Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FAQtyA Creative Commons License 1999.10.14 0 0 271
És a kábelezés? Simán beletehetm a nagyobb égőt, vagy előbb neki kell esni a tyúkbelezésnek?!
Adm Creative Commons License 1999.10.14 0 0 270
Én úgy tudom, hoyg a Favorit világitása már meg van relézve. De erről Stevie tudna bővebbet mondani... De szerintem meg van, mert már a GLS skodák és a Rapidok is relézve voltak.
Előzmény: FAQtyA (269)
FAQtyA Creative Commons License 1999.10.14 0 0 269
Sziasztok!

Ezek szerint, ha egy combos izzót szeretnék betenni egy favoritba, ott is érdemes átkábelezni a pilácsot és relézni? Ha nem kérdezek túl hülyét, hogyan kell azt megcsinálni?

Köszi!

Adm Creative Commons License 1999.10.14 0 0 268
BGC, köszi a tippet a rugósra.
Előzmény: BGC (266)
Adm Creative Commons License 1999.10.14 0 0 267
BGC>

Régen nekem is volt Philips izzóm, sokan szidták, hogy milyen hamar tönkremegy, de nekem nem volt semmi efféle gondom. :o) Én a 140/100 as izzókat a Pólusban lévő Weber autosbóltban vettem, ugy egy év után égett ki az egyik. 1500 pénzd darabja. Az átkábelezés minden autónál ajánlott, a sima 60/55-ös halogén is jobban fog világiitani tőle. Ha nincs relézve a világitásod, akkor mindenképp csináld meg, mert a gyári fényszorókapcsoló nehezen fogja birni a gyürődést. Egyébként a Király utcai Tunsram mintaboltban is kapsz ilyen izzót, ott szerintem jóval olcsóbb.

Előzmény: BGC (266)
BGC Creative Commons License 1999.10.14 0 0 266
ADM!

A Fáy utca nemtudoménhányban van egy jó rugós, és a Keresztúri úton ha mész kifelé akkor balkéz felől is lesz egy!!!

Mennyit bír a super4?
Nekem kb 50000km óta benne van és semmi gond.
Ugyanúgy vagyok vele, mint a philips izzókkal azok is már, jó négy éve szolgálnak állandó használat mellett.

Egyébként hol lehet jó minőségű 140/100-as izzókat venni? Mindenképpen kell ehhez egy átkábelezés?

BGC

Előzmény: Adm (264)
NAGU Creative Commons License 1999.10.14 0 0 265
Hello!

Ez a vezermulanc jo tippnek tunik, nem is gondoltam ra.
En arra tippeltem, hogy a ropsulyos elogyujtasszabalyzo
rugoja torhetett el. Azert nem szedtem meg szet, mert
optikus elektronikus gyujtas jeadoja van rajta, es emlekszek,
hogy annak idejen a negyagu csillag szaggatot fel kellett
ragasztani a tengelyre, es ha leszedem valoszinuleg
maradando karosodast szenved.

A masik kerdesemrol nincs tapasztalatok?
Irtatok valami fojtocsillagrol ami a porlaszto alatt van.
Egy Skoda konyvben olvastam, hogy a 120 L-ben ez
benne van, de a GLS-ben nincs. Probalta mar valaki
kiszedni? Mi lesz a hatasa?

Ez az orosz laktanya kb. helyet leirnatok egy kicsit
pontosabban ahol a vasarnapi buli lesz?

Koszi,
/Gyula

Előzmény: Adm (264)
Adm Creative Commons License 1999.10.13 0 0 264
Sziasztok!

MrMester, örülök, hogy Te is jössz... Egyre többen leszünk :o) AMugy en a tpoicban elorebb lathato 120 GLS nek alcazott 105-os skoda :o) (A telcsiszámom amugy 06-30-202-6899)

Goortney > Ha már generálszerüség van a skodán, akkor: Bele kell dobni egy sportvezérműtengelyt, le kell köszörülni a hengerfejből, át kell fuvókázni a karbit (nagyobb fuvókák), rá egy sportpuff, bele egy elektronikus gyújtás, a legjobb a Favorité, és igy olyan 65 LE korul lesz. 105-ösre ennyit tudok mondani. Fogyasztasról nem tudok mit mondani, nem volt még szerencsém ilyen géphez.
Amugy nem sokkal többöl ha szerencséd van, tudsz szerezni egy Favorit mocit. Ugy két héttel ezelött ajánlottak egyet, 60 pénzért, volt benne 60 ezer km, papirokkal, teljesen korrekten. Csak jelenleg sajna nem volt felesleges 60 rugóm. :o(

NAGU > A gázadásnál csörgő ciripelő hang gyanusan laza vezérműlánc. Halgass Mr Masterre, csere, nem egy nagyon hatalmas munka, némi műszaki érzékkel és némi szerszámmal az ember otthon is meg tudja csinálni.

Nem tudjátok, hogy a Bosh super 4-es gyertya hány km-ert bir ki? Mostanában mintha egy picit lomhább lett volna az autó... Vegulis a gyertyakban benne van mar 20 ezer km, lehet, hogy ez a gond? (Na jó, meg ezenkivül az, hogy szegény moci átlépte a bűvös 140 ezer kilométert is :o)

A hétvégén átvezetékeltem a fényszorókat, közvetlenűl a generátortól hoztam egy szép vastag kanócot, megreléztem a fényszorókat (mondjuk a relézés eddig is jáccott). Tegnap este próbáltam ki elösször, háááát, izééééé. Jóval lejebb kellett állitani a fényszorókat, mert a 140/100-as izzóim ugy 100 méterre is eléggé világitottak (vigyorogtak a jelzőtáblák), és hazafeé elég sokan villogtak rám. Fölraktam a hütőrácsra még két ködlámpát, hát nem vagyok a látványtól elragadtatva, de talán annyira nem rossz... Elösször még rá se birtam nézni, mostanra már ugy ahogy megbarátkoztam velük....

Ma napom azzal telt, hogy nekiestem az első futóműnek, és kivágtam az első rugokbók másfél menetet. Jó jó, barbár megoldás, tudom, majd csináltatok rugókováccsal rugókat. Tényleg, nem tud valaki egy jó rugókovácsot?

Befejezem, elég sokat irkáltam :o)

Akkor a mielöbbi viszontlátásra.

Szaisztok

MrMaster Creative Commons License 1999.10.13 0 0 263
A gyujtas ingadozas ellen nem tucc micsinalni....mert a sokdakon vezermulanc van es nem szij. Letezik ugyan olyan megoldas, hogy a lancot folyamatosan hidraulikus uton feszitik. Jo dolog ha nagyon nagy a terheles (tuning...) de meg egy hibaforras, ugyhogy verseny korulmenyek kozott nem nagyon hasznaljak mert kit erdekel ,hogy 1000km-erenkent kibasszak a lancot es ujat raknak be.

20 azert durva ugyhogy valoszinuleg le van lazulva a vezermu lanc. Sajna cserelni kell.

Előzmény: NAGU (259)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.13 0 0 262
Gyulekezunk, gyulekezunk ;-))
Előzmény: MrMaster (260)
BGC Creative Commons License 1999.10.13 0 0 261
Sziasztok!

Bár nekem nem skodám van (volt a családban kettő is), de az autóm ugyancsak a keleti régióból származik.A 4 pólusú bosch gyertyákhoz lenne egy kis hozzáfűznivalóm - mivel én is azzal járok - , mégpedig az, hogy ha elektronikus gyujtásod, van akkor állítsd be a gyertyahézagot (minden póluson)0.9 mm-re! Sokkal szebben fog muzsikálni a motor nagyobb a szikra, tökéletesebb égés, ha jól csinálod akkor a gázadásoknál, finom érces hangot hallani.

Egyébként 4 pólusú bosch rulez!!!

Test it!

Üdv: BGC

MrMaster Creative Commons License 1999.10.13 0 0 260
Bocs, hogy egy kicsit hutlen voltam a topichoz.....

Ott leszek... :) Zold SKODA 120GLS

Varom nagyon....

Előzmény: Adm (220)
NAGU Creative Commons License 1999.10.13 0 0 259
Sziasztok!

A 120 L-em kicsit rangat, nem huz, gazadasnal enyhe
ciripelo, csorgo hangot hallat. Rossz gyujtasbeallitasra
gondoltam. Ha a gyujtaselosztot jobbra-balra allitom,
akkor csak rosszabb lesz. Tovabbi erdekesseg, hogy
ha stroboszkoppal nezem, akkor a gyujtasi idopont
0 es 20 fok kozott ossze-vissza ugral azonos fordulatszamon.
Tapasztalt mar valaki ilyet?

Mas. Irtatok valami fojtocsillagrol ami a porlaszto alatt van.
Egy Skoda konyvben olvastam, hogy a 120 L-ben ez
benne van, de a GLS-ben nincs. Probalta mar valaki
kiszedni? Mi lesz a hatasa?

Koszi,
/Gyula

stevie wonder Creative Commons License 1999.10.13 0 0 258
Plzen? Ott a Skodanak csak a gepgyara van (eromuveket gyartanak, meg ilyenek, es a mai Skoda autohoz nincs sok kozuk). Ja es a pilzeni sor is onnan van, de az egy masik topik ;-)
Valoszinuleg Mlada Boleslav-ra gondoltal, ami egy kis iparvaros Pragatol 50 km-re eszak-keletre. Hatarozottan Dunaujvaros-szeru, de ujabban minden zold es feher. Na nem a Fradi miatt, hanem a Skoda kisebb-nagyobb uzemei, raktarai vannak lepten-nyomon. Meg egy par kaffa tuning-bolt.
Előzmény: goortney (257)
goortney Creative Commons License 1999.10.13 0 0 257
ADM

asszem 105-os ugyeben hozzad kell fordulni :-)

mennyibol lehet szerinted folpiszkalni nehany lovat egy tizeves 105-os motorban? (es plane hol? marmint itt Bp. kornyeken, ne kelljen mar Plzenbe menni...)
szegeny motor sorsa ugyis valami generalszeruseg lesz lassan...

thx

Adm Creative Commons License 1999.10.12 0 0 256
Azokat a szép lóerőértékeket már durvább változtatásokkal lehet elérni. Nagyobb fordulókörű főtengely, rövidebb hajtókarokkal: ettől nő a löktérfogat, sportvezérműtengely és egy hengerenkénti befecskendezés. :o) De ezek már durva dolgok... Mindenesetre tavasszal kicserélem a mocimat Favorit mocira, és ez mind mind bele fog kerülni szépen lassan.... :o)

Egy jó autószerelő meg tudja ezeket a dolgokat csinálni, sajna nem nagyon tudok senkit, aki konkrétan skoda tuningal foglalkozna. Majd ha odakerülök, a sajátomat én fogom megcsinálni.

Előzmény: FAQtyA (255)
FAQtyA Creative Commons License 1999.10.12 0 0 255
Szasztok!

Köszi az tanácsokat! A gyertyába valószínüleg most beruházok (ha megadod az adatokat Adm), de a kipufogó még várat egy csöppet magára. Azokat a szép LE értékeket a sportvezérműtengellyel lehet elérni, vagy milyen "furfanggokat" lehet még bevetni? Tudtok valami "profi" műhelyt itt budapesten, mert azt még senki nem írt!

Üdv!

Adm Creative Commons License 1999.10.12 0 0 254
Szia Angel!

Érdeklődj ismerősöknél szerteszét, sajna én nem tudok semmi jó tpiiet. Amugy attól, hogy 18 éves, átmehet hivatalosan is, de mondjuk lehet,, hogy kell rá költeni (pl azt a 15-20 ezret) Az én skodám tavaly 16 évesen simán átment a Mozaik utcában, tök hivatalosan.

Üdv...Adam

Előzmény: Angel Úr (253)
Angel Úr Creative Commons License 1999.10.12 0 0 253
Hali!
Esetleg elkerülte a figyelmeteket:

Segítsetek nekem! Hol lehet egy 18 éves SKODA 105-öst levizsgáztatni 15-20 ezer pénzért?
Köszi!
csá

Pufi Creative Commons License 1999.10.12 0 0 252
Arra a célra, amire van, nem rossz! (Pick-Up)
Keveset fogyaszt, 5,5 max 6 l, attól függ, mennyire nyomom. Utazó 110-120 lazán.
Városban meg egészen jól lehet vele mozogni, jól
van elosztva az 5gang.
Persze pár + paci nem lenne rossz.
Előzmény: stevie wonder (246)
Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 251
Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 250
Sziasztok, jó éjt! :o)
Előzmény: Adm (249)
Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 249
Most szabtam át másodszorra a hütőrácsomat :o) Szegény már több darabból áll, de egy páka csodákra képes. Egyszerübben hogyan gányoljunk össze több müanyagdarabot eggyé.... Egész jó lett ahhoz képest, hogy :o)

Na megyek haza! Remélem, ma sem törik szét a főtengelyem :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 248
Sajna a diesel mocikhoz nem értek :o(
Előzmény: Pufi (245)
Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 247
Na ja, pontosan ez az egy baj van, mármint hogy a hangja miatt hajlamos az ember nyomni neki... AMióta sportpuffom van, még igy is, hogy egy gagyi dob (momentán sokkal szebb hangja is és lesz is, mert ha kész a fényezés, én is csináltatok a kipuf klinikán egyet.), szóval hajlamos vagyok elfelejteni a négyes sebességi fokozatot :o)
Előzmény: stevie wonder (244)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.11 0 0 246
Pufi,

hogy megy az a Diesel-motor? A 64 loero + szivodizel felallas nem tunik tul biztatonak...

Előzmény: Pufi (245)
Pufi Creative Commons License 1999.10.11 0 0 245
Sziasztok!

1.9-es Diesel-re tudtok valami jó tippet adni?

stevie wonder Creative Commons License 1999.10.11 0 0 244
A Kip. Klinikan Favoritra teljes kipuffogorendszer (leomlotol) 33e ft, amiben mar benne van egy szep kromveg is. Lehet csak hatso dobot is, akkor a hangja mar eleg meggyozo, de a teljesitmenyen nem sokat dob. A komplett rendszer kb 3-5% javulast hoz, amit a jobb fogyasztasban is le lehet merni, de az ember azt josolta, hogy "olyan dogos hangja lesz, hogy jobban fogod neki nyomni, ugyhogy valojaban tobb lesz a fogyasztas :-)". Allando fordulaton egyebkent _csendesebb_ mint a gyari...
Adm Creative Commons License 1999.10.11 0 0 243
Szasz Faqutya!

Bosch super 4-es gyertyát rakjál bele, holnapra vagy holnaputánra megkérdezem a pontos tipust, mert van Favoritos barátom, akinek ez van benne. Ez kb 4000 forint, a fogyasztáson semmit nem dob. Annyit fogsz tapasztalni, hogy hidegen is pöcre indul, sokkal szebb lesz az alapjárat, és magasabb fordulatszámon jobban fog húzni. De csak nagyon picit, ne várj tőle hatalmas javulást, de azért érezhető a dolog. Onnét is tudom, hogy egszer gond volt az AC pumpammal, nem kapott elég benzint a moci, és össze vissza rángatott a motor, nem volt alapjárat meg egyebek. Eyg haverom (Skoda Rapidja van) megnézte a gyertyákat, amik a szar égés miatt tényleg elég szmötyisek voltak. Adott nem tudom milyen Brisk gyertyát, hogy ez a gyári gyertya, és hogy ez milyen szuper. Két nap múlva visszaraktam a super 4-es gyertyákat, mert egyszerüen nem ment a gép.

Sportkipufogót a kipufogóklinikán érdemes venni, zuglóban az egressy úton vannak. Van Web cimük is . Jo mimosegben, olcson dolgoynak. Pl Ladara volt egz komplett negyleomlos rendszer 32000 forint.

Előzmény: FAQtyA (242)
FAQtyA Creative Commons License 1999.10.11 0 0 242
Szia Adm!

Köszönöm a tanácsokat! Lehet, hogy már leírták korábban ezeket, de megírnád azt is, hogy milyen márkájú és típusú gyertyát vegyek bele? Mennyit jelent ez teljesítményben? És az egyebek amiket írtál hol szerzendők és szerelendők be (szakszerűen) és mi azok teljesítmény vonzata? Anyagi oldalak??? Üzemanyag fogyasztás?

Előre is köszi!

FAQtyA

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!