Keresés

Részletes keresés

oMB Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11563
Sziasztok!

A hét történései:
2005.08.30.
Dobogókő-Hűvősvölgy
Reggel a 7:45-s busszal indultunk Dobogókőre, érkezés után gyors pecsételés a turistaházban, vízkészletek feltőltése, kaja-pia, és már rá is álltunk a kékségre :-)
Dobogókőről lebatyogva Pillisszentkeresztig minden ok, jelzések a helyükön, követhetőek egyszóval minden a legnagyobb rendben volt. A "Felső" kocsmába majdnemhogy orral belementünk - el se tudtuk téveszteni, készséges pultosnéni már hozta is a pecsétet. Elhagyva Pilisszentkeresz aszfaltos útját enyhén jobbra betértünk az erdőbe - itt már nagyon néztem a térképet, melyen ez állt SZURDOK !!! Teli izgalommal vetettük be magunkat az erdőbe, és nem hiába - minden várakozásomat maximálisan kielégítette a látvány !!! (sok-sok fénykép készült) Elhagyva az erdőt kisebb cserjés, néhol hébe hóba egy egy fa mutatóba tájékon vezetett az utunk - nem a legszebb volt, dehát ezen is túl kell lelnni egyszer. Áthaladva a csobánkai műúton a bány után egy kisebb emelkedés a Kis -Kevély felé, majd egy laza kitérő a S-en a Mackó barlanghoz, majd vissza a kékre, és máris a pecsételőhelyen voltunk (valóban csak az egyik pecsét van meg, a tisztás Bp-hez közelebb eső részén, lenyomat: kisilabizálható) laza kaja után mentünk is tovább. Elhagyva a tisztást a K helyett a P melett döntöttünk a panoráma miatt majd a Pnégyzeten ereszkedtünk le Pilisborosjenőre és ott kavartunk vissza fluban aKékre. Innen már nagyon közel volt a Téglagyár, pecsét a helyén a sorompók elött, eltéveszthetettlen helyen (túlbuzgó bizt.őr megjegyezte mikor a ládikát fényképeztem hogy ez itt ipari objektum és hogy ne fényképezzek, szégyen nem szégyen én kiröhögtem nagyon) Ezekután jöttek a gondok, vmilyen rejtélyes okból én azt hittem hogy a csúcshegyi bélyegzőnek a térkép szerinti Csúcs hegyi th. nál kell lennie, ezért itt kavartunk kicsit a nyaralók közt mire felvilágosítottak hogy kb 10 éve nincs itt bélyegző - visszakavarás a kékre és folytattuk az utunkat (kb 1 órát elb...sztunk) Kőv pecsét hely a Boróka büfénél volt, itt a ládika majdnmhogy kiszurta a szemünket, itt se tököltünk sokat - ment a pecsét a helyére és már robogtunk is tovább. FElkaptattunk a Vihar heygre majd át a Hármashatárhegyre, itt is megejtettük a szükséges pecsételést és lebattyogtunk a 65-ös buszhoz, ekkor már erősen sőtétedett.

Folyt köv.
Vagdalthús Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11562
Köszönöm, már megtörtént, minden rendben!
Előzmény: efemm (11560)
Vagdalthús Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11561
Igen, a másik link alatt próbáltam, de nem kaptam jelszót e-mailben elsőre. Viszont írtam a larzen@tr.hu címre, ahol azonnal segítettek, már nemcsak belépni tudtam, hanem a fórumon le is írtam a Hármashatárhegy-, Csúcshegy-, Rozália-tapasztalataimat.
Előzmény: hörpölin (11559)
efemm Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11560
Vagdalthús! Írj egy levelet nyugodtan larzen (larzen kukac freemail pont hu) címére vagy az enyémre (efemm kukac hotmail pont com), hogy milyen adatokkal próbáltad a regisztrációt a túrabeszámolós oldalon. Utánanézünk, hogy mi lehet(ett) a gond. Köszönettel: efemm.
Előzmény: Vagdalthús (11558)
hörpölin Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11559

Igazad van! Megpróbáltam belépni a regisztrációba, de a következőket írta ki:

Kedves felhasználó!

A fórum átalakítás alatt áll. A regisztrációt ideiglenesen a túrabeszámoló archívum oldalán lehet megtenni. A regisztrációhoz kattints ide:
regisztráció
Sikeres regisztráció után - a mailben kapott kóddal - a kéktúra fórum főoldalán tudsz bejelentkezni.

Így már próbáltad? Ha így se ment, akkor nem tudok már semmit se mondani... meg kéne tán várni mire a renováció befejeződik.

Előzmény: Vagdalthús (11558)
Vagdalthús Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11558

Ez engem is érint, mert a héten kezdtem az OKT-t a Budai-hegységben, de még nem sikerült regisztrálnom az említett fórumon, pedig többször is megpróbáltam. Úgy olvastam, mások is így jártak.

Most viszont esmét nekifutok.

Előzmény: hörpölin (11556)
Güsziológus Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11557

PILISI PARKERDŐ ÚTJAIN

(4. sz. túra, Kesztölc - Kétbükkfa-nyereg)

2005. szeptember 1.

Nehezen tűröm a bezártságot, minek következtében ha alkalom adódik, már indulok is.

A 10 kilométeres szakasz nem látszott leküzdhetetlennek, igaz, 20:00-kor már sötétedett az erdőben. A busz 20:22-kor jött.

Nem könnyű Kesztölcön megtalálni a jeleket, de valahogy kivergődtem. A hatalmas szőlöskert szélén próbáltam haladni, jelzés nem volt, de az irányt jónak tartottam. Néha kerítésen belül, néha kívül, de a fontos helyeken mindenhol volt rés. Úgy látszik másoknak sem tetszik, hogy elkerítették a hegyet.

Nem sokkal azelőtt, hogy a jelzett út keresztezi az OKT útvonalát, egy mély árkon kellett átmenni, itt voltak földlépcsők is. Az árok túloldalán, a réten már ott voltak a jelek (S+) is.

Keményen emelkedett az út. A Z- jelek elérését követően egy darabig közös az útvonal(!), majd a S+ jobbra el, a Z- balra visszafelé. Innen egy kényelmes, enyhén sáros szekérúton emelkedünk jó darabig. Vannak jelzések is, bár néhol még nagyon régi P- jeleket is látni. Megnéztem a régi térképet, de hogy mikor volt P- jelű ez az út, azt nem tudom. Szép bükkfák között emelkedünk. Nincs gond. Szemben már látszik a hegy, melyet le kell küzdeni. Érdemes!

Nagyon jól eltalálták elődeink, hogy hol kell turistaházat építeni. Talán az egyik legpatinásabb a Pilisben. Rendezett környék, a teraszról csodás panoráma. Emléktáblák a falon. Állítólag van szép bélyegző, de úgy látszik, errefelé nem divat az, ami a Mecsekben működik. Nálam volt a gép, remélem, sikerül a kép.

Innen füves szintúton ballagunk, nem könnyű távolodni a meghitt helytől. A Z+ jobbra el (irány Kesztölc), a Znégyzet balra indul, és ereszkedik. Egy irányító táblán az áll, hogy a nyereg 1 óra, de 1/2 óra múlva már ott voltam.

Megpihentem kissé, szomorúan néztem a torzót. Továbbra sem értem, miért kellett szétverni az emlékművet.

Rég jártam a nyeregben.

A rövid pihenő után megindultam az ismerős úton felfelé, megcsodáltam kedvenc bükkfáimat, és már az országútnl voltam. Kevesebb, mint 2,5 órára volt szükség. Kb. 500 méter szintet kellett leküzdeni, a távolság nem vészes. Örülök, hogy belefért az időbe ez a nyúlfarknyi szakasz.

Eredendően közös örömtúrát terveztem, de nem bántam meg, hogy végigjártam az útvonalat.

Már csak a Szentendre - Csobánka szakasz van hátra.

Mivel időm rengeteg volt, elsétáltam az étteremig, ettem, ittam, megpihentem. Kellemes hely. Még megvan az EET-s bélyegző, de párna kell!!!

hörpölin Creative Commons License 2005.09.02 0 0 11556

Üdvözöllek Benneteket a kéktúrázók táborában!

Olvastam a leírásaitokat, úgy látom, még nem készültek el a teljes útvonalról. :-((

Szeretnék egy tanácsot adni:

Ha egy szakaszt már bejártatok, írjátok le a pecsétekkel kapcsolatos észrevételeiteket az OKT pecsételőhelyek fórumába is: http://ttt.tr.hu/okt/forum.php

Ezzel az utánatok jövők dolgát tudjátok elsősorban segíteni, mert mielőtt indulnának valamerre, elolvassák az érinteni kívánt pecsételőhelyek beírásait.  

Mi, akik ismerjük azt a fórumot, rendszeresen frissítjük a listát. Ha minden rendben van, akkor is írjátok be, mert nagyon gázos úgy a pecsét jelenlegi állapotára következtetni, ha az utolsó beírás féléves!

Mindezt csak azért mondtam el, mert úgy látom az általatok bejárt Írottkő-Sárvár szakaszon még sok helyen a mi beírásaink a legfrissebbek, pedig jó régen jártunk már arra...

Erre a fórumra is leírhatjátok a tapasztalataitokat! Sokan írunk ide rövidebb-hosszabb cikkeket az utunkról. Egyrészt jó írni és olvasni távoli helyekről, meg aztán hátha nemsokára más is arrafelé indul...

Szóval mindent bele, és sok sikert a teljesítéshez!

Előzmény: manocs83 (11555)
manocs83 Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11555

Üdv mindenkinek!

A hét elején mi is csatlakoztunk pár barátommal az országos kékhez. A túrabeszámolók: http://kektura.freeblog.hu

emgergo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11554

Még mindig off

Jövő hét elejéig jönnek az én képeim is, ma zúztam egyet a Királyrét környéki erdőkben.

on

Előzmény: lükepék (11546)
ktaxxyxx Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11553

Naponta egy buszjárat indul a kórháztól (16:40), azzal mentem Bicskéig, a vasútállomásnál tett le.

Tudtommal a 8120-as mező valamennyi járata a csákvári kórháztól indul.

Előzmény: Güsziológus (11540)
padler Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11552
Érdemes megnézni a honlapot, mert úgy tűnik, hogy igényes igfüzet készült, melynek hátulján a pontok is feltüntetésre kerültek, illetve van Fejér megye kastélyai mozgalom is! Így már két mozgalom létezik ugyanazon a néven:(((

Güszi, ha vársz még egy kicsit, ki sem látsz az igfüzetek alól Bodajkon.
Előzmény: HEV (11547)
lükepék Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11551
hehe, jo is az, akkor a fuledbe zummognek, es beragadnak, ahelyett h elmennenenek. En egy tengerparti alvasnal probaltam meg a szunyogok miatt, h bebujtam teljesen a halozsakba, eleg jo volt egy darabig, de azt a kettot, aki veletlen betalalt, sehogysem birtam kihajkuraszni.. :)
Előzmény: asciimo (11550)
asciimo Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11550
Sziasztok!

Nagykanizsan vagyok a konyvtarban, a mai nap is hamar vegeztem, mert sok volt a szunyog Palintol Zalakarosig, igy aztan nagyon gyorsan futottam, ahol csak birtam.
Ma megszereztem a Zalakomari pecsetet, holnap indulok onnan tovabb, es elbucsuzok Zala megyetol.

A bal labam a sok futastol kicsit megfajdult, de remelem semmi komoly, holnapra kipihenem, meg amugy se sok szint lesz holnap Mesztegnyoig. Ugy dontottem, hogy holnap akarmilyen meleg lesz, kapucnis puloverben megyek, mert elegem van az onkentes veradasbol.

Minden kekturast udvozlok,

asciimo

mosomedve Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11549

Nicsak, mit találtam a Túrabázisban!

Egy új jelvényszerző túra a Budai-HG.-ben: Hunyad-oromtól a Gellért-hegyig, pontosabban a János-kórháztól a Műszaki Egyetemig. (Jó kis vasárnapi sétatúrának ígérkezik, hasonlít a XI.kerület kerületéhez, egyszer talán felkerül az Útvonalkövetők lapjára is :-)

HEV Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11547

Forrás:  http://www.fejer-tura.hu/

Fejér Megye Várai

Jelvényszerző túramozgalom

A túramozgalom célja, a megyénkben található várak és várromok
felkeresése, illetve felfedezése.

A teljesítés feltétele, hogy az igazoló füzet tulajdonosa tetszőleges
sorrendben és tetszőleges útvonalon, a regisztrálás dátumától számított 12
hónapon belül felkeresse az igazoló helyeket. Az igazolás akkor fogadható
el, ha a füzet tulajdonosa a megadott helyen a településnevet tartalmazó
bélyegző lenyomatot üttet az aktuális oldalra. Valamennyi településen kell
pecsételtetni.

A füzet beszerezhető a Vízivárosi Lakótelepi Sport Egyesülettől a
fogadóórákon, melynek helye:

8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. I. emelet.

Fogadóóráinkat minden naptári páros héten, kedden 17:00-tól 18:00-ig
tartjuk.

Információ kérhető:
      E-mail-ben:
rozsa.durmitsne@rah.hu
      vagy felbélyegzett válaszborítékot mellékelve:
      Berta Gábor 8000 Székesfehérvár, Tóvárosi lakónegyed 47. IV. 15.

A füzet ára: igazolt MTSZ tagoknak 300,- Ft / db, nem MTSZ tagoknak
400,- Ft / db - amely összeg tartalmazza a kitűző árát is. A teljesítés
után - a személyes adatokkal kitöltött igazolófüzetet Egyesületünk címére
kell eljuttatni, mellékelve egy felbélyegzett válaszborítékot

lükepék Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11546
ne is mondd, a varganyak latvanya teljesen megtort.. Az en gombaszvagyaim kozott egyelore az oriaspofi es a sok-sok fini urigomba szerepel...
Előzmény: emgergo (11539)
Vagdalthús Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11545
Ahogy látom, te is úgy túrázol, ahogy én: a kirándulás során már fogalmazod, miként fogsz beszámolni róla :-))
Előzmény: Güsziológus (11540)
olahtamas Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11544

Azokat a csúnya bogarakat mi sem szeretjük, viszont jótékonyan hatnak az átlagsebességünknek :))

Előzmény: Lud (11542)
Lud Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11543
Helyesbitek: Zalakaros
Előzmény: Lud (11542)
Lud Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11542
A kerdeses kepet Halogy es Felsomarac kozott keszitettem meg mult penteken. Ha minden igaz most eppen Palin es Zalakomar kozott rugja az ut porat Asciimo. Egyeduli problemakent a temerdek repkedo es csipkelodo rovart jelolte meg.

Lud mediaszolgalat:)
Előzmény: padler (11518)
Jesper Olsen Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11541

Kimaradt néhány, amelyik útbaesett, de kerékpáros megközelítésre alkalmatlan: Fejérkő, Benevár, Markaz. Valamint Diósgyőr, ahova este érkeztem, és némi kerengés után nem volt kedvem tovább tippelni, hogy hogy lehet közel menni hozzá, nyitva van-e és hagyhatom-e biztonságban a biciklit. Meg hogy mennyi időm van, mert messze volt a pályaudvar. Az látszott messziről is, hogy nem lehet úgy bemászni, mint Kisnánán. :-) Eger és Szarvaskő is útbaesett, de ezek már megvoltak.

Én tavasszal oldalról bejutottam a diósgyőri vár árkába, majd kimásztam a bejárat közelében és akkor láttam, hogy kutyákkal őrzött terület! Sajnos a nyitvatartása nem volt számomra kedvező.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (10791)
Güsziológus Creative Commons License 2005.09.01 0 0 11540

4 megye 10 (4/3/2/1) nevezetessége

Nem kell megijedni, nem új mozgalomról van szó.

Hogy érzékeltessem a szituációt, íme egy alapvicc.

OFF

Esküvő után a gróf felmutatja 5 ujját a grófnének.

Lelkendezik a grófné, kérdi gyorsan.

- Ennyi lesz?

- Nem drágám, ezek közül választhatsz.

ON

Nem tudom miért, de mikor Csákváron kitaláltam a címet, ez a vicc ugrott be.

Az igazi mozgalom a 9 megye 99 nevezetessége, a 4/10 a hátralévő lrintőpontok száma.

És akkor a lényeg.

Kihasználva az 5. full megye (Baranya) utáni lendületet, na és a szép időt, úgy döntöttem, irány a Vértes.

A téli kimaradt szakasz (Várgesztes - Gánt) és a két "mumus" érintőpont (Gánt és Csákvár) volt a cél.

A túra kb. 16 kilométer volt, ismerős útvonal, minimális emelkedő. Négy óra alatt "lezavartam", kényelmes tempóban.

Bélyegzők rendben, bár Mindszentpusztán még nekem is gondot okozott a megkopott fémbélyegzővel szép lenyomatot produkálni. Kőhányáspusztán nagyon jó állapotban van a bélyegző, remélem, egy darabig így is marad.

Gánton, a kocsmában nem MTSZ-es bélyegző van, de azt hiszem ez is megteszi.

A túrát követően egy merész ötlettel, felkerestem a múzeumot. Mázlim volt, hamar kaptam autót, elvittek egész a múzeum bejáratáig, Sőt. Az apuka annyira fellelkesült, hogy még az évnyitóra igyekvő fiával meg is látogatta a múzeumot. Így már hárman voltunk:o)

Nagyon örülök, hogy eljutottam ide is. Gánton bélyegezni nem probléma, de ha már van ilyen múzeum, akkor nem akartam túrával "letudni" a pontot. Jó ötlet volt. Nagyon tetszett, végig fogom járni a tanösványt is. Az ismertető füzetet megvettem, de a melegben nagy kedvem nem volt a plusz kilométerekhez.

Nagyon menő TKM-es bélyegző volt!

Visszafelé volt busz, azzal mentem Csákvárra.

Ez a másik "mumus", hisz a kastélyban egészségügyi intézmény működik. Látogatási idő volt, nem volt probléma bejutni az épületbe, és a gazdasági részlegen bélyegzőt is kaptam. Sőt. Üzemelt a büfé (életmentő volt amúgy), és korrekt számlát is kaptam. Rajta a hely, és az idő.

Sétáltam egyet a parkban. Idegnyugtató.

Télen már jártunk erre, de akkor a portán csak TKM-es füzet volt, bélyegzőt nem sikerült szerezni. Ezért mentem vissza. Most már azt is tudom, hogy van TKM-es bélyegző, de az a könyvtárosnál van, aki viszont cak félállású. Passz.

Nagyon örültem, hosz sikerült dokumentálni a pontok felkeresését. Sőt. A 'Fejér megye kastélyai' mozgalom egyik pontját (Csákvár) is sikerült igazolnom.

Naponta egy buszjárat indul a kórháztól (16:40), azzal mentem Bicskéig, a vasútállomásnál tett le. Alig kellett volna gyalogolnom, de a nyitva tartó kocsma miatt egy picit vissza kellett mennem a szép fasorban. Valamivel csak el kellett ütnöm az időt:o)

Eljutottam tehát Gántig az OKT útvonalán, remélem lesz folytatás.

Van még két pont Fejér megyében (Bodajk és Fehérvárcsurgó). Jó lenne még idén felkeresni a pontokat, hisz valóságos eldorado mindegyik. Bodajkon még szentkút is van. Két településen lehet "kaszálni" 7 érintőpontot. Azt hiszem egy szép kora őszi vasárnap lesz a "nagy nap", a túrába (Gánt - Fehérvárcsurgó) ui. nem nagyon fér bele.

Intő jel, hogy Csákváron elszakadt a füzet borítója. Ahogy régen az iskolában, bekötöttem szépen két évvel ezelőtt, számítva arra, hogy "gyűrődéseknek" lesz kitéve. Így tettem anno a mozgalmas füzeteimmel is. Azok kibírták, de a két év úgy látszik hosszú idő. Ideje befejezni a mozgalmat!

emgergo Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11539

Ha átnézel a gombázós topikba, láthatsz érdekességeket, csak ne ess depresszióba.

Teljesült a gombászálmom: találtam császárgalócát :-)))

on

Előzmény: lükepék (11531)
Vagdalthús Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11538
Éppenséggel én meg nem vagyok fővárosi, de itt dolgozom, nem is messze a Hármashatárhegytől. Logikus választás volt tehát.
Előzmény: MacG (11537)
MacG Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11537
hörpölin: én budapesti létemre Mátraszentiostván-Ágasvárral kezdtem!
Vagdalthús Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11536

Üdv!

Tudom, hogy lesznek jóval színesebb epizódok is, másrészt a Hármashatárhegy tetszett, a Fenyőgyöngye és környéke is, egyébként már sok kékes szakaszt jártam már meg, de nem teljesen és nem füzettel, nem pecsétes célból, hanem "csak úgy", vagy más mozgalom miatt, így pl. Visegrád, Nagy-Villám, Dobogókő, Nagymaros, a Gerecse, a Naszály, Hegyes-tető, Nagyhideghegy, Törökmező, Szandavár, Kékestető, Mátraverebély, stb. és környékük ismerős.

Az OKT-fórumba már terveztem is, hogy regisztrálok, s majd rendre közzéteszem a tapasztalásokat.

Előzmény: hörpölin (11534)
HEV Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11535

IDÉZVE :  Tura lista - hozzaszolas   2005.08.31.

Hello,

valamikor tavasszal hirdettem egy internetes kerdoivet, turazassal
kapcsolatos dolgokrol, ami egy szakdolgozathoz kellett. Akkor ezt tobb
mint 400-an toltott(et)ek ki :)
http://sg.uw.hu/stat/

A szakdolgozat azota termeszetesen elkeszult, es most feltettem a
honlapra is, le lehet tolteni es olvasgatni :)

Az ilyenkor szokasos jogok gondolom most is ervenyesek, tehat ha
valaki ebbol szeretne masolni, publikalni hivatalos forumokon stb., kerje
ki a szerzo hozzajarulasat (rajtam keresztul el lehet erni biztosan).

A doksi letoltheto kozvetlen errol a cimrol is:
http://sg.uw.hu/stat/gyt.pdf

udv,
Gabor

hörpölin Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11534

Gratula a teljesítés megkezdéséhez.

Mi is ott kezdtünk több mint két évvel ezelőtt &sonnal! Úgy látszik, fővárosiaknak, Bp. környékieknek ez a legszimpatikusabb!!

Attól meg ne tarts, hogy a többi szakasz is ilyen színtelen lesz, jönnek még egzotikusabb tájak is (meredek kapaszkodók, találkozás a helyi kisebbséggel, nem találod a jelzéseket, stb.)! A pecsételőhelyek fórumába pedig beírni a tapasztalatokat!

A múlt heti Szent István vándorlást én is néztem (Sirok-Kékestető), szabin voltam és vártuk a szebb időt, hogy startolhassunk a Zemplénbe kékezni. Sajnos olyan időben adják, h dolgozó emberek számára szinte elérhetetlen!

Annak meg külön örülök, h a cserhátsurányi kastélytulajdonos szállót akar berendezni. Remélem, addigra megneveli az ebeit, mert amikor mi bejelentés után benyitottunk a kastélykapun (csengő nuku), két olyan fenevad rohant felénk, h azt hittem, napfogyatkozás lesz, úgy elsötétült tőlük az ég.

Előzmény: Vagdalthús (11533)
Vagdalthús Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11533
Épp most ment az m2-őn a Szent István vándorlás, s pont a Cserhátsurányt is érintő szakaszt mutatták be, nem láttam, csak a párom mesélte imént telefonon, állítólag szállodát akar kialakítani az épületben a tulaj.
Előzmény: hörpölin (11527)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!