Most kopott el a Dunlop SP maxx gumim és vmi újat akarok venni. A Pirellit néztem ki, ezek közül is a Pirelli P6000 vagy az Energyt. Igazából nem tudom mi a különbség köztük ( sima vagy az EnergY)
Arról van esetleg info hogy a Bridgestone B391 gumi meddig bírja? Mintamélység elvileg még elég jó, kicsit mintha hangos lenne 10-20 fok között, nyáron a perzselő aszfalton halkabb sokkal, ~40E van benne és 4 éves, gyári szerelt gumi. Azért kérdem mert tapintásra nem tudom megállapítani mizu...
Hát izé, én nem járok különösebben külföldre, még az országon belül sem sokat, mégis megvan 20-25e km/év... 70%-ban nyárigumival, tehát ha 40e alatt kopik el (az Sp01 mondjuk ~20e-t bírt), akkor is 2-3 év alatt lefut. Annyi alatt nem öregszik el (csak a mislen :P Illetve felkeményedik mint az ördög, onnéttól még 100e km-t elmegy, 0 tapadással :P Nem a sport, hanem az enerdzsí :D)
Lehetséges, de én nem vagyok a híve az ilyen two-in-one csomagoknak (ezért nem szeretem pl. a receivereket - erősítő+tuner, a legritkább esetben ugyanolyan minőség, mintha külön lenne...).
Van egy nagyon jó állapotú Barum Bravuris nyári gumim, nincs vele semmi gondom, semmi értelme nem lenne elhajítani egy négyévszakosért... De köszi!
Aki nem jár külföldre, nem megy sokat, annak másodlagos a futásteljesítmény. Előbb elöregszik a gumi, mintsem lefusson 40e km-t. Ráadásul általánosan is igaz, hogy a téli gumik nem futnak annyit, mint a nyáriak. Jó lesz a Falken.
Jaja! Chello április óta szakadozott, amit októberre sikerűlt megoldani ennek a remek szolgáltatónak.De most lesz szezon, szal még fogalmazom a köszönőlevelet, mert ugyan szerintük az nem hiba, ha szakadozik, de én mégis megköszönném nekik. :-)
Reggelre egy ébresztő:
Szőke Nő a dokinál. -Doktor úr, tegnap véletlenűl bevettem valamit, aminek a dobozán MÉRGEZŐ felirat volt.Most mi lesz, meg fogok halni??? -Mérgező???Hát attól mindenki meghal!!! -Mindenki? Úristen, mit tettem?!?!?!?
Szia Astra001! Teljesen igazad van,nekem egy Lagunán kb:30000km után szinte kockásra kopott a hydragrip,azt hittem a hátsó lengéscsiilapítók rosszak,de nem.
Nna, döntöttem. Falken HS-437 lesz, nem a BF Goodrich Winter G. Utóbbi sem lehet rosszabb, de a Falken valamiért meggyőzőbbnek tűnik. Köszi mindenkinek!
Remek darab és ami a legszebb, ezt a mintát adják "C"-s versióban is! Most vittem 6 db-ot ismerős 3,5T teherjére, kíváncsi vagyok milyen tapasztalatai lesznek vele.Hegyvidék, 5T-ig pakolt autó napi ingajáratban. Ha azon jó lesz, akkor bármin. :)
Szarúl. Sok autón. Leginkább az elsőkerekes sárkányok hátsó tengelyén hajlamos nem kicsit pikkelyesre kopni. Ford Focus flotta mindegyikén..... Okát ne kérdezd, nem tudom, de a kis Fusion is darálósra ette a hátúlját, pedig az ügyfelem szinte csak autópályán megy, mégis.... A flotta meg inkább városi autózás.... Szal ez egy ilyen gumi, ezért az 5000 km periódust javasoltam első hátsó csereidőnek, így a szett kicsit tovább bírta. Nálam nem liebling a hydra... Ellenben az Excellence hibátlan darab, azzal jók a tapasztalataim.
A Pilot Alpin régebbi gumi, mint az Alpin2. A sima Alpin volt a "T", míg a Pilot Alpin a nagysebességű abroncsa volt a Michelinnek. Azok a hírek anno terjedtek , de valahogy sose hittem el. Az igaz, hogy volt egy sorozata, amit 1 szezon után váltottak.De az még a sima Alpin volt.Helyette jött az Alpin A2.(csendben jegyzem meg, hogy nekem sem vált be az Alpin2, de ennek oka az autómban keresendő.Fronthajtás és kombi.Emelkedőn sokszor egyhelyben zümmögtem. Ismerős -többszörös magyar hegyibajnok- BMW-jére kerűltek a gumik, aki azt mondotta, sose volt még ilyen jó téligumi a bömbin! A Michelin nem ma kezdte a gumigyártást, kizártnak tartanám, hogy anno megfelelő tesztek sora nélkűl dobtak volna piacra egy terméket.De vallom, minden autó máshogy viselkedik, meg kell találni a legmegfelelőbb gumit rá. Na ez a nemegyszerű! Nekem a Kleber Krisalp HP kerűlt a Michelin helyére és álom volt a tél Astrakocsival.(hóban kicsit gyengébb volt Lepencei havas tájvédelmi éjszakai utakon.:) )
Kimondottan kellemes gumi, esőben und szárazon is.Inkább a felső kategóriába sorolnám ezt a tipust. Szépen fut, nem kér sok súlyt, normálisan kopik. (nem hydrásan)
nekem téli szettem vmi Falken (mintát ne kérdezd, nem emléxem)
sokáig úgy éreztem, elég bizonytalan vizes/nedves úton. aztán egyszer egy parndorfi autópályás kiruccanás alkalmával kifelé menet havas-jeges úton megváltozott a véleményem róla. atombiztosan teljesített, miközben sorra számolgattam az árokba csúszott autókat... visszafele jövet pedig iszonyat hóviharba kerültem, de akkor is stabilan úton maradtam vele
Nekem nyáriba volt Falken kellemes gumi, semmi extra, de korrekt. Halk, kényelmes. Haveromnak télibe volt, nagyon dícsérte, olyan helyeken is felment a havas úton, ahol előtte más gumival nem.
Elég sok FK-452-t eladtam, de Falkennel nekem még nem volt problémám. Nagyon erős oldalfaluk van és minden FK-452 peremvédős, teljesen korrekt japán gumi főleg az áráért.