Ahoy!
Mielőtt tuningolnám, menjen normálisan: Felicia 1996-os, 1.3, 68LE
Gyorsitásnál gyakran rángat pár másodpercig, meg-megtorpan, és csak utánna húz. Előzésnél ez nem nagy buli.
Tudtok valami egyszerű megoldást?
Az első 80e km-t gond nélkül teljesítette.
Ami a nivopalcat illeti: a 92 utani motorokon _teljesen mindegy_ hogy hol van :-) Nekem meg soha egy csepp sem hianyzott, le is szoktam a nezegeteserol [most vagyunk tul a 110 ezredik km-en].
Stevie, nem szeretnél egy 105-ös motort a Favoritodba? Cserélhetnénk.... Na milen? Abszolut egyedi lenne a géped :o)
Amugy nekem egy bajom van ezzel az átépitéssel, hogy a Favorit mocinak rossz helyen van az olajszintellenőrző nyilása.... Legjobb lenne olyan mocit szerezni, mint amilyet a Rapidikba raktak. Az is rendes 136-os motor, és ugyanott van a nivópálcája, ahol a régi motoroknak.
Ezt pontosan nem tudom.....de szerintem felesleges behozatni...van eleg itthon is. Behozatni egy 5 helyen csapagyazottat kellene :) arra lehet rakni turbot...
Annyi favorit moci van mint a szemet.....adjak telefonszamot?
Nézegettem a Favorit mocikat, hát sajna elég nehéz hozzájutni, nincs belőle valami sok :o( Remélem, hogy most majd, hogy jövőre öregebb autókat is be lehet majd hozni, lemennek az árak.
Tényleg, én mint magánszemély: behozhatok e külföldről csak egy motort, és beépíthetem e azt az autómba?
Egyebkent lehet, csak hangfej, foteng csere kell....ill. dugattyuk + huvelyek...
:) minden.... jo rendben nem ugyanaz de en a blokkot irtam.... :)
Egyebkent egyszerubb beszerezni egy favorit motort...50-100e kozott van az ara attol fuggoen, hogy milyen allapotban van.... nincs macera ott a kesz motor...
Na elhoztam a gépet a lakatostól... Sárvédőjavitóivet cseréltek rajta. Hát nem tudom....Kicsit baromira elcseszték, a javitóiv és a lemez néhány helyen baromira nincsen síkban. Állitólag szar volt a javitóiv... ha szar, akkor miért nem hivott fel, hogy rosszat vettem? Hogy vigyek ujat, vagy pedig hogy ő vesz újat? :o(
Amugy a skodrira turbofeltolto dolog nem olyan könnyü dolog... Régebben a E 30 topikban szó esett szivó motorok turbósitásáról, és hát nem valami könnyü dolog... sajna.. Pedig én ürhajót akarok csinálni a skodrimból!!!!
Hihi, látom MrMester, nagyon megindult az agyad :o)
Amuyg én uyg tudom, hoyg a feliciákban már hengerenkénti befecskendezés van, és hát a blokk meg még mindig ugyanaz, legalábbis az 1,3-as feliciákban... Ugyhogy akkor végülis a 1,3 Felicia mocit is be lehetne rámolni a skodriba, nem? Vagy azoknál mások a felerősitési és kapcsolodási pontok?
Szerintem is, valami nagyon porfit kéne kitalálni... Ha már motort cserélek, akkor valami vadállat kéna :o)
Sajnos en is attol fosok, hogy a harom helyen csapagyozott favorit fotengely nem birja..... Allitolag jottek ki 5 helyen csapagyazottak de szerintem csak mende-monda.....
!
A befecskendezo felepitmenyrol mit tudtok??? (favoritra)
?
Ami NAGYON meleg lesz az az 1500-as sport fabia motor....favorit tokkkkkeletesen atalakithato arra....foteng., huvely-dugo keszlet azt csa!!!!!!!
nagyon meleg az 1.5-os 120L-es!!!! :))) alig varom a januart....
A 68 loeros Favorit motor az a mai Feliciak motorja. Hengerenkenti befecskendezes, egy-ket finomitas, de alapvetoen ugyanaz. Jol tuningolhato: lasd ismeros 110 lovas Favoritja -- szakadt karosszeria, viszont barkit legyorsul ;-)