Nem nézett Palinak, ennyi. 25EUR. Inkább ezt, mint a "päckchen"-t, mert ennek van ragszáma, ha gondod van követhető, a kiscsomagnak nincs. Nekem eddig minden csomagom megjött előbb-utóbb, az egyetlen kiscsomagom elveszett a postán, nyom nélkül.
muggliŠ
Egy másik topicban is feltettem ezt a kérdést, talán ti tudtok segíteni.
Autót vásároltam Németországban. A vámolás megrörtént, az Ausfuhr papírt visszakaptam. Elméletileg semmi akadálya, hogy az áfát visszakapjam. Felhívtam a német autókereskedőt, hogy visszaküldöm a dokumentumot, adja vissza az áfát. Erre közli velem, hogy az eredeti számla is kell(amit ő állított ki!). Nem tudjátok megmondani, hogy igaza van, vagy menjek a német gazdasági kamarához? Mit kell neki a törvény betűje szerint prezentálnom, hogy megkapjam az áfát?
Több német eladót próbáltam már rábeszélni az utánvétes postázásra - még egyszer sem sikerült, valamiért nagyon nem szeretik ezt az eladók. Volt úgy, hogy borítékban küldtem ki a készpénzt, ami ugye nem a legszabályosabb, és nem is voltam nyugodt, de a banki utalást nagyon drágának találtam. Nem volt probléma, a pénz is odaérkezett, és a csomag is ide.
Azért a kártyáról történô fizetésnek legalább nyoma van, az mégis megnyugtatóbb.
Próbálkozott már valaki Németországból utánvéttel küldetni? A DHL szerint csak 4 euró, és sokkal nyugodtabb is lennék, ha csak utólag kéne fizetnem, de vajon az eladók mennyire szeretik ezt?
Volt már olyan kellemetlen tapasztalatotok hogy elveszett egy Németországból küldött csomag? Mert most lesz egy elég értékes csomagom (kb. 60e), amit valamilyen összegre biztosítani kellene. Ha viszont a teljes értéket ráiratom az eladóval akkor úgy megvámolják mint a pinty. Ha viszont 100EUR-ra biztosítom az nem sokat ér ha ne adj' isten elvész. Mit tennétek a helyemben?
Postaköltség:
Bizony gyakran előfordul, hogy a ténylegesnél többet kérnek. Ha nem írta le az aukció oldalán, hogy csak a tényleges postaköltséget kell fizetni, akkor jogosan mondhatja, hogy a különbözet az ő díja a csomagolásért, postára menésért... Végül is úgy is hívják, hogy shipping and handling, Verpackung und Versand.
Köszi a válaszokat. A vám miatt nem izgulok, mert vagy elkapják a csomagot vagy nem. Többször rendeltem DVD-ket és volt, hogy megvámolták, volt, hogy nem. Semmi logikát nem bírtam az eljárásban felfedezni.
Lackó koma:
Eddig csak háromszor utaltam így devizát, de csak egyszer adták meg az IBAN-t, akkor azt írtam be.
Meg kell tudni fejteniük, mert az IBAN utolsó akárhány számjegye maga a régi számlaszám.
(Nálunk is.)
Üdv: kloroform
LECSÓ:
a szállítási költségnél már én is éreztem hasonlót, mivel itthonról oda sokkal olcsóbban tudok csomagot küldeni.
Ha nagyon sokallod, nézd meg a www.deutschepost.de weboldalon a csomagok alatt.
Ha jól emlékszem: sima csomag nem légi szállítással 25 EUR.
"Csomagocska" u.e. csak 8,20 EUR.
Online Service, Portokalkulator menüpont.
A vásárolt cucc (Ewa-marine tok? vagy más?) belefér a kisebb (és olcsóbb) csomagba is.
Megtalálod a csomag max. méretit is, és a max. tömegét is.
Csak jelzem, hogy hasonló adatok a Magyar Posta weboldalán is vannak (www.posta.hu)
Mondhatod azt, hogy te is egy barátodnak intézed, vagy hogy viszonteladó vagy, vagy hogy az itteni hatóságoknak kell igazolni mire utaltad ki a pénzt hogy ne vámolják le...
Köszi, hogy felhivtad erre a figyelmemet.
Az elmúlt években már jópárszor érdeklödtem az OTP-nél, hogy mikor oldják már meg, hogy ne kelljen személyesen bemenni a bankfiókba egy külföldi átutalás végett, és mindig furcsán értetlenkedve néztek rám, hogy hát egy ilyen bonyolult dolgot csak személyesen lehet intézni, úgyhogy egyhamar ne is számitsak erre. Szerencsére úgy látszik mégis megküzdöttek eme roppant nehézséggel.
Mostmár csak annyit árulj el légyszi, hogy a 'kedvezményezett bankszámlaszáma' mezöbe az IBAN számot irtad-e, mert szerintem a HELP-jük itt valami hülyeséget ir, amit nem tudtam értelmezni.
Köszi
LECSO, hány kiló az a cucc? Mert van hivatalos, levelem a Német Postától a Magyarországra küldés hivatalos tarifáival.... Ha fontos, előkeresem, pont ma raktam rendet ebben a trágyacsűrben, amit a szobámnak nevezek...
Üdv
Nos, emailben azert nem kuldenem a kartya parametereit, de rakerdeztem mailben, hogy telefonon elintezhetjuk-e a fizetest, es igenlo valaszt kaptam. Felhivtam hat a ceget, es mondtak, hogy 3% koltseg lesz (amit turhetonek tunt). Ekkor maileztek vissza egy nyomtatvanyt, amit faxon vissza kellett volna kuldenem, csakhogy az aljan ott szerepelt, hogy a kartya fenymasolatat is mellekelni kell, ez pedig az OTP webkartya eseteben keptelenseg... Igy aztan maradt a BidPay, akik ugy tunik jol vegzik a dolgukat :)
De jo lenne egy FAQ a hozzam hasonlo eBay-beginnereknek...
Hi!
Nem tudom németből mennyire szoktatok rendelni, de velem most az történt hogy licitáltam egy fényképező vízalatti tokjára és megnyertem. Az előző ilyen tokok 203-205 Eu-ért mentek el, én meg 186-ért hoztam el erre ezt küldte nekem:"EUR 26,00 Verpackung / Versand nach Ungarn
Versicherung (in Verpackung und Versand inbegriffen" hogy 26 Eu a postaköltség. Ez nem valami kitolás hogyha olcsón hoztam el akkor postaköltségnek kér többet, ezt csak abból filóztam ki hogy egy nagyobb csomagom jön 10 Eu postaköltséggel ugyancsak németo.-ból Szerintetek csak simán kifizessem és kész? Ja amúgy a cucc az kéne, csak nem szeretem ha Palinak néznek.
Véleményt, tippeket várok..
Üdv:LECSO
Tapasztalatom szerint ha OTP lakossági folyószámláról akarsz utalni, akkor hiába kaptad meg az IBAN-t, semmire sem mész vele.
Így néz ki az OTP-s utalvány és sajnos semmi köze az IBAN-hoz.
minden hazai folyoszamlaszamnak van egy IBANja, azaz nemzetkozi hasznalatra valo megfeleloje.. ha van szamlad, akkor megkaptad vmikor tavaly ev vegen levelben.
Az OTP-vel január óta lehet az elektronikus számláról devizát is utalni!
Nem tudom pontosan mikortól, mert egyszercsak feltűnt egy ilyen link a menüben...
Se szó, se beszéd.
De működik, mert már utaltam így, és megkapták a pénzt.
>>ezek szerint ha ilyen kartyam lenne, akkor a bidpay(utodjaval) 0+ koltseggel lehetne fizetni?
Ez nem igy van, mivel a BidPay a szolgáltatásáért levon töled pár dollárt. Ennek mértékét megtalálod a weblapjukon.
>>(a 2 szamla kozotti utalas is ingyenes?)
Az OTP elektonikus folyószámláról történö átutalások akkor ingyenesek, ha azt internetes bankjukon keresztül csinálod. Igy viszont nem lehet külföldi számlára utalni, azt csak a bankfiókban tudod intézni, persze jó pénzért.
A Bidpay / Auctionpayments igénybevétele kártyás vásárlásnak minősül, tehát bármilyen kártya használatával költségmentes (természetesen a Bidpay saját díján felül).
Nincs koltsege, egyedul a havidij van, ezt viszont persze akkor is fizetheted, ha nem is hasznalod a kartyat, ez valami 970ft/ho. Ebben az arban benne van a webkartya, es par +szolgaltatas, peldaul ingyen (!) utalhatsz (ha jol tudom "csak" itteni bankokba, de asszem korlatlan szamban), meg 4 ingyenes ATM keszpenzfelvet az OTP automataibol, stb. Aztan jar meg egy maestro kartya, es valami megtakaritasi szamla vagy mi.
Tehat van 3 szamlad, a normalra (a maestro kartyaera) befizeted a penzed, azt atutalod a neten a webkartya szamlajara, es arrol leveszi az, akinek megadtad a szukseges adatokat, amiket a webkartyadhoz kapsz a banktol.
Asszem nagyjabol ennyi.
Egyebkent fent van az OTP olalan is :P (Elektronikus Számlacsomag bal oldalon)
Ha ez a kartya mukodik az embernek, akkor eleg jo valasztas - felteve ha nem evente 1x hasznalja -, en sajna nem igy jartam :(
több éve eBay-ezek, több mint száz esetben semmi gond nem volt, elégedett vagyok a postással mert csenget ha kiscsomag jött, etc., de most nem akart megérkezni egy CD lemezem Németországból.
nos ma jött meg, és december 1-én adták fel légipostával! (59 nap alatt, biztos rossz reülőre szállt)
es milyen koltsege van _egy fizetesnel_ a (web)kartyanak. nezegettem (asszem otp-nel), hogy ha szamlarol utalnek kulfoldre akkor min. 2100Ft + 0.15% lenne, ami nincs messze egy WU transfertol.
Sziasztok!
Az osztrákoknál milyenek a garanciális feltételek? Hány év? Minden gép esetén él a 2 év?
Mit javasoltok, Ausztriában hol érdemes fényképezőt vásárolni (melyik az amelyik megbízható és raktárkészlete is van (nem csak e-bolt)? Session7; digitrend; digistore; FotoAustria; Digicam Abholshop; Camera Vienna? Melyikekről van rossz tapasztalat?
Hat 2 is volt :)
Mint elottetek irtam, igaz ugyan, hogy az airmail 4-10 nap alatt er ide, es bar a kerdesere reszben kapott valaszt zsampi, de sokra nem megy vele ha ideer a csomija 4-10 nap alatt, mivel hatravan meg a vam (mint lent irtam nekem a vam 20 nap volt az emlitett csomagkuldesi moddal).
A masiknal arra is gondoltam, hogy az eleg sok dologtol fugg, hogy mukodik-e itthonrol az auctionpayments, pl a bankkartya fajtajatol. Tobben irtak itt, hogy hasznaltak az OTP webkartyajukat a(z akkori) bidpay-en, es nem volt semmi baj.
En most fogom visszaadni az OTP-s webkartyamat, mert 2 vasarlasombol "mindossze" 2-nel nem tudtam valami miatt hasznalni, es maradt a WU money transfer, ami meg "kisse" draga, szoval irany a K&H...