A Falken lényegesen szebb gumi, a BF Goodrich meg jó. Szerintem a Falken jobb választás, bár az sem biztos, hogy a különbség érzékelhető lenne.Itt a szimpátia dönt szerintem.Mindkettőt árulom, egyik gumival sem jöttek vissza, hogy bármi probléma lenne vele.
Üdvözletem!
Egy olyan kérdésem lenne a tisztelt kollégákhoz hogy 2 téli gumi garnitúrára kaptam kihagyhatatlanul kedvező árat (1-2 eFt/db eltéréssel), melyiket válasszam, melyik lenne véleményetek szerint „okosabb” választás, miben tud esetleg többet az egyik a másiknál.
A gumik itt Budapesten lennének használva 90-95% (Budapesti körülmények, tehát nem az Alpokba kirándulgatnék), esetleg 5-10% vidéki út (autópályás). Gondolom a felhasználás is fontos szempont, nyílván más gumik kellenek az Alpokba és más a fővárosba …
A két jelölt: Dunlop Winter Sport M3 ill. Michelin Pilot Alpin 2 lenne.
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
6x15" 5x114,3 ET40 a gyári mérete a Voyagernek, 71,5-ös aggyal. A 6,5x17" ET38-al 4mm-el lesz beljebb a belső perem, szerintem ennyi ráhagyás van, viszont fel kell fúrni a felnit 4,5mm-el. Felfúrás nem túl biztonságos dolog, de szvsz 2,25mm-t sugárban elbír egy ekkora felni. Esztergályos csinálja, hasraütve cirka 2000/db árban.
Ez sajnos előfordulhat. Pl. ha szilikonnal kezelték a gumi peremét téli tároláshoz, akkor jó gumikkal is előfordulhat. Ha nem kenték be szilikonnal, akkor a gumi belső lyuk mérete, ahol a felnire illeszkedik, hibás, nagyobb mint kéne. Előfordulhat (1 db gumin,) hogy az acél karika kinyúlik, elszakad, és az is ilyen hibát eredményez.
Tehát előfordulhat, ha valami, hibás. A gumi vagy a tulaj. Ha minden jó, nem fordulhat el.
Sajna ebben a méretben nincs rendes AT/R-es gumi, pedig erre lenne szükséged...
205/65 R16-ban már van jó minta, Bridgestone D684 és Pirelli Scorpion STR, ezek megfelelnének a célnak, de a gumi kerek 1 centivel emelné az autót és nem tudom van-e annyi hely a kerékjáratban hogy elféjen (szerintem van, de nem 100%).
Ami még megoldás lehet, az a Good Year Vector EV2+, ezt gyártják méretedben, 4 évszakos, de személyminta, sárban nem bíznám rá az életem.
205/65 R16 lesz a megoldás ha nem akarsz rajGAZ-al járni. :)
de egyzser néztem a helyszínelőket. Na abban volt ilyen. VValahogy így bukott le a csóka. Amikor megsprintelte akkor elfordult a felnina gumi (nem fékezéskor hanem erős induláskor - tudod amikor a lassitott felvételen mutatnaka filmben mindenféle érdekes dolgot közelről). Igaz sokkal erősebb kocsikon és a meghajtott kereken. De miért nem fordúlhatna elő fékezéskor is ?
Pl:Lexus gyári Bridgestone gumijait 1,5 évesen cserélni kellett, mert a futófelület hosszirányban igen csúnyán szétnyílt.Mindegyik gumin, minden sor árokban.
Kapsz tőlem méretedben 4db Sava S3 T-t 35.000-ért szerelve, télen bármelyik általad sorolt gumát kenterbe veri. ;) Vagy 37.000-ért Firestone Winterhawk-ot. Ez meg már nem is kérdés.