A síelés jellemzően teljes terheléses, így maradnék az XL-nél, úgyis 88-as a nyári gumi is. Leszűrtem az árlistádat XL-re, a Fulda Mont.2 és Pirelli 190SC tűnik esélyesnek, és inkább a Pirelli felé hajlok. Viszont ezek nincsenek raktáron (nem piros az ár), ha megrendelem kb. mikorra lennének elérhetők?
Feltűnt még egy elég jutányos áron kínált raktárról elérhető Yokohama v901 is, ezt érdemes számításba venni? Mit tud ez egy Pirellihez képest? A Yokohamáról eddig még csak sport-gumiai kapcsán hallottam.
Azért a Renault-on kívül még egy egész rahedli más autóra is gyártottak 4x100-as osztót. Tehermentesítő gyűrűt meg 1000/db-ért esztergálnak, úgyhogy azzal nyugodtan feltehető bármi, aminek nagyobb az átmérője.
Ergo Atill66: nem "csak Renault tipusra gyártott felnit tudsz felszerelni"!
Sajnos szakmai ártalom. Nekünk sokat kell beszélni, mert ugye nem csak eladunk, hanem szaktanácsadást is nyújtunk, amihez kell a beszélőke. Ezért a folyamatos továbbképzés, melyet online és offline is űzünk. De természetesen ez is a kedves ügyfelek érdekében történik, mert jobb ma egy sokoldalú gumis, mint holnap egy gumihoz nem értő nyelvész!
Megállni nem lehet egy szóra, mert ugye az nem egy lábbal tapintható valami.
Borzasztoan ertekelnem, ha a T. gumiszakerto topiktarsak vegre leallnanak a nyelveszkedessel, mert kurvara nem all nekik jol :-))))
Bocs, a kemeny szavakert, utban hazafele megalltam egy italra, aztan ott egy alak feltartott egy idore, es a vegere egy csomo sort megittunk -- valjon egeszsegunkre :-)
Nem jó rá. A felni osztóköre egy mérhető távolság, a 4*100 azt jelenti, hogy 4 csavaros a felni és ez egy 100mm körön osztódik.(de szépen fogalmaztam)
Ergo a 4*114,3 nem passzol.
A Renault ráadásul nagy tehermentesítővel alkot, ez a felni közepén lévő nagy furat, aminek a futóművön lévő kerékagy ad otthont. Tehát ez is egy fontos paraméter, mert ennek a méretnek is passzolnia kell az autód tengelyére.(Tehermentesítő, központosító szerepe van)
És van még az ET szám, de erre vannak tökéletes képi szemléltetők, amelyet valamelyik segítőkész topictárs mindjárt belinkel ide és látni fogod,hogy az miért fontos.
Az autódra csak Renault tipusra gyártott felnit tudsz felszerelni.Pontos tipushoz igazodva. Ezért jobb a VW csoport, ott lehet vígan variálni.:)
Ebben is van egy igen fontos, ámde sokaknak fel sem tűnő hiba. Megállni nem lehet egy szóra, mert ugye az nem egy lábbal tapintható valami. Amellett mi az az egy szavas mondanivaló, ami miatt érdemes megállni?? Ez helyesen így hangzik: Álljunk meg néhány szóra.
Ez persze további vitákat válthat ki, mert ugye nem mindegy, kinek a kedves nejére gondolunk, aki éppen nem bírja az italt és ezért éppen kidobta a taccsot. Tehát helyesen be kell iktatnunk a tulajdonnevet: Álljunk meg .K.o.v.á.c.s....né hány szóra!
Persze szóra sem lehet hányni, de ha szóra sem érdemes, akkor miért is beszélünk róla???
De, nagyon sokat! De máshol is tanultam ám!:) Van ez a műanyag izé, olyan fű színű cucc, amin nyáron gyakorolnak a srácok. Bár a hó se rossz arra a célra...
Még nincs, ha lesz is, tavasszal lesz. Megvárom a tapasztalatokat. Megaztán az i30-ból is kijött a kombi, azt is megnézem, tetszik az is nagyon. De most első a munka, majd tavaszal foglalkozom ezzel.Addig a G4 is elgurul alattam.(talán)
Ja, és a Pirelli az egyik elegerősebb szerkezetű gumi.
Nálam gyakorlatilag az öregedésnek semmi jelét nem mutatta, igaz hogy a pincében sötétben és elég állandó alacsony hőmérsékleten volt tárolva, ez is belejátszik az öregedésbe.