Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Visszavont busz rendszám volt! Majd újra kiadták. 1984-1986-ig le is futott a G sorozat a személy gépkocsikon. A buszokon 1958-1984-ig volt használatban,és GA-tól GH közepéig.
A magán 280-ak kék-fehérek voltak és remélem nem hazudok de honvédségi buszok voltak Debrecenben. Igen a BV-84-02 volt a graz-i szakadékba zuhant busz.Rajta voltak a szüleim is,de életben maradtak...15-en viszont nem.
BV-78-14 az örök kedvenc buszom,azelőtt GF-50-22 néven élt a 6-os azaz Hajdú Volánnnál,1981 szeptembertől 1991 júniusig.(280.06)Felülmúlhatatlan hanghatásokkal rendelkezett,sem előtte,sem utána nem hallottam OLYAN Ikarus-hangot,mint amit Ő produkált.És persze sokáig gyönyörű volt,mindig tiszta...aztán persze jött az állagromlás,annyira,hogy a sofőrváltás után már nem is érte meg az átrendszámozást.És ami a legrosszabb,nincs egy darab kép sem róla...