Keresés

Részletes keresés

Tomahawk_ Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56560
Jah, most látom épp ezt írtad Te is!:-)Átolvasva revideálom az írásom oltásos részét...figyelmetlenül olvastam bocs amit írtál..tehát ha a vakcinát beadó orvos azt mondta egy hét...akkor az bizony egy hét!Ő ismeri a védőoltás védettséget adó időbeli paramétereit.
Előzmény: Tomahawk_ (56559)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56559
Ne bántsatok nem én voltaaam!!!:-)Én soha senkinek nem mondanám azt, hogy rossz fajtát választott, max, megpróbálom a lehető legbunkóbb módon lebeszélni róla, és ha nem sikerül, akkor abból a gazdiból jó mopszgazdi válhat előbb-utóbb!:-))
Matinés én azt mondom, hogy gondold át egy kicsit....türelemmel vagy és nyugodt leszel, hogy Te mindent megtettél annak érdekében, hogy a kutyád immunitása kialakuljon, ami azért viszonylag záros határidő, vagy csibész leszel és kiviszed a blökit a szabadba, a magatok örömére ahol ne adj isten elkap egy szopornyicát(írhatnék más betegséget is), (manapság kicsi rá az esély, hogy elkapja,de fenáll) amihez volt szerencsém az első kutyám vásárlásakor 1989-ben.A felelőtlen tenyésztő,a kis magyar vizslákat pár hetes korukban a forgalmas Tétényi úton masíroztatta, mert az olyan jópofa.Nem akarok drámázni, de 4 hónaposan kellett elaltatni és jobb így, hogy ez lett a végkimenetele, mint ha életben maradt volna és szopornyica egész életre visszamaradó idegrendszeri hatásaival kéne leélnie a hátralévő életét.Parvovírusos bélgyulladásból szopornyicába fordult a betegsége és minden igyekezetem ellenére az agyában állt meg a szopi vírus, így epilepsziás rohamokat kapott, így az eutanázia mellett döntöttem.A betegség elfajulásában itt is elég nagy szerepe volt egyébként, a fertőző betegséget csak későn felismerő kerületi (akkor még nem voltak maszekok)állatorvosnak, mondván, neki ne mondja meg egy 16 éves gyerek, hogy mi a kutya baja!:-( Én aszondom, lesz még alkalmad kutyázni a szabad levegőn az elkövetkezendő 15 évben, még meg is unod, szóval légy türelemmel!!:-)
A Takticot én maszek alapon is bevállalnám már, eddig mindegyik kutyámon rohamos gyógyulást okozott, a használat rendszerességére és a megfelelő higításra kell odafigyelni, CSAK úgy lesz eredménye!Viszont vényköteles asszem.
Előzmény: Matinés (56555)
Matinés Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56558

Van ám még egy kérdésem. :-). Ne haragudjatok emiatt. (szeretném nagyon elkerülni,h a tudatlanságunk v türelmetlenségünkben kárt tegyünk Odinban)

Odin aug 9-én született. Tegnap (is, meg 2 hete is)kapott vmi komplex védőoltást, s azt mondta a doki, h még 1 hetet várjunk az utcai sétáltatással.(2,5 hete a tenyésztő dokija azt mondta,h 2hét múlva vihetjük)

Van egy kis kertünk (társasházban lakunk), igaz, h a család tagjain kívűl a szomszéd macskája is szokta 'használni'. (az Istenért nem tudtuk a hangunkkal elriasztani :-) komolyabb dologgal meg nem akartunk próbálkozni, bármennyire idegesített) Az utcában pedig 2-3 kutyát szoktam látni (h sétáltatják).

Biztos, ami biztos, várjunk?

Tudom,h mihelyst vihetjük, sőt 'kötelező' lesz, visszasírjuk ezt az időt. :-)

Matinés Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56557

Szia,

köszi,h megpróbáltál segíteni, sztem én is jártam azon az oldalon. (kerületenként le van bontva, s írva a rendelők neve, címe). Először arra gondoltam, h név alapján a szimpibbnek tűnőket felhívom,h 'Jó napot! Értenek Önök a mopszokhoz?'; aztán v azt mondják,h 'Igen, az a fő profilunk' v elküldenek melegebb éghajlatra :-).

Egyszerűbbnek, s megbízhatóbbnak gondoltam, h Ti itt tuti,h olyan orvost ajánlatok,aki vmit már letett az asztalra (ha nem is a mienkre :-)

Előzmény: zsazska (56550)
Matinés Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56556

Szia,

köszönöm a címet, nevet.

Kicsit dilemmába vok, h egyből fussak ehhez a dokihoz,v adjak esélyt annak, akihez tegnap beugrottunk védőoltás miatt. Vak tyúk is talál szemet alapon. Mert kedves volt, a kérdéseinkre türelmesen válaszolt, írt vitamint; chip-je van Odinnak, a doki magától felment a netre megnézni,h fönt vagyunk e már. (persze nem,bár mi azt hittük,h igen :-), s mondta,h ha 2 hét múlva megyünk megcsinálja. Azt mondta,h nem írt mást, próbáljuk ki először csak ezt.

Szted? Legyek türelmes, v fű alatt próbáljam ki a Takticot? V a másik dokit?

Az a baj,h Frenyóval is úgy voltunk,h kb 6 orvost megjártunk, a legkisebbtől a hiper-szuper rendelőtől kezdve, sztem mindenhol. (emlékszem, h vhol az M7es kivezető szakaszánál is voltunk vmi modern klinikán.Ott is csak sok pénzt hagytunk, eredmény nélkül.Az utolsó helyen,ott a Péterffy u környékén van az Állat... egyetem :-), ott vettek először mintát a bőréről (azt nem értette a dokinő,h eddig miért nem tette azt egyik doki sem :-)

Én is azzal 'vigasztaltam' magam,h jó a rosszban,h a fekete szőr nem annyira feltűnő, s legalább ebben az esetben tök jó,h sok a sötét holmink. :-).

Előzmény: Tomahawk_ (56549)
Matinés Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56555

Szia,

mostmár külön reagálok a hsz-okra. :-)

Igen, tudom,h csak te írtad konkrétan,h lehet rossz a fajta választás, de asszem' Toma (bocsi,ha nem ő!, de üzi írása közben nem'tom visszanézni :-) is azt írta,h ő is ezt reagálta volna. Ezért írtam többesszámba.

Az atkáról nem írtam elsőre, mert nem szerettem volna hipohonder félének tűnni, kutya ügyben. :-). Én arra gondoltam Odinnal kapcsolatban is, aztán tegnap du voltunk egy közeli állatorvosnál (védőoltást kellett beadnia. Arra gondoltunk,h azt bármelyik orvos megteheti,még ha nem is nála maradunk.) s ő mondta,h vszínű az, v túl érzékeny a bőre.Túl száraz, ha fürdetem próbáljam meg vmi zsírosabb tusfürdővel;(a Dunaújvárosi doki Johnson's mondott, azzal lett 1x megfürdetve,  ez a doki pedig azt mondta,h ő is ezt a márkát említette volna, próbáljuk meg a Baba lanolinos fürdetőjét, abba kevesebb a vegyszer.)körömvirágot ajánlott a 'puklira', ami egyébként már levakarható,mintha var lenne. (nem vakargatom, a doki csinálta). Immunerősítőtt írt vmi, Meogardent v mit. :-). Mert, h abban sok a zsírsav.(arra már nem emlékszem,h telített v telítetlen)

Én is visszafogtam magam, mert bevallom eddig heti 2x tuti,h kimostam a takaróját Odinnak.(mosószerrel meg öblítővel,ahogy kell)A szag, meg a szőr miatt. Azt nem tudom,h ezután ne mossam csak nagyon ritkán, v moshatom, csak vegyszer nélkül. :-)

 

Előzmény: zsazska (56546)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56554
Köszönöm, hogy egyetértesz!-)Nézek én, nézek, csak nem mindig írok.
Előzmény: zsazska (56553)
zsazska Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56553
Teljesen egyetértek! ....ami nem szokatlan:-)) Mindent leírtál, ami fontos lehet!
Előzmény: Tomahawk_ (56552)
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56552
Abszolút indokolatlan a 3 napos megfigyelés.Ez a műtét nem igényel intenzívosztályos megfigyelést komplikációmentes esetben.Nem szívátültetésen esik át hál' istennek!:-)Másnap, vagy már aznap este(ha délelőtt műtik) sem lesz semmi baja a kutyádnak.Természetesen az, hogy a műtét utáni lábadozás és felépülés mennyire rohamosan zajlik le, az függ a kutya "strammságától" is.Szukáknál viszonylag komoly hasi műtét a dolog, így előfordul ,hogy kicsit ledönti őket, de eddig én ezt egyik kutyámnál, macskámnál sem vettem észre amit megműtöttek, sokkal inkább az jellemző, hogy néha már túl korán virgonckodnak.A lakhelyetektől messze van az állatdoki?Mert azesetben, ha nincs a környéken riasztható orvos, akkor megértem a 3 napos dolgot.Arra kéne figyelni, hogy a varratokhoz ne férjen hozzá!Nézzétek majd, és ha piszkálja, akkor gallért rá, mert nem lenne jó, ha kiszedegetné a friss varratokat.Ilyenkor még szerintem jól jöhet a C-vitamin adagolás is, vérzést csillapít és segíti a lábadozást is.Erről azért kérdezzétek meg az orvos véleményét is!
Előzmény: matika82 (56541)
zsazska Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56551
Na, látod Matinés! Közben már Toma is bekapcsolódott, és ajánlott neked egy orvost! Az ő tanácsát érdemes mindenképp megfogadnod! Ha ő azt mondja egy orvosra, hogy megbízható, akkor az biztos, hogy úgy is van! Keressétek fel az általa ajánlottat!

Toma! Örülök, hogy benéztél! Tehetnéd gyakrabban is! Neked mi a véleményed arról, hogy egy szimpla ivartalanítás után 3 napos kórházi lábadozás?
zsazska Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56550
Matinés! találtam egy linekt, amelyben össze vannak gyűjtve a Bp-i rendelők. Szerintem nézz ki magadnak egyet, és aztán tegyél fel róla itt kérdéseket, hátha valaki már járt ott, és ismeri!


Bp-rendelők
Tomahawk_ Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56549

Szia!

Mi Angyalföldön lakunk ,de nektek sem lenne messze, a Fiastyúk utcai állatorvosi rendelő(Biovet), ott is Dr. Szabó Orsolya állatorvos akit én (mindenképpen Őt) javaslok "kipróbálásra"!Két mopsszal járunk oda, sajnos mostanság elég gyakran, amelynek gyakoriságát, ezesetben szerencsére nem az orvosok dilettantizmusa okozza!:-)Épp most 20 éve kutyázom (itt jöhetnek a könnytől elfátyolosodott szemek) és megfordultam ezidő alatt jópár állatorvosi rendelőben a 3 kutyámmal.Sokszor nem voltam megelégedve vagy a hozzáértésükkel a dokiknak, vagy avval, hogy rendesen levettek néhol pénzre ok nélkül, de itt egyelőre úgy néz ki hozzáértőek és az áraik is elfogadhatóak.Végülis az a tapasztalatom ,hogy az állatorvosok teljesítménye, hozzáállása, hullámzó azt követve, hogy mennyire megy nekik jól a praxis éppen.Amíg egy kis lyukban rendelnek, addig kell a lé, kinyalják a fenekét a gazdinak, amint megindul a szekér, kezd a nullához konvergálni a kedv, a tenniakarás bennük.Ha belegondolok kicsit megértem őket.Mondjuk aki ilyen mentalitással rendelkezik, jobb, ha élettelen dolgokkal foglalkozó hivatást választ, ott maximum egy munkadarab lesz selejtes.

Amit eddig nem írtunk le ide, Ozzy bal szemét nemrég felvarrták a makacs, gyógyulni nem akaró szaruhártyafekélye miatt.Összehasonlításképp, ezt a beavatkozást amit a biovetes állatorvosi gárda Ozzyn X forintért végzett el, azt a környéken lakó idős néni palotakutyáján 6 X forintért csinálták a Lehel úti rendelőben.Atkára pedig erőltessétek a Taktic-ot, mert az elég nagy arányban segíteni szokott a kutyáknak atkásodás esetén!Jah a név megvolt , jöjjön a cím is.1139 Bp. Fiastyúk utca 71/C. A többi infot a neten megtalálod róluk.

Szőrprobléma ellen még jó megoldás az is, ha a család összes tagja kedveli a feketét, mint divatszínt!:-)Akkor van gáz, ha megtetszik a bézs mopsz is és vesztek egy másikat is.Nah, az a színösszeállítás az igazi 22-es csapdája ebből a szempontból.:-)Az érzéseid leírásáért, pedig, nem hiszem, hogy haragszik bárki is!Egy tuti, itt bólogatni nem fogunk, ha másképp látjuk a dolgokat!:-)

Üdv:Toma

Előzmény: Matinés (56544)
zsazska Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56548
Ja, és ha megnézitek a videót, Jumi oldalán épp jól látható, az atka okozta szürke folt a bal oldalán. Ekkor már gyógyult volt, csak még árulkodott a szürke folt...még ma is látszik egy kicsit.
Előzmény: zsazska (56547)
zsazska Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56547
Matika!
Semmi szükség arra, hogy műtét után a kórházban tartsák! Ennek olyan pénzlehúzós szaga van!:-( Hidd el nekem, hogy a kutyák, ha a műtét rendben volt, akkor amint az altató kiürül a szervezetükből, már teljesen úgy élik mindennapjaikat, mint korábban.
Én biztos, hogy nem hagynám őt ott!
Ezt a módszert akkor szokták felkínálni, amikor nem tervezett ivartalanítást, hanem életmentő műtétet hajtanak végre, egy méhgyulladás miatt! Akkor sem minden esetben, csak ha az állat állapota válságosnak mondható, és infúzióra szorul.

Betallózok neked egy linket, amin Jumikám látható, az ivartalanítás utáni napon!
Szerintem, a lábán látható ragtapaszon kívül, ami a branült takarja, semmi egyéb nem utal arra, hogy egy nappal korábban operálták. Igaz, hogy őt a férfiasságától fosztották meg, és az valamivel kisebb műtét, de hidd el nekem, hogy én ezt már végigcsináltam szukáknál is, és az eredmény hasonló volt.

Jumika lábadozik
Előzmény: matika82 (56545)
zsazska Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56546
Kedves Matinés!

Először is leszögezem, hogy én, egyedül írtam neked, hogy talán nem jó fajtát választottál, és ezt a szőrhullás miatt!

Visszaolvastam ismét az első beírásod, de abból semmi nem utalt arra, hogy esetleg atkáról lenne szó! Valóban, így már hogy te magad is kimondtad, így már értem a puklit is a fején! Mi itt már szinte valamennyien küzdöttünk az atka kisebb-nagyobb támadásai ellen:-( Megértjük tehát, hogy miről beszélsz. Már számtalanszor tettem fel linket ezzel a témával kapcsolatban, és Juditka ezeket már csokorba is szedte, és a Berry a mopsz portálon meg is találod valamennit, itt: http://www.berrymops.gportal.hu/

Elviekben ott találnod kelllene állatorvosokat is, de sajnos én rákattintottam az orvosok linkjeire, de nem nyílt meg:-(

Én fejér megyei vagyok, így az orvosi témában a te környezetedben nem tudok segíteni, de vannak itt többen is, akik biztosan ajánlalak majd Újpest közeli, megbízható orvost. Én a XI. kerületben tudnék több helyet is, de az neked kiesik.

Egy biztos. Ezt a problémát lehet kezelni, de az elég aggasztó, hogy már ilyen kicsi korban jelentkezett. Azt jól mondta a doki, hogy esetleg sokk érte, mert bármennyi szeretettel veszünk is magunkhoz egy kis állatot, azt akkor is megsínyli, hisz kiszakítjuk őt az eredeti környezetéből, az anyjától, és a testvéreitől, és egy idegen, számára ismeretlen helyre kerül. Vannak kiskutyák, akik ezt minden gond nélkül vészelik át, és vannak, akiket valóban megvisel. Valszeg ez lehet a te picúroddal is. Ezért nem szerencsés az elválasztáskor beadatni az oltásokat, és a féreghajtót sem, mert azt is jobban megviseli a szervezetüket ebben a helyzetben. Az a jó, ha legalább 1 héttel előtte, vagy utána kapják meg mindezt, és nem az elhozatalkor.
Én magam is küzdöttem az atkák ellen. Hozzáteszem, hogy nekem már rengeteg kutyám volt, és van is rajtuk kívül, de soha, mielőtt mopszaim lettek, ezzel a nyavalyával nem volt gondom. Én is itt a fórumon kaptam elsőként tanácsokat, és azok alapján, na meg orvosi segítséggel, sikerült hamar túljutni a problémán.
Nálunk csak kicsi, azaz lokalizált formában (1-2 kopasz folt) jelentkezett, és erre kaptunk helyi kezelésként ecsetelőt, amivel kenegetni kellett, advocate spot-ont, ami kiírt szinte minden külső-belső élősködőt, és ami az egyik legfontosabb, immunerősítő injekciót! Ez az alapja az egész kezelésnek, mert azt atkák csakis akkor mutatnak tüneteket, amikor az immunrendszer meggyengül. Enyhe fertőzöttség esetén elég lehet az Immunovet vitamin adása, valamint C-vitamin kúra.
Én mindezeket végigcsináltam, és nagyon gyors volt a gyógyulás. A foltok ugyan még sokáig látszottak, de nem terjedtek tovább, és idővel visszanőtte a szőr.
Vannak itt sokan, akiknél sokkal kiterjedtebb, makacsabb volt a fertőzés, és ők a Taktic-os fürdetést alkalmazták, sikerrel. Ez azonban egy nagyon erős méreg, amit éppen ezért csakis állatorvosnál lehet beszerezni, és nagyon kell figyelni az utasítások betartására!

Remélem, hogy sikerül őt mihamarabb kikúrálnotok, és várunk majd vissza a hírekkel!
Előzmény: Matinés (56544)
matika82 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 56545

 

 Az az igazság, hogy nagyon messze vagyok tőletek. Romániában lakom, pontosabban Székelyudvarhelyen. Itt műtik majd Manót.

Előzmény: veranéne (56542)
Matinés Creative Commons License 2009.11.03 0 0 56544

Sziasztok,

köszönöm a válaszaitokat.

Engedjétek meg, h leírjam az érzéseimet, úgy, h ne kelljen attól tartanom, h bárkit megsértek, mert nem áll szándékomban. :-)

Kezdem azt érezni, h a kutyatartás is olyan, mint a gyereknevelés,(persze tök logikusnak is tűnik) ahányan vannak, annyiféle ötlettel, gyógymóddal, -sztük- ténnyel 'segítenek'. A laikus (,mint pl én) kapkodja,vakarja a fejét,h mi van?!

Tényleg, nem bántásból mondom, higgyjétek el, de azt írtátok, h rosszt fajtát választottunk, esetleg utána se jártunk,h a mopszok milyenek... Direkt írtam, h nem divat gazdik lennénk. Mert igenis utána olvastam az interneten. A tenyésztőnél (aki állítólag 15 éve foglalkozik velük, 6 mopsza van;  s aki azt a benyomást tette ránk, nem ebből él, csak -gondolom- plusz;olyan, mintha zöldéget vennél a vidéki nénitől, nem pedig a hipermarketből. :-) Szóval 2 órán át voltunk nála, kérdezgettük, nézelődtünk,a tenyésztő orvosánal is kb 45percet, s a mainál is fél órát.

Hogy miért ezt a fajtát választottuk? Mert pont a mi családunkba illik :-). Az izgágasága, a bohémsága,h aztán kidől 2-3 órára, h nincs nagy mozgás igénye, imádnivaló az arca, tetszik a tartása stb. Mindegy. Ilyet akartunk. Sehol nem olvastam, h fajtájára jellemzően egy öleléssel kihullik (túlzok) a negyed bundája. Mert nem is. Odinnál a szőrtüsző atkák garázdálkodnak. A kis pukli a fején (írhattam volna hólyagot, csomót, bármit) is az. (Ott már majdnam kopasz.)

Azt mindenhol olvastam,h érzékeny a bőrük (a feketéknek még inkább), igen lehet 'atkás' baja, ami gyenge immunredszerre utalhat. De mindehol azt írták, h kezelhető, még ha nem is gyógyítható.

Én ehhez kértem volna a segítségeteket.

Ezért kellett volna egy doki neve, címe. Azt nem írtatok.

 

 

Előzmény: zsazska (56540)
veranéne Creative Commons License 2009.11.03 0 0 56543
én is nagyjából ezt akartam rá reagálni...

mielőtt én megvettem Nyomikát, nagyon beleástam magam a mopsz témába, kb minden fellelhetőt elolvastam a neten velük kapcsolatban, videókat néztem youtube-on, tudtam mire számítsak, stb... sok helyen olvastam, hogy mennyire hullik a szőre, engem nem ért meglepetésként.

ezt meg hogy van valami pukli a fején igazából nem is értem :$
Előzmény: zsazska (56540)
veranéne Creative Commons License 2009.11.03 0 0 56542
3 napig bent tartják? :O hűűűű.. hol műtik?
nekünk is aktuális már, szeptemberben volt az első tüzelése.. csak a cickói még mindig nagyobbak picit, de arra gondoltam hogy lehet nem is lesz már olyan mint kiskorában hihi

Előzmény: matika82 (56541)
matika82 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 56541

 

 Szia. Tegnap voltam a dokinál, most kellett volna oltásra menjünk, elmondtam a tüzelést és azt mondta, hogy ilyenkor gyengébb az immunredszere várjunk míg lejár. Az ivartalanítással kapcsolatba azt mondta, hogy kb. 1 hónap múlva lehetne de mivel tolódik az oltása így tolódik a műtét is. Egy kicsit félreértett az elején, azt hitte azért érdeklődöm ennyire keményen, mert nekem sűrgös. De aztán tisztáztuk, hogy nekem a kutyám egészsége a lényeg, nem pedig az, hogy 1 hónappal hamarabb vagy később operálják meg. Azt mondta, hogy műtét után még a rendelőbe tartják 3 napot, hogy legyen megfigyelés alatt. Ezalatt bármikor bemehetünk hozzá, és majd a 3 nap lejárta után vihetjük haza. Talán jobb is így, hogy ott marad amíg lábbadozik, hiszen orvosok vigyáznak rá. Tehát most türelmesen várunk. Manó pedig nagyon ügyes, nem csepegtet sehova, lehet ha azért, mert még az elején van, meglássuk tovább, hogy alakulnak a dolgok. 

Előzmény: zsazska (56535)
zsazska Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56540
Szia Csilla!

Sajnos a mopszok szőre köztudottan sokkal intenzívebben hullik, mint a többi fajtáé:-((( Persze minden kutyánál fokozottan észrevehető ez a vedlések idején, de a mopszok sajnos állandóan otthagyják a nyomukat mindenen, amivel csak érintkeznek. Furcsálom, hogy az orvosok kezelgették a kutyádat, mert hacsak nem kopaszodott, akkor egészen biztos, hogy nem beteg, csak a fajtára jellemzően hullajta a bundáját.
Azt kell, hogy mondjam, hogy eszerint nagyon rossz választás volt részetekről egy újabb mopsz. Miért nem választottál akkor olyan kutyafajtát, amelyiknek tényleg nem hullik a szőre? Mert vannak olyanok is, mint pl. a Shih-tzu. Az ővékét úgy kell kicincálni, mert maguktól egy szál sem hullik!

A furminátorról itt olvashatsz

A Lavet bőrtápláló tablettát én minden kutyámnál használom, de az csakis kúraszerűen, a valódi vedlés alatt javallott, vagy bármilyen bőrbetegség esetén. Állandóan nem adható!
Előzmény: Matinés (56536)
Matinés Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56539

Szia,

az nem lenne gáz, ha szőrcsere, csak remélem ez nem 365 napig tart.. :-)

Hozzátenném, h direkt rákérdeztem a tenyéstőtől, h jellemző a rengeteg szőr, v csak annyi, mint a többi kutyánál. (nyilván hullik, az én hajam is, csak a mennyiség nem mindegy számomra)

A furminátor-t nem tudom, h eszik e v isszák? :-)

A tabletta receptes?

Köszönöm

Előzmény: tabitabi (56537)
tabitabi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56538
Tudom, sajna ilyenek sokan, mi meg mások:)
Előzmény: Fidra (56531)
tabitabi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56537
Szia

A mopszoknak rettenetesen hullik a szőrük.
Most jön a hideg. Szőrcere.

Megoldások a különböző trimmelők, a furminátor talán a legjobb!

Mi is kivagyunk, de hát a mopedekkel ez együtt jár.

Sokan írnak arról, hogy a LAVET tabletta jó erre.

Előzmény: Matinés (56536)
Matinés Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56536

Sziasztok!

 

Csilla vok Újpestről.

Jelen pillanatban van egy -1hét híjján- 3hónapos mopszunk. Odin, fekete, kislány.

Neki szeretnék egy mopszhoz/hozzáértő állatorvost keresni.

Nem Odin az első mopszunk. Frenkivel kezdtük, de ő 2évesen lekerült Anyuékhoz, vidékre. 1évig küzdöttünk, szenvedtünk együtt. Rettenetesen hullott a szőre. De nagyon. 3,5 éves volt még a fiunk, és 35 nm.es a lakásunk. Asztmával küzdött a fiam, de a szőrre nem volt allergiás, így maradhatott Frenyó. Csak azért írom le ezeket, h lássátok, nem divat gazdik lennénk, csak -sztem- rossz alomból választottunk. Kb 6orvoshoz mentünk, a vége az Állat klinika volt (nem a lehel u-i, hanem a konkrét egyetem, v mi.).Nem tudták sehol meggyógyítani, pedig sem pénzt, sem időt nem sajnáltunk. Aztán legyőzött minket a szőr. :-). Lehetetlen volt már úgy élni. Frenyónak pedig nincs rossz dolga vidéken, lettek kutya barátai, és nagy kert. :-)

A lényeg,h nem szeretnénk Odinnal uilyen helyzetbe kerülni. Tudjuk,h nagyon érzékeny  a bőrük. Vigyázunk rá, figyelünk,h mit eszik stb. Most mégis azt veszem észre,h ha az ölembe veszem a pólom telis-teli marad szőrrel. Amondó vok, h ez nem lehet természetes hullás, ráadásul a feje tetején van két kis pukli, (nem erre, de máshol is volt,azt mondta a tenyésztő orvosa,h vmi sokk érte). Irónikusra fogva, hacsak tőlünk nem kapott sokkot, nem tudom elképzelni, h mi lehet a gond. :-).A lényeg,h amúgy sincs orvosunk, kell 1et keresni.

Tudnátok ajánlani 1et?

zsazska Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56535
Igen, biztos, hogy a doki is tanácsolta volna, hogy várjatok még! De sebaj! Nem hajt a tatár!:-)
Előzmény: matika82 (56534)
matika82 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56534

 

 Hát most nagy tévedésben voltam, erre a vérzékenységre nem is gondoltam. Úgy képzeltem, hogy miután lejár a tüzelés jöhet a műtét, persze erről még nem beszéltem a dokival, bár szerintem ő is pont ezt mondta volna. Akkor még mindig várnunk kell. De már közeledik. :) 

Előzmény: zsazska (56533)
zsazska Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56533
Sziasztok!

A tüzelés átlagosan három hétig tart, de a műtétet ajánlott emiatt későbbre halasztani, mert a tüzelés után nagyobb az esély a vérzékenységre. Várjatok legalább 2-3 hónapot, akkor pont két tüzelés között lesztek, és az a legideálisabb!
Előzmény: matika82 (56532)
matika82 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 56532

 

 Sziasztok. Tegnap Manó betöltötte a 7- ik hónapot, 7,5 kg. Ja és nagylány lett, tegnap vettem észre, hogy tüzelni is kezdett. Kb. mennyi ideig fog tartani a tüzelés, tud nekem erre nekem valaki válaszolni? Mostmár egyre közelebb van az ivartalanítási műtét, nagyon várom, hogy túllegyünk már rajta. Szép napot mindenkinek.

Fidra Creative Commons License 2009.11.01 0 0 56531

Szia Tabitabi!igen emlékszem az estre.Ki is voltál borulva,persze jogosan.Én valószínű meg is csapkodtam volna a csajt.

Előzmény: tabitabi (56530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!