Keresés

Részletes keresés

balacy Creative Commons License 2012.06.27 0 0 3713

Aranypiacról van tapasztalatom, ők is kiszállítanak (http://www.aranypiac.hu/szallitasi-koltsegek) az oldal alján van eldugva a link.

 

Eddig korrektek voltak, minden lépésről értesítettek, semleges csomagban kapom meg az árut.

 

Ha kérdésem van, kivánságom telefonon vagy emailben segítenek.

 

Átfutási idő kb 6-8 nap.

 

Ami a másik céget illeti nincs konkrét tapasztalatom, de vétel előtt mindenképp nézd meg az árat, mert általában (ez alatt azt értem, hogy amikor én néztem eddig) az aranypiac volt az olcsóbb, akár tömbben, akár érmében.

Előzmény: locon (3710)
vrezso Creative Commons License 2012.06.27 0 0 3712

Nem a kötözködés végett, de szerintem egy olyan oldalt ne ajánljunk, ahol júliusban is ez van kiírva: Irodánkat előreláthatólag február első hetéig átépítjük.

Mondom ezt úgy, hogy az illető sokunknak segített már itt a fórumon és messze a legnagyobb rálátása van a témára.

Előzmény: W_B (3699)
vrezso Creative Commons License 2012.06.27 0 0 3711

Az aranypiacnál is van házhozszállítás. 500.000 Ft-os rendelés fölött elég húzós az ára, alatta meg elég baráti.

Előzmény: locon (3710)
locon Creative Commons License 2012.06.27 0 0 3710

100g lapok:

 

aranypiac.hu 1 179 300 Ft

aranyvásárlás.com (aranydirekt kft) 1 150 935 és futár viszi házhoz az aranyat + 14 000

 

Továbbra sem reklám lenne a dolog, csak véleményt szeretnék a cégről,mert azért itt már van különbség az árban, ráadásul házhozviszi futár, ami az Én esetemben nagyon kellemes lenne! Valaki ismeri/vásárolt már Tőlük? Valamint nem találok információt az aranypiacon az aranyhoz jutásról, létezik Náluk is valamiféle házhozszállitás?

CAT man Creative Commons License 2012.06.26 0 0 3709

elnézés kérek.

 

1000g -nál 46520 euro pontosan. Ezt  céget felejtem.

Előzmény: Veszpremi (3708)
Veszpremi Creative Commons License 2012.06.26 0 0 3708

Ha 1000 g 4650 Euro, akkor én egy tonnára vevő vagyok :)

Itt vannak becsületes árak: http://www.gold.de/preisvergleich,26,1000-Gramm.html

Előzmény: CAT man (3706)
W_B Creative Commons License 2012.06.26 0 0 3707

Hagyd már ezt az átverős céget !

Pár hsz.-al lejjebb leírtunk pár megbízható, bevált beszerzési forrást.

Előzmény: CAT man (3706)
CAT man Creative Commons License 2012.06.26 0 0 3706

Beszéltem az üzletkötővel megint, az árakat pontositva.

Fix bizományosi dij 12%

1000g arany 4650 euro mai áron

Ezt baromira sokallom. Gondolm  azért akar ennyit mert külföldön pl. Bécsben lehet befizetni és akkor itthon nem látja a nagytestvér.

Dehát ez igy nagyon  sok az életbe nem hozza be a befektetés.

locon Creative Commons License 2012.06.26 0 0 3705

Csak remélni mertem egy hasonló választ! Nagyon szépen köszönöm naox! Amint azt irtad is, európa szerte körülbelül egy áron mozognak a lapkák (ahogy ez nekem természetsen is tűnik,hisz az arany az arany..), kivétel képez magyarország,ahol akár egy euroval is olcsóbb az arany grammja!

aranyvásárlás.com vagy arany direkt befektetési kft.-t mennyire ismered,megbizhatóak? Ők még az általad emlitett oldalnál is olcsóbbak egy kicsivel,kérdés milyen szolgáltatást és aranyat kapok a pénzemért?

Előzmény: naox (3704)
naox Creative Commons License 2012.06.26 0 0 3704

"zt daraboljam vagy maradjak a 100 grammos lapnál"

Normális esetben az aranybefektetés egy "tartalék", és nem szempont, hogy grammonként el tudd adni. Ha valakinek napi szinten gond lehet 10-20-ezer HUF kifizetése, az ne gondolkdjon aranybefektetésben, nem neki való. Szóval érdemes min. 50-100 g-os tételekben gondolkodni.

az árakról:

mostanra kishazánkban, de az általam jobban ismert osztrák/német piacon is annyira kihegyezett az árverseny, hogy a forgalmazók között tipikusan max 1-2% árkülönbség van. Ennyit az arany ára napon belül is el tud mozdulni, tehát ez már inkább "technikai" különbség, mint érdemi. Ilyen kis eltérés esetén inkább a vásárlás egyéb részleteit érdemes megnézni, és ez alapján dönteni. Nem szívesen ajánlom a konkurrenciát, de itthon most egy kereskedő (úgy látszik le akarja gyalulni a piacot) és világpiaci árnál olcsóbban értékesít. Érdemes esetleg tőlük venned, ilyen aligha van ny-európában (aranypiac.hu).

good delivery:

ez nagyon túl van lihegve. Eleve egyetlen tömb sem rendelkezik ezzel a minősítéssel, hisz ez csak a tőzsdei tömbökre érvényes, min 11 kiló, 99,5ezrelék, etc. Más kérdés, hogy a gyártónak van-e ilyen minősítése, de mennyire bíznál egy kazah gyártóban, akinek esetleg van? A vételárban egy ismert gyártó tömbje 1-2%-kal lehet több, mint a "noname" tömbök. Itthon nagyon kevés felvásárló számol fel "bevizsgálási díjat", én konkrétan egy ilyen céget sem ismerek.

eladás:

itthon is, és külföldön is bármilyen aranyat el tudsz adni. A kereskedő azért kereskedő, hogy megvegye az aranyat. Más kérdés, hogy ha valaki nagyobb mennyiséggel jön, és kicsit zűrösnek érzem, akkor előfordul, hogy beszerzési számlát kérek az illetőtől (Proof of purchase). Általában igaz az, hogy beszerzési számla védi a vevőt, aki legális jövedelméből legálisan vásárolja az aranyat. Az értékesítés (itthon) csak addig adómentes, amíg megvan a beszerzési számla (nem baj, ha külföldi)

 

"Számit az egyáltalán ezen lapoknál, melyik országban lett vásárolva"

nem

" jelezve van-e rajtuk?"

nincs, de számozva vannak, és a számlán (esetleg) fel van tüntetve a számuk. De nem számít, hogy melyik országban vetted.

"Ha jól tudom 100 grammig a csomagolás maga a certifikát"

gyártó függő, és időben is változik. Az AH-nál újabban a 250-es is egybe van csomagolva, régen a kicsikhez is külön adták. Nincs sok jelentősége, az se baj, ha elvész a certi, árban max 1-2%

"Egyáltalán tudok magyarként külföldö aranyat eladni?"
tudsz, pláne az EUban

"Magyarországon tudok eladni külföldön vásárolt Good Deliverys aranyat egyéb járulékos költségek nélkül?"

tudsz, esetleg SZJA-t kell fizetned

"A Münze Österreich lapokhoz hogy állnak a külföldi (német,holland) kereskedők? Magyar kereskedők az umicore lapokhoz?"

veszik, mint a cukrot


Előzmény: locon (3703)
locon Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3703

Sziasztok!

 

Hosszabb ideje foglalkozom már a gondolattal, hogy meglevő és leendő anyagi javaim egy részét aranyba fektessem. Sajnos már több negatív tapasztalat ért, tőzsde, forex, különböző valutákon buktam már nagyobb összegeket! Nem tanultam soha gazdasági tantárgyakat (sajnos), bár igyekszem nem létező tudásom folyamatosan bőviteni, de nem is ez a lényeg! Az elmúlt pár napban sikerült végigolvasni az egész fórumot, sok mindenben okosabb lettem, de azért szeretnék pár kérdést feltenni az itteni értő közösségnek!

 

Súlykérdés:

 

Jelenleg egy 100 gramm súlyú lapka árát szeretném befekteteni! Ezt daraboljam vagy maradjak a 100 grammos lapnál, ha igen milyen formában?

Illetve havi bevételeim egy részét is szeretném aranyba feketetni! Ez körülbelül egy 20 grammos lapka érték lenne havi szinten! Vásároljak be havonta 20 grammot, vagy várjak 3 hónapot mire összejön egy 50 grammos, vagy 100 grammosba gondolkodjak?

 

Gyártó:

 

Hollandiában lakom, gyakran járok haza is, tehát körülbelül 7 országot tudok akár napi szinten is elérni,ha arra van szükség! Rengeteg gyártó létezik ugyebár, az árak országonként is sokat változnak, igyekeztem a környező országok palettáit átnézni a napokban, de a magyar kereskedők a legolcsóbbak jelenleg, viszont a megfigyelt 5 ország piacán 3 féle lapot árulnak többnyire! Adodt esetben ha az árak úgy mozognak, természetesen adnék is el belőle, tahát fontos lenne, hogy a megvett aranyat mindenhol gond nélkül el tudjam adni. Nálunk többnyire a Münze Österreich lapkáit árulják ( tisztelet a kivételnek! ), ezek Good Delivery minősítésűek? (szerintem nem) Németországban, de általában a legtöbb helyen Umicore lapokat árulnak, ezek Good Delivery minősítésűek?

 

Eladás:

 

Magyarországon vásárolt Good Deliverys Argos Hareus lapokat el tudom adni külföldön (német,osztrák,holland..)? Számit az egyáltalán ezen lapoknál, melyik országban lett vásárolva, mivel még sose volt hasonlóm, nem tudom ez esetleg jelezve van-e rajtuk? Ha jól tudom 100 grammig a csomagolás maga a certifikát, jól tudom? Egyáltalán tudok magyarként külföldö aranyat eladni? Good Deliverys aranyat bevizsgálás és egyéb költségek nélkül? Magyarországon tudok eladni külföldön vásárolt Good Deliverys aranyat egyéb járulékos költségek nélkül? A Münze Österreich lapokhoz hogy állnak a külföldi (német,holland) kereskedők? Magyar kereskedők az umicore lapokhoz?

 

 

Az összes aranyba fektetett pénzem 8-10 év múlva szeretném majd felhasználni magyarországon, viszont az árfolyamingások és a végső eladásnál fontos lenne számomra az is, hogy a különböző országokban vásárolt aranyalapokhoz hogy állnak más ország kereskedői, ha ez egyáltalán meglátszik valahol rajtuk!

 

Előre is köszönöm ha Valaki veszi a fáradtságot és összefoglalná Nekem ezeket a dolgokat!

BlackVoid2 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3702

Avagy nevtelenul itt lehet vasarolni: oegussa.at

Illetve akarmelyik osztrak bank.

Előzmény: W_B (3699)
tamas1000 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3701
Valami nagyon nem jo itt.

Ok is el tudnak adni ( azokat a termekeket amiket VP alatt arulnak) tobbert.
Tudtommal itthon csak adoszammal es nevvel lehet vasarolni.
Vajon az apeh gyujt adatokat vagy mi van???.

Mert az 1,7 % nyereseg 2 ora munkaert nem olyan rossz, plane ha van folyamatosan aru, es napjaban tobbszor is meg lehet ezt csinalni.

De megmondom oszinten kotva hiszem, hogy itt minden rendben lenne.....

Egy 100 grammos lapot 70 euroert tobbert el lehet adni mashol, mint toluk megveszed....

Szal nemtudom nah.

Előzmény: naox (3700)
naox Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3700

Urak, az aranypiac jelenleg is (és már pár hónapja kb. folyamatosan) világpiaci ár ALATT árul, tehát nála senki sem lehet olcsóbb (a 100g-os tömb jelenleg vp-50EUR). (Egyébként valami nagy durranásra készülnek, most költöznek át egy vadiúj irodaházba, amit ők építettek, ha valakinek van infoja, akkor ne fogja vissza magát)

Úgyhogy mindenki vásároljon tőlük!

(Ha éppen van fölös pénzünk, mi is ezt tesszük, oszt olvasztunk...)

Előzmény: W_B (3699)
W_B Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3699

El kell felejteni !!

 

Ezeket nézd meg inkább:

aranypiac.hu

solargold.hu

ackoff.biz

Előzmény: CAT man (3697)
Veszpremi Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3698

Bizományosi szerződés 12%??? Ez frankó. Ennyiért én is adok aranyat :) Én szóba sem állnék vele többször.

Előzmény: CAT man (3697)
CAT man Creative Commons License 2012.06.25 0 0 3697

Sziasztok!

 

Tanácsot véleményt szeretnék kérni. Aranyba szeretnék befektetni. Egy haver adott egy ismerőse cimét mert evvel foglalkozik. Eljött a képviselő egy nagynevű Angol cégtől kinek Németországban és Magyaroszágon is van képviselete. Megvannak a minősítései meg minden.

Ennél a cégnél a bizományosi dij fix a szerződéses összeg 12%

Ez a dij más arannyal foglalkozó cégnél is igy van?

Ha náluk tárolom az aranyat az a befektetett érték 0,04%-a

Előzmény: BlackVoid2 (3696)
BlackVoid2 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3696
Előzmény: Veszpremi (3695)
Veszpremi Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3695

Bocs, de ez egy marhaság. Feltételes módban sok mindent le lehet írni :)

Előzmény: BlackVoid2 (3694)
BlackVoid2 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 3694
BlackVoid2 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 3693

Svájc jól elbaltázta....

Előzmény: balacy (3692)
balacy Creative Commons License 2012.06.15 0 0 3692
balacy Creative Commons License 2012.06.11 0 0 3691

Kis olvasnivaló:

http://www.elemzeskozpont.hu/content/az-aranyn%C3%A1l-menetrendet-az-usa-dikt%C3%A1lja

Az aranynál a menetrendet az USA diktálja

naox Creative Commons License 2012.06.08 0 0 3690

"kb 800 dollár a kitermelési ár, 2x annyiért csak lehessen már eladni/enni belőle"

Az eladási/vételi árak a világpiaci árhoz igazodnak, tipikusan max +-5%-os margóval. A világpiaci ár csak nagyon áttételesen függ a pillanatnyi kitermelési költségektől (ugyanis az értékesített arany kb. harmada jön a bányából), ráadásul maga a "kitermelési költség" sem egy túl pontos fogalom, simán van benne +-20% "lötyögés". 

Előzmény: Gabr0s (3689)
Gabr0s Creative Commons License 2012.06.08 0 0 3689

Nos...12090 Ft/gr áron bevásároltam....innentől kitöröltem minden arannyal kapcsolatos "kedvencek" oldalt, nem akarok kefét enni, hogy esetleg ide-oda változik az ár :D Az 1530 dollár/uncia támaszpontban bízom, ez alá nem hinném, hogy menne, ha igen, még akkor is a jövőben csak emelkedhet. kb 800 dollár a kitermelési ár, 2x annyiért csak lehessen már eladni/enni belőle később is :)
Én úgy vélem, hogy Görögország kilép az EU-ból, Spanyolok, Olaszok....lavina, bizalom megrendül, a dollár kampó, később az euró is kampó....majd válthatunk akár aranyalapú keredkedelemre, amire már készülgetnek, hallani USAbeli híreket róla. Franciaország, Németek is készítettek tervet az EURO felváltására. Kelet felé kell nyitni, Oroszország, Kina társunk lehet. Gondolkodnak duális pénzrendszeren, ami logikus és már máshol be is vált pl Svájc (Wir), Kína (bár Ők ugyebár a dollárt használják a Jüan(reminbi) mellett, ami problémás, csökkentették is a dolláralapjaikat 75-ről kb. 55%-ra, aranyban pedig nagykirályok és lesznek is)

Ebben az ocsmány rendszerben létrehozott (Rochildok és egyéb dinasztiákkal tarkított), ránkeröltetett társadalom is "elbukik" ahogy már korábban is többszőr láthattuk a történelemben. Kérdés mikor és hogyan éljük meg.....én nem magamat féltem, hanem a körülöttem élőket és az embereket...mit fog kihozni belőlük....azokból akik még a lelki fejlődés elején járnak...bár tudjuk, hogy ennek is célja van :)

Üdv, Gab 

balacy Creative Commons License 2012.06.08 0 0 3688

Ez az INGYENES nagyon vonzó :) amig rá nem ébred az ember arra, hogy sima banki széf sem drága.

 

Én jobban bízom egy olyan bankban, aki ismert, mint olyanban, aki eladja nekem az aranyat ls majd ő tárolja. Ez em tutibiztos, de sok fokkal jobb, mint más megoldás.

 

De a legjobb az otthoni tárolás, csak nem szabad reklámozni...

 

 

"Egy "összeomlás" esetén vajon az alkalmazottakkorrektek, vagy lelépnek, kihasználva a zűrzavart?"

 

Én simán lelépnék az ottani arannyal. Pár helyi nagyobb vagyon eredetét ismerem :)

Előzmény: naox (3686)
balacy Creative Commons License 2012.06.08 0 0 3687
naox Creative Commons License 2012.06.07 0 0 3686

"Jelentős előnyük a 2 éves ingyenes letéti lehetőség..."

ezt nem szabad komolyan venni. Van biztosítva? A te neveder szól a biztosítás? Ha pénzügyi összeomlástól tartasz, akkor biztosan megbízol egy bértárolást végző cégben? Egy "összeomlás" esetén vajon az alkalmazottakkorrektek, vagy lelépnek, kihasználva a zűrzavart? Nem volna okosabb otthon tárolni a tömböt?

"a legjobb eladási árak"

az aranypiacé pl. szerintem jobb, és rövidebb a szállítási idő.

 

És számtalan kereskedőnél lehet "raktárról" vásárolni aranyat, fizetsz, megkapod. Lehet, hogy pár tized %-kal drágább, de megér ennyit az idegeskedés?

Előzmény: Gabr0s (3685)
Gabr0s Creative Commons License 2012.06.07 0 0 3685

Sziasztok, befektetési 4 kilences aranyba "mentem" a pénzem a pénzügyi rendszer jövőbeni összeomlása végett...szomorú esemény, de fel kell készülnünk rá, főképp a változásokra...Aranyközpont Zrt.-vel vettem fel a kapcsolatot. Körbejártam a céget...fiatal 2011-ben alakult Rt révén 20 millás alaptőke. Cégközlönyben problémát nem találtam. 3 kirendeltség stb....honlapjukon megnézhető.
Jelentős előnyük a 2 éves ingyenes letéti lehetőség Bp-i széfjükben, és a legjobb eladási árak, ahogy végignéztem a piacot. Már elő is rendeltem, viszont utalás előtt visszatáncoltam, ismét beszéltem velük. 4 hetes átfutási idő visszatántorított...tehát utalás után 1 hónap után kaphatom kézhez a terméket...

"Ha a kereskedő elkéri a pénzt, a szállítást pedig majd csak két hét, egy hónap, ne adj’ isten egy év múlva ígéri, akkor ott jó eséllyel engedély nélküli betétgyűjtésről van szó, ami bűncselekmény, hiszen ilyen tevékenységet csak pénzintézetek végezhetnek, ezt a Pénzügyi  Szervezetek Állami Felügyelete is hangsúlyozza. Nem beszélve arról, hogy elég kockázatos belemenni egy olyan szituációba, amikor a pénzért nem kapunk azonnal ellenértéket. "

Ti hogy látjátok ?...igazából olvasni lehet egy hozzászólást itt a fórumon, hogy egy egyén már sikeresen vásárolt tőlük, bár Ő azt mondta 10 napra kapta!
Közölték, hogy ha lesz változás szólnak. Elképzelhetőnek tartom, hogy be is jön majd a hívás, miszerint megkapom 10 napra is, de ha nem, lehet bevállalom ezt az 1 hónapot, mert talán most még mindig érdemes venni az aranyat, plusz a 2 éves letét, árak is vonzóak....

Köszönöm a plusz infokat előre is, üdv Gab
 

W_B Creative Commons License 2012.06.04 0 0 3684

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!