Napok óta azon gondolkodom miért pont a narancs és piros szineket választották figyelmeztető előjelzések esetén. Van még ugye a sárga is.
PIROS NARANCS A fényképen Németh Lehel táncdalénekes látható akinek semmi köze a tartalomhoz
Politikai ismeretek szempontjából hiányos az ismeretem, ám az is roppant kevés. Ennek ellenére ha ezt mondják :narancs riasztás van egyből a közelgő választásokra gondolok. Ha a piros: akkor is! Egyenlőre a sárgáról semmi sem jut eszembe. A sárga veszedelem semmiképpen, meg egyébként is ez a szin többnyire nyári zivatar esetén fordul elő. Nézzük a narancs fokozatot . Ilyenkor kövessük a megbízható médiák által közvetített tanácsokat, illetve a hatóságok utasításait. Ezt javasolja nekünk az OMSZ. Ez egy rövidités, amugy az Országos Meterológusok akármije. Nem elég, hogy narancs jön, orkáni széllel még villámgyorsan ki kell találnom melyik a megbizható média. Mert mi van ha épp vidéken tartózkodom egy kis faluban, ahol csak M1 van és TV2 ? Mire kilogikázom melyik a rendes csatorna, már szétroncsolta a televiziót a villám. A piros riasztás az emberi életet is nagyban fenyegető veszélyes időjárási jelenség. Vagyis az sem túl barátságos. Itt is csak olyan befolyásos szakemberek véleményét szabad elfogadni mint pl országosan ismert időjósok! Hirtelen Németh Lehel jut eszembe vagy Német Lajos. Ügyesen mutogat és tájékozott személy benyomását kelti. Az én javaslatom az lenne, hogy a narancs illetve piros szint a választások ideje alatt cseréljék fel olyanra, amit még nem fedezett fel magának a politika. Lehetne pöttyös riasztás, kockás riasztás és mondjuk rózsaszin. Mert amikor villámtevékenység van vagy vékony jégbevonatot képző gyenge ónos eső, hát én olyankor nem akarok politikai pártokra asszociálni. Elég nekünk a saját bajunk.
A reggel látott hölgy pont szemben biciklizett a széllel, de ez az állapot Pesten gyorsan változhat a zegzugos útvonal miatt. Amúgy egyszer-kétszer már én is bebicajoztam a melóhelyemre. Csak nekem Pestről Budára kell átmennem és a Dunán való átkelésre számomra az északi vasúti híd a legalkalmasabb lehetőség. Ott viszont csak egy 2.022 - 2.22 méter széles, vasrácsokkal lezárt bicajos sáv van kialakítva, oda-vissza forgalomra. A Duna fölött középen minden esetben jelentős északi szél fúj oldalról, a mainál gyengébb fronthatás esetén is. Elég nehéz tartani azt a 0.99 méteres sávot bicajjal, ami még biztonságos a szembejövőkkel szemben. A híd közepén a mainál gyengébb szélben is, többen leszállnak inkább a bicajról félelmükben, vissza tartva ezzel az egész bicajos forgalmat a hídon. De a többi hídon sem lehet sokkal jobb a helyzet ilyen időben. A Lánchídon pl. összesen 8 db 90 fokos beláthatatlan éles kanyart kell bevenni a lábaknál. Eleve úgy illik oda bebicajozni, hogy a bicajos előtte szorgalmasan csönget, annak érdekében, hogy a gyalogosok felkészülhessenek rá, hogy egyszer csak ott van. Na majd egy bicajos topikban fojt.köv. egyszer csak.......
Akartam is érdeklődni, hogy ilyenkor amikor az M3-ason kamionokat borogat a szél, akkor milyen érzés bicajozni. Amúgy én hajnalban, amikor elindultam otthonról, akkor még láttam egy hölgyet aki bringával közlekedett és látszólag munkába igyekezett. Viszont akkor, kora reggel, még nem fújt ilyen istentelen erős szél és eső sem esett. Sőt a metponthu szerint itt Pesten még most sem fúj olyan erős szél, mint máshol, de azért akkor is elég rickor lehet ebben az időben bringázni.
Otthon vajjon van a Mesternek fűtése, nehogy Citromka a megfázás áldozatává essen és hapcizzon!? A cicák is szeretik megsimogatni a radiátort, tapasztalatból tudom.
Hát nem mindennapi az időjárás. Reggel kivételesen nem biciglivel c mentem dolgozni, mert azért szél és eső egyszerre az már sok. Külön-külön még csak-csak, de együtt, pláne ekkora intenztiással már meglehetősen extrém sport kategória.
ez szintiszta művészet kedves GéTé! aszt nem tudom momentán mijen stílusú de tejjesen hangulatos. ha valaha könyv formábanm a naplók ("Disznó a jégen") akkor illusztátort nem kell keresni mer már a Gété az! csak a régebbi eket kell kép formába is!
a zarrktarktiszi jéghegyek és illetve a vilamosközlekedés nameg a pingvinek közötti kölcsönös hatásnak a következménye ésmég a pillangó effektuus plussz káoszelmélet. magyarul üvegházfelmelegedés. és a redőny repül mint a pinty, ésmeg krrrrrva hideg van szombaton még egyszáll polóban mameg nagykabátbann. demeg erről ki tehet?? citromos tea és fütőtest simogatás, attol jobb lessz a köz érzet.
Na, most izgulási szituáció, mer nállunk is bizgerélte a redőnyt a fuvallat, de nekem nem volt annyi eszem, mint a Mesternek és nem húztam fel. Most tülkön ülök, hogy mi lesz. Reméllem, semmi promléma. Forró tea itt is van, mer itt fütés nuku, pedig olyan farkasjuhászméretű hideg van, hogy kesztyűbe kellett öltözni.
Igazat adok a mesternek, mert kataszrtófa. Olyannyira ítéletidő, hogy komlett fa nagyságú faágak mindenütt az úton és repülő kutyaházak illetve gazdátlanul kifordított szépen szálló esernyők. Buszig az út időnként megfuttatóan szapora, illetve illuminált járkókelő hatását keltően kilengések jobbra és balra, azaz cikkcakk szituáció. Buszban párolgó polárok és ziláltan átkozódó személyek. Busz lépésben, közben világító mellényes személyek hordták a faágakat az útról, rendőrség, tűzótóótó meg amit akarsz, miközben óriási dugók mindenhol, csak nem parafa. Hát dióbélben ennyi a szituáció illetve az ipmulzus a mai reggelről. De a hajam már majdnem mexáradt.
Már itt vagyok a munkahelyen és szinte majdnem rózsaszín riasztás van az ítéletidő következtében. Reggel arra ébredtem, hogy bizgeréli a szél a redőnyt, mint ami le akarná cibálni. Riadalomba is estem, hogy oda a méregdrága redőny, még ki sem fizettem a részletet. Így aztán mindegyiket teljesen felhúztam, hogy megvédjem a megrongálódás lehetőségétől. Itt vacogunk és isszuk a forró teát. Szerencsére beindították a fűtést, aminek hatására jó a hangulatunk. Kollektiven örültünk neki, és megsimogattuk a radiátort. Amúgy még annyi történt, hogy reggel 8 óra 11-kor Dalnokiné Esztike kinyitotta az ablakot, hogy bukóról átkombinálja bezáróra, és hárman alig birtuk bezárni, az ellenszél miatt. Na csak valahogy eltellik a nap mindenféle különös katasztrófa nélkül.