Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 248
Sajna a diesel mocikhoz nem értek :o(
Előzmény: Pufi (245)
Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 247
Na ja, pontosan ez az egy baj van, mármint hogy a hangja miatt hajlamos az ember nyomni neki... AMióta sportpuffom van, még igy is, hogy egy gagyi dob (momentán sokkal szebb hangja is és lesz is, mert ha kész a fényezés, én is csináltatok a kipuf klinikán egyet.), szóval hajlamos vagyok elfelejteni a négyes sebességi fokozatot :o)
Előzmény: stevie wonder (244)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.11 0 0 246
Pufi,

hogy megy az a Diesel-motor? A 64 loero + szivodizel felallas nem tunik tul biztatonak...

Előzmény: Pufi (245)
Pufi Creative Commons License 1999.10.11 0 0 245
Sziasztok!

1.9-es Diesel-re tudtok valami jó tippet adni?

stevie wonder Creative Commons License 1999.10.11 0 0 244
A Kip. Klinikan Favoritra teljes kipuffogorendszer (leomlotol) 33e ft, amiben mar benne van egy szep kromveg is. Lehet csak hatso dobot is, akkor a hangja mar eleg meggyozo, de a teljesitmenyen nem sokat dob. A komplett rendszer kb 3-5% javulast hoz, amit a jobb fogyasztasban is le lehet merni, de az ember azt josolta, hogy "olyan dogos hangja lesz, hogy jobban fogod neki nyomni, ugyhogy valojaban tobb lesz a fogyasztas :-)". Allando fordulaton egyebkent _csendesebb_ mint a gyari...
Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 243
Szasz Faqutya!

Bosch super 4-es gyertyát rakjál bele, holnapra vagy holnaputánra megkérdezem a pontos tipust, mert van Favoritos barátom, akinek ez van benne. Ez kb 4000 forint, a fogyasztáson semmit nem dob. Annyit fogsz tapasztalni, hogy hidegen is pöcre indul, sokkal szebb lesz az alapjárat, és magasabb fordulatszámon jobban fog húzni. De csak nagyon picit, ne várj tőle hatalmas javulást, de azért érezhető a dolog. Onnét is tudom, hogy egszer gond volt az AC pumpammal, nem kapott elég benzint a moci, és össze vissza rángatott a motor, nem volt alapjárat meg egyebek. Eyg haverom (Skoda Rapidja van) megnézte a gyertyákat, amik a szar égés miatt tényleg elég szmötyisek voltak. Adott nem tudom milyen Brisk gyertyát, hogy ez a gyári gyertya, és hogy ez milyen szuper. Két nap múlva visszaraktam a super 4-es gyertyákat, mert egyszerüen nem ment a gép.

Sportkipufogót a kipufogóklinikán érdemes venni, zuglóban az egressy úton vannak. Van Web cimük is . Jo mimosegben, olcson dolgoynak. Pl Ladara volt egz komplett negyleomlos rendszer 32000 forint.

Előzmény: FAQtyA (242)
FAQtyA Creative Commons License 1999.10.11 0 0 242
Szia Adm!

Köszönöm a tanácsokat! Lehet, hogy már leírták korábban ezeket, de megírnád azt is, hogy milyen márkájú és típusú gyertyát vegyek bele? Mennyit jelent ez teljesítményben? És az egyebek amiket írtál hol szerzendők és szerelendők be (szakszerűen) és mi azok teljesítmény vonzata? Anyagi oldalak??? Üzemanyag fogyasztás?

Előre is köszi!

FAQtyA

Angel Úr Creative Commons License 1999.10.11 0 0 241
Hali!
Segítsetek nekem! Hol lehet egy 18 éves SKODA 105-öst levizsgáztatni 15-20 ezer pénzért?
Köszi!
csá
Jozsó Creative Commons License 1999.10.11 0 0 240
Hello,

Meg tudnátok mondani, hogy hogyan lehet az ablaktörlőt megbütykölni? Ugyanis nem áll vissza a helyére miután kikapcsolom. Azt hiszem ezt szaknyelven úgy mondják, hogy rossz a végállás kapcsolója. Tudjátok ez GLS-nél különösen kínos, mivel itt jáccanak a szakaszos törlések is, amik nagyon igényelnek a pontos visszaállítást.

Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 239
Belefaragtam délután a ködlámpákat a hűtőrácsba, sajna igy utólag talán jobb lett volna, ha kicsit közelebb rakom őket egymáshoz... Majd honap belerakom őket fixen, és megmutogatom a kollégáimnak. Majdmeglássúk!

Na megyek haza, remélem, hogy nem fog fölforrni a vizem, nem fognak elfáradni a főtengelycsapágyaim, nem esik ki egyik kerekem se, és talán, ha skodák védőszentjének megesik a szíve rajtam, még a főtengelyem sem fog eltőrni. :o))

Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 238
Ja, és azt kifelejtettem, hogy Pitecust (Horvát Attila) is ismerem szeméályesen, aki a tuning témáról irt, és elég szoros kapcsolatban van a tuningal és a skoda klubbal is, ugyhogy valahogy inkább neki hiszek :o)
Előzmény: stevie wonder (233)
Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 237
Ezzel a bizonyos kék szinnel kapcsolatban... Valami nagyon megfogott benne :o)
Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 236
De még elképzelhető, hogy csakazértis irni fogok! Vagy inkább megvárom a holnap Hixautót, és utána vagy irok, vagy nem :o)
Előzmény: Adm (235)
Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 235
Stevie, a skodákat nem lehetne tunningolni? :o))))

A listára nem fogok válaszolni, mert a nagyokos emberkék, akik szerint a skoda nem autó, megint olyan jó flame indulna el.... Részem volt az első nagy skoda, nem skoda vita kirobbantásában, és akkor megfogadtam, hogy inkább nem reagálok az ilyen levelekre.... Nincs értelme, mert ugysem elhet megyőzni őket. Azt viszont sajnálom, hopgy igy olyan emberek, akiknek semmilyen ismerteteik nincsenek a témában, nem tudják meg az igazságot. Sajnálom, ez van, nem vágyok újra a HIX AUTON torteno anyazasokra... De amugy majd megnezem a fejuket jovore, amikor a tuningol favorit moci benne lesz a gépben :o))) Amuyg az a bizonyos cikk kicsit meglepett, illetve az irója, Kovács F. Pétert ugyanis személyesen is ismerem... De hát ezekszerint egyszerüen hiányosak az ismeretei.....

Szóval a topictagok kedvéért ama bizonyos levél:

A skoda 120-ra kell 1 sportdob, kell 105-ös hengerfej, ki a karburátor aloli csillag és kb. 70 Le-s lesz a kocsi!!!
De csak 98-al megy el csörgésmentesen

A reakció részletei a következők:

Nem kotekedeskeppen, de a hutorendszert sem art kicsit atalakitani,
mert gyarilag is csucson jar, es nincs meg a 30-40% tartalek. Emiatt
forr fel a Skoda vize...

Az enyhe túlzás, hogy gyárilag a csúcson járna a hütőrendszer kihasználtsága: Két skodám is volt, soha az életben nem sikerült felforralnom a vizet. Se városban dugóban, se tartós 140- el való haladásnál (6000 rpm) Az egyetlen dolog, amit érdemes megtenni, hogy a gyárilag 88 fokon kapcsoló termosztátot az ember kicseréli egy 80-fokosra.

A fotengely meg birja, de a csapagyakat megviseli a tulterheles.

Aha! Hát biztosan kevesebb ideig fog menni a motor, lehet, hogy 150-ezer kilométer helyett mondjuk csak 140-et fog menni.... De még ez sem biztos.... Rendszeres olajcsere, hidegen nem kell hajtani a motort, ez a lényeg. És nem kell padloig nyomni neki hidegen...

A hatso futomu pedig csak a 40 loerot birja. Ugyanis a kupos feltengely egy darab retesszel (zsargonnal szolva ekkel) kapcsolodik a fekdobhoz. Ahogy a tulterhelestol a kup meglazul, a retesz veszi at az eroatvitelt. Elobb csak kikopik (ciripeles a hatso kerekektol), majd a menetes
veg a koronas anyaval egyutt letorik. Altalaban menet kozben, es eldaral mindent.

Nem értem, mitől lazúlna le a féltengelyről a fékdob. Ez nekem magas... Ha rendesen meg van húzva a csavar, akkor az a helyén marad.

És végezetűl: Úgy látszik, hoyg az összes szlalomversenyen, amin kintvoltam, igazából csak álmodtam. És úgy látszik, hogy akkor Kikának a 110 lovas favoritját is csak álmodtuk... És még folytathatnám.... :o))

Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 234
Képet a következő módon lehet berakni:

(img src=http://www.képnek.a/helye.jpg)
Tehát a képnek fönt kell lennie valahol a weben.

A zárójeleket pedig ki kell cserélni relációjelekre.

Előzmény: Latya (K.L.) (232)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.10 0 0 233
Adi, gondolom Te is olvastad a mai HIXAuto-n, hogy miert nem lehet a Skodakat tuningolni. Mit szolsz ehhez? A listara valaszolsz, vagy ide is nekunk?

Mas. Ez a kek szin telleg jol nez ki...

Latya (K.L.) Creative Commons License 1999.10.10 0 0 232
Hu, ez tenyleg szép! Képeket csak simán be lehet copizni a szöveg közé, vagy valami bonyolultabb?

Latya

Előzmény: Adm (231)
Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 231
Ilyen kékre gondoltam:

Adm Creative Commons License 1999.10.10 0 0 230
A pillanatnyi állás
sárga-kék : 1-2

Amúgy fd, a törödéssel nem lenne gond, mert törödök vele eleget :o)

Iderakok mindjárt egy képet, hogy milyen kékre gondoltam.

fd Creative Commons License 1999.10.10 0 0 229
Láttam ma egy 'szépsárgát'. Tényleg szép. De mégis a kék mellett szavaznék. Ahhoz, hogy a sárga szép maradjon, nagyon sokat kéne törödni vele, legalábbis szerintem.
fd
Előzmény: Adm (226)
Jozsó Creative Commons License 1999.10.10 0 0 228
Szerintem kék legyen. A sárga olyan idétlen :-)
Bár én leginkább skoda-kékre gondolok, nem tudom te is olyat mondasz e. Az nagyon jó szín.
Előzmény: Adm (224)
Adm Creative Commons License 1999.10.09 0 0 227
Ja, és a fényszorók kábeleit is kicserélem jóval vastagabbakra, nehoyg már azokon essen a feszültség..... :o)
Előzmény: Adm (226)
Adm Creative Commons License 1999.10.09 0 0 226
Köszi Stevie!

Várom a további szavazatokat, a pillanatnyi állás:

Sárga-Kék: 1-0 :o)

Vettem még két ködlámpát, szétszabdalom a hütőrácsot, és beleistallálom valahogyan :o)

Előzmény: stevie wonder (225)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.09 0 0 225
Sarga.
Előzmény: Adm (224)
Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 224
Bocsi, kicsit nagy lett :o)

Aktuális kérdésem, milyen szinű legyen? Eddig a kanárisárga bűvolt el, de azon a bizonyos szlovák skoda lapon láttam egy királykék skodrit, és teljesen elbizonytalanodtam :o)

Akkor most sárga vagy királykék? :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 223
Na itten van a ...... :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 222
Szia Faqtya!

Persze, hogy érdemes :o) Első lépésként szerintem sportgyertyák, és egy sportkipufogó. Utána jöhet egy sportvezérműtengely, habár a favoritoknál ugy halottam, nem mindig megy simán a dolog. Egy barátomnak régen Formanja volt, sportvezérműtengelyel, és hidegen sokszor nem volt alapjárat, mert képtelenek voltak beállitani a karbit. Hoyg ennek mi volt pontosan az oka, avagy hogy a szerelő volt hülye, vagy nem, azt sajna nem tudom.

Előzmény: FAQtyA (221)
FAQtyA Creative Commons License 1999.10.08 0 0 221
Szasztok!

Először is új belépőként üdvözlök mindenkit! sok hasznos dolgot írtok ide, tetszik!

Másodszor pedig az volna a kérdésem, hogy egy '91-es FAVORITot érdemes "egy kicsit megvadítani" nem túl sok tőkével? Ha igen, milyen ötletetek van rá? Budapesten van erre lehetőség (megbízható műhelyben), vagy messzebre kell autózni érte?

Tanácsaitokat előre is köszönöm!

FAQtyA

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 220
Na megvan a hir:

Október 17-e A pestszentlörinci üllöi uti orosz laktanya 10 orakor szlalom rally

gyertek jó sokan :o)

Ha minden igaz, indulok is :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 219
Járdaszegély? Ugyan már, fől a járdára. :o) Gyorsan mentem, hülye voltam. Nem kéne száguldozni, ez van, a hülye ember a saját kárából tanul.... Illetve nem tanul :o) AMuyg valaszthattam, vagy a jarda, vagy egy uj Micubishi... mivel a jarda üres volt, hát inkább az....

Vettem most két Debica téli gumit, nem tünik rossznak, habár hamarabb megcsuszik, mint a Savak. Na nem baj, majd telen :o) Jovo honapban meg veszek kettot. Aztan majd tavasszal ugyis mennek ra majd a hegesztett felnik.... 195/55 R13.... Na azzal már nehezebb lesz csuszkálni :o)

Előzmény: stevie wonder (218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!