Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Na, ezek szerint most kajak meg van még a ZN-35-53 forgalmi rendszám? Ennek őszintén örülök.
ZN-ről egyébként a 38-79 jut még eszembe, ez egy zöld 353 lim. Wartung, ma is létezik, bár a régi rsz nélkül forg-ból kivont állapotban.
És ha már Zsiguli rendszámok:
Bár már szerintem korábban leírtam. Az én gépemnek régi rendszáma: UE-49-33. Ma BNB-078 alatt fut.
Emlékszem még az UO-36-59 rsz-ú gépre a kilencvenkettő-három környékén már pusztulóban a XV. ker Szentmihályi út mellett rohadt (fehér színű Zsiga volt)
Továbbá ugyan nem Zsiga, de XV. kerületi (Rákospalota, Sződliget utca)
Nos utánanéztem alaposabban ennek a tükör kérdésnek.
A korábbi 600-as szériák általában nem rendelkeztek tükörrel (több gyári fotó igazolja). Ezeken a később felszerelt tükrök fajtáját inkább a tulajdonos ízlése szabta meg (vett rá valamilyet).
A késői 600-asok már valószínűleg igen. Ezek 1977. 6. hó után jöttek ki ZS rendszámmal.
Például: ZS 17 12 korai változat, ZS 58 41 már késői "tükrös" kivitel.
Az én gépkocsimon lévő tükör ugyan valóban nem eredeti 1977-es (amit én is tudtam) viszont a tükör talpán (amely fémből készült) olvasható gyártási idő 1980 áprilisa. Tehát létezett ez a fazon már korábban is. A 4x98-as felni 1982-ben jelent meg az országban T betűkiadás végén (TZ 25 59 pl. már ilyen volt). A gyár viszont már a '70-es évek végén gyártott ilyen felnivel (és fékkel) szerelt "extrásabb" változatokat.
Köszönöm. Akkor most legyek okos, hogy ezt hogyan írjam be a táblázatomba.
YI létezett fekete alapon is? Meddig ment el az Y-rendszámok fekete alapú kiadása? És YA - YI között mindegyik volt fehérben is? (Hátha valaki tud ilyeneket.)