Keresés

Részletes keresés

Klímaszerelő Creative Commons License 2008.12.14 0 0 260
Szia

2 megoldást is látok a problémádra:

1. Létezik egy olyan gép (Sistem-Air Jolly) ami nem igényel csőhálózatot. Ezt a gépet be kell süllyeszteni a falba, vagy csak felfúrni a falra. Ebben van a gép, porzsák, stb., tehát minden. Ehhez egy 9 vagy 12 méteres gégecsővel szerelt takarítókészletet lehet csatlakoztatni, és ezzel takarítani. A készülék kisebb lakások esetén elég szokott lenni, de ez nagyban függ a készülék elhelyezésétől és a lakás elrendezésétől. Nagy előnye, hogy nem kell csőhálózat, a levegőt a szabadba fújja, elég csendes, nem foglal nagy helyet.

2. Választasz egy kicsi gépet, pl Sistem Cube. Ez a készülék 30x30x30 cm-es kocka, tehát rendkívül kicsi. Ehhez csőhálózat csatlakozik, így el kell valahova helyezni 1 vagy 2 falicsatlakozót, a lakástól függően. Ez megoldható akár kicsi véséssel, akár falon kívül (olyan helyen ahol nem látszik, vagy nem zavaró a látványa), akár kábelcsatornával eltakarva is. A rendszer előnye a kicsi méret, a készülék könnyű elhelyezhetősége, alacsony zajszint. 40 mm-es csöveket használ a megszokott 50 mm-es helyett, így könnyebb szerelni.

Ha érdekel valamelyik, írj és szívesen tájékoztatlak bővebben is!

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: lamoro (259)
lamoro Creative Commons License 2008.12.13 0 0 259
Hali.

A lakásunk első emeleten és a ház szélén van. A gép mondjuk lehetne egy háztartási jellegű 2.2kw-os csendes porszívó, ami a lakás egyik sarkába egyszerűen elférne.
Előzmény: legirepa (258)
legirepa Creative Commons License 2008.12.13 0 0 258
Ehhez a legkisebb gépre van szükséged, és némi csövezésre. Egy ekkora lakásba 1 db csatlakozó elég, hisz a 9m-es gégecső mindenhova elér. A gond csak ott van, hogy mit szólnak a szomszédok az erkélyen a zajforráshoz. De ha beteszed egy nagyobb szekrénybe, talán nem zavaró.
Előzmény: lamoro (257)
lamoro Creative Commons License 2008.12.13 0 0 257
Sziasztok!

Porszívó csere lenne aktuális, de....

Elég rég foglalkoztat olyan porszívózási megoldás, aminek porgyűjtő tartálya az erkélyre tehető, a gépből kiáramló levegő meg ugyanitt távozik.
44m2 mindössze a lakás tömbépületben, tehát kicsi.

Van ismert megoldás ilyenre, és mennyiért?

Köszi válaszotokat.

Klímaszerelő Creative Commons License 2008.12.05 0 0 256
Szia

Kapható a központi porszívó rendszerekhez egy tartály, mellyel folyadékot is lehet szívatni. Ezt a falicsatlakozó elé kell beiktatni, így az felfogja a nedvességet és nem kerül a gépbe.

Előzmény: Feco1111 (255)
Feco1111 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 255

Sziasztok!

Végigolvastam a topikot és lenne egy kérdésem.

Létezik olyan kp, amely folyadékot is fel tud szívni?

Pl a mosókonyhát elönti a víz, akkor össze tudjam vele szívatni.

Nem tul sok gyakorlati hasznát látom a dolognak, inkább csak kíváncsiság :)

Köszi

windy12 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 254
Köszönöm. Ahogy látszik a képen , le kellett vésni a csempéket, és a jól alávésni a falnak, hogy a födémet is át tudjuk törni, meg a cső és az adapter is elférjen. Ami nem látszik, hogy két függőlegesen rögzített fa stafli van a lapátadapter mögött, ehhez van erősítve, így bármikor bontható, kivehető. Szerencsére volt még néhány csempém elrakva, így tudtam pótolni azokat, amiket le kellett verni (ide s tova tíz éve őrizgetek a ház összes burkolólapjából nyolc-tíz darabot. Sajnos nem tudtuk úgy elhelyezni, hogy szimmetrikusan álljon a fugákhoz, mert túl sok mindenhez kellett alkalmazkodni (betongerenda, padlófűtéscső, stb.)
Előzmény: Fabrik (253)
Fabrik Creative Commons License 2008.11.25 0 0 253
Ügyes, nagyon ügyes. Főleg az tetszik, hogy a falba tetted a szemétlapát adaptert. Én is ezt tervezem a bejáratnál (oda is teszek, egyszerűbb a cipőről lekerülő koszt csak bepartvisolni). Már csak a hátsó kivezetésű adapter méretei kellenek...
Előzmény: windy12 (251)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.11.23 0 0 252
Szia

Köszi a képeket és a leírást.

Kész lakásba tényleg nehéz a kivitelezés, főleg ha minél kevesebb bontással kell megoldani. De itt látom tökéletesen sikerült. Sajnos vannak olyan elrendezésű házak, ahol szinte kivitelezhetetlen a rendszer utólag, mert az egész házat szét kellene vésni. És az nem túl haszon egy háznak, ha az összes fal meg van gyengítve. Itt sajnos egy kicsit mélyebbre kell vésni, mint a villanynál.
A födémáttörés általában a legnehezebb része a dolognak. Egy épülő háznál még könnyebb, mert ott mindegy hol fúrok, az aljzatbeton úgyis eltakarja. De itt Neked úgy kellett, hogy semmi se látszódjon.
A pince porszívózására létezik olcsóbb megoldás is. Ez amit Te beraktál egy kültéri dugalj, IP 44-es védettséggel. Létezik egy sima csőbe dugható dugalj is, aminek az ára ennek töredéke. Mi azt szoktuk használni. Persze ez is jó, csak drágább.
A másik ami feltűnt az a falicsatlakozó. Mi a hosszabb felét szoktuk vízszintesen elhelyezni. Végülis nincs rá semmi előírás, csak érdekes így látni.

Használjátok egészséggel!

Előzmény: windy12 (251)
windy12 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 251

Szia!

Aertechnika TPS 150-es készülék lett felszerelve, tudom, hogy van ennél jobb, de extrém jó feltételekkel jutottam hozzá, úgyhogy minden alternatíva elvetve.

Mivel kész lakásba kellett megcsinálni a kiépítést, ezért körültekintően kellett tervezni, hogy minél kevesebb bontással járjon. Nem tettük mégse ki a szabadba a gépet, találtam neki a legalsó szinten egy jó kis helyet:

A vízszintes irányú csöveket (mivel a lábazatba már nem lehetett elhelyezni, egyszerűen az alsó szint (garázs, mosókonyha) mennyezetén vezettük el, egyébként is megy itt egy csomó cső, úgyhogy nem zavaró egyáltalán:

Mint látható ide tettünk egy falon kívüli csatlakozót, a pince porszívózására.

Innen a legalsó szintről a födém áttörésével álltunk fel a középső szintre, azokra a helyekre, ahova terveztem csatlakozókat. Gyakorlatilag csak azt a 40 centit kellett a falba felvésni, amilyen magasra a kiállást raktuk. Ami nehézvolt, az a vasbeton födém áttörése, úgy, hogy igazából a falban kellett fúrni. Nem tudom, érthetően írtam-e le.

A legfelső szint kiállásaihoz egy falat kellett függőlegesen végigvésni, ez a "lépcsőház" fala, amelyik elég központi helyre esik, így fönt már nem kellett vízszintesen vezetni a csöveket, egy kiállásról a hétméteres gégecsővel minden helyiség minden pontja kényelmesen elérhető.

Felkerült a porszívó kijelző panelja is:

A feleségem kedvence, ami a konyhába lett szerelve, a szemeteslapát opció, ami nagyon praktikus kiegészítő. A partvissal összehúzott szemetet csak elé kell seperni, és már el is tűnt az egész a porszívó gyomrában.

Összességében a készüléken kívül a rendszer kb. 70.000 forintomba került, ebbe négy falicsatlakozó, egy falonkívüli, egy szemeteslapát-szerkezet, a csövek, a ragasztó, idomok, az elektromos kábel és a hétméteres gégecső van benne. Nagyon erősen szív, és nagyon kényelmes dolog. Személy szerint nekem megfizethetetlen, hogy nincs benn porolás, az egyéb kényelmi dolgok a feleségem munkáját könnyítik meg.

Ha a teljes összeget összehasonlítom egy LUX, vagy Zepter 2-3 százezer forintos porszívójához, akkor is simán ez a nyerő. Természetesen egy átlagos húszezres porszívóval szemben nem lehet versenyeztetni árban, de ez teljesen más komfortkategória

Előzmény: Klímaszerelő (247)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.11.08 0 0 250
Egy kis alapszerelés:

T+T Klíma - központi porszívó

Központi porszívó

Központi porszívó

Kifújó ág - egyenlőre - a madárhálós fixzsalu nélkül.

Fabrik Creative Commons License 2008.10.29 0 0 249
Ja, azt elfelejtettem, hogy meg kellene nézni a készülék működési hőfoktartományát.
Előzmény: Fabrik (248)
Fabrik Creative Commons License 2008.10.29 0 0 248
Mizujs a téli -15 fokkal?

Vagy a -8 fokban való porszívózással? Akkor a -8 fokos alkatrészek hirtelen felhevülnek a motorban.
Előzmény: wind12 (246)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.10.28 0 0 247
Szerintem nyugodtan tedd oda.

Szabad tudni milyen gépet választottál?
Előzmény: wind12 (246)
wind12 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 246
Teljesen védve lenne egy 16 nm-es erkély alatt, ami három oldalról védett, csak egy oldalról nincs fal. Sem eső, semmi más természeti katasztrófa nem érné, tehát ezért gondoltam, hogy ide tenném, mert így nem zajongana a pincémben.
Előzmény: Klímaszerelő (245)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.10.28 0 0 245
Szia

Az attól függ, hogy milyen gép, meg hova lenne elhelyezve. Nem árt ha legalább freccsenő víz ellen védett. Ha lehet, akkor védd a gépet a környezet ellen, pl. ne verje az eső.
Az általunk forgalmazott Sistem-Air Speedy, Tecno Activa és Tecno Evolution gépek - a gyártó szerint is - alkalmasak kültérben való elhelyezésre is.
Előzmény: wind12 (244)
wind12 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 244

Szia!

Szerinted, ha kültérbe helyezem el a porszívógépet, az vezethet-e bármilyen károsodáshoz?

Előzmény: Klímaszerelő (243)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.10.03 0 0 243
doboz

Falicsatlakozó szerelődoboz gipszkartonfalban.
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.10.03 0 0 242
Sistem-Air

A Sistem-Air Media Plus TE típusú készüléke.

kijelző

És a visszajelző panel.

csat

Valamint egy falicsatlakozó.
icekrém Creative Commons License 2008.09.30 0 0 241

Szia!

A hőszigetelésed biztos,hogy gyengébb lesz a gépészeti nyomvonalakon, ezért még pár centi szigetelést javasolnék a cső fölé.De nem is ez a fő érv.-Hanem, ha egy 38-s fal kevés, raksz rá 5-10 cm szigetelést és kész.Ez egy szerelőbetonnál kicsit nehezebben kivitelezhető utólag.Nem érdemes spórolni az aljzat szigetelésén.A vízzáró szigetelést viszont nem biztos, hogy javallanám agyon fúrkálni,vagy hiltiszegezni, mert az addig homogén, míg sértetlen.

Bőven elég ha a styrol a cső köré van szabva, ha nincs feszültség a csőgerincbe az tökéletesen fekszik a szerelőbetonon. 

üdv 

Axióma Creative Commons License 2008.09.24 0 0 240
Na azert ez igy sommasan, hogy a "levego jo hoszigetelo", nem igaz! Ugy 2 cm vastag levegoretegben siman elindul a cirkulacio -- nem veletlen 16 mm-re vannak az ablakuvegek egymastol. Es termeszetesen a mozgo levego szallitja is a hot, sajnos jobb hatasfokkal mint szeretnenk. Mondjuk onmagaban egy vizszintesen fektetett csonel, ha mas nem inditja el a legmozgast, es alul hidegebb mint felul, lehet hogy nem lesz tul nagy energiaszallitas -- igaz meg mindig ott vannak a fuggoleges szakaszok.
Előzmény: Klímaszerelő (239)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.23 0 0 239
Szia

Ilyen alapon probléma lenne ott is, ahol a fűtés, víz, szennyvíz, stb. megy. Ott sem biztos, hogy van a csövek felett hungarocell.
Amúgy meg igaza van az előttem szólónak: a levegő jó hőszigetelő.

Előzmény: honika74 (237)
Jancsii Creative Commons License 2008.09.23 0 0 238
Valamekkora hőhíd biztosan lessz, de elviselhető mértékű. A műanyagcsőbe zárt levegő is jól szigetel.
Előzmény: honika74 (237)
honika74 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 237
Tehát ha a csőre nem megy hungarocell, csak közvetlen a beton, nem lesz ott hőhidas a padló?
Előzmény: Klímaszerelő (236)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.21 0 0 236
Így van! Én is így értettem, max rosszul fogalmaztam.

Tehát rámegy a vízszigetelésre és ha van hungarocell, akkor azt köré rakják. Ha nincs akkor mehet rá a beton. Lefúrni tényleg nem szükséges, nem kell vele megsérteni a vízszigetelést.

Előzmény: honika74 (234)
Jancsii Creative Commons License 2008.09.21 0 0 235
Igen én is a talajpára elleni szigetelésre tettem. Rögzíteni nem kell, mert az 5cm-es hungarocel, mind két oldalról szorítja. Meg különben is akkor tönkre teszed a szigetelést. Utánna még lefedtem az egészet 3cm-es hungarocellel . Tehát összesen 8cm szigetélés, erre jött a betonvasháló és 6-7cm beton.
Előzmény: honika74 (234)
honika74 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 234
Szia!

Én olyat láttam, hogy az aljzathoz rögzítik, a vízszigetelő lemez fölé. Csak azt felejtettem el kérdezni, hogy fölé egyszerre a beton jön-e, vagy hungarocell, esetleg valami más.
Előzmény: Klímaszerelő (233)
Klímaszerelő Creative Commons License 2008.09.21 0 0 233
Szia

Lakossági központi porszívó esetén a cső általában 50 mm vastagságú. Ezt - ha van - a hungarocell szigetelésbe tesszük bele és fölé megy a beton. A lényeg, hogy beleférjen az aljzatba a cső.

Előzmény: honika74 (232)
honika74 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 232
Szia!

A cső általában milyen vastagságú? Fölé megy az EPS és arra a beton?

Köszi
Előzmény: Klímaszerelő (228)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.20 0 0 231
Nos a történet a következő. Az öregúr, már a boldog béke idők elején került oda, abba a házba házmesternek. A ház igen jómódú polgárok otthona volt, a legkisebb lakás is meghaladta a 200m2-t és minimum öt szobásak voltak. Lakóik bankárok, ügyvédek voltak, természetesen személyzettel. Nos a cselédek pedig az ő saját takarítási menetrendjük szerint délelőttönként elővették a porszívócskájukat, és mindenki porszívózott. Az egyik 8ó 30perckor kezdte, a másik 11 órakor, a harmadik 12-kor. És azért az akkori gépek sem éppen csendesek voltak, így zavarta az otthon tartózkodókat, vagy éppen otthon dolgozókat. Ezért beépítettek közös megegyezéssel egy központi porszívó rendszert, aminek a hatalmas porszívó gépe a pincében hangszigetelt (!!!!) helyiségben volt, és a felszálló strangokban, vagy a lighthófokban voltak a csövek. Gyönyörű krómozott bajonettzáras dugókkal a falakon. És a lényeg! A gépet reggel kilenckor kapcsolták be, és 10ó 30-ig üzemelt. Ebben az időben kellett az összes cselédnek takarítania, később már senki zajonghatott a saját kis gépével. Hát ennyi. Amúgy a gép egy igazi ipari műremek volt, de mert akkor még IKV kezelésben volt a ház, nem engedte az öreg lenyúlni. Nagy kár, mert ma ipari emlék lehetne. Ha jól emlékszem SIEMENS gyártmányú volt a gép és 14kW-s soros gerjesztésű váltakozó áramú motorja volt. A szeméttároló üstje akkor volt, mint egy ipari konyha főzőüstje, és a maga a gép is méretes volt. :)) efvill
Előzmény: Klímaszerelő (230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!