fargo!
Áh, szóval a 4-esben lehet?:) Már ez is valami, ugyanis épp az volt az egyik kérdésem tőlük, hogy mondják meg, hol van olyan posta, ahol nem nekem kéne kioktatnom a kedves kollégáikat, hogy mit lehet és hogyan, hanem minden szolgáltatásuk igénybevehető.
Viszont múltkor elfelejtették felszámítani a "Tértivevény" díját a rohadt kis vérszívók, de azért úgy vették fel. Ennek azért örültem.:)
Én a 114-es (Moszva téri) postára járok, nagyon gyorsan és gördülékenyen dolgoznak. És ha valaki mögém áll akkor megmondom neki hogy sokáig fog tartani, inkább álljon máshova.
Az OTP-nél a szoftver baromi "érdekes". Decemberben simán utaltam 50.2 EUR-t, majd januárban nem tudtam utalni 290.01-et, mert nem vette be a gép a tizedes értéket...
Jó, persze miért pöcsölök tized eurókkal... de akkor is.
A postákkal nincs jó tapasztalatom. Eddig háromszor próbáltam WU-t feladni egy közeli, amúgy forgalmas postán, egyszer sem sikerült, mert nincs formanyomtatványuk, két hónapja várják! Ráadásul a postán általában sokat kell sorban állni és mire elkészül a papírmunka, meg is akarnak lincselni a mögöttem állók. Inkább kinéztem magamnak egy kis Ibusz irodát, ott napközben nincs senki, lehet elôtte parkolni. Míg megjön a WU központjából a visszajelzés, addig a szomszédban magamévá teszek egy kapucsínót :-)
Van nekik egy halom utalványuk, elmondásuk szerint rajtam kívül senki sem jár oda pénzt küldeni, szóval ki fog tartani egy darabig.
Az árfolyamot valóban telefonon kérdezik meg, az adott idôpontban éppen aktuális összeget kérik a fontért. Ezt az összeget aztán "fixálják", ez állítólag azt jelenti hogy "annyi amennyi", tehát ha 12 fontot küóldök, akkor annyit is kap meg a címzett. Ennek ellenére legutóbb a 12 font helyett 11.93-at adtak csak az emberemnek, húzta is a száját. Azóta fél fonttal többet küldök, ne érje már szó a ház elejét :-)
A másik hely, ahonnan soha nem indítok (többet) tranzakciót, az az OTP fiók. Nem tudom, mi lehet az oka, de az OTP-nél a seggüket meresztô nyanyák hihetetlenül ostoba, lusta, arrogáns és dilettáns teremtmények. Csak az idegeskedés van velük, nekem ez nem kell :-)
Mondjuk az Ibuszban a mamszi sem semmi, mindig megkérdezi: "a Kingdongba lesz, az Skócija, ugye? Egyszer már elmagyaráztam az Anglia, England, Great Britain és United Kingdom közötti különbséget, nem nagyon értette...
AmoSH!
Nagyon meglepett, mikor olvastam a hozzászólásodban, hogy értékbiztosítva adtál fel egy levelet az USA-ba. Ugyanis mikor én tettem erre kísérletet, azt mondták, nem lehet. Aztán továbbolvasva láttam, hogy végül te sem jártál sikerrel, sőt!
Én is írtam nekik a napokban egy hosszabb e-mailt, amiben többek közt arra kértem magyarázatot, hogy miért hirdetnek a weboldalukon olyan szolgáltatást, melyet a valóságban nem lehet igénybe venni? Illetve, ha mégis lehet, csak épp a dolgozóik nincsenek tisztában ezzel, akkor meg miért dolgoztatnak ilyen embereket?
Konkrétan az "Értékbiztosítás"-ra gondoltam. Akár belföldi, akár külföldi levélnél kértem, mindegyiknél "nem lehet" volt a válasz.
Egyelőre nem írtak vissza.
De katasztrófa, ahogy a Magyar Posta működik. Mintha még az ország színvonalához képest is vagy 20-30 évvel lennének lemaradva.
Ezt az módszert én már sokszor használtam. Olyan mint itt nálunk a belföldi (rózsaszín) utalvány. A posta a saját árfolyamán számol (akárcsak a WU esetében), a néni kiszámítja mennyi az érték, hozzáadja a kezelési költséget, oszt' csókolom.
mellesleg sok postan lehet mar WU-t feladni. en egy 10e-es faluban lakok es a helyi postarol is lehet.
Csak forintba lehet feladni. erre erdeklodtem hol nezhetem meg, hogy mit-hogy valtanak.. sehol. volt a valasz, mielott feladnam telefonon felhivnak vmi kozpontot es onnan tudjak meg a napi arfolyamot. :(
remlem elobb-utobb, a webre is felrakjak mint OTP-eknal..
Ha Magyarországról kíván külföldre pénzt feladni, jelenleg 11 európai országba (Belgium, Cseh Köztársaság, Franciaország, Jugoszlávia, Litvánia, Németország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovák Köztársaság, Törökország) küldhet nemzetközi postautalványt.
No és hogyan műxik? Postáskisasszony konvertálja forintra a dollár összeget? Vagy forintban viszik ki a jenkinek? Vagy kiszámolom én, és ha egy hét alatt a béka segge alá zuhan a forint, akkor 20 dollár helyett csak tizenkettôt visz ki a jenkinek a posta, oszt csúnyán fog morcogni rám? Vagy tippelem, túllövöm és hátradôlök?
Postautalványt nem lehet küldeni? Állítólag van valami módja, hogy külföldre is küldj pénzt a postával, az tutira nem vész el. A britek ráadásul szeretik is, náluk szinte mindenki elfogad "postal ordert".
Ezt nem olvastam. Marha jó, hogy az ügyfélnek kéne tudnia a szabályokat. Majd tanulok postásnak is :-)
Visszaadhatták volna a postaköltséket, hiszen nem csináltak semmit. Nem tudom, el merjem-e küldeni csak ajánlottként is? Ha meg elveszik útközben, akkor kenhetem a hajamra a 8ezer forintjukat.
Egyre er?sebb az elhatározás a visszaváltás mellett :-( Már ha lehet, f?leg, hogy hétköznapokon nem is vagyok Pesten, így személyes ügyintézés kizárva :-(
2. Az értékküldeményeken kívüli küldemények nem tartalmazhatnak pénzérméket, bankjegyet, papírpénzeket, vagy bármilyen bemutatóra szóló értékeket, utazási csekkeket, platinát, aranyat vagy ezüstöt (akár megmunkált, akár nem), drágaköveket, ékszereket és más értéktárgyakat. Ha azonban a rendeltetési ország szabályozása megengedi, ezeket zárt borítékban ajánlott küldeményként fel lehet adni olyan országokba, amelyekkel nincs értékküldemény forgalom. A posta azonban az ilyen küldemény elvesztése esetén is az ajánlott küldeményre meghatározott kártérítést fizeti.
tehat tenyleg lehet hogy ha nem ertekbiztositva kuldod, akkor atmegy...
Ez elég gáz! Valószínűleg azért van, mert az értékbiztosított levelet nem lehet felbontani, a jenkik meg félnek hogy ezt kihasználva egy fél csernobilt vagy magát Osama bin Ladent teszed bele :-)))
Én elküldeném simán tértivevénnyel, ajánlva. Ha ez sem megy át -- akkor kapják be!
Vártalan fordulat az Amex postázása ügyében:
Bementem az egyik postára, feladtam a levelet els?bbségin, ajánlva, értékbiztosítva. Pár nap múlva jön egy értesít?, hogy értéklevelem érkezett.
Nem én mentem be a postára, hanem anyukám. Hizzávágták a levelet, mondván az USÁba nem lehet értéklevelet küldeni. A postaköltséget nem fizetik vissza. Pedig több, mint 1200 volt. Most írtam egy emailt a postának, hogy ejnye-bejnye, irgum-burgum.
Kérdéseim:
1. Vissza tudom váltani az Amex csekket?
2. Ha igen, akkor lehet, hogy hagyom ezt az üzletet, megírom az eladónak, hogy nem tudtam elküldeni. A negatív feedbacken kívül lehet más következménye a dolognak?
az e-mailben volt egy URL, azzal aktiváltam, most megnéztem, még Permierre is fel tudtam upgrade-elni, vagyis lehet vele még hitelkártyás fizetést is elfogadni
De az az e-mail ugye valójában NEM aktiválta az accountodat? Mert ilyenkor mintha valami "pending" vagy "not activated" vagy "waiting for approval" vagy milyen státuszt kapnál. Vagy tévedek?
én tudtam regisztrálni, a bankkártyáimat valóban nem fogadta el, de küldött egy e-mailt amivel aktiválhatom az account-ot, és az most létezik is, csak nincs hozzá se kártya, se számla rendelve
sajna eddig csak kudarc övezett. Igaz, hogy csak 2x próbálkoztam.
Tényle buli ez az E-bay, csak sok "nem egyenes" húzást észleltem benne (legalább is a becsületem ezt súgja).
Akkor tudsz más ország lakójaként regisztrálni, ha van abban a más országban nyitott bankszámlád. Nekem megtagadta az account nyitását azzal, hogy a bankkártyám nem "abba" az országba való, magyar számlaszámot nem fogad el...
az azért még játszik, hogy más ország lakójaként regisztrálsz, eladsz valamit, lesz pénz a PayPal balance-odon, aztán ezt elvásárolod, csak hát ez azért nem túl könnyű, meg így is elővehetnek, hogy igazold a címedet.
Más ügybôl kifolyólag beszéltem valakivel, aki az PayPal most megnyílt, európai központjánál dolgozik. Azt mondja hogy még a terveikben sem szerepel, hogy Magyarországot felvegyék a listájukra, így idén biztosan nem, 2005-ben is csak kis eséllyel lehet számítani arra, hogy PayPalt használhassunk...