Az szimpatikus dolog volt, imádom a farmotoros autókat/buszokat. Már ha egyre gondolunk. A Párizs-Dakart is meg lehetett nyerni farmotoros kocsikkal összkerékhajtás nélkül (Schle)
én nagy daru-örült is vok..számomra nem újdonság...... amikor első útvonalengedély csináltam egy 180T játékhoz..... az óradíjja sem volt rossz..... (160ezer... ez volt 8-9 éve)
Hát nem kimondottan itthon léteznek, amint a rendszám is mutatja :-( Egy szlovák vállalkozás gépei és csak bérmunkában dolgoztak nálunk.
De amint a Rába topikból lopott képek bizonyítják nálunk is voltak régebben hasonló fejlesztések, csak sajnos nem igazán terjedtek el. Nem azért, mert nem voltak jók :-(
Mi a szent 'szar'... :) Ezexerint itthon is léteztek ezek a megoldások. Ilyen melóhoz nem ragaszkodnék igazán, bár biztos jókat lehet közben terepezni!
Ha ennyire tetszik, akkor itt van még egyszer :-) Meg az általad idézett hírlevélben bemutatott trágyaszóró felépítmények korábbi változatai Tátrán és LIAzon is. (Nehogy valaki azt higgye, hogy kifogytam a képekből :-)
Eléggé hadilábon állok a tudományokkal, de azt hiszem az. Nem biztos. Csak gondolom nem öntöttvas, mert az törékeny. Úgy rémlik acélöntvény. Hogy miért? Passz...
Már nem lehet országúton versenyezni a nyugatiakkal. Végzetes a lemaradás sajnos. Én is csak drukkolok csendben(?) a Tátrának, hátha az erős terepes képességek megmentik. De nekik is inkább csak a második-harmadik világ a piacuk, ahol jól jön az egyszerűség, a hosszú élettartam. A különleges, soktengelyes összkerékhajtású alvázak elmennek nyugaton is, de az nem valami szapora piac... A katonai típusokat erőltetik inkább ahogy látom, meg a saját hadseregük tartja el őket. De ez se megy örökké. Most is késik egy 550 darabos rendelés teljesítése, mert a cseh hadsereg sem áll valami jól anyagilag. Inkább halogatják a dolgot, hogy ne kelljen még kifizetni. Amit örömmel olvastam a lenti Hírmagazinban, hogy a katonai típusok után a civilekben is megjelenik hamarosan a légrugós első felfüggesztés. (ezzel akár országúton is labdába lehetne rúgni, bár oda meg felesleges túlsúly az összkerékhajtás). Ez az egész csővázas téma gyanúm szerint túl nehéz a közúti árufuvarozáshoz, szóval valami más fülkével-motorral sem lenne nyerő. Hacsak be nem bizonyosodik a pletyka, hogy valami könnyebb anyaggal kísérleteznek a csőváz és a lengőtengelyek acélöntvényei(?) helyett...
Sok mindenbe belenyúltak. Pár éve jártam a cég komáromi központjában. Kérdezgettem az ott dolgozókat, mi a véleményük a cégről, és a cégvezetőről, a termékekről. Mindenki szépen beszélt a cégről, senkitől nem hallottam, hogy bármi rosszat mondott volna. /A Skoda-Liaz-t nagyon dicsérték, de én megmondtam, hogy az egy eladhatatlan termék. "Vitatkoztam" a tulajjal (ütköztettük érveinket) majd elbucsúztunk egymástól. (az élet engem igazolt, rá kb. 1 évre a gyár lehúzta a rolót)/
Erről jutott eszembe az Eurotrade: kezdte az Aviával, mára az övé a Tatra, a Liaz, a Panav, a Praga, mostmár a Kamaz is...Még megérjük, hogy ő lesz az MB dealer :-))
Olvasd el az Eurotrade Hírmagazint!
Új, Mercedes haszon- és személygépjárművek, gyári alkatrészek, stb... :))