Keresés

Részletes keresés

z03 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8057

A természetes szerekről az jut eszembe, hogy a macskagyökér tea az teljesen oké, de a valeriána tabletta már a gaz bitang kapzsi gyógyszeripari összeeküvés része.

A természetben előforduló vegyületek is mérgek, a növények állatok nem azért termelik, hogy neked jó legyen, hanem valami ellen.

Régebben egy kisebb sebfertőzésbe is bele lehetett dögleni, ma ez nem muszály, mert jód helyett inkább inkább az utilaput válaszottad.

Előzmény: lazy g. (8054)
kchris12 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8056

bár ahogy hallom csütörtök környékén mindenféleképp lehet számítani egy kis felfrissülésre mert várhatóan jön egy kis ESŐ. Bár ilyenkorra már annyira ájár már mindent a pollen (szervezetet, ruhát, mindent) hogy akkor is maradna pár napig a reakció ha egy csapásra eltűnne a pollen...

kchris12 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8055

merre laksz? mert én nem érzékelek változást, sőt a szemem most jobban viszket mint általában. :(

Előzmény: lazy g. (8054)
lazy g. Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8054

Ottofon,igazán nem szeretnélek megsérteni,de ne csinálj úgy,mint aki most találta fel a spanyolviaszt...

Ki ne tudná,h a gyógyszer méreg? Hogy új és új mellékhatásokat generálnak és csak egyre inkább megbetegíti az embereket?

Ki ne tudná,h mindez mocskos anyagi érdeket motivál (emberi életet kutyába se vesznek) és hogy a gyógyszeripar világviszonylatban

ha a bevételeket nézzük,még a hadiipart is(!!!) maga mögé utasítja... Bizony,ezt sztem mindenki tudja,DE: ha mondjuk a munkahelyeden (vagy a villamoson,az utcán,a moziban,a mittudoménhol) beszedsz egy jó kis kétoldali tüszős mandulagyulladást (ezt nekem ne is mond,h 100 éve nem volt ilyened,mert a naivak a másik oldalon vannak..),akkor mit csinálsz? Iszogatsz egy kis ecetet? Vagy öblögetsz sóval? Sajnos ilyenkor már ezek nullát érnek. Gyógyszert KELL szedned,ha tetszik,ha nem. Nincs más alternatíva. Ha tudod,h mérgezed magad,ha nem. Ez van,a kézrátételes csodák világa kb 2000 évvel ezelőtt megszűntek,nincs mese...

Parlagosok! Mi a helyzet Veletek? Nekem a mai nap,szinte teljesen "elmúlt" a tünet. Nem tudom mitől,lehet,h kevesebb a pollen,vagy ilyesmi.

Viszont,két napja szedek grapefruit cseppeket (2x 15 csepp) és iszom mellé pollengrape teát. Ez szőlőmag tea tulajdonképpen,ami erősíti az immunrendszert. Nem tudom,h hallottatok e róla (sztem biztos). Szóval,ha nem kevesebb a pollen,akkor simán lehet,h ezektől csillapodtak,szinte teljesen megszűntek ezek a borzalmas tünetek.

Mindenki szereti a természetes szereket,mindenki ezektől várja a gyógyulást! :))))))))

 

 

 

ottofon Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8053

Nagyon köszi, végre kezd felpörögni a fórum és arra használjuk amire igazából kitalálták. Úgy látom szinte mindannyiunk életében orvosi beavatkozásnak köszönhető az allergia kialakulása. ez persze sarkítás, de nem lehet ennyi véletlen. Egy közeli ismerősöm dédnagymamája 84 éves és még ék az édesanyja aki 106 éves. Azért ez nem semmi. És ami renkívüli, mikor kérdezte a TV riporter a hosszú élet titkát, azt mondta 54 éve nem volt orvosnál és csak olyat eszik amit ő készít el. Idén meghalt szegény, de álmában, nyugodtan szenvedés nélkül. És ami rendkívüli, hogy jó volt a hallása, nem hordott szemüveget sem és önellátó volt. SOSEM evett gyógyszert, csak ecetet meg hasonló házi praktikákat alkalmazott ha beteg volt. Temészetesen allergiája sem volt.

Előzmény: GeorgeX (8048)
kchris12 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8052

Köszi, mi Székelyudvarhely közelében leszünk, onnan megyünk mindenfelé :). Én is sokat elmélkedtem már ezen a dolgon, annyiféle csoda kúra meg minden van igazán kíváncsi lennék hogy mikor melyik hatásos, lehet ez az egész egyrész öröklés (ha mindkét szülő allergiás akkor a gyerek is 50% eséllyel indul ami nem túl bíztató) meg agyban dől el.. Viszont abban biztos vagyok hogy ezt a problémát nem a gyógyszeripar fogja megoldani, azok csak a tüneteket tudják elnyomni több-kevesebb mellékhatással. Amiben én személy szerint biztos vagyok hogy a táplálkozástól sok minden függ (ennek ellenére épp most itt olvasom hogy a vad vegetáriánusság sem hozott előrelépést). Ha valaki tud németül érdekesnek hangzik az eheti Spigel Címlapsztori ami a cukrot kategorizálja be (legalábbis a finomítottat).

Előzmény: Daterseven (8033)
kchris12 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8051

extrém példa. a vasra szüksége van az embernek, de hiába nyalogatsz egy darab vascsövet attól még nem fog oldódni a vashiánya az embernek. Vagy vegyük a kalcium-hiányt. Azt se igazán enyhítik a Calcium-tabletták. Nevezzük "vivőanyagnak" vagy bárminek de természetes előfordulásukban (gyümölcs, etc) sokkal de sokkal könnyebben és hatékonyabban tudja a szervezet felhasználni ezeket a nyomelemeket. C vitamin felhasználása működik de por formájában kb 2-3-szor annyit kell enni hogy ugyanazt a hatást elérd mint gyümölcs esetében.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8037)
kchris12 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8050

:(. nekem is mondta a homeopátiás orvosom hogy 10 éve van parlagfűallergiám és másra nincs? Hogy az micsoda ritkaság, én meg csak pislogtam.. Most meg próbálom függetleníteni magam a gondolattól hogy nehogy másra is indukáljak magamnak egy jó kis allergiát.

Előzmény: z03 (8041)
kchris12 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8049

szerintem nagyon sok mindenkinek hasonlóképp alakulhatott ki allergia. nekem is kb 10 évvel ezelőttig. Aztán jöhetett egy nagy hullám és utána már érzékeny a szervezet. +stressz. Anyám idén ment nyugdíjba tavasszal és alig szed gyógyszert (pedig arra fel hogy már nem kell bejárnia az óvódába - ovónő - vidéken van) sokkal jobb a helyzet mint az elmúlt években.

 

más: én már nem is figyelek arra hogy mikor milyen szintű a riasztási helyzet mert:

-a szezon elején felmászik a szint kb az extrém szintre (számadatokat nem nagyon közölnek...), aztán tovább nő olyan szintekre ami már nincs nevesítve (érdemes megnézni a pollenszámcsúcsokat és ehhez képest a szinthatárokat), lényeg hogy mondjuk 100-as szint az extrém, egy durvább csúcs 1000 közelébe is felmászhat (fiktív számok csak a nagyságrendeket akartam szemléltetni).

Előzmény: GeorgeX (8048)
GeorgeX Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8048

Szia!

Ha történetre vagy kiványcsi.... :

Általános iskola 7.-ben osztálykirándulás vonattal tavasszal. Bp-ről Pécsre folyamatosan nésztünk ki az ablakon. Néha csípte a szememet a füst (gőzmozdony volt).... dörzsöltem is rendesen, estére jól begyulladt. Ettől kezdve minden tavasszal előjött a szemviszketés.... Amikor elmentem a szemdokihoz, annyit mondott, nyílik az akác... és írt valami szemcseppet. Éveken át előjött vtavasszal a szemviszketés, aztán egyszercsak elmúlt. Hogy ennek ellenére miért olvasom ezt a fórumot??? Évek múlva a körzeti doki nem vett észre egy jó kis tüdőgyuszit, lett belőle egy frankó mellhártyagyulladás. Na erre írtak antibiotikumot. Azóta az augusztus-szeptember nem éppen a kedvenc hónapjaim. Jelenleg a TELFAST nevű gyógyszert szedem, nem tökéletes..... és ha a nagy melegben megkívánok egy sört, elgondolkodok, hogy érdemes-e, mert a sörtől eltűnik a gyógyszer hatása, és elkezd folyni az orrom...

Előzmény: ottofon (8036)
ottofon Creative Commons License 2012.09.04 0 0 8047

Ugy hogy ne itt nézd a fórumon, hanem a belinkelt képen kattints a jobb also youtube ikonra és akkor új oldalon látod eredetiben. Ott meg majd a video alatt van azt hiszem összes megjegyzés, és arra katt....

Előzmény: ötfelezős (8046)
ötfelezős Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8046

Hogy lehet látni a kommenteket?

 

Én azt tudom, az indiánok mire használták a parlagfüvet. Némi malíciával: hasmenésre, lábgombásodásra és nyeregfeltörésre*. Gondolod, az elmúlt pár évtized alatt mi magyarok sokkal több lehetőséget fedeztünk fel?

 

 

 

*Utóbbi kettőre nyilván külsőleg

Előzmény: ottofon (8038)
ötfelezős Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8045

Nem kell szántani, elég egy építkezés. És még az sem kell, elég, ha leszakad a patak partfala. Amerikában volt egy állam, 50 éve még parlagfűmentes volt, ma már az sem az, hála civilizációnak.

Előzmény: kchris12 (8032)
ötfelezős Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8044

Hehe. Talán jó sztori. Én régi motoros vagyok már ez ügyben. 1970 tavaszán, 17 évesen lettem olyan, de olyan iszonyú náthás, hogy csak na. 5 hétig jártam hetente a körzeti orvoshoz (városszerte elismert szakember volt!), és minden héten kaptam tőle egy orrcsepp receptet, ami ugyanúgy 2 Ft volt, mint recept nélkül. A következő évben megint. Kb május ötödikétől június végéig nyomott le. Utána már dolgozó tavaszom jött, az üzemorvos megpendítette az allergia lehetőségét, de valami rosszat szóltam, mert összetépte a recepteket és kirúgott (közismert félelmetes jelenség volt). Akkor nyáron kaptam behívót is, és kínomban elmentünk az orrfülgége klinikára (apukámnak volt ott jó barátja). Diagnózis: orrsövényferdülés, leszűkül a járat, felgyorsul a levegő, irritálja a nyálkahártyát. Ezt a katonaságnál akceptálták, elmehettem megműttetni. A következő tavasszal iszonyú nátha... :)))) Elmentem a gyengélkedőre, ahol is az orvos nem méltóztatott megjelenni egy órán át. Bámultuk egymást az írnok sráccal, majd megkérdezte: hát neked mi bajod van? Jaj, alig élek, ha szemembe csillan a napsugár, elkezdi facsarni az orormat, kb ötvenet prüszkölök, akkor elered az orrom vére, így lesz egy óra nyugság... Mire azt mondja: bameg, te szénanáthás vagy. :) Elővett egy levél orvosságot a zsebéből, lenyisszantott kettőt, hozzámvágta, ezt próbáld ki, ha használ, gyere vissza. Isteni csoda... :) Ez volt a Suprastin vagy mi a csoda, de aztán az orvos nekem Tavegylt írt fel.

Később rájöttem, azért ez sem fenékig tejfel, mert bár a kor színvonalán ez egy híres gyógyszer volt, Sandoz gyártmányú  (később gyártották idehaza is), de valami vadítóan álmosított. Valamint kicsit drogfüggőséget is okozott állítólag.

De amikor elköltöztem Pécsről (1980 körül), akkor sokat szelidült az allergia, szezononként kb 2 tablettát ettem (negyed tablettát egyszerre). Egyszer voltam vizsgálaton - ez még az az időszak volt, hogy a vizsgáló dolgokat is valutáért vették, és volt évente fél év, hogy elfogyott már. Azok az áldott 80-as évek, az utolsókat rúgó szocializmus... Megállapították, hogy a füvek virágzása a baj. Aztán 96 körül egy kaposvári lovasverseny tribüjén éreztem úgy, augusztusban, hogy meghalok. :) Azóta aug elejétől szeptember közepéig jobban zavar, mint a májusi. Claritine-t eszem rá, de voltak évek, mikor elő kellett vennem a Tavegylt (sajnos, azt már nem gyártják kb 8 éve). Valamint egy homeopata tablettát is ettem bizonyos években, és a medinose nevű orrbavilágítósat is használom. Nem tudom, mitől függ, néha elég a homeopata és az orrdióda, vannak évek, mikor háromnaponta egy fél Claritine-t ettem még hozzá, és a kétezresek elején néha a Tavegyl is kellett. Illetve, nem tudom, természetes módszernek minősül-e a marokba csapvíz engedés, orrba felszívás, majd visszafújás. :) Ami nem hangzik jól, de szezon elején és végén ez is elég egy-egy hétig.

 

A 90-es évek elején megutáltam a húst (Schirilla szemléletes kifejezéseitől), és vad vegetáriánus lettem kb 4 évre (később félvad). Délig gyümölcs, délben reszelt nyers zöldségekből hidegen sajtolt olajjal készített saláta, este némi engedmény (igazából már nem nagyon tudtam mit enni). Ugyanakkor talpmasszázs, gyógyteák. A dohányzást is abbahagytam, hogy nagyobb eséllyel szabaduljak meg nyavajáimtől. Az allergia harsányan röhög azóta is. :)

 

Ha már szó esett a Béres cseppről és a nagy adag C vitaminról, a 90-esekben napi 3x35 cseppet ettem, napi 3x500 mg C vitaminnal. És az allergia csak röhögött. :) Hanem az nagyon szar volt, mikor influenzás időszakban mindig csak én voltam talpon, és kiszolgáltam a többi, beteg családtagomat. Szabadnapjaimon 24 órában mosogattam, teát főztem, ételt szervíroztam... :)))))

Előzmény: ottofon (8036)
ötfelezős Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8043

Elolvastam...

 

 

Akkor bocsánat.

Előzmény: z03 (7959)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8042

Nem irattam, talán majd jövőre, egyelőre az Avamys + Opatanol mellett majdnem tünetmentes vagyok, szóval ahogy kinéz csak jövőre fogok iratni, de mindenképp kipróbálom akkor. Az Aerious nekem annyira nem jön be (mondjuk idén nem is szedem), azt szeretném kiváltani vele.

Előzmény: Törölt nick (8040)
z03 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8041

Kicsit átugorva a természetes kontra mesterséges biofétisizmust, leírom az én sztorimat.

15 hónapos korig semmi, utána bölcsi, felsőlégúti ferzőzés. Egyik után a másik.

Ez indikált egy gyerekkori asztmát, fulladási rohamok, éjszakai ügyelet, szanatórium. Semmi javulás.

4 évesen Histabglobin injekció kúra. 12 évesen macskaallergia, 30 évesen parlagfű 34 évesen füvek, 35 évesen poratka.

Vérkép EKG, vérnyomás tökéletes, BMI normál testzsír 15 % alatt más betegség nincs.

Előzmény: ottofon (8036)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8040

na, kipróbáltad a Lendin-t?

beválik neked is?

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8039)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8039

Én se mennék bele hitvitába.

Előzmény: ottofon (8038)
ottofon Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8038

C vitamin nem fordul elő önmagában a természetben. Amit veszel gyógyszertárban az 100% C vitamin (szintézissel előálítva). Szóval egyrészt ami kémiailag "összehozott" anyga a mesterséges, de amit kivoással, pl fermentációval alacsony hőmérsékleten vonnak ki sok más "kapcsolat" hatóanyaggal együtt az természetes.

amúgy nem akarok senkivel erről vitatkozni, egyrészt mert nem értek a kémiához, de nyílván természetesebb egy gyógynövény szárítmány mint egy mesterségesen előállított egyetlen összetevő a gyógynövényben található anyagok közül.

Itt egy érdekes video a parlagfűről, én igazából a kommenteket ajánlanám alatta. Van jó pár!

#mce_temp_url#

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8037)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8037

A vis-vitalis elmélet már évszázadokkal ezelőtt megdőlt, nincs olyan, hogy mesterséges meg természetes anyag. Tudományosan olyan, hogy "természetes mód" egyszerűen nincs. pl. a kortikoszteriod, ami a szteroidos orrspray-k alapanyaga, az a mellékvese kéregben termelődik a természetben, de a molekulát ugye bárhogy elő lehet állítani. Vagy itt a C vitamin. Nobel díjat kapot Albert, amikor szintetizálta. Most akkor a C vitamin kúra természetes vagy mesterséges?

Előzmény: ottofon (8036)
ottofon Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8036

Én nem tudom mi az allergia oka, de biztos van köze hozzá a védőoltásoknak, gyógyszereknek, táplálkozáshoz, örökökt génekhez.

42 éves vagyok, és semmire nem vagyok allergiás, sem pollen sem táplálék nem okoz gondot. Bármit meg tudok enni, akár fél liter tejre 3 paradicsomot, majd barackot, vagy bármit. Ugyanakkor tény hogy 22 éve nem ettem semmilyen gyógyszert, semmilyen aszpartámos löttyöt nem ittam, sosem eszem felvágottakat (szójás szarokat), és amúgy nem dohányzom. Kerülök mindent amiben adalék, ízfokozó (natrium glutamát), vagy mesterséges szinezék lehet. Persze néha belefutok óhatatlanul ilyenekbe, de nem vagyok annyira szélsőséges.

Párom viszont parlagfű allergiás. 10 éve vagyunk együtt, némileg hasonlóan táplálkozunk, ő sajnos szokott enni fájdalomcsillapítót, volt lime kórja amikor komoly antibiotikum kúrán esett át (allergiája is ekkor jött elő 2008-ban). 

Szóval a hosszú bevezetőt azért írtam, hogy olvasnék szívesen hasonló felsorolásokat hogy ki hogfy él, hogy táplálkozik, mikor jött elő az allergiája, stb. Kinek  milyen természetes megoldása van allergia ellen. főleg az érdekel ami már működik. tudom, mindenkit az érdekel, de természetes módokat írjatok csak, szar gyógyszerek nem érdekelnek amik csak tünetet nyomnak el...

Előzmény: Daterseven (8033)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8035

igen.

én időnként be is lázasodom, akár 39-40 fokra.

 

 

Előzmény: kchris12 (8034)
kchris12 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8034

apró kérdés: másnál is jelentkezik torokfájás mint mellék-tünet? Nekem tisztára olyan mintha téli jó kis megfázás is lenne :(. Sajna így nem tudom megkülönböztetni hogy tényleg megfáztam e véletlenül (sok fagyi :) ) vagy csak az allergia...

Daterseven Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8033

Szia először is jó pihit :) Én Gyergyóújfaluba szoktam járni Erdélybe :P és mikor ott vagyok igazábol semmibajom bár sok helyen már felfedeztem parlagfüvet de Kolozsvár környékén már kevésbé volt. Magára az allergiára visszatérve számomra fura dolog betegség allergia az immun működés zavara nemtudom érdekelni érdekel de szerintem olyan széles a választék hogy MIÉRT ezért szerintem pontos választ nem fogunk a közeljövöben kapni sok helyen olvastam sok emberrel beszéltem de valahogy mindig más jött ki megfejtésnek. Rossz hogy valaki allergiás valaki nem, de elgondolkodva és egyszer egy nyáron érdekeségképpen elsőnek ismerősöktöl kérdezösködve hogy "figyelj már te allergiás vagy a parlagfűre?" kaptam sok igen sok nem választ és a nem válaszok között volt hogy"DE a mogyóróra igen" vagy a nap, tej, cukorbeteg, sziv probléma (vérnyomás) sok egyéb dolog feljött nem mindenkinél persze és elgondolkodtam hogy létezik még vajon olyan ember akinek semmibaja sem allergia sem betegség vagy rendellenesség gondolom igen létezik de egyre kevesebben lesznek. Erről is olvastam és tényleg , elszomorit de nem is értem 10 éves koromig semmi bajom erdőben laktunk egyik nap meg orrom bedugul tüsszögök folyik az orrom a szemem viszket minden hip-hop elöjött minden. Meg szerintem a gyógyszeripar nagy örömére többen leszünk ugyhogy lesznek még olyan speciálisan jo gyógyszerek hogy azok aztán mindent elmulasztanak. Olyan sok oldala van ennek a témának is hogy néha azon kapom magam hogy órákig merengek ezeken :D. Van aki kinövi van aki nem én mindig is remélem hogy egyszer lesz egy olyan megoldás erre hogy megfizethető melékhatás nélküli és eredményes.

Előzmény: kchris12 (8032)
kchris12 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 8032

hello, a parlagfűről azt írnám hogy sajnos csak átlagos dolgokat lehet mondani a mérésekből, aki épp egy nyugisabb helyen lakik annak jobb, aki meg egy parlagfűmező mellett annak meg rosszabb... nagyon hiányolok valami "real time" mérőt hogy tudjam most mitől érzem magam rosszabbul..

 

aki nyugatra próbál menekülni ez elől annak már nem sok van hátra, pl az osztrákoknál meg Svájcban is egyre komolyabb problémát okoz.. hallottam egy mendemondát hogy ha békénhagynák a parlagfüvet 5 év alatt eltűnne és átadná a helyét az őshonos növényeknek. Nos, szakmai oldalon is megerősítést lelt ez a "mendemonda".. Elég sok helyen magától megoldódna a probléma ha nem lenne egy parlagon hagyott terület (fölöslegesen beszántani..) az ország jó része... Nekem az a véleményem hogy hagyományos dolgokkal szerintetek lehet végleges megoldást találni egy olyan invazív növény ellen aminek a magja 30 évig termőképes? Szerintem nem, a megoldás az erdőtelepítés, etc.. Hagyományos módszerekkel (persze kell ez is) szélmalomharc ez a dolog.. Az hogy most nem erős a szezon az köszönhető a száraz időnek és annak az 1-2 meleghullámnak amit mi is elég jól megszenvedtünk 1-2 hónappal ezelőtt..

 

Szerencsére pénteken irány Erdély 10 napra remélem a Hargitában nem sok parlagfű van és mire visszajövök már lejjebb megy a koncentráció.

 

A szteroidos orrspray az nekem eddig bejött, csak épp hosszú használat esetén száraz nyálkahártya, véres orrfújás lehet a következmény... (2-4 hét után, de többre szerencsére nem szokott szükség lenni) Sajnos ezek mind receptkötelesek.

 

Volt egy előadás, amin érdekes volt hallani hogy minden területnek megvan a "maga" allergizáló szere, USA ha jól emlékeztem a mogyoró volt... Itthon a parlagfű és a fekete üröm. Mondjuk én egy kicsit kritikus vagyok abban hogy aki allergiás az egy az egyben beteg, mert a parlagfű az itthon nem honos elterjedni igazából csak a 80-as években terjedt el (Somogyból). Kérdem én (kicsit morbid hasonlat de talán értitek hogy mire akarok utalni) hogy amikor az indiánokhoz behurcolták az influenzát azoknak is "erősíteni kellett volna az immunrendszerüket" hogy egy számukra ismeretlen kórokozót úgy kezeljen, ahogy? Persze sok tényező ront a helyzeten pl a városi levegőben lévő dolgok amik rátapadnak a pollenre ezért agresszívebb a hatása.

 

A másik amit még fontosnak tartok hogy (ez sem légből kapott állítás, szakkönyvben is benne van, megjegyzésként...) akinek kis korában tejallergiája volt de "elmúlt" (pontosabban lappangó lett) és újra tejet adtak neki, az jó eséllyel jön vissza pollenallergiában 15-20 évesként, vagy később.

 

Dinnyét nem ajánlatos enni, többször megszívtam már ezzel, pedig mennyire szeretem...

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8031

neked is, és mindenkinek azt javaslom, hogy az allergiás tünetekkel menjetek el orvoshoz (allergológushoz)

mondjátok el, mit szedtetek, mi hatott, mi nem hatott, és akkor talán sikerül olyan gyógyszert kiválasztani, ami leginkább megfelel nektek.

mindenkinek más jó. az allegra pl. nekem se vált be, kicsit se. a xyzal kicsit hatott, a zyrtek még jobb volt, de egyik se volt az igazi. ez  a mostani (Lendin), egyre inkább úgy tűnik, beválik.

Előzmény: lazy g. (8030)
lazy g. Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8030

Sajnos igazad lett! Ez az Allegra,képzeld el,még az orrdugulásomat sem szünteti meg! Szenvedek,mint a kutya,hatása: nulla...

Szóval jól beleválasztottam!!!

Kipróbálom a Béres cseppet kálciummal. Hátha...

Üdv!

Előzmény: Daterseven (8027)
z03 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8029

Nem lehet, hogy a Bérescsepp mellé ajánlott  nagyadagú C-vitamin hozta végülis az erdményt?

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C#Antihistamine

 

Előzmény: Guelue (8020)
z03 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 8028

Nem a bennem élő bükki füvesember mondja. :D

ANTSZ pollenjelentés utolsó oldal az előzőévi összehasonlítás.

http://oki.wesper.hu/files/jelentesek/pprr/aktualis.pdf

Mondjuk erősen függ, hogy merre is laksz.

Pl Egekig mehet a pollenszám, ha szélirányban éppen napraforgót aratnak, ez  hamarosan aktuális lesz.

Nekem is ajánlota a háziorvos, de amíg jó a jelenlegi gyógyszer nem váltok.

 

Előzmény: Törölt nick (8017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!