Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kishal Creative Commons License 1999.09.06 0 0 98
Sziasztok!

Ujfajta tuningolasi (?) lehetosegg bukkant fel agybugyoraimbol (nameg az aposom is mondta... :)

Van-e itt gazos Skodas? Marmint benzin/gaz vegyesuzemu autos? Megeri-e, ha havi 2500 km-t megyek vele? Mennyit fogyaszt a gazbol? Mi a beszereles / vizsgaztatas menete? Hol csinaljak? Mennyiert? Nem megy-e gallyra a motor a gaz olommentessege miatt? Stb.! Tapasztalatokat/velemenyeket kerek pro & kontra!

Koszi!

kishal

kishal Creative Commons License 1999.09.06 0 0 97
Igazandibol nem tudom, mi is az, amit keresel, de csak tanacsolni tudom, esetleg ha eszaki szomszedunk elerheto kozelsegben van es megtehetd, hogy elugorj, szerintem probalkozz "odaat" ! Valoszinuleg olcsobban kijon a dolog, ha meg meg tankolsz is kozben a jo kis 28 koronas benzinukbol... :)
Adm Creative Commons License 1999.09.05 0 0 96
Cacctok!

Tudja valaki a SKODA 130LR keresztdob méreteit? A problémám ui a következő: kéne már valami normális puff a skodrira, viszont van vonóhorgom, és néha használom is (na meg kétszer már megvédett két hülyétől, akik a piros lámpánál belémjöttek), tehát a keresztdob ugy simán nem fér fel. Egy kollégám viszont most vett egy nagyon állat kiupufogot, ami szintén egy keskeny hosszu dob, és hosszában van neki berakva. Nagyon teccik, szép mély hangja van, és egy szép ugy 80-as cső jön ki belőle. :o) Na mindegy, innét jött az ötlet, hogyl a keresztdobot én valahogy hosszában szeretném beleapplikálni... :o)

Ja, és hol lehet ilyet 5-10 rongyért kapni? Én ujjonan néztem, és 20 pénzért adták :o(

Köszike

Üdv...Ad@m

Adm Creative Commons License 1999.09.05 0 0 95
Hitelesiteni? Az micsoda? Te mikor csináltad az átépitést? Mármint dátumilag... mert ezek a dolgok, ahogy hallom, össze vissza változnak....
MrMaster Creative Commons License 1999.09.03 0 0 94
Nem...semmi trukk, most meg annyi bejott, hogy hitelesiteni kell a jargant....

Egyebkent sima motorcsere procedura... (ha ford vagy toyota motort raknal akkor kell engedelyezni)

kishal Creative Commons License 1999.09.03 0 0 93
Ha az 1.7 M igaz, akkor megvan a 120L-em utodja... :) Ize, utod-jeloltje... :( Mar csak az a maradek 1.69M hianyzik... :)
kishal Creative Commons License 1999.09.03 0 0 92
Koszi, amugy meg szokott pakolodva lenni, vagy hogy is mondjam, szoval atlagban 3 tepedt allat huszoneves ferfitesttel van megtoltve, igy is ezek az adatok a jok?
Cgo Creative Commons License 1999.09.02 0 0 91
Ezt szerencsetlent 7000-ig porgetik, hogy kihozzak belole a 115 kW-ot. A motor felfurva 1.5-re.

Cgo Creative Commons License 1999.09.02 0 0 90
Az igazi Skoda megis csak ez marad:

es jobb mar ugysem lesz.... :(((

Cgo Creative Commons License 1999.09.02 0 0 89
Itt van a Felicia utodja, a neve Fabia. Allitolag szuper nagy belul, szuper praktikus, reszletes kidolgozas (ket hutott pohartarto meg hasonlo dolgok). 396 centi hosszu, 164.6 szeles, 145.1 magas. Csomagtarto 248 liter, uleseket lehajtva 1016 liter. 3 motorral indul: 1.4 MPi 68 LE, 1.4 16 V 101 LE, 1.9 SDi 64 LE (dizel). Szuper biztonsagos, szuper kornyezetkimelo, mar most teljesiti a 2005ben ervenybe lepo EU IV normat. Az ara 1.7 milka Ft korul fog kezdodni. Decembertol a piacon.

Cs.

Zak Creative Commons License 1999.09.02 0 0 88
csak most láttam meg esztet a képet... aszittem lepetézek... aaaaah... :-) van még valahol ilyesmi?

Üdv: Zak (ex-Skodás)

Jozsó Creative Commons License 1999.09.02 0 0 87
Keréknyomás Skoda könyv szerint előre 1,5-1,6, hátra 1,9-2,1. Én a felső határokat szoktam bele tenni.
Adm Creative Commons License 1999.09.02 0 0 86
Én az összes kerekembe 2,2 fujok.
Adm Creative Commons License 1999.09.02 0 0 85
MrMaster:

átaléakitási engedély, új vizsga meg ilyenek nem kellenek?

MrMaster Creative Commons License 1999.09.02 0 0 84
Hatra mehet 2 elorre nem kell csak kb 1.8

persze attol fugg mennyire szoktad megpakolni....

MrMaster Creative Commons License 1999.09.02 0 0 83
Papir resze annyi, hogy a Favorit motorrol kell eredet papit + adas-veteli arrol, hogy megvetted. Atan elbektacc a yard-ra ott meg atirjak a motorszamot.....de erre nem neagyon van szukseg mert eleg ha az adasveteli nalad van...ha a rendor kerdezi megmondod, hogy "igen masfel eve vettem de csak tegnap szereltem be es holnap megyek atirni... :))"

kishal Creative Commons License 1999.09.02 0 0 82
Az elektronikus gyujtassal kapcsolatosakat koszi. A vizhofokosokat szinten. Szoval akkor en ne azert aggodjak, hogy jajj, 75 fole ment, hanem hogy meg mindig alatta van? :o)

Masik, szinten Skodas kerdes: elso es hatso kerekeknek mekkora nyomassal kell rendelkezniuk belulrol, levego altal? 2? 2.2? 1.8?

kishal

Adm Creative Commons License 1999.09.01 0 0 81
kishal:

A normlis üzemi hőmérséklet 80 C. Ha nagyon hajtom, vagy pedig nagyon nagy dugóban fölmegy 90Cra.

Ad@m

Adm Creative Commons License 1999.09.01 0 0 80
kishal:

Ajánlom az elektronikus gyujtást. Nekem 105-osben van, a hzolee által leirt elönyöket tapasztaltam. A fogyasztás? Kevesebb, habár én inkább az egészet úgy tapasztaltam, hogy igy most jobban nyomom neki, jobban megy, és a fogyasztás maradt ugyanannyi. Amugy az Rcseri út, Üllői út sarkán lévő Skoda boltban vettem tavaly ha jól emléxem, 8500 pénzért. Egy éve benne van, nem volt vele semmilyen problémám, most voltam zöldkártyán egy hónapja, és a gyújtáshoz hozzá sem nyúltak...

Ad@m

Adm Creative Commons License 1999.09.01 0 0 79
hzolee

A karbi Solex, a V6-ose ( apillangoszelepek kör alakuak)

Ad@m

hzolee Creative Commons License 1999.09.01 0 0 78
kishal:
elektronikus gyujtas rulez!
nincs több mexakítóhézag-állítgatás (besülés.. csere.. stb), és tovább lehet huzatni, magas fordulaton is stabil szikra, soroljam? :-)
z.
hzolee Creative Commons License 1999.09.01 0 0 77
Adm:
milyen karbi? Solex vagy a másik? (a hidegindító pillangószelepek kör (V6) v. négyzetes (OHC 4) alakúak?)
z.
kishal Creative Commons License 1999.09.01 0 0 76
Jajj... Ez egy nempicit sajnos sok lesz, hozzáteszem, 150 ezerért vettem, azóta lett rá költve (gyuruzés, fordulatszámméro, ilyesmik, legújabban defekt :(( szóval ekkora összegeket nem engedhetek meg most rákölteni. Ellenben két kérdésem még volna: mi a normál üzemi hofok egy 120L-nek? Nálam a muszer kb. 75 foktól fölfelé jelez valami tartományt egy csíkkal, az most a negyerebe, vagy pont hogy az üzemi homérsékletnek ott kellene lennie? A másik, hogy fogyasztás sajnos igenis számít, lévén hogy munkábajárós autóról van szó, ezért minden egyes 2-3 dl-el kevesebb fogyasztás, ha nem irreálisan sokba kerül, megéri! Kérdés: ez az elektronikus gyújtás nevu csoda, amivel úgy nagyjából már képben vagyok, hogy mi, ez a fogyasztásra jótékony (negatív) hatással van? És mibe kerül és hol lehet és és és... :) És SZVSZ-jeitek szerint érdemes-e?

Köszi!

Adm Creative Commons License 1999.08.31 0 0 75
off

Szia Stevie! Huuha, már ismernek, mint a rossz pénzt? ajajjj :o) Szóval vagyok, immáron itt is :o) A hixen milyen néven vagy?

on

Volt közületek valaki vasárnap skoda talin a Bécsi úton? Sajna nem tudtam végig maradni. Mi lett a vége a dolgoknak? Legközelebb már én is indulok az új karbimmal :o)

stevie wonder Creative Commons License 1999.08.31 0 0 74
off

Szia Adm, a HIX AUTO utan mar vartam, hogy mikor kerulsz elo itt a Torzsasztalon ;)) Udv!

on

Adm Creative Commons License 1999.08.31 0 0 73
A motorcserének (105Favorit) milyen hivatalos menete van? Engedélyeztetés, papirmunka, meg ilyenekre gondoltam...

Nekem amugy egy 105-osom van, széles futomüves, a motor elektronikus optogyujtassal, Bosc super 4 es gyertyakkal, átfuvókázott karburátorral, sportpuffancsal (na ez mondjuk kéne rá egy normálisabb). A gyorsulás most 17 sec 100-ra, a vége 160, a fogyasztás az én vezetési stilusommal sem megy 9 liter fölé. Most szereztem egy Granada karbit, 11 sec alatt lesz százon :o) Csak sajna a fogyasztás meg :o( Na mind1, ha majd versenyezni akarok, majd mindig fölrakom :o)

Üdv...Ad@m

Adm Creative Commons License 1999.08.31 0 0 72
Sziasztok!

Nekem speciel szereti a Bosch super 4-es gyertyákat, viszont a normál egypolusu Brisk-et nem igazán komálta... Pedig az a gyári gyertya bele, ha jól tudom....

Üdv....Ad@m

stevie wonder Creative Commons License 1999.08.31 0 0 71
Hat igen, a valto az komoly gond. Egy ismeros 110 lovas Favoritja is eszi a valtokat -- nem ilyen teljesitmenyre es igenybevetelre mereteztek az "utcai" valtot...
MrMaster Creative Commons License 1999.08.31 0 0 70
Motordcsere Favoritra: Favorit motor kb. 70000HUF viszonylag jo allapotban... siman be lehet rakni. Tuning ra az meg akarmennyi lehet, de szerintem ez alap, ugyanis a 120L blokk igazabol a hengerfej miatt alkalmatlan a tuningra. Utana mehet bele a nagyobb fordulokoru tengely. Sprint motorrol beszelunk (nem verseny) tehat max. 280-as tengely (~25000HUF). Utana konnyiteni lehet a lendkereket ami porgoebbe teszi a motort.
Amit eddig irtam szinte semennyire nem noveli a fogyasztast!!! (talan az, hogy jobban porog)

Karburator: Hat itt jon be a fogyasztas....ajanlom ra a 120GLS porlasztot(jo a bontott is majd kipucoljatok. ~10000HUF) majd abba nagyobb fuvokakat....azzal lenyegeben a fogyasztast befojasolod(na meg a teljesitmenyt) hatar a *os eg....csak kerdes, hogy van-e ertelme.(nincs)
Ha nem nagyon erdekel a fogyasztas akkor zsiguli 1200 (a regi) karbi mechanikus kettes torokkal -> tehat a kettes torok elbol nyit ahogy nyomod a gazt, nem csak akkor ha mar nagyon sziv a motor... (elobbi 8-9L, utobbi 10-11L atlagfogyasztast eredmenyez.)

Kipuf: SKODA 130LR keresztdob! a legjobb nagyon jo es nem draga(max. 5-10000HUF). Iszonyuan jol oblit igaz hogy mivel keresztdob picit at kell szabni a hatuljat DE tenyleg csak egy picit. A hatso doblemezt hidegen minimalisan ki kell hajlitani...

Futomu: Rugokovacsnal kemenyebb rugok (5000HUF/db) + kikemenyiteni 4 utcai teleszkopot (max.4000HUF/db)

Egyebkent ha nem Te csinalod akkor meg + munkadij...hat 30-40000HUF is lehet.

Szamold ossze. Nem olcso. Ez a gep viszont 90LE korul van (850kg :)) 7000RPM korul forog es nagyjabol utcai valtoval (5 speed) is 190-200km/h-val GARANTALTAN megy.(igaz, hogy nem stabilan mert nem birja kihuteni magat a motor => masodik huto a motorterbe hatra) Stabilan en 160-at szoktam vele menni es 90 foknal nem melegszik jobban.... elozeseknel persze ki lehet rakni 180-190-ig is es pillanatok alatt ott van! Gyorsulasa az nem mervado az utcai valto miatt mivel az 1->2 valtas nagyon kritikus foleg ha azt 7000RPM-rol akarod (siman 1-2mp a valtas is sajnos)

Donteni neked kell, hogy megeri-e nekem megerte de en ennel sokkal tobbet oltem bele mire megtudtam, hogy mit hol erdemes....

kishal Creative Commons License 1999.08.31 0 0 69
Egy teljes Skoda 120L -> franko auto tranformacio vifir kosztet meg mennyi ido? Es pl a fogyasztas hogy fog alakulni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!