellen a szíve hívásának. Nóra felismeri, hogy saját boldogságát kockáztatja azért, hogy megmutassa Miklósnak, végig igaza volt Zsófival kapcsolatban. Képes lesz Aliz felnőni azért, hogy visszaszerezze választottját? Júlia anyai szeretete, fogja megoldani Péter problémáját?
Már rég le kellett volna essen neki, hogy valami baromira nem stimmel az Enikő, a gaz csábító sztoriban. Már annak idején is.
Egy megerőszakolt lány, ha tagadja is, számos tanújelét adja annak, ami vele történt, és ezt az erre nyitott szemű, pláne nőnemű rokonnak illenék észrevenni.
Már Krisz is kezdi kapisgálni szerintem, nem véletlen lehetett az a jelenet, amikor látta, hogy Marcell megfogja Enikő karját, és azt mondja neki, hogy ezt már szereti...
Ezt én se nagyon nem értem, miért kell Krisszel szakítani? Ráadásul, mintha még haragudna is rá... Egy normális kapcsolatban el kellene mondania, mi történt Marcell és közte, már csak azért is. hogy könnyítsen a szívén... Persze, lehet, hogy attól fél, hogy Krisz nekimenne az ikrek apjának, de gondolom azért megértené, ha Enikő ezt a család miatt nem akarja.. Amúgy meg pont ő nem nagyon törődik pl. a nővére érzelmeivel..
Amikor valamit megneszelt régebben, addig szekált egy adott embert, még az ki nem nyögte a titkát neki. Aztán összeköltözik a párjával, akivel 2-3 hónapja, max fél éve van együtt (ezt nem tudni, BK univerzum). Most meg kidobja azt az embert, aki az életét dobta félre miatta, mindenféle magyarázat nélkül. Ez egy önző rinyagép, semmi több. Most őszintén... mivel jobb Krisztiánnak vele, mint mondjuk pontagyú Alizkával?
A nők így állnak hozzá, sőt van ennél érdekesebb része is (többszöri tapasztalat).
Egy idősebb nő először nehezen adja be a derekát, tart a környezetétől, hogy megszólják. De amikor elkezdünk járni (értsd: titokban dugni), hamarosan természetessé válik a dolog, majd szétfeszíti a közlési vágy. A titkot feltétlenül el kell árulni – dicsekedni – a barátnőnek, a bejárónőnek, a szomszédnak. Természetesen egy fontos feltétellel: ne mondd el senkinek! Nyilván hamarosan mindenki tudja a környéken, én ilyenkor már csak röhögök magamban...
A Barátok Köztben mindezt annyira életszerűen adták elő, hogy erre már tényleg csak annyit tudok szólni: korrekt.
Ezek mellékes dolgok, hogy én pillanatnyilag milyen szót használtam, mert véletlenül épp az jutott szembe. Itt annyi a lényeg, hogy fiatalabb, ami a történet szerint Nóra számára kínos és kész.
Ilyen jellegű műsorokban előfordul, hogy életkor szempontjából nem minden stimmel pontosan, nem lehet emiatt rögtön lecserélni egy szereplőt (ebben az esetben felesleges is lenne), a nézőtől pedig elvárható, hogy egy kis képzelőerővel elsimítsa a kisebb hézagokat. Időnként még sokkal nagyobbakat is.
Ha (minden jel szerint) valóban Ádám a szívtipró, az tökéletes választás olyan szempontból is, hogy nem egy fiatal gyerekről van szó, aki miatt nézők hada lázadna fel azonnal, köpködnék a képernyőt, hanem egy érettebb pofa, így senkinek nem lehet egy szava sem a Barátok Közt "erkölcsromboló"(?) hatása miatt.
Ugyanakkor ez is jó példa arra, hogy mindenben lehet valami kifogást találni: ha nem elég fiatal, akkor az a baj. Ha sokkal fiatalabb, abból lenne csak nagy harc a fórumokon, ismerjük már az emberi hülyeséget...
Erre valószínűleg még a forgatókönyvírók sem tudják a választ.
Hogyne tudnák, simán magyarázható azzal, Nóra restellte magát amiatt, hogy egy fiatal suhanccal kavar, ezért megkérte Ádámot is, hogy tartsák titokban. Mint múltkori hozzászólásomban is már említettem: Nóra mentegetőzött, de Gizi megnyugtatta, hogy nem veti meg miatta Nórát.
Egyébként igazán szellemes fordulat az lenne az íróktól, ha minden gyanús jel ellenére kiderülne, hogy mégsem Ádám az. De jobb tippem nekem sincs jelenleg.
Miért, ott van pl. a Szolnoki Tibor-Zsadon Andrea házaspár, ahol Tibi 11 évvel fiatalabb Andreánál.
És eddig abszolut nem lehetett hallani arról, hogy a Tibi kikacsingatott volna a házasságból, sőt szerintem külsőleg kifejezetten "hozzáöregedett" Andreához.
Az is igaz persze, hogy most már Andrea 2 éven belül 70 lesz, Tibi meg még mindíg nincs 60 sem, így valóban lehetne neki akár 35-40 éves csaja is.
Lsd. pl. a Kovács István-Sajgál Erika házaspárt, ahol meg a Kovács Pista 70, az Erika meg 40 valahány.
Eléggé változatos a kép, ha az ismerősök között körülnézek. A hosszantartó stabil házasságoktól, a középkorú ffi+fiatal nős megcsalástól a középkorú nő+fiatalabb pasis megcsalásig. Szóval ahány ismerős, annyiféle példa, nincs általános recept.
Van benne valami.A korábbi halált meg a statisztikia is alátámasztja. :(
De valahogy a nők jobban bírják pasi nélkül, mint a férfiak nő nélkül. Mintha hamarabb jönne el a pszichés értelemben vett kapuzárás. (nem a biológiai)
Az idősebb nő-fiatalabb férfi kombó akkor lesz rossz, amikor a férfi 50 elmúlik, jön a kapuzárási pánik, és nem egy még mindig csínos 35-45 éves csaj várja otthon, hanem egy 60 felé közelítő. Így könnyebben kísértésbe esik.
Így én ilyesmit csak rövid távra tudnék elképzelni.
Azért kíváncsi lennék egy olyan felmérésre, hogy melyik férjek a hűségesebbek? Akiknek a feleséges ca. egykorú, vagy amelyeknek a felesége jóval fiatalabb. Azaz van-e e tekintetben kimutatható eltérés a hűség tekintetében.
szerintem 5 év mínusz simán elfogadott ma már (lehet, hogy biszbaszfalván az öregasszonyok körében nem, de fiatalok között igen), elég sok ilyen párkapcsolatot ismerek, gyerekeik vannak, jól élnek.
itt arra tippelek, hogy az URL korok miatt ekkora titkolózás. vagy csak simán Zsófi és Juli szívatása volt a cél. de egy alakuló kapcsolatot nem mindenki ver azonnal nagydobra akkor se, ha minden oké.
Vazze, most szólsz hogy van ilyen számítás? Most kezdhetem el lecserélni a felségemet egy 15 évvel fiatalabbra....:))
De szerintem biztos van olyan számítás is, amellyel be lehet azt is bizonyítani, hogy Andy "Milliárdos" Vajna és Palácsik "Damurolimegvert" Timi is pont összeillő pár.
Na de ha egy 40 éves csaj összejön egy 35 éves pasival, akkor fúúúúúj....
A Zsolt simán lehetne a Zsófi papája, IRL 22 év korkülönbség van köztük, ami eléggé meg is látszik, függetlenül a BK életkoruktól. Úgyhogy azzal senkinek semmi gondja nem volt, hogy Zsótibácsi, egy kislánya-korabeli csajt kefélt...
Az Ádám és a Nóra között közel sincs ekkora korkülönbség (IRL 9 év van a két színész között, de ha már van "BK-életkor", akkor ez köztük miért ne lehetne kevesebb?), és Májkinak (miután elhajtotta Nórát) egyébként is mi a fasz köze van ahhoz, hogy Nóra egy 18 évessel vagy egy 68 évessel jön össze?
Vagy Nórának innentől örök szüzességet kell fogadnia, esetleg csak azzal kefélhet, akit a Májki kiválaszt számára?
Mellesleg Nóra sokkal inkább bosszanthatta volna a ház jónéhány lakóját azzal, ha nyíltan kavar Ádival, a ház idióta nőit meg nem is szádékosan szopatta ezzel, ha a "családi hűség mintaképe" szőkeség nem kezdi el kavarni a szart, nem lett volna ezzel semmi gond.
Szerintem az egyértelmű, hogy Miki és Zsóti jóval idősebb Zsófinál. Bár Miki annyira azért nem vészes. Miklós 46, Zsófi 30, tehát a halfty-seven szabály szerint (erről szó esett egyszer a BK-ban, talán az Emma-Alex viszonynál - innen ismerem) Miklós életkorának a fele az 23+7 év az pont 30, azaz korban passzolnak Zsófihoz!
Akkor ami a valóságban mondjuk 5 év különbség Nóra és Ádám között, az a sorozatban lehet akár 15 is. Ez azért így egy kicsit fura, bár az is igaz, hogy arra sem világítottak rá igazán, hogy a Miki és a Zsolt (elsősorban utóbbi) lazán az apja lehetne a Zsófinak. A sorozatban bármi megtörténhet.
Na ja lehet. De közben született Danika is. Persze Budapestiként hazajárt, csak miből futotta a nevelésre? Ugyebár sem András, sem Zsuzsa szülei akkor még nem voltak ismertek. A többségük most sem ismert. Csak a Berényi papára voltak utalások, Attila révén.
Miki IRL 45 éves (46 lesz augusztusban). 30 volt a sorozat kezdetekor. Nóra IRL 41 éves. András IRL. András 51 éves. A 98-as kezdéskor volt 35 éves. Kata volt akkoriban 14-15. Azaz 20 éves lehetett, amikor született. Na de akkor egyetemre járt, és Emma született, de Emma fiatalabb, mint Kata. Tehát az egyetem előtt kellett születnie Katának, és az egyetemet András nem 18 évesen kezdte. Igaz, akkor még egy évet az egyetem előtt és felet utána a katonaként kellett töltenie.
Na de a sorozatban Nóra, Zsuzsa, András és Miki között kisebb korkülönbség van, mint IRL.
URL Nóra Mikinél 1-2 évvel fiatalabb, lehet. (IRL ca. évvel)
Ádám fiatalabb. Akkor emiatt lehet a titkolózás, és nem önmagában Ádám miatt.
Na de most már kiderült, hogy mire volt jó ez az autós jelenet az ablakbetöréssel.
Ugyanolyan papírra írta fel Gizinek az arckrém márkáját, feltételezem valami "noteszből" kitépett lap. Ádámnak éppen olyan papírra írt fel valamit, ebből rakta össze Alíz a dolgot.
Ez egy remek kérdés. Vajon miért kellett ekkora feneket keríteni annak, hogy két egyedülálló ember összejött? Erre valószínűleg még a forgatókönyvírók sem tudják a választ.
Jobban megnézve a kolostort, az is külső helyszínnek tűnik, mert az ajtók típusa nem azonos azzal, ami a székházban van, mint pl. a rendőrségi és az egyéb irodás jelenetknél. Na meg látszanak a kinti házak.
Érdekes, hogy akkor így most 3 külső vagy erősen annak látszó helyszín is van most - Birtok, Baba, kolostor.
Ádám a szerető. Ezt már valaki korábban is megkjósolta, gratula neki.
Gizi esetén meg a forgik túlbecsülték a szerepét. Ugyanis Gizi miért árulkodna Nórának, hogy faggatják? Nem az a fajta nő. Ő inkább megvárta volna, azt, amíg Nóra legközelebb lemegy hozzá a kisboltba.
Én Miklós helyében vissza se fogadtam volna ezt a libát a tulajdonrészes műsor után. Nem beszámítható, nem normális, ezt már azzal elárulta, hogy képes volt így átvágni valakit a palánkon, akit elvileg szeret.
Annyira alpári ez a féltékeny Zsófi. Egyszerű, mint a facsipesz és roppant idegesítő. Én is voltam már borzasztóan fétékeny, de lehet ezt úrinő módjára is viselni.
A kolostor, már más kérdés, ott nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy külső helyszín-e. Linda cellája lehet a RTL székházán belül is, na de néha más helyiséget is mutatnak.
Amúgy IRL hol vannak a külsős helyszínek? A birtok eléggé annak tűni, de egy epizódért (az esküvős rész) még megértem, hogy kimentek oda, na de a rendszeres belső felvételeket (a birtokon) nem hiszen, hogy egy a Nagytétényi úttól túlságosan távol lévő helyszínen forgatnák. A birtok külsős felvételeire meg ott a vetített háttér. De ez, amint említettem a belsőre nem lehet igaz.
Szabi megkérdezte Enikőt, hogy miért zaklatott, aki azt hazudta , hogy patkányt látott a Rózsában, erre Szabi hozott egy csomó patkánymérget. Ezután Marcell rendelt egy kávét magának, amit a pultnál akart meginni, hogy beszélgessenek, de Enikő nem állt vele szóba, azt mondta űljön egy asztalhoz kiviszi. Közben megjött Tekla is. Ezután azt láttuk, hogy Enikő beleteszi a kávéba a patkánymérget kiviszi, Marcell megissza aztán lefordul a székről, és fetreng a földön, Tekla rémülten sikoltozik fölötte. Aztán Enikőt mutatták, ahogy néz a semmibe, Szabi kérdez vmit, aztán hirtelen magához tér, és kiviszi a kávét...
Ja, Zsoltnak nem eteszett, hogy asszonykája olyan feladatot kap a rajztaártól, hogy félmeztelen férfitestet rajzoljon, ezért kiderítette, hogy a tanárnak nincs meg a megfelelő végzettsége, és megzsarolta, hogy mondjon fel.
A tanár felesége meg megmérgezte Zsoltot, Klau lett a gyanúsított, mint fő haragos.
Megjegyzem, Zsófi helyében már akkor lapátra tettem volna Zsoltot.
Őszintén szólva, engem az Enikő-Marcell szál logikai ok-okozata, illetve annak megfejtése valahogy nem éri el az még ingerküszöbömet sem, miután annyira erőltetett / művi / túlnyújtott az egész.
Inkább csak békés beletörődéssel kivárom, hogy előbb-utóbb úgyis bukta lesz, megtudja mindenki az igazságot, csak persze előtte még le kell futni a szokásos vígjátéki köröket, bugyuta félreértéseket.
Tipikusan az a rész, amin felesleges szerintem még gondolkodni is, mert épp elég csak bambán nézni a képernyőt, közben mélán elgondolkodni az atomfizika legújabb érdekességein.
Gondoltam, hogy nem lesz ilyen, ez nem a JR, mert ott simán lehetne ilyesmi. Bár már itt is volt mérgezés, amikor Zsófihoz jött a rajztanárja vagy valami hasonló rémlik. Claudia került akkor rács mögé, de később kiszabadult.
Hú, ez a patkánymérges jelenet nagyon durva volt... Egy pillanatra elhittem, hogy ez a flúgos csaj még a (könnyen kideríthető) gyilkosságtól sem riad vissza.. Szerencsére ezt csak képzelte, de mi lesz a valódi bosszú?
"Aliz rájön, ki Nóra titkos szeretője." Talán most mi is...
Szerintem meg az történhetett, hogy amikor beleírták a sorozatba az Enikőt (a sok amatőr amcsi sorozattól eltérően, amelyekben ha beleírnak a sorozatba egy karaktert, akkor már előre kitalálják, hogy hosszú távon mi a céljuk vele, milyen sztoriszálakban fog részt venni), még fingjuk sem volt, hogy majd lesz ez az "Enikő korábban félrekefélt a nővére férjével/megerőszakolódott a nővére férjétől" sztoriszál (sokáig azt sem lehetett tudni, hogy Szabó bácsi egyáltalán létezik, aztán feltűnt, mint szürke szamár a ködből, biztos kiengedték a szegedi BK internálótáborból).
Aztán ebből persze adódhatnak olyan hülye kérdések, hogyha Tekla úgy tudja, hogy a húga rátekeredett a férje farkára, és ezt a családi malőrt úgy zokon vette, hogy a férjétől még el is vált miatta, akkor hogyhogy a - tudomása szerint - gaz csábító húgával meg mégis idilli kapcsolata volt Szabó bácsi feltűnéséig....:)
Mekkora a korkülönbség közöttük hivatalosan, azaz a BK-szerint? Ez nem azonos az IRL színészek korával. Ugyanis pl. Ildikó és Tildam 1.0 között a korkülönbség már nemcsak Tilda apját juttatta volna börtönbe, hane biolgiailag is erősen kétséges lett volna.
Mivel ez tíz éve történt, nem tudni mekkora mosolyszünet volt köztük.. Arról már volt szó, hogy a lányokat apjuk nevelte, de lehet, hogy ekkor már ő sem élt... Enikő valszeg a nővérénél lakott, így kerülhetett sor az ágybabújásra.... Ekkor még alig kezdhette el a középiskolát, nem tehette utcára, bármit tett is. Gondolom Enikő sokat segített, főleg, hogy Tekla beteg is lett, sokat tett a fiúkért is, így idővel feledésbe merült az ügy..
Na ja, Zsófihoz valószínűleg csak szexuálisan vonzódik. De Nórához előbb vagy utóbb vissza fog térni.
Enikő: Tekla szerint is Marcell a hibás, mert őt dobta ki, na de ha ő nem tud az erőszakról, csak a szexről, akkor, amint említettem már, akkor vele miért nem volt mosolyszünet?
Lehet, hogy márcsak végszóra toppant be, amikor befejezték, és Enikő zavarodottságát a lebukás számlájára írta.
Marcell meg nagyon hárít, hogy Enikő elcsábította, meg akarta...lehet, hogy Enikő félreérthető jeleket küldött neki, egy tinilány még nem biztos, hogy tisztában van vele, mit hogyan értelmez egy férfi.
Aztán a nemet már kelletésnek vette, és megerőszakolta, miközben szentül hitte, hogy Enikő akarja igazából. Nem mintha mentség lenne, a nemet mindig nemnek kell venni.
Inkább ejtsek pofára egy önkelletőt, mintsem megerőszakoljak valakit, nem?
Józan ésszel semmi köze hozzá, de attól még sértheti az önérzetét, hogy pont egy ilyen suhanc repül rá a volt nőjére, akit – hírhedt előélete alapján – megvádolhat azzal is, hogy csak kihasználja Nórát, dugásra, utána hamar dobni fogja. Ez már épp elég indok / ürügy egy ilyen Miklósnak ahhoz, hogy befenyítsen valakit.
Meg aztán ebben a sorozatban a Nóra-Miklós közötti vibráció egy soha nem lezárt, örök téma.
Ádámmal kapcsolatban még azt is említhettem volna, hogy mostanában jobbára csak egy tengő-lengő, céltalan karakter, kiegészítő szövegekkel megbízva. Esetleg így akarják játékba hozni, hogy csináljon is valamit, a fizetésért cserébe.
Szerintem a forgik már régen leszoktak arról, hogy az ötleteiket az előzményekhez igazítsák.
Eddig az volt a sztori, hogy Tekla rajtakapta Enikőt Marcellal, ami messze nem azonos azzal, hogy Marcell erőszakkal tette volna magáévá Enikőt.
Vagy Tekla olyan hülye és feldúlt volt, hogy nem vette észre, nem fogta fel, hogy mi is történik, csak azt látta, hogy egy pénisz elmélyed egy vaginában (vagy máshol), és ezért meséli a dolgot úgy, ahogy.
Enikő még többé-kevésbé érthető, nem szoktak a nők azzal haknizni, hogy meg lettek erőszakolva, pláne nem a szerelmüknek.
Ha erőszak volt, akkor hogyan "kapta rajta" Enikőt és Marcellt az ikrek anyja (nevét nem tudom)? Hogyan nem vette észre, hogy ez nem enyelgés, hanem erőszak? Enikő miért nem közölte ott rögtön? Nem zokogott, nem sírt, nem lehetett látni az arcán, hogy nem önkéntes a dolog.
Szerintem észre lehet venni a különbséget egy erőszakolás és egy meghitt együttlét között.
Ha egyszer Miklós már Zsófit szereti, akkor miért akarja megfenyegetni Nóra szeretőjét??? Mert Nóra rájött, hogy Mikit szereti, ezért megpróbálja Zsófitól elválasztani, na de ha Miki Zsófit szereti, akkor nem kellene törődnie Nórával! Főleg azok után, hogy látja, hogy Zsófinál is bekavart.
Noha korábban kizárták páran, illetve ő maga is hárított, de azért vannak Ádámra utaló jelek is.
Nóra mentegetőzött, de Gizi megnyugtatta, hogy nem veti meg miatta Nórát, ami kínos ügyre utal. Azt is mondta, hogy Nóra megbízhat benne, még magának a pasinak sem fogja elmondani, hogy tud róluk. Innen kezdve az is kizárható, hogy Nóra csak egy barátnővel bandázik, megtévesztő módon. A pofát Gizi ismeri, találkozik vele, elvileg házon belül.
Spoiler szerint Aliz lesz, aki meglát valami árulkodó jelet, ez is lehet kapcsolatban Ádámmal.
Miklós meg akarja majd veretni, ilyen szempontból is lehetne Ádám, vagy legalábbis nem kizáró körülmény.
Zsófival kapcsolatban pedig épp az jutott eszembe tegnap, hogy korábban ugyebár ő szenvedett Zsolt beteges féltékenysége miatt, sőt kapott is az arcára, most meg ő csinálja ugyanazt. Kicsit rövid emlékezetű a karakter.
Szerintem is van, hiszen Juli látta az üzenetet, nem hiszem, hogy azt direkt neki készítette ki, meg többször is láttuk, hogy egyedül van és telefonál. Később Miki is meg fogja fenyegetni, úgyhogy biztos létezik. Talán addigra már mi is megtudjuk, kiről van szó..
Addig is Nóra kiélvezi a helyzetet, ennyi szórakozást meg is érdemel, ha már a többi tyúk ennyire hülye..
De Enilkő se normális... Miért kellett szakítani Krisszel? Már arra is gondoltam, hogy Marcellbe szerelmes, mellesleg Krisz is ezt gondolhatja, de az előzetes szerint bosszúra készül.. Csak nem rá akar mászni, hogy Tekla újra kidobja? De akkor neki is mennie kell a családból... Arról nem beszélve, mekkora fájdalmat okoz mindenkinek, Teklának, a gyerekeknek.. Hol éri ez meg?
Hiába, már Miki sem a régi. Hiányoznak a döbbent arcok a sorozatból a húzásai után, nem derül ki hogy mekkora ász. Inkább szánalmasak a próbálkozásai, mint hasznosak. Sajnos Miki is már annyi dolgot művelt a sorozatban (taxisofőr, pincér a Rózsában), hogy a karaktere is "elfáradt".
Kérdés az hogy vajon visszaszerzi-e magának a KFT-t. Kisebb- nagyobb kihagyásokkal mindig volt valamilyen befolyása a cégre. Sokszor szó volt már itt a fórumon, hogy az ingyenélőt fogja kihasználni a cél eléréseben. Hát ez a szál kb. akkor halhatott el, mikor Ábrahám Edit bejelentette a távozását, ergo valószínűsíthető, hogy amíg a nagysasszony távol lesz, Mikinek nem terem babérlevél! :/
Balázs úgy látszik, vállalja, hogy ő olyan, amilyen.. Ok. de ezek után akár Mikivel is kibékülhet, hiszen ő sem különb... Viszont az is olyan ellenszenves lett mostanában, felfuvalkodott, undok, vhogy régebben a gonosz Miki se ilyen volt.. Vki azt írta, azért fenyegeti meg Nóra titkos barátját, aki szerinte Ádám, mert Nórát félti a srác multja miatt. Én nem hinném, hogy különösebben aggódna volt szerelme miatt, mostanában igen lekezelően bánik vele... Inkább vmi személyes sérelemről lehet szó, hiszen "nem tetszik az igazság"...
Hát szerintem, az sokkal nagyobb szégyen, ha vki a nővére férjére veti ki a hálóját... A férfi sokkal erősebb, persze, hogy leteperi, ha akarja... Nem hiszem, hogy túl ésszerű magyarázat lenne a hallgatásra, esetleg, hogy sokkot kapott, és képtelen beszélni a történtekről.. Aműgy meg minek is költözött el Krisztiántól? Eddig se nála futott össze a családdal, hanem a Rózsában, ahol meg maradt... A féltékenykedésével meg a végén teljesen elmarja magától a srácot...
Szabiék meg úgy búcsúznak, mintha Bambi a világ végére ment volna. A bábsuli Pesten van, már csak azért is, mert a bár mellett csinálta. Akkor találkoznak, amikor csak akarnak...
Talán mert nem akarta börtönbe juttatni az ikrek apját. Meg mert szégyelli, hogy elveszítette az uralmat, inkább tünteti fel úgy, hogy ő is ura volt a helyzetnek, elcsábult, megbánta, de akkor és ott akarta.
A következő részben vélhetően magyarázatot kapunk arra is, hogy a Ennikő a megerőszakolást miért nem mondta el soha a nővérének (aki egyébként is kirúgta Marcellót, azaz még az sem lehetett az ok, hogy a nővére házasságát akarta megóvni, így teljesen logikus lett volna, ha ezt megbeszéli a két testvér).
De ha már neki nem mondta, akkor tíz év után miért nem lehetett ezt elmondani annak sem, akit állítólag a legjobban szeret? Miért bocsánatosabb bűn az Ennikő szerint ha azt vállalja be, hogy elcsábította a nővére férjét?
Minden esetre ha már eddig húzták az "Ennikő nagy titka" sztoriszálat, valami jobbat is kitalálhattak volna slusszpoénnak, mert ez a megerőszakolósdi nagyon lerágott csont, meg Ennikő eddigi viselkedésére figyelemmel értelme sincs sok.
Szerintem simán elmehetnének ketten utazó mutatványosnak, ahol a csaj bábozik (ami szerintem egy tök korrekt dolog, legalábbis nekem ez egy szimpatikus jelenet volt), kicsiszabi pedig gitározik és énekel hozzá, meg ezeket még valami plusz produkcióval fel lehetne dobni. Egyébként is arról volt szó, hogy B.M. ki akart lépni a sorozatból, nem?!
Hasonló jutott eszembe Krisztián meg Enikő sorsáról is, hogy ennyi erővel az utóbbi is beállhat a seregbe, ápolónőre ott is szükség van, aztán mehetnek együtt békefenntartani...
Vilmosnak tovább romlik a szeme, és egy számára kedves embert bajba sodor. A választási harc kiéleződik László és Vilmos között. Hogyan alakul Linda és Balázs kapcsolata? Enikő és Marcell kénytelenek eljátszani, hogy nincs bajuk egymással. Kiderül-e Enikő titka? Péter elbizonytalanodik a döntését illetően, és végül Hannának Júliától kell megtudnia, hogy Péter miként döntött a kapcsolatukról.
Ezen én is gondolkoztam... Nyilván színvonalas verseny lehet, ha csak úgy meg lehet vásárolni a díjat.
Amúgy vicces, hogy a Rózsában 3 napnyi meló után jár a fizetés. Szabi "balekságáról" meg nem is beszélve. Az rendben van hogy Bambi az este pörgött rajta, de mi lesz a következő jótékonykodása Szabinak? Vesz neki egy házat - továbbmegyek egy bábszínházat? Alig ismeri pár napja a csajt.
Azt hittem Cheng lakásvételi akciója után nem lesz több ilyen, de hát üdv a BK világában.
Zalán helyébe simán feljelentettem volna Miklóst... meg milyen dolog az hogy egy borversenyen csak úgy lehet díjat venni.... totál hülyének nézik a nézőket
Szabi kibassza a saját lakásából Vili bá-t mert egy ócska qvát akar megdönteni...hihető...
Az 5 évet csak példának írtam. Nálunk évente kellett róla dönteni, amíg egyéni képviselőnk volt. Volt, hogy minden évben választás volt, és egyedüli jelöltként indult, meg volt olyan is, hogy 3 évre vállalta el, majd újra 3 évre. Csak időközben elhunyt, és így választottunk újat a jelentkezők közül. Az egyik egy kissé Novák Laci féle karakterű, alapból jóindulatú, de kissé link srác volt (3x éves - IRL rokonom), a másik meg egy házkezeléssel foglalkozó magánvállalkozás. Végülis ez utóbbiak nyertek. (Egy házaspár látja el a munkát+könyvelő+karbantartó - igaz, ők több házat is ellátnak, így nem kell 4 embert teljes egészében fizetnünk.) Azóta nem volt szó arról, hogy váltsunk.
Eddig Miklós gazdálkodott a befizetett közös pénzzel, döntési jogköre volt annak elköltésében, az extra kiadások finanszírozásában, mindezzel persze végül el kell számolni a lakók előtt, a lakógyűlésen, az éves kimutatásokban. Mindezért cserébe munkadíj is jár, meg a könyvelőnek is, ha nem egy ember csinálja, mint valószínűleg itt sem.
Lényegében erre a pénzre hajtanak most Laci és Vili, bizonyára nem is számolva az azzal járó felelősséggel. Főleg Lacira én nem bíznék komoly dolgokat, Vili bácsi meg bolond, hogy vénségére ilyen terhet akar venni a nyakába, inkább járna horgászni.
Tehát Vili bácsi eddig csak Miklós keze alá dolgozott, gondokként, takarítóként, adott esetben műszaki segéderőként. Ha az elnyert közös képviselőség mellett Vili ezek bármelyikét folytatja, azért további munkadíjakat számíthat fel önmagának.
A házban lévő lakások pedig nem feltétlenül bérlakások, azok egy része már szerintem magántulajdonba lett adva, volt is szó erről régebben, amikor pénzre volt szükség, hogy eladtak belőle.
A bérlakások és üzlethelyiségek tulajdonosa a Berényi klán, az azért beszedett pénzekhez semmi közük a lakóknak, az a Berényiék számlájára megy.
A lakók előtt, csak a lakók által havonta fizetett közös költséggel köteles elszámolni a képviselő. Lehet még olyan határeset is (ami az elátkozott házban elvileg nincs, illetve nem nagyon életszerű), hogy közös tulajdonba került / maradt lakások vagy helyiségek, amit bérbe adnak, az viszont már a lakók közös kasszáját gyarapítja, ebből lehet költeni a tatarozásra, tetőjavítás stb. tehát a közös tulajdonú részekre.
A közös képviselőt pedig nem kell 5 évente cserélni, csak amikor a lakók le akarják váltani, ilyenkor aláírást lehet gyűjteni ellene, majd jogszerűen eltakarítani, keresni helyette mást. Vagy a képviselő mond le, mert tele lett a töke az egésszel.
Itt a készítők elkövettek egy orbitális bakit. Összekeverik a tulajdonost, a közös képviselőt és a gondnokot.
A gondnok, azaz Vili bácsi felel a ház üzemeltetéséért, pl. beszedi a közös költséget, kijavítja-kijavíttatja a hibákat és kirakja a kukákat, ha jön a kukásautó.
Na de mit csinál a közös képviselő? A közös költséget mintha eddig is Vili bácsi, azaz a gondnok szedte be. A könyvelést a szakácsnál is titokzatosabb könyvelő végzi. Miklós volt a közös képviselő, de ő egyben jelentős részben résztulajdonosa is a háznak. Ő felel, többek között a lakások bérbeadásáért.
Na de most mi lesz? Laci és Miki azokról a feladatkörökről vitatkozott, amelyeket a gondnok, azaz Vili bácsi végezte eddig, és nem azokról, amit Miki végzett, azaz pl. lakások, üzlethelyiségek bérbeadása. Ha Laci lesz Miki helyett a képviselő, attól még Vili bácsi lesz a gondnok nem? Vagy a gondnok szerepét is átveszi? Eddig csak arról volt szó, hogy közös képviselő lesz. De közben meg úgy lett megjelenítve a dolog, hogy gondnok lesz.
Sokkal értelmesebb lett volna a dolgot úgy elővezetni, hogy Vili bácsi volt a közös képviselő, és 5 évent ki kell írni a választást újra, persze ezt megint megnyerheti Vili bácsi is, nemcsak Laci.
Azt egyébként lehet tudni, hogy a két faszmadár miért harcol olyan elszántan a közös képviselőségért, mintha a SHELL (vagy a Ewing cég..:) ) elnöki székéért harcolnának? Nem olyan nagy buli az, sok vele a macera, most meg már hatóságilag is szopatják a közös képviselőket.
De annyi előnye van a gigászi küzedelemnek, hogy találkozhattunk a ház olyan lakóival is, akik rendkívül életszerűen 15 év után most bukkantak fel először...:)
És eddig arra sem volt nagyon utalás, hogy Májki lett volna a közös képviselő, pl. bárki is odament hozzá bármikor, hogy közös képviselőként intézkedjen valamiben?
Az egyértelmű, hogy (ős) Nóra ellaposodott szerepét, föl kellett turbózni, ami nagyon jól is elsülhet, mert az már tarthatatlan volt, hogy minden abból állt, hogy bűnözőket szabadít vissza a társadalom nyakára.
Na ja, de ő nem lett kizárva ebből a körből? Ugyebár eléggé egyértelmű már (mármint, nekünk, nézőknek), hogy nem Zsóti, nem Miki, nem Attila, nem Krisztián a gyanús. Na de Ádám nem lett kizárva? Alíz hogy van mostanában Ádámmal? Ha már Alíz, a Zsótival való kapcsolat is hirtelen véget ért. Miért is? Nem rémlik szakítás. Igaz, nem is jártak, csak szexeltek.
Különben én már régóta az Ádámot látom esélyesnek. Pláne,hogy Miki utána megy és megfenyegeti. Gondolom ismeri Ádám múltját és félti Nórát,nehogy egy legyen a sok közül Ádám tarsolyában. Talán ezért is árulta el Gizinek. Aztán majd meglátjuk.
Nem is biztos, hogy valaki a házból. Az a lényeg, hogy Gizi ismeri, mert ugye megígérte, hogy neki sem fog szólni, hogy tud róla.
Így aztán lehet pl. a Mercados pasi is :) De akár az Andi rendőr barátja, vagy bármelyik nyomozó, illetve ügyvéd, ügyész, börtön dolgozó, aki Gizivel kapcsolatba került a bolti lopás - ügy kapcsán.
Nóra csodálkozott, hogy Gizi nincs felháborodva, tehát vmi nem szokványos ebben a kapcsolatban... Nem hiszem, hogy elvenné vki pasiját, inkább a korkülönbség lehet gáz... Mi van, ha mégis összejött Zalánnal? Bár az is igaz, hogy az meg Zsófiba van beleesve, csak egyelőre nem kap viszonzást...
Végülis jól teszi! igazából nem is biztos, hogy titokban akarta tartani, csak így alakult, most meg már pláne nem mondja. semmi közük nincs hozzá! Pláne, mivel nem lehet olyan régi a kapcsolat, és sokszor kiderült, a barátok sem őszinte barátok! Jót mosolyog rajtuk, senki nem bízik a "párjában".
Hány százaléka is van Lacinak? Talán 4? Birom, hogy folyton vérre menő küzdelem folyik 1-2 % miatt.. Vajon mekkora lehet az osztalék a cégnél, hogy ilyen kis része is számít? Na ja Klaunál van kb. kétharmad rész, a többinek csak a maradék jut..
Szerintem is a lacis telefonos vágás direkt volt elterelés a nézőknek. Van még olyan lakó a házban, aki nem merült fel?
Nóra osztása Julinak mesteri volt! "Te azzal gyanusítasz engem, amit Te meg is tettél!" Imádtam! Juli meg csak nézett, meg "jaj, azt hittem túl vagyunk már ezen" miközben pont ő hozta fel!
Igaz, Julinak van a legtöbb oka aggódni. Ugya van az a típusú férfi, aki ha már nem szereti a párját, akkor eléáll, és megmondja neki. A másik meg titokban csalja hónapokig/évekig.
Attila egyértelműen a második típusba tartozik, a többiek pasijáról (+ Ádám) ezt nem tudni, ha jól emlékszem. De mindegy, mert szerintem nem egy foglalt pasiról van szó. Vagy nem is ismerjük, vagy valami régi szereplő jön vissza, vagy tényleg skizofrén Nóra.
Éppen a telefonáláskor pletykáltak a boltban a Nóra szeretőjéről. Nóra azt mondta hogy most egy ideig ne találkozzanak, mert figyelik. Laci lehet hogy azért csinálta a felhajtást, hogy ezzel végképp elterelje magáról a figyelmet, és nyugodtan találkozgathat Nórával. Csak vajon hol randiznak?
Bár, azért remélem, nem Laci az, hanem valami házonkívüli, viszont akkor tényleg nincs sok értelme ennek a titkolózásnak.
Nem gondolhatod komolyan, a telefonos rész csak direkt átvágás volt, mint amikor Miklós is telefonálgatott, a titkos ügyét intézte (utólag kiderült, a borversenyt zsírozta), csak úgy volt összevágva, hogy látszólag Nórának is telefonálhatott volna.
Laci csak azon sunnyogott, hogy szerette volna a saját nevét is a férfiak listáján látni, szerencsétlennek ez kell ahhoz, hogy férfinak érezhesse magát. Gizi meg nagy arc, ahogy múltkor is adta alá a lovat: okos vagy, ügyes vagy stb. Tegnapi részben is hamar levette a lapot, végén már rendesen alájátszott a nagy baromnak.
Egész jók az utóbbi részek, sőt hetek. Poénok vannak, többször lehet közben röhögni, mi ez, ha nem szórakoztató...
Közben azért csendben a szálak is burjánzanak, a borászat behozása a sorozatba némi színt hoz, enyhíti a ház belterjességét, amit eddig szinte koncepcionálisan követtek, azonban mára tarthatatlannak bizonyult, annyi bőrt lehúztak a történetről. Ámbár Zsófi megfektetése a borászfickó által nem vall nagy fantáziára, de jelentkezzen az, akinek jobb ötlete van...
Ahogy a baromfiudvar letámadja Nórát, meg ennek előzményei, ezek szintén szórakoztató vígjátéki elemek, a BK saját szintjéhez képest egész korrekt.
Közben az írók behódoltak a közönség rosszabb indulatú rétegeinek is – bizonyára követik a fórumokat –, ezért közkívánatra odapirítottak egy kicsit Julinak, hadd örüljön mindenki...
Nórának tök igaza volt Julival szemben. Akkopr se szólhatna egy szót se, ha tényleg elszedné tőle Attilát..
Mai előzetes: Vajon tud Gizi titkot tartani? Tudtommal még el se mondta neki.. Durva lenne, ha nem előttünk mondaná el, most már engem is nagyon izgat ki a fenéről lehet szó..
Annyi minden nem lett befejezve a BK története során, nem lepődnék meg, ha ennek is úgy lenne vége, mint a botnak, vagy értelmiségiesen: mint a Twin Peaks-nek.
Mondjuk enélkül nincs sok értelme a költözésnek, hiszen a családjával főleg a Rózsában futhat össze... Mindenesetre még nem derült ki igazán mi is történt közte és Marcell között, ezt a témát azért még biztos befejezik vhogy.
Mikinek többszörös személyiség szindrómája van :) Az egyik személyiség Nóra szeretője, de erről az "eredeti" Miki nem tud. Az, hogy utána megy, az csak a fejében zajló események kivetülése lesz, a'la Harcosok Klubja. Na? ;)
Nóra független nő, részéről nincs félrelépés... Persze ettől még a partner lehetne foglalt, de ez sem biztos.. Bár még mindig szereti Mikit, ő biztos nem lehet, hiszen a spoiler szerint " Nóra szeretője után megy, hogy megfenyegesse"...
Persze Enikó nem túnik el a házból, mivel a Rózsában még dolgozik, szó se volt róla, hogy felmond. Mindenesetre elég durva, hogy miután bebizonyosodott, hogy Krisz ártatlan, listát készít Nőra szeretőiről, ahelyett, hogy rohanna Kriszhez bocsánatot kérni. Amúgy meg rövidesen kiderül, kivel kavar Nóra, Gizinek fogja elmondani, de valszeg egyikkel se a gyanúsítottak közül.. Attila meg biztos azért hazudik Julinak, mert Miki ellen kavar...
A Szulejmánból lopták az ötletet. Titokban ő is elment Jacob effendihez :-) szerzett tőle mérget és ellenmérget is. Tudta, hogy Miklós megy hozzá, miután Katival beszélgetett, direkt azért is ment a kocsihoz, aztán bekente méreggel a kezét, azért fogott olyan vigyorogva kezet Miklóssal, utána pedig gyorsan hatástalanította a mérget. Hiszen megmondta, hogy családon belül intézi el, magyarul: kinyírja. Őrült már, láthattuk.
Úgy rémlik, hogy volt már rá utalás, hogy Balázs Zsoltnak fog dolgozni. Enikő úgy tűnik, hogy kiszáll, a Rózsából legalábbis, de így pont jól jön, hogy Bambi lesz az új pincérnő. Na de vajon kibe fog beleszeretni? Ádámba vagy Krisztiánba. Mert valakinek biztosan el fogja csavarni a fejét.
Miklósnak nem tetszik az igazság, ezért Nóra szeretője után megy, hogy megfenyegesse, és ez konfliktust szül Zsófi és Miklós között.
Mi dolga Mikinek Nóra szeretőjével? Tudom, nyílván titkon még Nórát szereti, [ásít]
Balázs hatalmas bulit szervez legújabb munkahelyén, ami egyeseknek óriási élményt, míg másoknak komoly bosszúságot okoz, amiért magyarázatot követelnek.
Szerencsés cég lehet, hogy megszerezték Balázst! Ez vajon Zsolt Pénzbehajtó 2000 Bt.-je lesz?
Balázs úgy érzi, hogy barátja nem biztos az érzéseiben.
Peti mégsem akarja elvenni Hannát?
Zsófi végleg le akarja rendezni viszonyát Nórával.
Lökd le a lépcsőn Cica, nem lesz több gondod vele!
A közös képviselő cím elnyerése egyre csak növeli a haragot és a távolságot Vilmos és László között, akik mindent bevetnek a győzelem érdekében.
Titánok harca! Vajon melyikük nyeri el az álommelót?
Most érdekes módon inkább lebeszélte Katit a szarka.varrásról.*
*Egyszer még annó Csabi bedrogozott, és Imire mondta, hogy sz*rkavarógép. De ahogy mondta, arról egy bizonyos madárfaj egyedeinek a cérnával való egymáshoz rögzítésére szolgáló gépi berendezés jutott az eszembe. Bár ezt már leírtam egyszer régen.
Oké Enikő elköltözik az ikrek miatt. No nem a világ végére, max egy másik kerületbe... És akkor Krisszel most vége? Az nem tud kilépni a Mátyás király térről? Vagy én értettem félre vmit? Szó nem volt folytatásról.. Pl. Krisz akár segíthetett volna hurcolkodni... Bár úgy látom, Alíz hülyesége miatt legalább lőttek a költözésnek..
Nem vagyok egy agresszív ember, de Attit, a faarcút szívesen fejberúgnám. Már megint eljátsza a "tisztességes, makulátlan" embert. A kis menyecskéjével együtt a leggusztustalanabb szereplők.
Miklósnak nem tetszik az igazság, ezért Nóra szeretője után megy, hogy megfenyegesse, és ez konfliktust szül Zsófi és Miklós között. Balázs hatalmas bulit szervez legújabb munkahelyén, ami egyeseknek óriási élményt, míg másoknak komoly bosszúságot okoz, amiért magyarázatot követelnek. Balázs úgy érzi, hogy barátja nem biztos az érzéseiben. Zsófi végleg le akarja rendezni viszonyát Nórával. A közös képviselő cím elnyerése egyre csak növeli a haragot és a távolságot Vilmos és László között, akik mindent bevetnek a győzelem érdekében.
...Attila jobban tenné, ha nem szövögetné újra terveit Miki ellen,
...ne akarja rács mögé juttatni annak legkedvesebb öccsét, hanem minden hónapban vigyen friss virágot a sírjára
Az egy dolog, hogy sorozatnézés közben időnként kívánunk ezt-azt, de azért ott van mellette a másik gondolat is – a józan ész –, hogy a sorozat végét sem akarjuk. A harc nem érhet véget. A bulinak menni kell.
A sorozat címadása nem tudjuk mi alapján történt, de benne lehet a Jóbarátok is. Amit emellett még tudok, hogy a német "anyasorozaton" futott, vagy talán ma is fut egy magyarul Egymás közt nevű sorozat, az lehetett az alap. Nem néztem sose, nem tudom hogy ott is egy társasházben megy-e a sztori. Szóval a cím fele (valakik közt) onnan jöhet.
Kettő, azaz kettő darab ártatlan rózsaszál van a sorozatban: Luca és Máté! :) A zsarnok, pszicho- és szociopata Timinek pedig sokkal, de sokkal nagyobb a bűnlajstroma, mint Attilának meg Julinak együttvéve! ;)
Kétségtelen, hogy András halála miatt (Igor után) leginkább Mikit terheli a felelősség, de egyrészt „csak” szörnyű baleset történt, nem készakarva okozott tragédiát, másrészt egyszer s mindenkorra lezárhatnák már a dolgot, ne vegyék elő újra meg újra - mind Attila, mind a forgatókönyvírók-rendezők… Igen, Miki bűnös, nem kicsit, de Attila okosabban tenné, ha nem pattogna, mert ő is sáros (meg Juli is), lépjen tovább, és a (családi) béke, a megnyugvás mellett tegye le a voksát, mint a kedves felesége! Ha már ilyen béna, durva, értelmetlen módon likvidálták szerencsétlen, tutyimutyi, lagymatag, örök lúzer Andrást, ne hozzák fel állandóan, folyamatosan a tragikus halálát és annak körülményeit! Na meg nem kellene szentté avatni, ő sem volt feddhetetlen, makulátlan, hibátlan!
Amúgy vicces, hogy a Miki-Attila harc, viszály, gyűlölködés anno még Nóra miatt kezdődött… De már egyikük sem tart rá igényt, mindketten mást vettek feleségül, más nőnek fogadtak örök hűséget, más nőnek ígérték, hogy egészségben-betegségben, örömben-bánatban, jóban-rosszban (barátok közt :D) kitartanak egymás mellett! Én valahogy Attila és Juli kapcsolatát, házasságát látom békésebbnek, harmonikusabbnak, kiegyensúlyozottabbnak, egyszóval boldogabbnak! :) Az ő szerelmüket érzem mélyebbnek, forróbbnak, gyengédebbnek, szenvedélyesebbnek! :) Attila jobban tenné, ha nem szövögetné újra terveit Miki ellen, ha nem akarná mindenképpen börtönben látni, inkább legyenek ismét „nyájas ellenségek” (mint Attis kétszemélyes legénybúcsúján :D) - András is ezt kívánná! Apropó, lúzer András: hogyha Attila valóban szerette a bátyját, ne akarja rács mögé juttatni annak legkedvesebb öccsét, hanem minden hónapban vigyen friss virágot a sírjára, és köszönje meg neki, hogy a karjaiban tarthatja egykori feleségét (aki már az ő felesége), az ágyában fekhet, az asztalánál ehet és a lakásában élhet… Ja, egyébként senkinek nem tűnt fel, hogy Attilához sokkal jobban illik Juli, mint Nóri, és Juli mellett is sokkal jobban mutat Attila, mint Andris? ;) És hogy sokkal boldogabbak egymással, mint a korábbi párjaikkal? ;)
Hát, ennyit szerettem volna - bocs a kisregényért! Nem hiszem azt, hogy a véleményem szent és sérthetetlen, csak egy „mezei”, egyszerű sorozatnéző szubjektív érzéseit, gondolatait, benyomásait olvashattátok! :) Ha valaki esetleg válaszolna, reflektálna, csak egy-másfél hét múlva tudok reagálni, mert korábban nem leszek számítógép-közelben! Addig pedig még rengeteg dolog történhet a Mátyás király téren… :D :D :D
Sziasztok! Bocsánat, hogy be(le)szólok, a lényeget Szemöldök már tökéletesen leírta, megfogalmazta helyettem, csak még pár gondolatot fűznék a témához…
Tény, Attila és Juli másfél évig csalták a - korábbi - párjukat, ami nem volt szép, becsületes, tisztességes dolog, de nem kellene végre túllépni ezen…??? Már a ház minden lakója megbocsátotta a bűneiket, valamint elfogadta, tudomásul vette, hogy egy párt alkotnak, szeretik egymást. Ráadásul nemrég szerelmüket a házasság szent kötelékében is megerősítették, a kapcsolatuk magasabb dimenzióba emelkedett, törvényes hitvestársak, férj és feleség lettek! ♥ Nem lehetne, hogy a nézők, a fórumozók is megbocsássanak nekik, és ne hánytorgassák fel mindig a múltjukat??? A Mátyás király téren SENKI nem a hűség, az erkölcs, a becsület, a tisztesség mintapéldánya, bárki járhatna Canossát, szórhatna hamut a fejére és vezekelhetne a korábban elkövetett vétkeiért! Még Vili bácsi és Magdi néni is megcsalták egymást! :D Akik még hűtlenek voltak a jelenlegi szereplők közül (sokkal durvább módon, mint Attila és Juli, mert pénzért, érdekből vagy pusztán a szórakozás, az élvezkedés kedvéért bújtak ágyba, nem szerelemből): Zsolt, Miki, Laci, Ádám, Krisz, Balázs, Aliz, Zsófi, Enikő, Hanna… Sőt, András meg Nóra is jártak tilosban! Andris balkézről fogant lánya, Emma pont olyan hosszú ideig tartó viszonyból, kapcsolatból született, mint Attila és Juli (tiltott) szerelme, a sorozat elején pedig Miki akkori nőjével, Krisztával (Ullmann Mónika) is lefeküdt! A következmény: csajbunyó, Zsuzsa nekirontott Krisztának és jól megtépte! :D Nóri meg Pierre Berger-vel hancúrozott Párizsban, miközben Miki égen-földön kereste, és kétségbeesetten próbált a nyomára bukkanni. Különben András meg Nóra is tehetnek arról, hogy Attila és Juli egymás karjaiban kötöttek ki, mert súlyosan, testileg-lelkileg-érzelmileg kielégítetlenül hagyták és teljesen elhanyagolták korábbi párjukat! Egyébként Attila meg Juli már akkor tetszettek egymásnak, már akkor vonzódtak egymáshoz, mikor először találkoztak, mikor megismerkedtek, csupán Claudia fondorlatos cselszövéseinek, manipulációinak eredményeként, következményeként alakult ki a kezdettől fogva rendkívül erőltetett Andris-Juli, valamint Attila-Nóri páros. Attila és Juli megbánták, amit tettek, nekik legalább volt bűntudatuk és lelkiismeret-furdalásuk (főleg Julinak)! Ez sajnos nem mindegyik szereplőről mondható el… Azt gondolom, Juli egyetlen hibája, hogy rendkívül pletykás és nem tud titkot tartani, de alapvetően kedves, figyelmes, segítőkész, jóindulatú, senkinek nem kíván rosszat és senkinek nem ártana szándékosan! Attila is jó ember, kedves, rendes, becsületes (aranyos és megható például, hogy ennyire Juli mellett áll a bajban - Peti betegsége - és mindenben támogatja, amiben csak tudja) - erkölcsileg mindketten magasabb szinten állnak, mint a többi Berényi: Miki és önző, beképzelt, utálatos, felfuvalkodott, pénz-és hatalomcentrikus gyermekei, Balázs és Timi! Vagy mint a nyers, durva, erőszakos, a (volt) feleségét rendkívül durván, súlyosan bántalmazó és simlis, kisstílű bűnöző, pénzt többnyire nem tisztességes úton szerző Zsolt… Vagy mint Aliz, Zsófi meg Vanda, akiknek teljesen mindegy, kivel csókolóznak vagy henteregnek, csak pasi legyen - de azért folyamatosan Juli kapja a kurva, cafka, ribanc, riherongy jelzőket… :( Na, ez meg a másik, ha egy nő létesít több férfival szexuális kapcsolatot, vagy csak egyszerűen hamar, könnyen ágyba bújik valakivel, rögtön megkövezik (régebbi korokban vagy bizonyos primitív, elmaradottabb társadalmakban szó szerint értendő), de ha egy férfi teszi ugyanezt, vállon veregetik, hogy milyen nagylegény, kihasználta a kedvező alkalmat… Mintha bármilyen viszonyhoz, kapcsolathoz nem két ember kellene… Undorító a kettős mérce! :( Szerintem abszolút nem Juli a ribanc, sokkal inkább a „kedves” lánya, no meg az unokatestvére! A kis Lucát meg a kis Mátét leszámítva MINDENKINEK van valamilyen stiklije, hibája a sorozatban, senki nem tökéletes, makulátlan, feddhetetlen (pont, mint a való életben), szóval nem kellene Attilát és Julit ennyire pellengérre állítani…
Egyébként nekem még mindig András halála nem tetszik az egész történetszálban.
Kellett volna egy látványos lebukás, balhé, az, hogy András mindkettőt elküldje a pokolba, majd elfogadja a dubaji állást, és kimenjen oda egy időre (a megfáradt karakter pihenhetne ugye.)
Esetleg mér érdekesebbé is lehetett volna tenni valamivel, pl. felveszi az iszlámot és/vagy megházasodik, akármi, és úgy tér vissza.
Logikailag ez nem ok / okozat. Egy ilyen műsor esetében persze nincs is ennek különösebb jelentősége, csak amikor a való életben látszólagos külsőségek alapján ítélkeznek emberek, ott jönnek az igazi kellemetlenségek.
Márpedig én a felületes embereknek szeretem azt kívánni, hogy kerüljenek hasonló szituációba, saját bőrükön tapasztalják meg, milyen jó is az, amikor kívülállók beleokoskodnak más dolgába.
Volt valami az esküvő előtt is, csak nekem igazság szerint az nem tetszik, amikor Julit egyfajta lelkiismeretlen ribancként írják le, miközben folyamatosan kínozta a lelkiismerete. Mint az Attilát is, ezeket a nyűglődéseket pedig be is mutatták.
Egy időben az is el volt döntve, ha jól emlékszem, hogy megházasodik, de többé nem lépnek félre. Később ez a terv kicsit változott, előfordul ilyen.
Nekem úgy rémlik, az esküvő előtt már elcsattant egy csók. Szóval képben volt az Attila iránti vonzalom.
Juli problémázott sok mindenen, de attól még meghozta a döntést, és szerintem ebben vastagon benne volt az, hogy ez az arany ember madj gondoskodik tisztességgel a gyerekeiről is.
De én nem utálom ezért Julit. Csak a hibáival is legyünk tisztában.
Abban nyilvánult meg, mint a linkelt képsoron is látszik, hogy Zsófinak érzéketlenül, kajánkodva adta elő, hogy ő mekkora könnyfakasztó beszédet adott elő az ünnepségen.
Csak azzal nem kalkulált, hogy Attila ezt véletlenül meghallotta. Nekik még ugyebár másképp mesélt Miklós. Attilánál ez nyomta ki a biztosítékot, amiért végül leirtotta Miklóst a családi fényképről, illetve ezért a kétszínű viselkedésért még további következményekkel is számolnia kell a jövőben.
Egyébként Julinak ezeket a pénzügyi hátsó gondolatait csak belemagyarázzák sokan, én ezt is simán nézői rosszindulatnak tartom. Valóság ezzel szemben, hogy Juli a kezdeteknél külön ódzkodott még emiatt is, mert nem akart olyan színben feltűnni, hogy mással szeretné eltartatni a gyerekeit.
András győzködte Julit, hogy ne problémázzon ezen, meg máson sem. Akkoriban még nagy volt a szerelem, Attila sem volt képben. Később jött az, hogy az egyre szürkülő házasélet színesítése, Juli ápolónőnek öltözve stb. De már ez sem segített azon, hogy András fatökűnek bizonyult.
Előző hozzászólásom pedig majd törölje magának fórummotor, ha már elcseszte azt, amit én normálisan, tagoltanmegírtam.
Abban nyilvánult meg, mint a linkelt képsoron is látszik, hogy Zsófinak érzéketlenül, kajánkodva adta elő, hogy ő mekkora könnyfakasztó beszédet adott elő az ünnepségen.
Csak azzal nem kalkulált, hogy Attila ezt véletlenül meghallotta. Nekik még ugyebár másképp mesélt Miklós. Attilánál ez nyomta ki a biztosítékot, amiért végül leirtotta Miklóst a családi fényképről, illetve ezért a kétszínű viselkedésért még további következményekkel is számolnia kell a jövőben.Egyébként Julinak ezeket a pénzügyi hátsó gondolatait csak belemagyarázzák sokan, én ezt is simán nézői rosszindulatnak tartom. Valóság ezzel szemben, hogy Juli a kezdeteknél külön ódzkodott még emiatt is, mert nem akart olyan színben feltűnni, hogy mással szeretné eltartatni a gyerekeit.András győzködte Julit, hogy ne problémázzon ezen, meg máson sem. Akkoriban még nagy volt a szerelem, Attila sem volt képben. Később jött az, hogy az egyre szürkülő házasélet színesítése, Juli ápolónőnek öltözve stb. De már ez sem segített azon, hogy András fatökűnek bizonyult.
Ez a cinikus hazugság miben és hogy nyilvánult meg?
Az tuti, hogy Miklós őszintén bánja tényleg András halálát. Az, hogy Attissal cinikus, hát istenem. Ha valakit nem szeretsz, és az a szemedben disznóságot követ el (értsd: a testvéred nejével hentereg, miközben a te nagy szerelmedet hitegeti) akkor nem fogsz a tesód feleségének kielégítetlenségén töprengeni, meg azon, hogy a te nagy szerelmed feléd kacsintgatva bizonytalanságban tartja az ellenséget.)
Juli meg igenis tudta, hogy András unalmas a számára. Már az esküvőjük idején is tudta. Ennek ellenére hozzáment, hogy legyen valaki, aki eltartja a gyerekeit. A minimum az lett volna, hogy ezt hűséggel hálálja meg.
Vagy választotta volna a szerelmet, és nem a pénzt, biztonságot a gyerekeinek, hiszen addig is megoldotta egyedül a nevelésüket.
Mentségére legyen mondva, hogy legalább emberileg szerette Andrást, és bűnbánatot is tanúsított. A temetéséről sem kellett volna kitiltani.
Az viszont, hogy András lakásában, az Andrással közös hitvesi ágyon éli házaséletét Attilával, megintcsak...morbid és nem éppen tisztelettudó nekem.
Apropó, jöhetnének Attis gyerekei is, ha már úgyis fiatalítanak.
Ez a nő aki csüt meg pénteken megjelent (Kati?), ez ki is pontosan? Hogy ismerte az Andrást. Amúgy meg az arca ismerős a nőnek talán reklámfilmekből, vagy más sorozatból. Vagy nem tudom honnan...
Julinak van lelkiismerete, persze, hogy vívódott, de Attillának nincs, vagy nem látható. De hiába vívódott, megtette mégis, és aljasul letagadta, nem mert odaállni András elé!
Akkoriban ezeknek az eseményeknek a finom részletei, lelki hátterei, vívódásai nagyon is ki voltak dolgozva – hiába magyaráznak itt egyesek a kidolgozatlanságról –, amit ennyi idő után összefoglalni már nehéz lenne. Aki akkor rendesen odafigyelt, láthatta.
Ami a részletek helyett inkább maradandó és emlékezetes, ahogy például a Julit alakító Mérai Katalin szappanoperához szinte méltatlan profizmussal adta át Juli érzéseit, az már persze nem az ő problémája, hogy nem mindenki veszi az adást. Attila fapofáján sem múlt, hogy a lelkiismereti kérdéseket átláthassuk, amit a barátja, András miatt érzett.
Úgyhogy nem lehet ilyen durván leegyszerűsíteni ezeket a dolgokat. Hiába csak egyszerű szappanopera, egyesek mintha még ezt sem bírnák befogadni, feldolgozni. Belefagy a processzor.
Van olyan is, bár ez talán nem a legjobb példa, mert Steven Seagal amerikában állítólag igencsak sokadrangú és ismeretlen akcióhős – főleg a reality előtt, amiben valódi seriffként ügyködik –, színészileg sem tartják sokra. Valami oknál fogva Európában jobban befutott és népszerűbb (volt).
BK Attiláról nekem mindig egy régi barátnőm fia jut eszembe, aki kolozsvári származású, a gyerekének pont pont ilyen "romános" arca van. Mintha őt látnám. Vagy romániai magyaros, úgymond. (VV-úgymond.) Vagy például Keresztes Ildikó, aki marosvásárhelyi, nagyjából hasonló karakter.
Jó, igaz, de egy kapcsolathoz mindig két ember kell. Lehet egyik hibásabb, de András sem volt tökéletes. Mint ahogy Attila, Juli, Nóra, te, és én sem. Senki sem tökéletes.
Így van, nem hirtelen felindulásból léptek frigyre, Juli pontosan tudta, kihez, milyen emberhez megy feleségül és mit várhat tőle. Még a végén András lesz a hibás, hogy Juli félrekefélt a testvérével, majd a másik testvére (el nem ítélhető módon) berágott, és a véletlenek közjátéka (meg persze Miki szarul megválasztott elintézi módja) miatt végül is leesett a tetőről? Rövidebben: András a hibás saját haláláért???
Juli és András hosszú ismerettség és együttélés után házasodtak össze. Juli pontosan tudta mire számíthat. Talpig becsületes de kicsit unalmas férj, aki viszont bőkezűen gondoskodik róla és az összes gyermekéről. Ezt vállalta.
OKE, de Steven Seagal "ezer" arcával mégis színészóriás tudott lenni.
De ezért szép és jó ez a szappanopera, mert én meg a bűnöző Zsolttól, a most már szintén bűnöző grál lovagnak beállított öccsétől, de főleg a bűnözők védőszentjétől, Nórától kapok hideglelést...
Attilát azért utáljuk, szerintem, mert nagyon vacak színész aki játsza, főleg amiért képtelen az érzelmeit kifejezni a faarcával. A többiek sem szinészóriások, de hiteltelenségben vezet.
Gonoszabb sokszor, mint a nagyon gonosznak beállított Klaudia, Bartha, Miki stb.. , mégis a jó fiú szerepében akarják sokszor feltűntetni. Engem a hideg kiráz tőle.
Azt nem is lehet vitatni, hogy korábban Miklóst megviselték az események, amiért a sors így megbüntette, hogy az egyik testvérét akarta megveretni, de a másik halt bele. Főleg akkoriban, amikor Miklós "meg volt változva". De elképzelhető, a mostani esetnél főleg már csak az akadékoskodás hajtotta, azóta visszatért a gonoszkodó énje.
Az is lehet, ez tényleg csak egy félreérthető megmozdulás, ami szükséges volt az ellentét kiélezéséhez, később majd kimagyarázza valahogy. Lényeg, hogy Attila emiatt most beindul, akció lesz. Miklós legfeljebb visszakapja azt, amikor igazságtalanul Juli és Attila ellen fordult anélkül, hogy ismerte volna a pontos magánéleti hátteret, a házasságok megromlásának okát, amit előzőleg már kifejtettem.
Balázsnak annyi a legfőbb gondja elvileg, hogy ő annak idején az igazság ifjú bajnokaként került be az elátkozott házba, sokat küzdött a fater szemétségei ellen, míg végül a fater áldásos hatásainak is köszönhetően letért a helyes útról. (Most abba ne menjünk bele, hogy miért hagyta magát elrontani, mert az írók így írták meg és kész.) Most pedig rádöbbent, hogy mivé vált, amiért részben igyekszik rátolni a felelősséget a faterra, persze remélhetőleg érzékeli a saját sarát is az ügyben.
Kétségtelen, a vezeklésnek az nem a legjobb módja, hogy ezután igyekszik még lejjebb süllyedni, kártyacsalásba belemenni, hogy állítólagos magas intelligenciáját ezúton kamatoztassa. De úgy látszik, most nem talált hirtelen jobb melót. Barta meg azért volt ideges, mert előre meg volt beszélve, hogy milyen titkos jelzésekkel fogják egymást tájékoztatni a lapállásról. Csak a bajok sajnos már ott elkezdődtek, hogy Szabi nem ment szabira, hanem jól beleköpött a levesbe, elrontotta a nagyok játékát, a titkos jelek pedig valahogy nem úgy jöttek, hogy az a megrendelő és munkaadó Zsolti bácsi igényeit kielégítette volna.
Attól, hogy Miki unta az ünnepséget, és cinikusan nyilatkozott Zsófinak, még való igaz, hogy nagyon megrázta András halála. Ezt annak idején éppen eléggé lehetett is látni. Ö öszintén szerette Andrást, és nagyon fontos volt neki, hogy jóba legyenek. Ha András megharagudott vmilyen disznősága miatt, kezét lábát törte, hogy megbocsásson... A végén pedig mikor kiderült, hogy András nem igazi Berényi (ezt a szálat nagyon kihagytam volna), még a részéből is adott neki..
Ugyanígy szereti Balázst is, épp ezért nagyon igazságtalannak érzem, ahogy az most viselkedik vele. Vki eszébe juttathatná, hogy amikor visszatért a bujkálásból, szinte Miki volt az egyetlen, aki örült neki és befogadta. Nem beszélve arról, mikor a robbanó házba is utánament, nem törődve a saját életével... Az is nagyon logikátlan, hogy a jó útra térő Balázs ugyanakkor mit keres Zsolt bűnbarlangjában... Mitől különb az mint az apja? Azt meg nem értem, hogy Zsolt lecseszi Baltát és Basázst, amiért Szabi nyert.. Miért. mit kellett volna tenniük, hogy Zsolt nyerjen? Mellesleg Balázs már ebből is láthatja mennyire lesz tisztességes az új állás..
Alvállalkozó. Múltkor szó is volt róla, amikor határidőre kellett valami, Nórát is bevonták, hogy hívja fel a régi hódolóját, sürgesse meg egy kicsit. Ha jól emlékszem, az épp valami tervezőiroda volt.
Nem akarnám ismételgetni magam, korábban részletesen és többször ki volt fejtve, hogy Miklósnak mennyire nem kellett volna más dolgába ütni az orrát. Túlreagálni főleg nem. Pláne, miután elvakutsága okán fel sem fogta, nem is tudta, hogy a fatökű András nem bírta Julit kielégíteni, sem testileg, sem lelkileg, hogy Nóra túl sokat foglalkozott Miklóssal, ami Attilában folyamatosan kétségeket ébresztett, hogy Nóra voltaképpen kit is szeret igazán.
Mindezek a körülmények szinte törvényszerűen sodorták Julit és Attilát a padlás irányába.
De az írók helyett is szeretnék elnézést kérni, hogy szerencsétlenek megpróbálják néha valamilyen történettel kitölteni az estét. Ami mellesleg nem is egy ritka, hétköznapokban is előforduló történet volt.
A tegnap estének is megvan a magyarázata, csak oda kell figyelni. Végeredményben az egész ismét csak a mi szórakoztatásunkat célozza, valahogy ki kell élezni a feszültséget Miklós és Attila között, hogy mehessen tovább a buli.
Míg Júlia családi békét szeretne, Attila titkon nem tudja felejteni Kati szavait Miklós bűnösségéről. Közben Miklós megtudja, hogy Attiláék ösztöndíjat hoztak létre András nevében, és másnap ő is elmegy az átadásra. Mindenki meglepődik, és Attila megharagszik Miklósra, amikor Miklós még beszédet is mond Andrásról. Attila szembesíti kétszínűségével, de Miklós megesküszik Attilának, hogy minden nap bántja, hogy András meghalt. Júlia és Attila elhiszik, hogy Miklóst tényleg bántja András halála. Attila viszont rájön, hogy Miklós cinikusan hazudott neki. Végül Attila bosszút forral Miklós ellen.
Miklós szavai: "Könnyfakasztó beszédek, művigyor az újságoknak, gondolhatod, hogy mennyire megmozgatott."
Én is kiakadtam rajta! :( Remélem most már végre őrá is rájár majd a rúd!!!
Kár volt kiírni Andrást! Jobb lett volna, ha Claudia korábban távozik, mert akkor nem írják ki Andrást (legalábbis akkor), így a lebukás is másképp alakul, és Attila óriásit szívott volna!!! Hatalmas pofáraesés lett volna belőle!
Űj ajánló. A hülye libák felelősségre vonják Nórát.. Miért olyan biztosak benne, hogy csak az ő pasijaik jöhetmnek szóba? Miért ne lehetne vki pl. jogi berkekből? Azért mert nem teszi közszemlére, még nem feltétlen bűnös viszonyról van szó. Létezik olyan, hogy magánélet, csak nem a BK-ban
Csak az a furcsa az egészben, hogy mindenki tud Zsolt dolgairól, de nem hogy börtön, hanem még csak meg sincs szorongatva. Sőt, még a szekerét is tolják.
Faarc zabigyerekként, hogy képzeli, hogy ő önhatalmúlag kitépi a Berényi testvérekből Miklós képét? Az meg külön röhej volt, hogy Faarc szerint ők semmiben sem játszottak szerepet abban ,hogy Miki agya bedurrant és, hogy bérgyilkost fogadott Faarc ellen.
Félreérted. Annyira nem érdekelt az irományod többi része, hogy egyébként válaszolni sem akartam. Csak az indokolatlan angolmajmolásra eléggé allergiás vagyok, így erre mégis kitértem. Az is mellékes, ahogy próbálod itt tenni az agyad, de ha ettől jobban érzed magad... azt hiszel, amit akarsz.
Jó. Szappan. Másban nem tudtál belém kötni? :D Szánalmas vagy. "Ahogy a franciák mondanák... te egy kis imbécil vagy." Ez idézet volt, akadj ki a francia szón, légy szíves. Már várom.
A klasszikus regények és filmek azok egy kerek lezárt törrénetek, ezek meg nem azok, így nem lehet minden rosszat kellőképpen megbüntetni. Na meg ezek a való életet utánozzák több-kevesebb sikerrel. Így nem negatív meg pozitív hősök, hanem átkagemberek vannak benne.
Érthető. Egy új sorozatnak kell idő a beindulásra, és kell idő a megkedvelésére. Általában az eleje nem mindig olyan jó a sorozatoknak. Aztán kezd izgalmasabb lenni. Gondolom nem lehet olyan rossz, hisz 16. éve megy már.
Mint már írtam én sem láttam az összeset, és a régi részekből néha jó emlékeztetőt látni, olvasni, mert bizony, nem mindig ugrik be elsőre jó néhány jelenetsor.
Első években én nem néztem, időm sem nagyon volt akkoriban, jobban lefoglalt a pénzcsinálás, meg már eleve irritált a címe is, hogy az HBO-n korábban sikerrel futó Jóbarátok címét részben koppintva, más babérokkal ékeskedve.
Meg attól is idegenkedtem, hogy rászokjak egy napiszarra. Azután egyszer valahogy engem is bedarált a napiszar. Onnan kezdve nem volt menekvés, kibúvó.
Régebben a filmekben is (irodalomban meg pláne) kényesen betartották, hogy a rossz mindig elnyeri a büntetését, jó a jutalmát.
Manapság ez már feltétlenül valósul meg, amiről lehetne vitatkozni, hogy mennyiben kártékony a világra, bizonyára van ilyen hatása is, legtöbb néző pedig bizonyára nem emiatt fog a bűnözés útjára lépni. Mert csak néz.
De például egy Zsolti esetében szerintem kénytelenek is kompromisszumot kötni, nem tartózkodhat folyton börtönben. Neki nem az a dolga ebben a sorozatban, hanem a nézők szórakoztatása. Sőt, mivel ez nem egy befejezett sorozat, még azt sem lehet mondani, hogy a végén nem nyerte el a büntetést. Mivel ugyebár nincs vége.
Mindamellett érthető, hogy például egy jogász más szemmel tekint az egészre, vagy máskor egy könyvelő talál hibákat a sorozatban, de nyilván nem lehet mindenki kedvére tenni. Az átlag nézőt nem nagyon érdeklik ezek a dolgok.
Ne nézze akinek nem tetszik, de van akinek jó, és nézi. Én kezdetek óta nézem (rövid megszakítással, de ennek okát ma írtam már), és nem volt bajom a sorozattal. Nincs szükség se sértegetésekre, se kritizálásra. Jobban csinálnád? Jobban nézel ki? Akkor jelentkezz írónak, vagy színésznek. Az ügyvédekhez ezért megyünk/mennek, hogy védelmükbe vegyenek, bármi áron. Még a bűnözőket is. Ha sikerük, ok, ha nem így járt. Arrol meg nem tehet a színésznő, és senki, hogy milyen arca van. Senki sem lehet olyan csúnya, hogy sértegessük.
Inkább, a társadalmi üzenete tré ennek az egésznek...
Bármilyen köztörvényes bűncselekményt lazán meglehet úszni, ha az embernek van egy kalácsképű ügyvédnője, akit a társadalom pénzén kitanítottak a gazemberek védelmére, annak kárára.
Szemérmesen, csak úgy van vázolva, hogy vonzódik a rosszfiúkhoz...
Figyelj! Jó, oké, meg lehet érteni (megértem), hogy rosszul esik Klaudia távozása, de ettől nem kell köpködni sem a sorozatot, sem a színészeket, de még az írókat sem. Sőt, a fórumozókkal sem muszáj vitatkozni folyton. Oké, nekem is rosszul eset amikor Noémi, Imi, és pláne Orsi is elment, de ettől nem köpködtem senkit. Max amikor Orsi elment, nem igazán néztem jó darabig. Ha ennyire nem tetszik, ne nézd! Szerintem jól játssza a szerepét, mindenki.
Figyelj, nekem nem kell az arc, én még magyar könyveken nőttem fel, magyarok vagyunk ezen a fórumon, tehát nem soap, hanem szappan.
Borzasztó nehéz lehet leírni... vagy annyival okosabbnak képzeled magad, hogy te ilyen szavakat tudsz? Én is tudok, hidd el, de attól még nem fogok majomkodni.
Egyébként most néztem meg a tegnap és a tegnapelőtti részeket felvételről, mivel "élőben" nem tudtam. Kimondottan szórakoztató volt így egyben, reklámok nélkül.
Úgyhogy engem nem érdekelnek a negatív felhangok, aki csak kritizálni, bosszankodni tud egy szórakoztató sorozaton, negatív, rosszindulatú a gondolkodása, az ne nézze!
Attól, hogy soap, még lehet igényes. Az, hogy nem annyira szar, az nem egy nagy dicséret. Persze, vannak szarabbak. Érdekes, sok más soap-ban meg tudtak oldani a faéknél kissé bonyolultabb karaktereket, és azt is az átlag egyszerű prolik nézik (mint te). Még egy Szomszédok karakterkidolgozása is jobb, mint a mostani BK- é (kb. 5 éve még a BK- ban is jobbak voltak, lásd pl. Claudia, vagy legalább az akkori Miki)
Érdekes módon még nem hallottam valakit túl bonyolult cselekményű szappanoperáról panaszkodni, lett légyen az igényesebb, vagy igénytelenebb, mint a BK.
Az rendben van, hogy te leszarom tablettát szedsz, és lenyeled, hogy hónapokon keresztül sótlan itatóspapírt "eszel", ez csak igénytelenség. Mint mondod, elbambulsz rajta. Elbambulni a vécén ülve is el lehet. Tartalmas igényeid vannak
Ez meg nettó hülyeség, hogy valami "nem férne bele" a BK-ba. Te egy olyan sorozatról beszélsz, ahol 3 napig tart bejutni a kórházba. Hát idő az van bőven, mindenre. Szerintem nem magasak az elvárásaim. Legalább egy igénytelenebb ponyvaregény szintjén lehetne a sorozat. Ez ne legyen már akkora színvonal, hogy ne lehessen elvárni. Ha te ezt könyvben olvasnád, jó könyvnek tartanád?
És nem nyilatkozom negatívan. Ha nem vetted volna észre, írtam pozitívumokat. Pl. Claudia. Amit te negatívumnak érzékelsz (Elment), az egy megállapítás volt, hogy sajna elment egy jól kidolgozott szereplő. Most mi a jó eget mondjak, ha egyszer elment?
Na mindegy, vagy nem vetted észre a pozitívumokat, amit említettem, vagy nem akartad észrevenni, mindegy. A véleményemet továbbra is fenntartom, páran még egyet is értettek velem, így szerintem azért annyira nem szálltam el a véleményemmel. Neked tovvábbi jó bambulást :)
Ráadásul elérte, amit mindig: hogy megint Miki a véres rongy mások szemében, most éppen Katáéban, és ő a jó ember, a szerencsétlen áldozat, aki nem is lehet tudni, hogy bír egy fedél alatt élni Miklóssal.
Keverési(osztási) sorrendben szólnak az emberek(játékosok), ahogy az osztás történik(sorrend) abban a sorrendben emelnek téteket és mondják be az eredményt.
Ebben az esetben Szabi Barta előtt ült, Barta Szabi után terített.
Tehát ha Szabi olyan hülye hogy nem mondja be mi van nála, és Barta "beszélt", visszafelé már nincs érvényes beszólás.
Ja tényleg! Amúgy ez érdekes, mert amikor ilyent bejeleltenek, általában akkor hagyják abba a forgatást az adott személlyel, tehát a távozása hamarosan várható.
Így igaz, nem láthatunk mindent.Szabi nyerésénél volt több tanú is, hogy tétre tették. Bár, igaz le is tagadhatják, de szerintem nem lesz sima ügy ez sem.
Nem megy el, a 2014-es év jó részében szerződés köti, ezt Kalamár Tamás is ,s Szabi (Márk) is mondta. Addig sok víz lefolyik a Dunán, akár maradhat is. Szerintem, HA ki is megy MAJD VALAMIKOR, Orsiékhoz megy.
Azért a közös képviselőség annál jóval több, mint beszedni a lakbért. A Társasházi és egyéb törvények, banki és jogi ismeretek alapos ismerete szükséges hozzá...
Miki lehetett közös képviselő eddig is, annak ellenére hogy nem láttuk. Nem látunk mindig mindent, csak amit lényegesnek tartanak az írók. Iskolában is csak ritkán láttuk a gyerekeket, Nórát is ritkán láttuk praktizálni 15 év alatt, csak amikor a házban volt valakinek baja.
Ez a bárelnyerés is érdekes. Mondjuk ha azt mondja Mr. Csíkosing hogy mégse adja, akkor mi van? Volt szerződés a pókerezés előtt? Nem hiszem hogy Szabinak lenne jogalapja kérni a bárt - ettől függetlenül gondolom odaadja, Szabi meg eladja vagy valami. Nem lesz új állandó helyszín emiatt szerintem.
Na ja. Azt hittem, hogy nincs közös képviselő, mert ott a gondnok, aki gyakorlatilag házmester. A csekkek befizetése és a szolgáltató felé való elszámolás és ezek könyvelése a közös képviselő feladata. Mikinél eddig nemigazán láttam, hogy ezzel foglalkozott volna!
Meglep, hogy Miki közös képviselő volt, azt hittem tulajdonos.. A közös képviselőség nem elsősorban munkát jelent? Nem emlékszem, hogy Miki elintézett volna vmit a lakóknak.. Amúgy ez a szál nem igazán hoz lázba..
Szabi jó volt, azt se tudta, hogy nyert.. :D Hiába, na a hülyéknek van szerencséje.. És mit fog kezdeni egy lepukkant bárral?
Kicsit mintha magas elvárásokat támasztanál egy naponta 22 perc terjedelmű szappanoperával szemben. Ennyi "kidolgozás" már bele sem férne.
Ahhoz képest pedig, hogy nem tudatosan nézed, olyan részletekbe menő elemzést írtál róluk egyenként (más kérdés, hogy szinte egy szavával sem értek egyet, annyira negatív látásmódot tükröz), amire én soha nem venném a fáradságot, egyszerűen nem érdekel ilyen szinten. Megnézem, lehet rajta bambulni egy kicsit, ennyi. Pofák aránylag szimpatikusak, a történet hullámzó, hol csendesebb, hol aktívabb, időnként egy-egy nagyobb balhéban csúcsosodik ki, majd kezdődik minden elölről. Életszerűtlen bárgyúságok ugyan akadnak, de ezek általában nem érik el azt az ingerküszöböt, hogy szót érdemelne, amennyiben szem előtt tartjuk azt a tényt, hogy ez csak egy egyszerű, napi szappanopera.
Egyesek szerintem ott esnek tévedésbe, hogy olyasmiért hibáztatják az írókat, amiről talán nem is tehetnek. Arra gondolok itt, hogy szerintem őket nem is kéri senki arra, nem arról szól a megrendelés, hogy túl bonyolult, nehezen emészthető tételeket rakjanak össze, ami netán megfeküdné az egyszeri magyar ember gyomrát, vacsorára. Végén még kihányná mindenki. Akkor meg az lenne a baj.
Mivel nem értetted meg a mondanivalóm, nehéz lesz megmagyarázni, de megkísérlem:
A karaktereket NEM a tetteik alapján "utálom", hanem a kidolgozottságuk (helyesebben kidolgozatlanságuk) okán. Amire a tetteik alapján tudok következtetni. Egy negatív karakter is lehet jól/jobban kidolgozott, megírt szereplő, mint az egydimenziós "jó" jellemek. Claudia ez a kategória volt. Ő azért nem volt annyira kiszámítható. Így érthető?
Miért nézem? Nem tudatosan nézem. Anyám nézi, és mivel egy szobában vagyunk, eljut a tudatomig.
Szerintem te valamit benéztél. Szóval sem írtam, hogy nekemproblémám lenne Klaudiával. Itt most nem rólam volt szó, csak tényeket írtam le.
Sőt, két korábbi hozzászólásomat is fel tudom mutatni bizonyítékként, hogy gyakorlatilag egyik karaktert sem utálom, legyen Balázs, Timike, Vanda, tökmindegy:
Sőt, több amerikai sorozatot is követek (nem a magyar adókon futó szarokra gondolok), hirtelen még csak példát sem tudnék mondani, hogy utálkoznék valamelyik szereplőre, mint valami hülyegyerek, aki annyira beleéli magát, hogy köpködi a képernyőt. Pláne, miután a negatív is karakterek természetes részei a filmeknek.
Lehet nemed szar, de másnak tetszhet, nem? Nekem az a véleményem, mindenkinek más a véleménye, és mindenkinek más karakter tetszik. Ezért nem kéne kritizálni. Nem volt a szívem csücske Klaudia, de ennek ellenére, mégis lehetett kedvelni, el lehetett férni tőle. Van akinek kifejezetten kedvence volt. Nem úgy mint pl Vanda, aki már hátborzongató volt számomra. Ennek ellenére biztos van aki kedveli.
- Claudia: Az egyetlen valamire való szereplő volt Berényiéknél. Elment.
Nem nagyon értem, ha a karaktereket a tetteik és egyebek alapján utálod, akkor Klaudia miért lett kivétel? Ő sem egy jótét lélek, finoman fogalmazva. Közvetlen családját persze szereti, de időnként még abban sincs köszönet.
Nekem az a benyomásom, negatív látásmóddal mindenben sikerült megtalálni a kifogást, még Klaudiában is: elment.
Én úgy vagyok vele, hogy ha egy sorozatban már csak a kifogásokat keresem / látom, akkor azt már inkább nem is nézem (Éjjel-nappal szar, Gyanú Árnyékában szar stb.). Minek idegesítsem magam a sok hülyeséggel...
Nézzük a főbb szereplóket: Miki : Zsófi összehozza egy ékszerésszel, akitől kölcsön vesz egy drága nyakéket. Mittesztisten a nyakék eltűnik, és ki kellene fizetni. Miki minden részesedését a feleségére Zsófira iratja, így nincs vagyona, amit elvegyenek. Ezután jön a bukfenc, kiderül, hogy az egész csel volt, Zsófi a részesedést eladja Klaudiának, Miki pedig hoppon marad... Később Zsófi közli, hogy ez volt a bosszú az előző házassága szétdúlásáért, de ő már Mikit szereti, és kezdjenek új eletet a tulajdonrész árából. Némi huzavona után Miki megbocsát (!), a pénzből pedig megveszik a szőlőbirtokot. A szőlészethez felvesznek egy ügyes borászt is Zalánt (Kiss Ernő Zsolt, volt X-faktoros), aki megdobogtatja a női szereplők szívét, főleg Zsófira hajt, de csak a flörtig jutnak.. Miki nagyon pitizik Zsófinak, mindenben hallgat rá... Klaudia : a 60% tulajdonrész után a cégvezetést is megszerzi Mikitől. A szive viszont már nem bírja a gyűrődést, körházba kerül. Közben egyre jobban belehabarodik az ékszerészbe, aki meghívja magához Olaszországba, ahol luxus várja, yacht, meg ilyenek.. Rövid tiltakozás után velemegy, így Ábrahám Edit saját kérésére kilép a sorozatból. A céget Attilára bízza, Balázs nagy csalódására.. Peti leukémiája egyre súlyosabb, donorra lenne szüksége. Az egész családot tesztelik, de senki se jó. Közben Hanna megvallja, hogy szereti Petit, ez némi vigaszt nyujt a fiúnak. Balázs féltékeny és összevész Petivel, olyannyira, hogy a donor tesztet sem csináltatja meg, bár Julinak azt hazudja, hogy nem felet meg. Közben egyre jobban belezúg Lindába, aki apácának készül, és folytonosan visszautasítja, pedig valójában ő is szereti, de magának se vallja be. Balázs végül mégis elmegy a tesztre, és kiderül, hogy ő az egyedüli donor.. Mindenki nagyon dühös rá, hogy eddig húzta a dolgot. Miki szerint Juliék inkább meghálálhatnák, hogy mégis megmenti a fiuk életét. Ezen felbuzdulva, Balázs a 2% részét követeli Attilától a csontvelőért cserébe. Attila nagy nehezen rááll, de Balázs az utolsó pillanatban eltépi a szerződést. Attila így is kirugja a cégtől. A műtét sikerül, bár Peti utána súlyos fertőzést kap, de úgy tűnik túléli, főleg hogy Hanna bejelentette, hajlandó hozzá menni feleségül... Zsolt "védelmi" céget alapít, fő profilja a környék boltosainak fenyegetése és zsarolása.. Egyik embere kifosztja a kisboltot, de a gyanú Gizire terelődik, aki korábban már követett el biztosítási csalást. Gizi bötönbe kerül, de végül Zsolt mégis rábírja a pasast, hogy vallja be a tettét, így Gizi kiszabadul. Közben a beszedők csúnyán megvernek néhány öreget, aki nem tud fizetni, ezért Krisztián beszáll a cégbe, hogy legalább verekedés ne legyen.. Ez mellesleg hülyeség, Zsoltot a gyerekeivel lehetne zsarolni, hogy felszámolja a "cégét". Enikő és Krisztián között egyre nagyobb a szerelem, de a házban feltűnik az ikrek apja, aki visszakönyörgi magát a családba. Enikőt a pasi tíz éve ágyba dugta, ezért kézzel-lábbal tiltakozik a visszafogadása ellen, de senkinek nem mondja el, miért. Tekla, a nővére mégis elmondja Krisztiánnak, aki némi vívódás után elfogadja a dolgot. Juli rájön, hogy Nórának titkos szeretője van, és egyből Attilára gondol, beavatja Zsófit is, aki Miki miatt lesz féltékeny.. Úgy látszik mindketten magukból indulnak ki... Közben Nóra minden mozdulatát figyelik, és sorra gyanúsítják meg mindenkivel, akivel csak szóbaáll, sorra kerül Krisztián, Zalán, Ádám és Zsolt. A találgatásba beszáll a közismerten észkombájn kis Alíz is. Erre mondják, hogy nincs lejjebb..
Ezt magyaráztam én is még korábban... Faarc a Mátyás király tér legnagyobb erkölcsi példaképe, aki mindenkinek megmondhatja a frankót és aki valamiért késztetést érez, hogy Mikinek beböfögjön mindig valamit. Miki nem egy "kedvelt személyiség", de meg lehet nézni, hogy a 2 karakter közül ki az aki bűneiért (mert Faarcnak is van bőven) többet fizetett eddig.
Hát, ha te jobban írnád, kérd a fórgikat válasszanak be, és próbáld ki magad. Max lehet addig sokan nem néznénk, de lehet jobb lenne. Ez akkor derülne csak ki. És az vesse rám az első követ, aki nem hibázott életében, és aki tökéletes.
Szerintem Julit, és Nórát eltúlzod, nem kicsit. Alízról, és "Encikéről" (Enikő) elég finoman fogalmazol.
Fekete, és a többi családban is érezhető Orsi hiánya. A sok jó tanács. Szabi nagyon befolyásolható, és hiszékeny, az a baj vele. Luca meg egy aranyos kislány. Okos, és lehet korai, de jó üzleti érzéke van az már tuti.
Vanda már rég nincs a sorozatban.
Kíváncsi lennék, ha folyton dolgoznának, ki nézné? Mert napi 24 órát picit nehéz lenne közvetíteni. Így csak az érdekesebb, tartalmasabb jelenetekre koncentrálnak.
Máté, Luca, igen is szerethető karakter. Ha a régiekről beszélünk, ott több is volt. Bözsi mama is sokszor segít. Jó, Orsival tényleg, nem is tudom milyen volt, de egyrészt őt is meg lehet érteni. Másrészt Orsinak igaza volt tényleg. Ha ki akarta volna dobni őket, nem Ő megy Nórához, nem rosszat akart. Csak Gizike miatt nem tudta elmesélni azt amit a végén, akkor más lett volna. De Gizi volt a legnagyobb sz.r kavaró ebben a témában is. Mi a fenének kellett odamennie? Ok, féltékenység, de ha Orsi vissza akarná szerezni Lacit (kötve hinném), akkor meg is tudná tenni.
De, tulajdonképp, minek nézed, ha mindenkivel bajod van?
Zsóti (pénz)mosodát akar nyitni. Kell neki egy ember a patyolatba. Erre a célra kiváló lesz Balázs. Nóra meg még segít is neki! Timike fulladása csak arra volt jó, hogy Zsoltnak hálával tartozzon! :(
Hát sok igazság van benne. de azért ennyire nem rossz a helyzet... Mikinél nagyon igazad van, egész más volt régebben, most vhogy sehogyse találja önmagát...
Van egy csomó umalmas, érdektelen szereplő is.
De pl. Hanna kimondottan szimpatikus, kedves, jószándékú lány, nem kavarógép, mint a többiek, és mellesleg nagyon szép az arca... Igaz már nem is hasonlít az eredeti vad, gördeszkás Hannára, de azt megszokhattuk, hogy a legtöbb új gyerekszereplő vadőc és antiszociális, de aztán tökéletesen konszolidálódnak...
A kis Luca is nagyon aranyos, szeretetre méltó kislány. Újabban ez az üzletasszony vonal egy kicsit eröltetett, pár év muilva reálisabb lenne...
Én Krisztiánt is nagyon kedvelem, épp ezért nagyon zavar ez a verőember dolog, annyira nem illik hozzá...
Azért nem annyira rössz ez a sorozat, vannak érdekes részek. jól sikerült beszólások... Persze nem mindig. Ha annyira rossz lenne, nem nézném...
Szerintem Peti nem sótlan. Jókat mond, ironizál, de tényleg az érettségi óta csak lébecol, bár volt jó ötlete az a konnektor, meg valamit a cégnél is csinált, valami virtuális lakásbemutatót vagy mit.
Nagyon jó a jellemzés, hasonlóan gondolom én is, csak még pár dologgal kiegészíteném:
A házban sajnos senkinek nincs motivációja, életcélja. Senki sem dolgozik, tanul csak lébecol egész nap. Akinek van életcélja, azt kiírják a sorozatból, hogy megvalósítsa álmait. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehetne a sorozatba életcélokat beletenni.
Aliz, Gizi és Laci olyan ostobák, hogy már csak nem forognak. A föld még nem hordott a hátán ekkora lúzereket. Elképesztően elvannak a kis saját világukban és rettentően makacsak. Az ő "jellemüket" túlzásba vitték a forgik! A legrosszabb az egészben, hogy ezek a karakterek soha nem kerülnek még csak a kiírás gondolatának felvetéséhez sem! Pedig nagyon szívesen elnézném a sorozatot nélkülük is.
Elismerem, vannak szerethető karakterek... máshol. Ha ebben a sorozatban találtok egy JÓL kidolgozott, szerethető karaktert, akkor légy szíves, mutassátok be. Mert én csak velük találkoztam:
Berényiék:
- Miki: Régebben szerettem. Újabban rossz nézni, mi lett belőle. Mikor az irodát torlaszolta el a lakástól, elkezdtem reménykedni, hátha visszatér a régi Miki. Ez a fickó egy papucs. Semmiben nem hasonlít a régi Mikire.
- Attila: Ugyanazzal az arckifejezéssel és hanghordozással színészkedik. Nem segít az egybites jelleme sem.
- Nóra: Semmit nem igazán csinál újabban, csak nevelGETi Timikéjét, ám leginkább gyermeknevelésből egyes. Egy biztosítótűt sem bíznék rá, nemhogy egy gyereket.
- Timike: Hát legalább van valami személyisége. Pofátlan, rosszindulatú, irigy, követelőző elkényeztetett kis hisztigép. De még ezt is meg kell köszönni, mert a többiek jellemábrázolásához képest ő egy valóságos mestermunka. Mindezektől eltekintve szívesen lejjebb nyomtam volna a cukorkát a torkán.
- Claudia: Az egyetlen valamire való szereplő volt Berényiéknél. Elment.
- Balázs: Az apja régi jelleménél már szemetebb, pedig jóval fiatalabb. Sokra viszi még. Legalább őt utálni lehet, ugyanúgy, mint Timikét.
- Zsófi: Tulajdonképpen nem lenne vele komoly baj, ha nem lennének akkora logikai bukfencek a kavarásaiban, mint a ház. Rajta azt veszem észre, hogy az írók direkt csak a balhé kedvéért kavartatnak vele, hogy ezzel is több feszkó legyen.
Illésék:
- Peti: Semmilyen jelleme nincs. Komolyan. Semmi kimagasló célja az életben, semmi ambíció, motiváció. Az az egyetlen jellemvonása, hogy mostanában leukémiás. Ennyi. Egy igazi sótlan kis lúzer.
- Juli: Ostoba, mint a sötét éjszaka, pletykás és állandóan rosszkor szólal meg. Régebbi szereplők közül Zsuzsához tudnám egy az egyben hasonlítani.
- Máté: Még túl fiatal bármifajta jellemhez. Tipikus gyerekszereplő.
- Vanda: Irritáló kis kavarógép, és még őt kellett volna sajnálni. Ennyire szemét ember nincs. Hála a jó égnek, elhúzott.
- Feketéék:
- Bözsi néni: Szerethető is lehetne, de állandóan pattog valamiért, ráadásul a múltkor nagyon önző volt, amikor Orsi lakásáról volt szó. Nemhogy megköszönte volna, hogy ingyen lakhatott családostól, még Orsi volt a szemét, hogy el akarta adni a SAJÁT lakását. Ezt nevezem hozzáállásnak.
- Aliz: Ostoba kavarógép, lusta, és szerintem nem is mond vicceseket... :)
- Szabi: Langyos víz. Vicces karakternek van szánva, de vele is pont egy szereplővel több van. Ennyi a haszna.
- Luca: Kreatív kislány. Aranyos, de semmi több. Sajnos egy jól megírt, szerethető karakterhez ő is messze van.
- Novákék:
- Laci: Sokszor kavarás szempontjából a nőket is túlszárnyalja. Amúgy soha nem sikerül neki semmi, poénos szereplőnek lenne szánva, ha működnének a poénjai.
- Gizi: Sértődékeny, meggondolatlan, fafejű. Ezen kívül kavar, mint bárki más.
- Linda: A teljes jelleme kimerül ebben a szentfazékságban. Azt hiszi, ő ítélkezhet emberek felett, csak mert apácának készül.
Bartháék:
- Zsolt: A sablonos rosszfiú. Néha ki-kimozdul ebből a szerepből, mintha szíve is lenne, de általában csak a sablonjában mozog, kiszámítható.
- Krisztián: A katonás szálban jó volt, de mióta Zsoltnak dolgozik, az egész eddigi jelleme értelmét vesztette. Ekkora logikai bukfencekkel nem lehet megkedvelni egy szereplőt.
Bárány Enciék:
- Enikő: Szeret olyasmibe beleszólni, amihez köze nincs, túl engedékeny, hisztis. Ezen kívül olyan, mint az összes többi csaj.
- Tekla: Alig láttuk még, de elég lúzernek tűnik.
- Kende & Botond: A bajkeverő kamasz szereplő sablonos iskolapéldái. Ilyenből már volt elég, hívhatják azt Tónikának, Danikának, Norbikának, Ricsikének... mindegy, ilyen már volt sok. A változatosság az, hogy már ketten vannak. Éljen a kreativitás!
- Kertész Vili bá: Régebben egy szerethető öregember volt. Magdi néni halála után egy vén lúzer lett, akinek semmi nem jön össze. Szerintem elfáradt a karakter, nem nagyon lehet több mindent kihozni belőle, ezért erőltettek bele a harmonikás Vili bá' szálat.
-Hanna: Tulajdonképpen ugyanaz, mint Peti, csak lányban. Azon kívül, hogy Ő valakibe mindig szerelmes az itteni fiúk közül, sok haszna nincs.
- Ádám: Elvan a többi közt. Sem nem érdekes, sem nem kiemelkedően jó.
- Zalán: Ha olyan szerepe lesz, mint anno Fenyvessynek, akkor talán még érdekes is, de gyanítom, itt csak flörtölgetés lesz Zsófikával, de semmi komolyabb esetleg izgalmasabb dolog...
Jó Isten, mennyien vannak ezek, mégsem csinálnak semmit...
Hát egy olyan filmben/könyvben/sorozatban, ahol veszélyes életet élők szerepelnek (pl. rendőr, katona) ott benne van a pakliban, hogy hullanak, d egy ilyen civil sorozatban, mint a BK, azért elég magas a halálozási arány, ez nekem nem tetszik. Betegség vagy öregkor miatt néha-néha még belefér, de ez a sok baleset már tényleg sok. Költöztessék Szegedre, akit ki akarnak írni, de majdnem mindenkit leölni már túlzás!
Ha egy karaktert valaki megkedvel és kinyírják, azzal pont azt az érzelmet váltják ki, amit az írók szándékoznak. Trónok harcát ismeri valaki? De itt a BK-ban tényleg kevés szerethető karakter van, mindenki vagy jóindulatú de buta és naív, vagy kavarógép. Talán Luca és Krisztián, aki egyik sem a mostani gárdából.
Rómeó és Júlia meg a rossz időzítés miatt haltak meg, ahogy Gnác is írta, ill. hát Shakespeare így írta meg. De mivel a 2 cssalád ennek hatására kibékült, így hosszú távon jobban jártak, mintha még kitudja hány évig irtják egymást vélt vagy valós sérelmek miatt.
A Rómeó és Júlia gyerekekről szól és az első szerelemről és bármilyen régi, szerintem tökéletesen írja le az első szerelem mindent elsöprő érzését.
Hőseink nem lehetnek egymáséi, így az öngyilkosság egy létező megoldás. Nem mondom, hogy jó megoldás, de tegye fel a kezét, akinek nem fordult meg a fejében, hogy egy fiú/lány miatti csalódásában kiugrik az ablakon.
Nyilván nem tettük meg, mert akkor nem itt írnánk a sok okosságot:)
Ráadásul a Rómeó és Júlia esetében nem direkt öngyilkosságról van szó, hanem egy balesetről. Júlia eredetileg nem is akar meghalni, csak tetszhalott lesz, de Rómeó ezt félreérti és tényleg megmérgezi magát, ezután Júlia sem tehet mást.
De most képzeld el, mi várna Júliára.
Hozzáadják Parishoz, akivel boldogtalan házasságban él, hiszen nem szereti, majd az ötödik gyereke születésébe belehal.
A gyerekei pedig meghalnak diftériában és kolerában, aki megmarad, azt levágják valami háborúban.
Ez akkora érték, amit őrizni kell?
Egy karakter halála pedig rosszul eshet, ha valaki szereti az adott karaktert.
De én a BK összes karakterét utálom, talán csak Vilmost és Lucát tartanám meg, esetleg Alízt, mert ő jócsaj, a többi felőlem azonnal pusztulhatna. Kishercegnőmet például azonnal kiirtanám. Ma is nyugodtan megfulladhatott volna.
Csak az a baj, hogy ha valakit kiírnak, a mostani tendenciák alapján biztosan egy még sokkal ellenszenvesebb alak jön.
Én pl. emiatt utálom a Rómeó és Júliát. A halál még nem lenne annyira rossz, de az öngyilkosságot nem tudom ebben a formájában elfogadni. (alapból sehogy sem, de ebben a formában végképp nem)
Persze más esetekben elfogadható a halál. De pl. az Angyalok városán majdnem elsírta magamat. Az elején is meg a végén is.
Őszintén megvallva, elég nyomasztó, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez csak egy sorozat, így írják. Szerintem meg lehet egy karaktert annyira kedvelni, hogy sajnáljuk, ha beteg, vagy ha meghal a sorozatban. És, igen, még Máté is meghatott mindig mostanában ahogy Petinek próbál segíteni.
Természetesen mese, de azért rám is nyomasztóan hatnak a halálesetek. Nem örülnék, ha Peti meghalna. A legrosszabb az ilyenekben, hogy akkor a történetben hetekig mindenki gyászol. zokog, szomorkodik, ami cseppet sem szőrakoztató... Hálistennek ez most kizárt. Peti biztos meg fog gyógyulni...
Akkor ne olvass Shakespeare drámákat, sőt még gyerekmeséket se. Mindegyikben meghal legalább egy karakter. És? Minden sorozatban is meghal legalább egy karakter. Sirasd meg sorban a Columbo sorozat áldozatait, Mosert a Rex felügyelőből, meg még ki tudja, ki mindenkit. Nem vagy te egy kicsit vagy álszent, vagy naiv? Én a saját karaktereimet is szó nélkül "meggyilkolom". Azt csinál velük az ember, amit akar. Csak írva lettek! Nem tudom őket sajnálni. Miért, te megsirattad Magdi nénit? Uramég...
Mivel ez tíz éve történt, (az ikrek kb. 12 évesek), úgy 14-15 éves lehetett, az azért még elég fiatalka. Az önkénetesség meg nem valószínű, mivel egyre jobban domborítják, hogy vmit titkol... "Enikő azonban még Krisztián elől is titkolja, hogy mi történt valójában" Ettől függgetlenül hülyeség, hogy legalább neki nerm mondja el. Ha arról van szó, hogy az ikrek miatt nem akarja apucit bajba sodorni, Krisz biztosan megérti, hisz ő még bűnözővé is vált csak azért, hogy Lindának ne kelljen börtönben látni az apját..
Peti rövidesen meggyógyul, csak még bonyolítják egy kicsit... Ez jó alkalalom arra is, hogy Linda meghatódjon Balázs önmarcangolásán... Különben is most már itt az újabb téma, a családon belüli erőszak, csak most nem az asszonyverés, hanem Enikőn keresztül, a kislányok szexuális zaklatása kerül terítékre...
Alapból én sem bírom, pláne ezt az újabb Petit, de azzal még lehet akinek például ő a kedvence. És nekik ez baromi rosszul esik. Tudom, mert nekem is. Így én inkább magamban tartom, mert nem szeretnék másoknak kellemetlen perceket szerezni, csak azzal, hogy kiírom. Ok, egy vélemény, de másnak rosszul eshet.
Remélem, nemcsak haldoklik. Vele sem többen, csak sűrűbben vannak... egy kis semmi karakter, semmi egyénisége, ezzel a betegségével meg már idegesítő és unalmas.
'Enikő azonban még Krisztián elől is titkolja, hogy mi történt valójában Marcell és közte, ami végül olyan döntésre készteti Enikőt, amivel nem csak magának okoz komoly fájdalmat" Nocsak, ez lenne az erőszak? De akkor tényleg hülye, ha még most is titkolja Krisz előtt...
Balázs egyik régi vágya valóra válik. Enikőnél elszakad a cérna, így Marcell arcába vágja, miért gyűlöli, és a viszonyuk egyre jobban elmérgesedik. Enikő azonban még Krisztián elől is titkolja, hogy mi történt valójában Marcell és közte, ami végül olyan döntésre készteti Enikőt, amivel nem csak magának okoz komoly fájdalmat. Balázs úgy érzi mindenki ellene fordult, és elfogadja Zsolt ajánlatát, amit Linda határozottan ellenez. Linda egyre jobban összezavarodik a Balázs iránti érzelmei miatt. Vajon kitart a zárda mellett? Nóra még mindig nem árulta el senkinek, hogy ki a szeretője, amit arra használ, hogy féltékennyé tegye Zsófit. Azonban egy árulkodó véletlennek köszönhetően Aliz rájön a titokra. Vajon megőrzi az információt?
Azért így mekkora kamu az egész, Claudia is egyik napról a másikra átült az építőipari cégbe, a rendezvényszervező cégét meg lesz*rta...azzal most mi van, nem vezeti senki?
Másik meg az hogy elment az új csávójával alig pár hét ismerettség után, nem hiszem hogy ilyen sokáig távol tudna maradni a munkától egy munkamániás ember...
Mondjuk azért hallgatta el, mert inkább a gyerekekre gondol, mint magára. Apukát lecsukták volna, és a gyerekek ha megtudják.... apjuk börtönben ül, milyen rossz lett volna nekik. Vagy megzsarolta valamivel.
Amúgy persze nincs igaza, ha így történt és nem jelentette fel!
Én még mindig nem hiszem, hogy Enikő önként, dalolva ment sógora ágyába!
Lehet, hogy pont azért ítéli el az ilyen kapcsolatokat. Mert őt tiniként magába bolondította és hülyítette egy férfi, akinek ezt nem is tudja megbocsátani. Az is lehet, hogy az első együttléte volt, a lányok még nehezebben teszik túl magukat az efféle kihasználáson, ha a szüzességüket vesztik el így. Ez már okozhat akkora lelki sérülést, hogy hisztárikusan viselkedjen az illető közelében.
Hát épp az, hogy eddig mélységesen elítélt minden alkalmi kapcsolatot, Krisznek is többször felhányta, hogy csak azt akarja tőle, illetve könnyen megy el más lányokkal egy fordulóra... Ehhez képest elég durva, hogy ő meg már 14-15 évesen a sógorával... A leitatás azért lehet mentség, bár Tekla nem így adta elő a történetet. Mindegy, holnap majd megtudjuk, Enikő verzióját biztosan...
Az is lehet, hogy "önként" de leitatva, vagy ilyesmi...Vagy úgy csábította el, hogy ígért neki fűt-fát, amit nem tartott meg. A lényeg, hogy egy egyszerű kis kaland ezt az utólagos gyűlöletet szerintem továbbra sem indokolja.
Brutál nemi erőszakra már én sem gondolok.
Krisztiánnak nincs oka/joga semmit megbocsátani, nem őt csalta meg Enikő. Aki haragudhatna rá érte máig, az a tesója, nem más.
Persze, engem is dühítene, ha az állandóan szenteskedő szerelmemről efféle sötét titok derülne ki, de egy efféle, előttem történt múltbeli botlás nem indokolná a kapcsolat végét.
Akkor viszont teljesen logikátlan az egész. Ezek szerint Enikő nővére úgy tudja, hogy a férje félrekefélt a húgával, ezért a férjét ki is dobta. Viszont akkor miért volt eddig ennyire jóban a férjét elcsábító Enikővel?
És Enikő részéről mennyivel kevésbé szégyellnivaló, ha önként és dalolva megdugatja magát a nővére férjével, mintha elmondja rögtön, hogy a Marcell megerőszakolta? (Különösen akkor, amikor a nővér egyébként is kirúgja a férjét?)
Ha valóban erőszak történt teljesen logikátlan, hogy Enikő nem mondta el akkor a nővérének, és most Krisztiánnak... Miért nagyobb szégyen az, mint hogy lenyúlta a nővére férjét, gyermekei apját? Amúgy meg Enikő hány éves? A szerepe szerint is legfeljebb 25. Marcell tette akkor is liliomtiprás, ha ő is akarta...
Szerintem nem merte, szégyenli. A megbocsátás szerintem azért van, mert még nem derül ki, úgy van, hogy azt Enikő is akarta. Ha nem így lenne, miért ennyire ideges Enikő mindig? Miért fél főleg Marcelltől? Miért akad ki még a srácok előtt is? Ha legalább annyira akarta volna Enikő is mint Marcell, nem félne tőle ennyire.
A BK honlapon az van, hogy "Tekla elárulja, hogy azért ment tönkre tíz éve a házassága, mert Enikő elcsábította Marcellt.", az előzetesben meg az, hogy a Krisztián meg tud-e bocsátani Enikőnek?....
Ha megerőszakolta volna Marcell, azt miért ne mondta volna el már korábban Enikő legalább a nővérének? És mit kellene akkor megbocsátania Krisztiánnak?
Igen, ezen én is elgondolkodtam, mi lett volna, ha nincs épp ott Hanna, vagy valaki más?
A steril szoba elvileg, tényleg sterilnek kéne legyen, de Petinek valószínű, annyira legyengült a szervezete, hogy az a nagyon kevés is elég volt a fertőzéshez.
Ez csak a kötelező "izgalom" hogy ne legyen túl egyszerű... Lásd Sarolta, Timi születése, Tóni első autóbalesete, stb. Bízom benne, hogy Peti mostmár két héten belül meggyógyul. Ezzel a BK teljesítette küldetését, bemutatta a leukémiát, a beteg lehetőségeit, a donor életmentő szerepét. Peti már csak ezért sem halhat meg, mert annak nagyon negatív üzenete lenne.. Szóval rövidesen el lehet felejteni az egészet..
Fogalmam sincs, de a steril szobát, azért hívják STERIL szobának mert minimális a baktériumok száma. Ha a fertőzést a műtét előtt kapta el, azt az orvosok tudták volna, mert ezért van a műtét előtti teljes kivizsgálás.
De a "legérdekesebb" rész akkor Peti eszméletvesztése volt. Most komolyan egy látogatónak fel kell vegyen egy telefont, betárcsázni egy számot, hogy riassza az ügyeleteseket? Nincs erre egy riasztó gomb, vagy valami? Vagy mi van ha Hanna nincs ott?
Én nem ezt írtam. Hanem azt, hogy ha nem fizeti a gyerektartást (ami természetesen kötelessége), még a láthatáshoz úgy is joga van. Mindkettő miatt lehet pereskedni. Azt nem mondhatom, hogy nem láthatod a gyereket, mert nem fizetsz gyermektartást. A láthatást biztosítanom kell, max mehetek a rendőrségre, hogy nem kapom a bíróság által megítélt gyermektartást.
Az még egyáltalán nem biztos, hogy önként. Van egy sejtésem, hogy nem. Amikor megfogta a karját, hogy menjen ő is a családdal, akkor kiakadt Enikő. Amúgy meg tartja magát a srácok előtt. Ez azért szerintem jelent valamit.
Az üj ajánlóban a hülye csajok már megint kombinálnak.. Én azt hittem Aliz Ádám miatt lesz féltékeny.. Persze tuti, hogy csak Osziról volt szó Zsolt és Nóra közt..
Szóval Enikő önként befeküdt a sógora ágyába... Akkor meg miért játszotta a megközelíthetetlent az elején? És miért mondta, hogy nem volt viszonyuk? Vagy most jön az "ez nem az aminek látszik' duma?
Ez a nyomi Enikő is, mikor mondja már el, mi a valós baja Marcellal? Mert tényleg lehetetlen, hogy az, amit mond. Az nem indokolja ezeket a jeleneteket.
Én úgy tudom, igen. Az apának kötelessége fizetni a gyerektartást, az anyának meg biztosítania a láthatást, amennyiben a gyerek fejlődésére nem jelent veszély.
Na mármost, a magyar gyámügy hozzáállását tekintve ez kb. annyit tesz, hogy apuka börtönben ül a gyerek megerőszakolásáért. Még tudottan verekedős apának is jova volt nemegyszer láthatáshoz, hiába ez volt a válóok.
A büntetett előélet önmagában nem ok arra, hogy anyuka megtagadhassa a láthatást. Andi csak azért tagadhatta meg Zsolttól, mert közölték Zsolttal, ha akadékoskodik, lehet új ügye Zsófi verése miatt. Ha jól rémlik.
Amennyiben fizeti a gyerektartást, láthatásra joga lenne.
Gyermekelhelyezésre semmiképpen sem, azt eleve nemigen szokta az apa nyerni, még akkor sem feltétlenül kapja ő a gyereket, ha ő biztosítana jobb körülményeket neki.
Nemhogy a büntetett előéletű, egyedülálló Zsolt vs. büntetlen előéletű, szintén jómódú, és élettárssal (kétszülős családmodell) rendelkező Andi meccsben.
Vártam, hogy mit akarnak kihozni belőle, de ez a szál igen elnagyoltnak és mesterkéltnek tűnik. Krisztián eredetileg tisztességes karakteréhez sem passzol. Ennyire hülye nem lehet valaki, hogy ő majd udvariasan szedi be a védelmi pénzt, mintha attól az nem számítana bűncselekménynek. Ami a vicc, hogy minden jel szerint még védelmi tevékenységet sem végeznek, csak kaszálnak.
Ámbár erre lehetne mondani, hogy vannak további háttérdolgozók, akiket mi nem látunk, mert csak a főnököket mutatják. De Krisztián sehogy nem illik ebbe a képbe.
A Nóra szuperügyvédnő elmagyarázhatná Krisztiánnak futás közben, hogy azért ugyancsak sitt jár, ha két kigyúrt gyerek megjelenik, és szépen elkéri a védelmi pénzt, mintha agyba-főbe verik a delikvenst.
A megzsaroltnak ugyanis már korábban megmondták, hogy havonta fizessen a pénzbeszedőnek, és ha nem, akkor pl. véletlenül kigyullad a boltja. Amikor pedig megy a csököttagyú katona beszedni a védelmi pénzt, a megzsarolt nem tudhatja, hogy ö tulajdonképpen egy faszagyerek, és a jelenléte pont úgy megfélemlítőleg hat a megzsaroltra, mintha pl a Magilla Gorilla menne....
Természetesen tudja, ez már el is hangzott többször. Csak úgy gondolja, ha ő is ott van, legalább nem verik agyon a többnyire gyenge, öreg, kiszolgáltatott delikvenseket.. Persze ez az egész mindenképpen nonszensz, egyetlen megoldás az azonnali leállítás. És erre lenne is mód, hisz Zsolt a gyerekeiért bármire képes, velük kellene hatni rá...
Krisz amúgy mit gondol, milyen "céget" vezet Zsolt? Egy bejegyzett örző-védő vállalkozást, ahol az alkalmazottak furcsa módon csak pénzt szednek be, de tényleges munkát nem végeznek? Ennyire nem lehet naív! Vagy tudja hogy bűncselekményt követ el ő is, meg az egész brancs, de "akkor már inkább kedvesen bűnözzünk, mint erőszakosan"?
Mindenki tudja, hogy Enikő felbukkanása a kórház minden szegletében nem életszerű, nyilván az írók is tudják. Csak direkt csinálják ezt velünk, mert így érdekesebb, továbbá egy szappanopera szintjébe ez nem csak belefér, hanem szinte elvárás is, nézői oldalról. Mivel a nézők is általában szívesen látják ilyenkor a megszokott, illetve – nézőtől függően – kedvenc karaktert.
Aki meg ilyesmin problémázik, értetlenkedik, az a kisebb százalék, ők nem számítanak.
Nem tudom, szerintem egy büntetett előéletű apa, nem nyerhetné meg, amikor az anya rendes körülményeket biztosít a fiának. Ok, eltiltja, de oka is van rá. Nem hiszem, hogy bármikor is megkaphatná Zsolt a fiát, Andi ellen. Max láthatásra, felügyelet mellett. Erről már megkérdezett több ügyvédet is Zsolt. Akkor még a láthatása is csak Andin múlt.
Igen ám, csak sajnos Zsolt Zsófival szemben véka alatt maradt. Ha jól emlékszem még meg is lett zsarolva hogy ha a bíróságra fordul, akkor jön ez a történet is vele együtt. És azért gondoljunk bele Zsoltnak sem éri meg játszani azzal, hogy egy életre ne lássa a fiát hivatalosan.
Az meg még pláne ő ellene szólna a bíróságon, hogy büntetett előéletű Andinak az élettársa pedig egy nyomozó.
Nekem az a furcsa, hogy Zsolt engedi, hogy Andi elzárja tőle a gyereket. A bírósági gyakorlatban, azon felül, hogy Andi magatartása jogellenes, még a szülői alkalmassága is simán megkérdőjeleződik, ha így viselkedik, és végső esetben egy perben még el is veszítheti a jogot arra, hogy a gyermek nála legyen elhelyezve.
Enikőnek most kivételesen igaza van, csak egy kicsit elkésett a keménységgel... Krisz a saját bőrét viszi vásárra, míg Zsolt elégedetten számlálja a suskát. Ráadásul most biztos a rendőrség is nyomozni fog a szétvert téká ügyében, és előbb találják meg a verőembereket, mint a főnököt. Persze a verekedést kezdő tékásokat se fogják megdícsérni, de attól még az igazság vastagon az ő oldalukon van.. Nóra meg, pedig pontosan tudja miféle "céget" üzemeltet Zsolt, segít visszaszerezni a fiát, ahelyett, hogy feltételhez kötné a segítségét...
Szerintem Enikő ilyen mindenhova beugró nővérke. Ott segít ahol hiány van. Nekem inkább az a fura, hogy Balázs rögtön műtét után kint volt Hannával a folyosón, és nem volt semmi álmosság az altatás után.
Nem csak ez a furcsa, hogy erre gyanakszik Oszi nevelőfaterja...
Tulajdonképpen miért ment vissza a házba? Mit akart kideríteni? Vagy annyira szuperzsaru, hogy előre megneszelte, hogy Zsóti kidobja a kukába a játékot? Ráadásul az időzítés is tökéletes volt... ejj de tipikus BK jelenet volt ez! :D
Másik dolog... Ugyan nem gyakran járok kórházakba, de eléggé furcsának tartom, hogy Enikő az épület minden részén feltűnik.
Csak pár példa: Roxi balesete, Krisztián fülműtét (jó mondjuk ez még úgy reális hogy ott van) , Peti kezelése (kemoterápia)
Én vidéki kórházban láttam, hogy minden osztályon 7-8 nővér van beosztva... Ennyire nincs költségvetése egy fővárosi kórháznak, hogy mindenhova Enikőnek kell besegíteni?
Igazán nem akarom Zsoltot védeni, én még sose vettem zombis játékokat, de tényleg annyira drágák, hogy egy étterem tulajdonosa nem veheti meg a rég nem látott fiának? És azért az is elég érthető lenne, ha első dühében kidobja és nem próbálja pl. eladni. Ez azért még nem feltétlenül gyanús..
Persze ettől még a "biztonsági cégre" nagyon ráfér, hogy végre lebukjon... Vagy lehet, hogy Zsolt kimászik a csávából, de végre jobb belátásra tér és felszámolja a "cégét". Gondolom Enikő ultimátuma is arra vonatkozik, hogy Krisztián haladéktalanul lépjen ki. Vajon kapott már részesedést a haszonból? Hogy volt képes eltenni? Bár mindig csak azt lehet látni, hogy az emberek pénzt adnak át Zsoltnak, de az nem, hogy ki is fizetné őket..
Milyen szép is lenne ha Balázsék odaköltöznének Tildáékhoz és a sorozat párhuzamosan menne Szegeden és Budapesten. Időközben Imiék is feltűnnének a Vajdaságból és Szegedre költöznének. Akkor kisebb-nagyobb túlzással már ott is létrejönne egy új "Mátyás király tér". Persze a dolog már ott megbukik, hogy se Balázsnak, se Lindának nincs köze Tildához és Erikhez. Mindenesetre a reggeli sárgavillamost ott is be tudnák a forgik mutatni jelenetváltáskor :D
A spoiler szerint inkább Petinél lesznek problémák, de reméljük, hogy végül minden megoldódik, és lezárják a témát, mint Zsuzsa mellrákját annö... Balázsnál pedig Linda először kiakad, ha tudomást szerez a zsarolásról, de annál inkább értékeli, hogy Balázs magától lemondott a 2%-ról, és a szívére hallgat.. És innen már csak egy lépés, hogy közösen új életet kezdjenek, vhol messze, pl. Szegeden..
Pláne, ha valami komplikáció lép fel az elvileg egyszerű műtétnél, Balázs pedig elpatkol.
Logikailag teljesen abszurd, lehetetlen. Nem fog az RTL egy fontos, jó ügynek ellenkampányolni, a potenciális donorokat megfélemlíteni azzal, hogy ilyen könnyen meghal egy donor.
Pláne, ha valami komplikáció lép fel az elvileg egyszerű műtétnél, Balázs pedig elpatkol. Akkor többet vissza sem térhetne, hiába gondolná meg magát ismét Aradi Balázs vagy Kalamárék. Lenne viszont jó nagy dráma, hűhó.
Egyébként az egészet én leírtam már évekkel ezelőtt (más nick alatt), amikor Balázs kezdetben megjelent az igazság bajnokaként, akkor még küzdött a fater ellen, hogy később egyre jobban hasonlítani fog rá, majd erre ráébred, vívódni fog önmagával stb. Nem mintha nehéz lett volna megjósolni.
Bocsánat, ez csak az illusztráció volt, a szöveg lemaradt: szóval a Faarc az Attis "topicneve", gondolom az őt játszó színész Steven Seagalt megszégyenítő változatos arcjátéka nyomán....:))
Hát a mindenki tényleg túlzás, de azért tényleg nagyon belterjes a sorozat... Egyébként ez engem se zavar különösebben. Van egy szereplőgárda, az ő életükről szól az egész történet, nincs evvel semmi baj. Időnként azért bővül a kör, pl. az ikrek apja se volt eddig, felteszem rövidesen beköltözik a házba..
Azért Miki nem vete rá konkrétan semmire. Csupán annyit mondott, hogy a cirkuszolás helyett (ami azért volt mert későn adott mintát) inkább megkérdezhetnék, mivel tudnák meghálálni...
Egyébként szép dolog, hogy Balázs megvilágosodott a szerelemtől, és most jóvá akarja tenni a bűneit, de azért még nem kéne belerugni az apjába, aki annyiszor kiállt mellette... Mikinek is volt már olyan korszaka, hogy jó ember akart lenni, de akkor Balázska nem nagyon igyekezett példát venni rőla, sőt akkor voltak a legszemetebb húzásai. Azért remélem nem úgy távozik a házból hogy undorral keresztülnéz az apján...
Több karakternek is volt külsős barátja, barátnője. És nem mindenki, mindenkivel, sokan vannak olyanok azért (bár inkább a régi karakterek közül), akin nem voltak mindenkivel. De azért ez a mindenki picit eltúlzott szerintem. Pl, Gizi is sokáig csak járt oda, vagy Valter, de Orsi is úgy került oda anno. Klaudia sem a Mátyás Király téren lakott. Lacinak is volt több olyan barátnője aki nem ott lakott. S most Linda is a zárdában él.
Azért aggódik, mert saját magában sem bír teljesen bízni, és így a párjában sem. Élet sajátosság.
Gondolom te rögtön, gondolkodás nélkül odaadnád azt a 2 százalékot. Balázsnak nem a pénz kérdése volt, mert akkor azt kért volna. De mivel Miklósnak a cég a fontos, így Balázst rávette, az meg belement. Érthető Attila is.
Érthető Attila (Gondolom rá célzol ezzel a faarccal), hogy elgondolkodott. Mindenki más is így tett volna szerintem. Az már más dolog, hogy egy igaz barát nem kérné. Miklós szemét húzása, hogy rávette a fiát, de Balázsnak sem kellett volna gondolkodás nélkül belemennie.
Attilának nem is egy gyereke van, hanem 2, a lánya Zita eddig sem volt képben. A sorozat keretein belül már egyikkel sem törődik. Sőt van egy titkolt nagylánya is a nagynénjétől, akit még 14 évesen hozott össze. Egy pár hónapig szerepelt, eleinte még Nóra féltékeny is volt rá, aztán Siófokon kezdett önálló életet, ha jól emlékszem, azóta nem volt róla szó..
Attila képtelen megemészteni, hogy Balázs kétvállra tudta fektetni, ez inkább az önétzetének fáj, mint a zsebének, mivel ez a 2% az ő helyzetében nem sok vizet zavarhat. Sértődöttségében még Peti érdekével sem törődik. Szerencsére Hanna okosabb, ő nem akar feszültséget Peti körül. Persze ettől még később beolvashat Balázsnak, és szinte biztos, hogy továbbadja Lindának, mielőtt megtudná, hogy Balázs eltépte a szerződést..
Nagyon kevés a külső szereplő és helyszín (gondolom költségvetés kímélés miatt), ami redukálja a lehetőségeket. Szinte mindent belterjesen kell megoldani.
Pl. a Gizit is úgy hozták ki a börtönből, hogy ahhoz egy karaktert jó időre vagy végleg kiírtak.
Azt én sem értem hogy Faarc mit veri a nyálát annyira. Jó oké, hogy nem volt épp egy erkölcsös húzás Balázstól, de nem a házát ajándékozta el neki. Egy ember életéért adott 2 % részesedést a tulajdon jogából, ami azért azt kell hogy mondjam nem olyan nagy áldozat.
(amit ugyebár vissza is kapott lásd: legutóbbi epizódban)
Tényleg amúgy mi van Faarc gyerekével? (Dominik ha jól tudom? ) Él az a gyerek egyáltalán? Fizet érte Faarc tartásdíjat? Szerintem ezek nem annyira lényegtelen dolgok, pláne hogy hivatalosan nincs eltiltva a gyerekétől.
Csak én érzem úgy, hogy mostanában a BK unalmas, lapos, minden esemény agyonmagyarázott és a végletekig elnyújtott? Nálam lassan már a nézhetetlen kategóriába esik, amit őszintén sajnálok.
A szomszédok már megvoltak köszi:)Mármint a nők.Ebben a BK házban már mindenki összefeküdt mindenkivel,mintha a falakon kívül nem is lenne élet.Azért az életben nem az van,hogy egy panelban mondjuk összejön mindenki a másik lakóval.Megcsalások persze mindenhol vannak. De az minek aggódja magát halálra,aki nem különb a másiktól.
Mi van ha Peti tudomására jut hogy Faarc a végsőkig habozott odaadni a részét az ő életéért cserébe. És ebből azt szűri le hogy Faarc csak a pofáját jártatja és egyál- talán nem szereti, és nem is akarja hogy Peti meggyógyuljon.
Mindez azért, Mert Attis élete nem élet gyűlölködés nélkül.
Vagy csak azért, mert az írók így erőltetnek ki olyan szálat, hogy Balázs rejtélyes módon világgá megy ismét. Peti meg majd meggyógyul egyéb úton.
Bár ez tényleg erős lenne, még Balázstól is, ezért én inkább kalkuláltam egy olyan verzióval, ahol Linda is tudomást szerez, Balázs is nagyon megbán mindent, végül még az üzletrészt is visszaadja, csontvelőt leadja, csak utána bujdokol el szégyenében.
Attila valóban megtehetné, hogy kussol, míg a műtét lezajlik, de egyrészt még így is igaza van, másrészt bizonyára valamilyen célja van az íróknak ezzel a kis afférral.
Erőszak biztos, mert önként Enikő biztos nem foglalkozna vele. a sógorával?
Elég merész kijelentés, mivel Enikő rettegését okozhatja az a tény is, hogy önként – ha nem is dalolva –, de tudatosan folytattak egy időben titkos viszonyt. Mint ahogy az megtörtént Juli-Attila esetében is. Az is lehet, hogy a pofa később még Enikőt is megcsalta, ezért hajtogatja most Enikő a mondókáját.
Ha erőszak lett volna, azzal simán be tudná feketíteni a sógort, önmaga pedig csak áldozat, nem kellene ennyit idegeskednie. Krisztián támogatásában is jobban bízhatna, míg egy ilyen megcsalás már komoly kérdéseket vethet fel abban is, csalódást válthat ki. Talán ezért sem mer Enikő teríteni.
Mindez nyilván csak egy elképzelés, én sem mernék fogadni rá.
Kedves B.GY! A szomszédokkal meg lehet próbálni ugyanezt, ha belemennek, ok, bár kétlem, de ha ezt szeretnéd, hajrá. Azért picit túlzás, hogy mindenki, mindenkivel, de alapvetően jórészt az életben is ez van, csak nem feltűnő. Nem teregetjük ki, de a BK-ban mindenkiről mindent tudunk. Persze, tisztelet a kivételnek. Az részben természetes, hogy féltjük a párunkat, bár, bizalom kérdése, szerintem.
Én azt a részt várom már ahol lebontják az összes falat,és egy nagy térben él az összes szereplő.Lehet nagy swingerpartikat meg sörözést meccsnézéssel szervezni.Itt már úgyis volt mindenki mindenkivel,és mégis mind aggódik a párjáért.Szerintem Nórát Zsolt kamatyolja.Ők talán még nem estek egymásnak.
Na tessék, az idióták...nem bírják ki, hogy ne acsarogjanak fennhangon, legalább a műtétig. Most majd Hanna elpofázza Petinek, az nem megy bele a műtétbe, és a végén Blamázsnak kell könyörögni, hogy odaadhassa a csontvelőt, majd Peti haldokolva nagy kegyesen elfogadja.
Mindez azért, Mert Attis élete nem élet gyűlölködés nélkül.
Aliz, Júlia, Enikő és Zsófi a szeretteiket féltik Nórától, szövetkeznek és kérdőre vonják Nórát. Vajon melyikük hozzátartozójával folytat Nóra titkos viszonyt? Nóra és Júlia kapcsolata tovább romlik. Gizella álféltékenységgel állítja helyre László önbizalmát. László és Vilmos ádáz küzdelmet folytat a közös képviselői posztért. Nóra elárulja Gizellának, ki a titkos szeretője. Vajon Gizella tud titkot tartani? Szabi választottja felvillantja titkos képességeit Szabi előtt. Aliz megfenyegeti a lányt. Péter hatalmas elhatározásra jut Hannával kapcsolatban, és mindent bevet, hogy meg is valósítsa tervét. Miklós tisztességtelen üzletet ajánl Lacinak a szavazatáért cserébe.
Oké, ez igaz, és így lenne igazságos, és törvényes is. Még ha Nóra lenne az az ügyvéd, akkor is. Hisz ő sem ért egyet Zsolttal. Nem tudom mit akarnak kihozni az ügyből. Zsoltot ismerve, és pláne az új ajánlót nézve, nem is lesz sima ügy. Szerintem Krisztián először megpróbálja elsimítani az ügyet, nézve azt, hogy testvére. Hisz, akár milyen, a feljelentés akkor is már az utolsó dolog.
Amúgy nem is értem, hogy Ádám hogy lehet ilyen amatőr, hogy nem csinál azonnal másolatot a képekről, csak úgy otthagyja Krisztián előtt tárva-nyitva a gépét... Ezek olyan egyértelmű bizonyítékok voltak, amiket nem lehet csak úgy otthagyni. Na jó persze nyilván a forgik sem akarják kitenni Rékasi szűrét a sorozatból.
Mikor Zsolt kijött a börtönből, nagyon vigyázott, hogy vissza ne kerüljön, aztán mégis volt az drogszállítós bulija, most meg ez, pedig van egy csomó pénze, Alíztól is lenyúlta a nyereményt, nem értem, miért kockáztat már megint?
Ha nem jön a pénz, akkor abba Zsolt úgysem fog belenyugodni.
Ha meg jön, akkor az éppúgy zsarolás lesz, mint ha megvernék, legfeljebb egy fokkal enyhébb minősítéssel, cserébe maga Krisztián is mehet a sittre.
Mint ahogy az is rablás, ha egy ujjal nem nyúlok az emberhez, csak megígérem neki, hogy nagy baj lesz, ha nem adja ide az óráját.
Ez egy teljesen hülye ötlet.
Ha le akarná állítani, akkor annyit kellene tenni, hogy letétbe helyezni egy ügyvédnél, aki nem Nóra, a képeket és szólni Bartának, hogy ha 1 héten belül nem számolja fel a bizniszt, akkor a képek a rendőrségre kerülnek.
Ennyi.
Persze nyilván nem a leállítás a cél, hanem az újabb konfliktus generálása Krisztián-Zsolt, Krisztián-Enikő vonalon.
De egyébként is, értem én, hogy a testvére, de mára már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a faszi egy bűnöző, aki a saját barátait, szomszédait is bezsarolta, többek között.
Most már csak az a titok mit hoznak ki ebből a hatalmas "haragszom-gyűlölöm de nem mondom meg miért az ikrek apját" szálból.
Mert ha arra mozdul a történet hogy a tag megmászta Enikőt akkor dilettánsabbak mint gondolom, mert ez a történet egy szakállas réges-régi fordulat. Ha ennél jobbat nem tudnak kitalálni akkor kár mindenért.
Ha meg csak spontán gyűlöli még rosszabb a történet.
Ugyanis nem élt együtt velük, fingja sincs miért mentek szét, csak az az infó amit esetleg Tekla megosztott vele. De az meg csak a történet fele.
Na jó majd meglátjuk, a forgik hogy képzelik ezt az egészet, mert én elég nehezen tudom elképzelni. Még az is lehet, hogy Krisz ököllel véd meg egy delikvenst Gorillától.. :)
Oké, ez igaz, de akkor is könnyebbnek gondolja így leállítani Zsoltot, hogy rajta tarja a szemét. Átvállalja, és nem verekszik, mint Gorilla. Előbb, utóbb ez a biznisz végét fogja jelenteni.
Ha már a Tekla szivénél tartunk, neki most békére és nyugalomra van szüksége, pláne, hogy már dolgozik is, és nem állandó feszültségre, csatározásra maga körül...
Biztos a szíve miatt...Teklát minden infótól "kímélik" erre hivatkozva, ezért nem tud arról sem, hogy a gyerekei milyen pimasz kis miniterroristák (bár mintha javultak volna, Timikénél meg ezerszer jobbak.)
Nekem nem tesztett, unalmas már, hogy itt mindig mindenki mindenkit számonkér, olyan dolgokban is, amihez semmi köze, de nem úgy, hogy "te, hallom, hogy dugod a Nórát...", hanem hogy "nem rohad le a bőr a pofádról?", de hogy mi a baja, azt véletlenül sem mondaná el az első öt vagy hat mondatban.
Ez a pénzbeszedősdi - akár csattan a pofon, akár nem - tuképpen egy szemét zsarolás... és nyilván nem jár neki semmilyen pénz és tisztességtelen gyökér dolog Zsolttól.
Sziasztok! Vicces jelenet volt az is amikor Encicát kiborítja valaki. Csak úgy a műszak közben rohangál fel a Katonához. :) Zsolti bácsi ilyenkor hol van? A másik meg Vili bácsi zenekara a harmonikával. Kicsit talán skizó az öreg. :) A legjobb az volt, amikor beajánlotta Gizi a Lacit: "Hallottam hogy keresel tagokat a zenekarodba." :)
Egy jó jelenet volt a tegnapiban, Zsófi és Krisz között.. De legalább talán neki már leesett, hogy nem Krisz a titokzatos szerető... Az se lenne rossz fordulat, ha kiderülne, hogy kivételesen vmi idegen pasiról van szó... Közben meg az egész ház lázasan találgat, és retteg a saját párja miatt.. Ahelyett, hogy örülnének, hogy végre neki is sínre kerül az élete.. Hogy miért titkolja? Talán mert nem akarja, hogy túl hamar szárnyra keljen a pletyka..
Az csak természetes hogy a Mátyás király téren úgy szállítanak dobozban cuccost hogy a felső részét jó szorosan leragasztó szalagozzák, az alsó meg csak úgy lóg a világban.
Én csak most reggel tudtam megnézni, de nem láttam benne zavaró vagy idegesítő dolgokat, hozta a szokásos szintet.
Egyedül régi kedvencem, Juli iránt éreztem aggodalmat, hogy szegény mit fog ezért kapni a fórumon? Holmi galád forgatókönyvíróknak köszönhetően.
Miklós és Zsófi kereszteződése pedig soha nem is zavart, ez egy pikáns szála a történetnek. Egyrészt a múltban történt események miatt, ahol mindkettő csúnyán adott a másik pofájára, majd kiegyeztek egy sportszerű 1:1-ben, tehát onnan kezdve nem látok ezzel problémát.
Másrészt az is kölcsönözött némi pikantériát, hogy amikor a házba került, Zsófi még eléggé kislány volt Miklóshoz képest, ezért is fura volt kezdetben együtt látni őket, de ettől is csak érdekesebb lett.
Nem mintha Nórának rosszat kívánnék, de már unalmas is lenne, ha megint összejönnének, utána megint valami műbalhét kellene kreálni, hogy szétváljanak és mehessen tovább a történet.
Ez a tegnapi rész nálam kivetre a biztosítékot. Komolyan annyira szar, unalmas,, mégis bicskanyitogató volt, hogy többször beletekertem. Még jó, hogy nem egyenesben nézem.
Enikő rinyálása borzasztóan idegesítő, mit keres ez még mindig itt??? A két féltékeny liba konspirációja meg egyszerűen szánalmas. Komolyan, ha lehetne, visszakérném a szolgáltatótól a tegnapi adásra eső kábeltévé díját.
Tuti, hogy valami dugás áll a háttérben. Hogy önkéntes vagy erőszakos, az majd kiderül. Amúgy azzal, hogy nem mondja el senkienk, hanem csak hisztizik pont hogy szimpivé teszi a csókát, magát meg ellenszenvessé.
Miből gondolod, hogy kiderül? A spoilerben nincs szó róla... A BK oldalán lehet szavazni... Röhej, hogy még Vili bácsi is felkerült a jelöltek közé... Ezzel az erővel Bakács úr is ott lehetne...
Nem féltem Krisztiánt, megoldja. Szabi is jó pár embertől beszedte a pénzt, akkor miért ne sikerülhetne Krisztiánnak is? Pláne, hogy a Gorilla viszi oda, és tudják, hogy honnan jött. Ráadásul katona. Mi a baj Lindával?
Részemről, semmi probléma ezzel, sőt, így legalább nem csúszik bele a másik sorozatba. Átlagban amúgy sem alszunk még ilyenkor. Lassan jön a nyár, és jól fog jönni, tovább lehetünk kint, nem kell rohanni a tévé elé. Jórészt úgy tudom, főként fiatalok nézik, ők meg hajnalig az utcán őrjöngenek. Szerintem nekik sem okoz túl nagy tragédiát 5 perc. az idősebb korosztály meg akármikor is legyen, nézni fogja. Meg akit tényleg érdekel, azok is. 9 előtt, amúgy sem hagynának a lányok.
Oké, van valaki, ez ma már nem titok, de szerintem nem Miklós, és nem Attila, de pláne nem Krisztián. De majdcsak kiderül már jövő héten, legalább számunkra, végre.
Ma mindenki nagyon hülye volt... Juli és Zsófi csak azért, hogy nyugodtak lehessenek a saját párjuk felől, beképzelnek egy kapcsolatot Nóra és Krisz közé, sőt Juli addig megy, hogy még Enikőnek is képes lenne szólni a semmiről... A legdurvább az egészben, hogy majdhogynem jobban izgatja Nóra titkos szeretője, (jajj, csak ne Attila legyen), mint a fia élete.. Krisztián közös portyára indul Gorillával.. Na arra nagyon kíváncsi leszek... Majd udvariasan felszólítja a delikvenst, hogy fizessen. Tegyük fel, hogy az szó nélkül tejel, nyilván azért, mert fél.. Akkor majd szépen elteszi, söt Zsolttól majd megkapja a részét? És mi lesz, ha mégsem fizet? Enikő már-már hisztérikusan küzd Marcell ellen, és csodálkozik, hogy közben elveszti a nővérét... Ha csakugyan megerőszakolta anno, vagy legálábbis le akarta fektetni (vmi tuti hogy volt) miért nem mondta el akkor Teklának, már azért is, hogy lássa, milyen ember a férje? Lindáról már ne is beszéljünk..
Az meg nem RTL-érdekeltség, így csak véletlen, hogy eddig passzolt a dolog.
De az kissé abszurd, hogy a RTL már a saját csatornáit sem képes szinkronizálni. Holott korábban annyira menőztek az összehangolt reklámblokkokkal. Ami úgy tűnik, hogy pont akkor nincs, amikor a legjobban kellene!
Nem is azt mondtam, hogy adja fel a bátyját, de ha bemutatná a fotók másolatát, esetleg rá lehetne ijeszteni.. Vagy akár Lindát kéne ráuszítani, az ő kedvéért sok mindent megtenne. Különben is most már emberei sincsenek, akik miatt kénytelen lenne folytatni. Bár az nagyon életszerűtlen, ahogy a Gorillát elküldte, nem hiszem, hogy egy ilyen nehézfiú szó nélkül belenyugszik hogy kizárják az üzletből, amit gyakorlatilag ő csinált, Zsolt csak a suskát söpörte be..
Szerintem jobbnak látta, ha ő veszi kézbe az ügyet, és egyrészt többet tud a dologról, másrészt közbe tud lépni, ha kell. Rendőrség nélkül véget szeretne vetni, hisz a testvére.
Nagyon nem értem, hogy Krisztián hogy képzeli ezt a behajtósdit? Védelmi pénz szedése (főleg, ha szó sincs védelemről) akkor is bűncselekmény, ha nem alkalmaznak erőszakot... Mellesleg análkül nem is igen működik.. És mit szólna ehhez Enikő?
Bartha Krisztián jellemzéséből: "Krisztián szabálykövető, csendesen határozott, a gyengébbeket védelmező"
Nem lett volna egyszerűbb azt mondani, hogy öreg, ha AZONNAL NEM ÁLLSZ LE, a bizonyítékok mennek a rendőrségre?
Az egy vén pöcs, legalább is Nórához képest, elhangzott, hogy vagy 30 évvel idősebb Nála. Nem gondolom, hogy attól így pironkodna, mint kezdő b*zi a gőzben.
Lehet, csak ilyen hóbort, hogy nem akarja magát (sem) reklámozni, ami persze eleve érdekes egy ilyen házban, ahol mindenki mindent lát, véletlenül összetalálkozhatnak stb. Ha viszont máshol találkoznak, akkor nem lehetett volna ilyen csavaros(?) történetet fűzni belőle.
Ha így nézzük, akkor a házban való találkozás mesterkélt, életszerűtlen. Hacsak nem mégis házon belül van a csibész.
Ez a Berger szál rendben is lenne, de Őt miért kellett Juli előtt szégyellni? Miért kellett lepattintani, hogy még nem alkalmas az időpont? Minden normális nő körbehordozná az új, gáláns, romantikus, lovagot, mint a véres kardot, főleg egy ilyen házban, ahol a bnője elvette a paliját, a volt férje meg egy feleannyi idős bombázóval parádézik....
Üreg: Józan paraszti ésszel elsőként a kéménylyuk ugrana be az embernek.
Amúgy meg volt annó egy ilyen eset az elején. Így Zsófi titkolózása jogos.
A történet röviden: Miki egy, a Kft által felújított házban talál egy kincsesládát, amit nem ad vissza az előző tulajnak, hanem megtart. (realitása lehet, mert a zűrösebb történelmi korszakokban ez azért előfordult) Na de valamelyik házbeli, aki erről tud, azt tanácsolja, hogy vigyázzon! Miki viszont költekezik, ha jól rémlik. Ezért azt tanácsolják neki, hogy adja el a Rózsát. (Akkor pont az övé volt.) Ekkor lesz Claudiáé, azt hiszem. Ő adja el Andinak, akitől meg Zsóti szerzi majd meg.