Ne is mond....volt, mikor még több gumi állt a garázsban, mert az összes családtag nálam tárolta télit-nyárit, tudnillik nekem van a legnagyobb garázsom, 48nm.... de már leszoktattam őket, meg a kertibútornak, stb. is kellett a hely....
Van még azért hely és ez kényelmesebb is, csak kimegyek és fél óra alatt átszerelem a kerekeket/autó...:)) Már rutinos vagyok...
Kérni persze bármennyit, igaz... de mondjuk 25-30e körül az reális lehet? tényleg hibátlanok, egyenletesen kopottak, nem sérültek, 2004.29. hetiek....
Konklúzió, feleségem kocsijára felmennek majd az Uniroyalok felnistől, az én Vectrámra meg majd kitalálok vmit, persze ez pénztárcafüggő is lesz majd....
Sógoromtól is "örököltem" 4 185/65/15-ös télit, azok hasonló állapotú Uniroyal MS55-ös gumik, azt az én autómra tennénk fel, de ha ezek jobbak, akkor inkább az uniroyalokat a feleségem astrájára...mert az én vectrámra úgy is 195/60R15 lenne az igazi méret...
Tele van a garázsom gumikkal....8 garnitúra téli + az anyám, apám 8 téligumija is nálam pihen, csak a kocsik nem férnek már lassan be....
Autópályás használat esetén javaslom vegyél neki 4 új gumit, ezt pedig próbáld eladni. Pl. hozd elé hozzám előre megbeszélt időpontban, lehet hogy megegyezünk és beszámítom az új nálam vett új gumi árárba.
Nem szükséges a vásárláskor felszereltetni, az lehet később is. El sem kell szállítanod, csak amikor a szerelés számodra aktuális, visszajönni az autóval.
A lényeg: ki kell fizetni a szerelést, amikor megveszed a gumit. Akkor is, ha egyáltalán nem kívánod nálunk szereltetni.
Ha így megfelel kérem ott küld el a rendelést. A végén megjegyzés rovatba lehet írni külön kívánságokat, stb...
gmondi!
Lehet zsörtölödni, de esetleg kérdezni is, ha valami nem világos.
Azt írtad: ismerősöd eladná a Kormoran gumit. Ehhez írtam ár tájékoztató gyanánt, hogy hamarosan kapható lesz több áruházban. Az ottani ár irányadó lehet számodra mennyit kérhet érte ismerősöd. Azt nem tudom hogyan következtetted, hogy ott kéne megvenned, mert azt írod: Áruházból nem veszek gumit.
Továbbá, egy szóval nem írtam hogy tőlem kell gumit venned, nem is ajánlottam semmit.
Úgy olvasom, hogy csak "szerelve" kapható. Ez azt jelenti, hogy a megjejöjt ár akkor érvényes, ha ott helyben fel is szereltetném? Én most csak gumit vennék és majd az időjárás függvényében szereltetném fel (később). Ilyenkor mi van? Más az ár?
Szerintem tapasztalattal kevesen birnak, ez egy igen ritka marka mifelenk. Ugyhogy majd Te fogod ide beirni a tapasztalatokat :-)
Az biztos, hogy ha most kellene uj teligumit valasztanod, erre a markara kevesen biztatnank. De mivel a gumi mar adott, es alapvetoen még hasznalhato, erdemes egy ovatos probat tenni vele. Ha ugy kezded, mintha sima nyari gumi lenne az autodon, es esetleg el tudod vinni valahova kiprobalgatni a hatarait, akkor nagy baj nem erhet.
Egyebkent ha az elso havazast igero idojaras jelentes napjan felteszed az Apronetre, a Hasznaltautora vagy a Vaterara, perceken belul el fogod tudni adni, es akkor valaszthatsz magadnak egy komoly(abb) gumit.
(Az a benyomasom, hogy aki eljut eddig a topikig, az eleve nem tud nyugodtan aludni, amig nem premiumgumi van az autojan...)
Marshal Izen KW15 téligumiról milyen tapasztalatokkal bírtok?
Csak annyit tudok róla, hogy koreai és asszimetrikus...ezt kaptam a kocsival téliguminak. Előző tulaj állítása szerint meg volt vele elégedve, kb 6mm-es a futófelülete, nem kopott, rendben lévőnek tűnik.
Megint ellent kell mondanom, a Barummal fogtam olyan kátyút, hogy a felnit csúnyán kellett kalapálni, a gumi meg röhögve ment még két évet. Az egyetlen baja, amit fel tudok sorolni, hogy 50% kopás fölött rohamosan romlik a vizes viselkedése.
Kleber. A Barum és a Matador felejtős....gyenge szerkezet és hamar öregszik, repedezik.Ez saját tapasztalataim alapján alkotott vélemény.A nagy tesztek erre sose térnek ki, hogy egy gumi 2-3 évesen mennyire van elöregedve, ezt csak az itteni gumisok tudják elmesélni.Meg a nemitteniek, de azok nem itt. :)
Szóval a Kleber jó választás, a Kormoránnak szintén gyenge a szerkezete, elég sok válik idő elött deformálttá.(acélszakadt) De még mindig jobb, mint a Barum/Matador.
Lejjebb belinkelték az ADAC tesztet. Pont ezzel a méretet vizsgálták! Az alapján Sava-t vagy Fuldát vennék ebben az árkategoriában. Ez az én véleményem, de nem vagyok gumis.