Keresés

Részletes keresés

kukaca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 20
Balaton-átúszás???
Hiszen a Balaton nem is tud átúszni, meg ha tudna is, akkor hova?
moga Creative Commons License 1999.06.29 0 0 19
Na, én úgy emlékszem, hogy a legjobb idő amivel átúszták, 52 perc volt !!
Egyébként az egyik alkalommal egy 82 éves nagymama is átuszta. 4 óra sok perc. A hangosbemondó ujjong, riporteri kérdés, mennyit tetszett edzeni ? Válasz. "Tegnapelőtt, és tegnap is usztam 800 métert."
A legfiatalabb ha jól emlékszem 5 éves volt. (Biztos valami vizi csík ...)

moga

moga

Előzmény: vikoca (14)
moga Creative Commons License 1999.06.29 0 0 18
A balatonátuszás csúcs buli, ha hidegebb a viz 20 foknál csak az edzettek induljanak el. Én már többször átusztam, általában 2órán belüli idővel.
Mindenképpen csapatban érdemes menni, kb. azonos edzettségűeknek.
Egyébként világviszonylatban egyedülálló ez a verseny, nincs még egy ilyen nagyszámú indulóval rendelkező ilyen hosszú nyiltvizi úszóverseny !

Az öbölátuszás (Füred - Siófok) Túl sokan indulnak tul kis helyen. Én itt féltem először életemben vizben. Nagyon kell vigyázni a kijövetellel. Ha torlodnak az emberek akkor húzós.

Ja a lényeg a balatonátuszás at olimpiai otproba egy rendezvénye.
Tehát további infok itt : Otproba

moga

Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 17
Hat en ott leszek! Meg valszeg a sogorom, meg a huganak a baratja, stb. Szoval sokan leszunk, nagy poen! Az jo, hogy kedvet kaptal, kedves Kopasz, de ha igazan gyorsan akarsz aterni, akkor borotvald magad teljesen simara :-DDD

Poedle B.

Előzmény: Kopasz (15)
csepp Creative Commons License 1999.06.29 0 0 16
Július 31, mint már írtam, a Révfülöp-Boglár időpontja.
Kopasz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 15
Köszi a sok jó tanácsot, nagyon kedvet kaptam hozzá. Kondival nincsen baj, egy éve elhatároztam, hogy felszívom magam és ledobom a felgyűlt hájakat, azóta egy-két ezer km futással lement kb. 20 kg (lásd Robzon Alakformálás topic-ját), plusz az állóképességem eléggé jó lett. Úszni meg kora gyerekkorom óta jól úszom, mellúszásban gyakorlatilag nemigen fáradok el. Kérdés: ki lesz ott az idén?

Kopasz

vikoca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 14
Ja, elfelejtettem: vannak ilyen orultek, akik 2-3-szor atusszak aznap. Mondjak folyamatosan a parton: 'Fu Bela harmadszor erkezett a celba, most 42 perc alatt ert at...", orulet. Kissebsegi komplexust okozott nekem :-))).

Amugy a Siofok-Furedhez asszem kulon engedely kell, meg ilyenek. Talan egyenesen meghivasos verseny - szoval az proknak van, nem ilyen lamereknek, mint mi. Az open dolgok az Obol-, meg a Balaton-atuszas.

vikoca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 13
Nahat. lemaradtam...

Nade komolyra forditva a szot: pite dolog. En mar evek ota csak a popimat meresztettem sport nelkul, amikor eloszor nekimentem. Na, sikerult a harom oras szintido. Azota voltam meg ketszer, es tovabbi no-sport eletmod ellenere folyamatosan egyre jobb idokkel. Szoval nem kell felkeszulni, szerintem. Mar ha amugy tudsz uszni...

Egyebkent meg ketfele atuszast rendeznek:
1. Balatonatuszas (en errol beszelek), ez Revfulop-Boglar viszonylat, 5.2 km, harom oras szintido. Jo buli, csak elveszi az egesz napot, es cirka ezres a nevezes.

2. Obol-atuszas. Ezen meg nem voltam, de tudom hogy Tihany-Fured (vagy forditva), es 3.6 km. Gondolom ket ora, vagy ilyesmi lehet a szintido.

A Balaton-uszasnal barmelyik parton nevezhetsz, hajoval cipelnek az indulasi oldalra. Elotte egy csepp kis vernyomasmeres, sajat flelossegre stb. Az utobbi evekben nagyon korrekt a szervezes, cuccocskat atviszik, nem keverik el, nem vizezik ossze, rengetek onkentes mento all a vizen forro teaval, stb. A celban kapsz nutella-hegyeket, emlekpolot, van zene, buli, tombola stb. Tenyleg jo a szervezes - arra is lehet szamitani, hogy ne kelljen visszamenned arra a partra, ahol nevezel - atviteted a cumot, senki nem morog stb.

Tovabbi kerdes?

Ja, szerintem nem erdemes menni, csak ha azert mesz hogy elmondhasd magadrol: Atusztam a Balatont!!! Egyszeruen unalmas... ket-harom ora tempozgatas, sok ember, nem sok erdekes tortenik. Eloszor atuszni jo buli, de aztan mar csak az unalom... kiszaradt bor, ilyenek.

jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.06.29 0 0 12
Haverommal semmit nem usztunk elotte, es siman megallas nelkul atvittuk. Persze ez fugg mindenkinek az atlagos kondijatol is....
Előzmény: Poedle B. (9)
Fandor Creative Commons License 1999.06.29 0 0 11
annak idejen - fiatalkoromban - igen sokat foglalatoskodtam uszassal (mintegy 10 evet), es 85-ben amikor abbahagytam, akkor mentem el eloszor es utoljara az 5,2 km-es Balaton-atuszasra.

Keszulni nem art ra, en a Velencei tavon keszultem kb 3 heten keresztul, napi egyszeri Velence-Velencefurdo atkelessel. Persze nem mindegy milyen szintu uszastudassal es milyen tempoban keszulsz nekivagni, de mindenfelekeppen szokni kell, hogy ott aztan nem kapaszkodhatsz meg minden 25 vagy 50 m utan mint egy uszodaban.

Előzmény: Kopasz (-)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.06.29 0 0 10
Atlagos kondicoval megcsinalhato. Ha valaki tud 6-700 metert uszni, akkor megcsinalhato. Sok kiserohajo van az ut soran, frankon lehet pihenni.

Naptejet senki ne felejtse el, mert allati modon le lehet egni a vizben!!!!

Poedle B. Creative Commons License 1999.06.29 0 0 9
Hali!

Balatonatuszas: Revfulop-Boglar, kb 5km (kicsit tobb, de az a par szaz meter mar nem szamit :-)). Tavaly voltam, nagyon kiraly dolog, elotte _legalabb_ 2 hettel kezdjetek el ra edzeni (minden nap min. 1km uszas uszodaban, elotte hetvegen 5km), legalabbis en igy keszultem. Iden tobbet keszulok, ha tudok (irja mar meg valaki, mikor lesz!!!), mert jobb idot kene uszni, mint tavaly :-DDD

Kopasz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 8
Bikiniben inkább nem buszozok, furán festene a dús mellszőrzetem fölött. Ott nem vagyok kopasz... -)))))

Kopasz

Előzmény: Kham (5)
kukaca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 7
Azt tudja-e valaki, hogy hol kapok én egy jobb minőségű balatonátúszó-gatyát.
Mert már csak ez kellene, hogy valóra vátsam régi álmom (aminek semmi köze a Balatonhoz)
Vanek Creative Commons License 1999.06.29 0 0 6
Nono! Ne keverjétek a szezont a fazonnal! A Balatonátúszás Révfülöp-Boglár között szokott lenni. A Füred-Tihany átúszás Öbölátúszás néven fut(ott). És ha jól tudom, volt valami Füred-Siófok átúszás is, de az tényleg csak kiváló úszóknak.
Kham Creative Commons License 1999.06.29 0 0 5
Mégvalami a cuccodat vigye át valaki Tihanyba, mert különben úszhatsz vissza. Vagy buszoszhatsz fecskében/bikiniben. ( De addigra már úgyis ellopták a cucodat, úgyhogy hazáig.)
csepp Creative Commons License 1999.06.29 0 0 4
Ma írtam be a naptáramba!
Július 31-én lesz.
Kham Creative Commons License 1999.06.29 0 0 3
Ha arra gondolsz akkor egyébként a Bfüredi öblöt kell átúszni. Beírják a neved egy könyvbe, átúszol Tihanyba aztán kapsz egy pólót. Az úton meg végig vannak csónakok abba lehet kapaszkodni, vagy megkérheted a barátaid, hogy kisérjenek végig egy gumicsónakkal. Amúgy semmi különös hepaj nincs. Bár ha jól emléxem van ilyen verseny is hogy ki ér át elobb.
vikoca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 2
Az az atusz egy nagy 0
kukucsi Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1
0 km/h
Előzmény: Kopasz (-)
Kham Creative Commons License 1999.06.29 0 0 0
Úgy kezdik, hogy egy bazi nagy nehéz nullát a lábadra kötnek azt adj neki...
Kopasz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 topiknyitó
Tegnap hallottam a TV-hiradóban, hogy nagyban szervezik az idei Balaton-átúszást. Sajnos a pontos időpontról lemaradtam, ha valaki tudja, irja be. Én még soha nem voltam ott, de játszom a gondolattal, hogy az idén elmegyek. Várnám azon Tasztaltársak infoit, akik már végigcsinálták, kíváncsi vagyok, hogy megy az egész, mekkora felkészülés szükséges stb. Esetelg össze lehetne hozni egy kisebb csapatot a Tasztalról, együtt biztos nagyobb buli lenne. Lehet nullázni.

Üdv: Kopasz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!