Keresés

Részletes keresés

Elf Creative Commons License 1998.06.22 0 0 77
Jack, a Darnell tréning ...
... az olyan, mint az agykontroll, csak az agykontroll pozitív, a Darnell meg ellenkezőleg.
Volt ismerősöm aki mindkettőn részt vett, és az összbenyomása az volt, mintha a poklot és a mennyet látta volna.
Darnell tréningre ne menjen senki ! Egyrészt kókler, másrészt sajnos nem, ezért veszélyes !
Az agykontrollt legfeljebb nem használod ha lusta vagy, vagy úgy érzed nem jött be, de az emberek nagyobb részének adnak valamit, és használni is tudják.
dyzs Creative Commons License 1998.06.22 0 0 76
Maximálisan egyetértek Duduschsal! A barátság érdekek nélküli vonzalom Ha bármilyen érdek van mögötte - hatalom, pénz, nő - az már nem barátság. "Üzleti barátság" nincs.
hant Creative Commons License 1998.06.22 0 0 75
Engem is egy ""régen látott" ismerősöm keresett meg. Nem léptem be. Azóta sem találkoztunk, kb. 2 éve.
köme Creative Commons License 1998.06.22 0 0 73
Nagyon tetszik az MLM- re a pipo frencsájz kifejezes. Ha jo az oktatas es vannak mar szelid peldak akkor lehetoseged van, hogy megtanuld az uzletelest. Ahogy latom minden uzleteles emberi kapcsolatokkal mukodik es mindig keveredik a baratsag az uzlettel. Aki kepes erre, hogy az uzelti partnereivel baratkozzon, vagy a barataival uzleteljen, az csinal barmilyen temaban egy jo vallalkozast. Ha nem kepes erre marad alkalmazott. A people franchise ha szakertokhoz csatlakozik az ember akkor lehetoseget ad, hogy megtanuld, hogy normal emberi kapcsolatoknak legyen uzleti dimenzioja is. Persze lehet ugy is csinalni, hogy nem tanulja meg a szakmat es fanatikus, vagy belekeseredett lesz, es van olyan szemelyiseg is akinek ezzel nem szabad foglalkozni.

köme

dyzs Creative Commons License 1998.06.22 0 0 71
Primcsi,

Csak a miheztartás végett, mindig is emberekkel dolgoztam. Akik visszabeszélnek. És pont ezért tartom olyan undorító dolgonak az MLM-et. Mert az azoknak való akik nem mernek/tudnak visszabeszélni. Mert kevés saját gondolatuk van. Nekik hasznos. De ezeket az embereket én nem szeretem, És ha kiderül egyik barátomról, hogy ilyen, boziny elég nagyot csalódom benne.

SPS Creative Commons License 1998.06.22 0 0 70
Primcsi, ez a név ugye nem a "primitív"-böl van :-) ? Mert ez a reakció ... Üdv, eSPé
Primcsi Creative Commons License 1998.06.22 0 0 69
Nagyokosok!

Az életben minden piramis és ahol te vagy az sem a csúcsa.
Az MLM nem az emberi kapcsolatokból épül, ez is kapitalista üzlet. olyan mint a sarki bolt ahol vásárolsz.
Ha régnemlátott ismerősöd megkeres egy MLM üzlettel legalább látod, külőnben a büdös életben nem látnád többet, mert te sem keresnéd.
Nektek ez azért nem fekszik, mert itt emberekkel kell foglalkozni és ez baromi fárasztó meló. Ráadásul olyanokkal mint ti.De emberből sok van és szerencsére nem kell, hogy ti is egy MLM üzletben tevékenykedjetek. Proramozzatok számítógépet.
Egy ilyen üzletben sokat kell dolgozni , hogy megértsétek a pszihológiáját. Nekem a második évben kezdett derengeni valami. De utána sok pénzt kerestem és nem kell soha szégyenkeznem érte. Ez alatt az első 2 év alatt sokat vitatkoztam hasonló gondolkodásúakkal mint ti, de tök felesleges.
Olyan mintha ti akarnátok engem meggyőzni, hogy van isten.
Azért van sok igazság is abban amit írtok, ezeket én is észrevettem és ma már nem is csinálom az MLM-t. De akkoriban sokkal jobban éreztem magam és még ma is abból táplálkozom amit ott tanultam embertanból és kereskedelemből.
Ja mégvalami. Az üzletben még benne vagyok igaz csak passzívan, ugyanis még mindig keresek havi soktízezer forintot.
Azthiszem ez jó üzlet de nem a külső szemlélődőknek.
Jó programozást, (a gép nem kérdez, nem beszél vissza és nem ad el semmit, tök egyszerű nem?)

Primcsi

Trebitsch Creative Commons License 1998.06.19 0 0 68
Lewinfiú,

kinyomtattam, amit írtál, ha megengeded: menlevélként használom.
Köszi!

Barracuda Creative Commons License 1998.06.19 0 0 67
Dudusch!

"Addig, amig akárcsak egy icike-picike kudarcért is mást teszel felelössé (...), nem tudsz változtatni a helyzeteden, mert úgy érzed mástól függ a változás."
Nagyon tetszik, irigyellek érte komolyan.
Ha viszont minden kudarcért magamat teszem felelőssé (mint ahogy teszem is) az kész neurózis, begolyózom, pusztítom magam.

Az MLM-et útálom, nekem az a legrosszabb amikor egy-egy közeli ismerősöm "megtérését" látom. Azt hogy bedőlt az ócska propagandának, és nekem az ellen kell érvelnem amiben ő hisz vagy hinni próbál.

Medwe Creative Commons License 1998.06.19 0 0 66
csatlakozom Dudusch-hoz és Lewinfiúhoz!
Jack Creative Commons License 1998.06.19 0 0 64
Köszi szépen a hozzászólásokat. Olyanokra voltam főleg kiváncsi, akik már belülről látták ezt, és nem az alsó szintről. Bennem is megfordult, hogy persze, marhasok melóval el lehet érni, dehát marhasok melóval mindent el lehet érni. Pont ez a lényeg az életben. Deakkor nehogymár erre áldozzam, hogy egy legyek a sok kis ügyfélvadász közül.

Dudusch, mi az a Darnel-tréning???

McAtti Creative Commons License 1998.06.19 0 0 63
Udv mindenkinek! En egy ideig egy MLM cegnel dolgoztam (nem mint ugynok), es azt hiszem, eleget lattam ahhoz, hogy soha ne lepjek be ilyen halozatba. Az biztos, hogy semmi torvenytelen nincs benne (sajnos?), de az is, hogy az emberi butasagra epul, amit kihasznalni szerintem erkolcstelen. Hatalmas penz van benne, nem is hinnetek, mekkorat lehet kaszalni, ha valaki egy halozat elso (esetleg masodik) szintjen van, foleg, ha o talalja ki a jutalekok rendszeret is. Az alsobb szinteken egy-egy kiugro eredmenyre van lehetoseg, de ebbol megelni keptelenseg. Sok eloadast is vegig kellett hallgatnom. Amekkora erofeszitest kivan, hogy egy ujonnan belepo hetek, honapok alatt vagyonokat keressen (napi ket eloadas, harminc telefon...), azzal mas munkaval tobbet lehet keresni. Oktass napi ketszer Java-t, C++-t, vagy japant - ja, ahhoz tudni is kell valamit???
Tulajdonkeppen a proletarok most ugynokokke lenyegulnek at: zako, kis dosszie a honuk alatt, es vegre ismet fontosnak erezhetik magukat, minden kisszeruseguk ellenere. Ezt lovagolja meg: te, akire eddig senki nem figyelt, akin keresztulneztek, annyira, hogy a kisfiad sem mosott kezet eves elott, most te lehetsz a kiraly, a ferjed (feleseged) majd amul, mikor a merdzsoval jossz haza... Az embereknek szukseguk van kozossegre, ahol elfogadjak oket, a teljesitmenyuket, ha megoly csekely is, meltanyoljak - es az MLM halozat ennek remek potleka, hiszen ujjong, ha eladtal egy popsikremet. Az emberek tobbsege ezert is abrandul ki, mert rajon, hogy csak a merkantilista sikereiert jar a dicseret.
Mondanam, hogy ki kell probalni, de ahhoz marha draga: kezdocsomag, kotelezo penzes tr‚ningek, amik tulajdonkeppen az onkontroll elvesztesehez segitenek.

Attila

Lewinfiú Creative Commons License 1998.06.19 0 0 62
Sziasztok!
Már régóta hozzá akartam szólni, mert magam is a reklám területén dolgozom ("de ne szóljatok róla a mamámnak, ő azt hiszi szegény, hogy egyszerűen egy kuplerájban vagyok zongorista"). Az MLM pszichológiai csapda. A kérdés, hogyan lehet növelni a loyalitást és az idegen szóval involváltságot. A tapasztalat az, hogy egyszerűen hirdetésekkel nagyon nehéz. Sokkal hitelesebb az ha élőszóban monja el valaki szemtől szemben. Ezt nevezzük WOM-nak. (World of Mouth) A leghatékonyabb módszer az attitüdök megváltoztatására, ha valakit megkérünk, érveljen a saját meggyőződése ellen. Ha maga találja meg az érveket, akkor sokkal meggyőzhetőbbé válik, mintha másvalaki érvel ellene. A dolog az MLM-ben is hasonlóan müxik. Vegyünk rá embereket, hogy adják el másoknak, a barátaiknak, stb. a termékünket. lehet, hogy első pillanatban nem lesz sok fogyasztónk, de idővel a növekedés beindul és egy óriási és behozhatatlan előnnyel fogunk rendelkezni a versenytársainkkal szemben: baromi loyális és involvált fogyasztóink lesznek. Nagy ötlet. Qrvára manipulatív. Ráadásnak meg le lehet az egészet egy ilyen személyiségfejlesztő generálszósszal önteni, amitől a sok frusztrált gyógyszerésznek meg nyelvtantanárnak beindul a fantáziája: hátha bennem van a hiba, ha negyon akarom nekem is lesz merdzsóm, mint a szomszédban lakó 22 éves izomagyú seggfejnek, akinek a fülén folyik ki a tesztoszteron.
Félreértés ne essék, én tudom, mert ezt tanultam, hogy mire valók a személyiségfejlesztő tréningek. De ezek nagyon hosszú és lassú folyamatok, korántsem elég erősen akarni. Jó szakembnereknek is nehéz felnőttek személyiségét meggyúrni, nemhogy az AmWay kóklereinek. Lám, hogyan kajálja be a mi Duduschunk is ezt a 100%-os felelősség maszlagot. Puffognak a közhelyek, nagyon kevés konkrét haszonnal. Szajkózzák a bornírt marhaságokat, melyek a vallásnak és a pszichológiának zanzásított törmelékei.

Valódi értékek? Emberi viszonyok, kapcsolatok? Célok?
Fúj. Adjá` el sokat!!!

Jack Creative Commons License 1998.06.19 0 0 60
Dudusch, Medwe!

Milyen tréningről van szó?

myname Creative Commons License 1998.06.19 0 0 58

Jó, akkor sztrovacsek vagyok. Myname sztrovacsek. Megtisztelve érzem magam így, ennyi sztrovacsek között.
Medwe Creative Commons License 1998.06.18 0 0 57
májném! (hogy van a máj?)
Akadnak nehányan, akik malyd megfeszülnek, hogy eljussanak a sztrovacsekségig! Ha Neked esztet valaki megelőlegeszte, akkó örüjj, mer ez egy érdem!

Duds!
Neharaguggy (offtop on - seggfely - offtop off) és 1 qrvanagy 1éniség vagyok, ezokból kreátívan hejesírok és rövidittem a neveket.
A tréninget mökkaptam. Még az elsők között, 1989-ben. Akkómég vetköződés, meg mlm nem vót.
És a Te életed műxik? Merannak műxenie KELL!

Wágner úr Creative Commons License 1998.06.18 0 0 56
myname sztrovacsek :)))

Itt mindenki sztrovacsek, kivéve egy-két nemsztrovacsekot, de azok ugyancsak ritkák errefelé, igy aztán erre ne esküdözzél, inkább érdeklődjél, de ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz, amit akarsz :)))

Sört minden sztrovacseknek!

myname Creative Commons License 1998.06.18 0 0 55
Jackie: én myname vagyok magyarul májném. Nem vagyok sztrovacsek esküszöm.
Medwe Creative Commons License 1998.06.18 0 0 53
Mit, Dudi?
Medwe Creative Commons License 1998.06.18 0 0 51
bocs mindenki, offtopic.
Dudusch, melyik volt az a tréning?
Cak nem a Darnel?
Jack Creative Commons License 1998.06.18 0 0 50
Köszi a segítséget mindenkitől, erre voltam kiváncsi.
kaviat Creative Commons License 1998.06.18 0 0 48
devnull,dyzs és a többi lebeszélő!

szerintem Jack mester számára csak a +ismerés és a nagy csalódás útja lesz az igazi kiábránditó élmény ...

/bocs hogy kivülröl beleugattam/

kaviat

devnull Creative Commons License 1998.06.18 0 0 47
Jack,

dyzs-nek teljesen igaza van.

Figyelj, én elhiszem azt, hogy te most úgy gondolod, kicsit hajtasz, aztán meggazdagszol, es akkor majd fogsz költeni jó könyvekre, stb., de hidd el, ha ezen az úton mész, mire (ha) meggazdagszol, már csak azon fog az eszed járni: milyen szuperdivatos kiegészítôt vegyél az új manager-szerelésedhez hogy a legjobb hatást gyakorold a vevôidre, - annyira hasonulni fogsz ehhez a világhoz. (Láttam már ilyet...)

dyzs Creative Commons License 1998.06.18 0 0 46
Jack,

Egyetértek devnull-al. Meg lehet belőle gazdagodni. Baromi sok munkával, egy kis szerencsével. Szabadidőd innentől nuku (hiszen áltlalában este fogsz "prezentálni"), reggeltől estig evvel fogsz létezni. Ez eddig nem különbözik más vállalkozástól. Amiben rosszabb, hogy mire meggazdagodsz, el fogod veszíteni az összes barátodat, össze fogsz veszni a rokonaiddal és szeretteiddel (ha nem így, lesz, akkor valószínű nem is leszel gazdag). Kapcsolataid sekélyesek lesznek és mindenkiben a potenciális vevőt fogod látni (ismételem, ha ezt nem tudod megtenni, nem leszel sikeres!!!).

Dönthetsz. Ha ezt akarod, akkor csináld és esetleg gazdag leszel. Szerintem túl nagy a kockázat.

devnull Creative Commons License 1998.06.17 0 0 45
Jack,

onnan tudok róla, hogy orvosokat tanítok (akármire), és ôk szedték le a keresztvizet a Sunriderrôl (ami részint placebo-hatással működik, részint meg te is megcsinalhatod egy marék citromfűbôl + satöbbibôl - Levendula, a receptes topicból, majd megmondja). Meg az a bizonyos böjt-effekt (lásd az elôzô hozzászólásomat).
Na persze, ettôl még lehet, hogy tényleg meg lehet gazdagodni rajta, ha állat módjára és mindenen átgázolva tekersz.
Csak gyomrod legyen hozzá...

Vajk Creative Commons License 1998.06.17 0 0 44
Az MLM-hez hinni kell. Pont annyira es ugy, ahogy a keresztenysegben. Uzlet? Ezt csak azok a kenyszervallalkozok mondjak , akiket nem vettek fel az ingatlankozvetito , viragkoto es alapfoku szamitogepkezeloi tanfolyasokra.
Az mlm remenyt ad, egy jobb vilag hitet es nem ad semmit. Gazdagsagot a legkevesbe. Ez valoban torvenyesitett pilotajatek, aki ezt nem latja be, az belep. Es jajdesokan vannak !!!
Irdatlan Angelo Creative Commons License 1998.06.17 0 0 43
A hazugsagokrol annyit, hogy amikor engem probaltak beszervezni, persze (valamelyik ismerosom keresere - itt dyzsnek teljesen igaza van az emberi kapcsolatok alaasasarol) vegighallgattam az emvejes eloadast. Kicsit izzadsagszagu, kicsit megmosolyogtatoan mesterkelt volt, a magam reszerol igyekeztem tenyszeruen megtamadhato dolgokat talalni. Miutan abban az idoben a globalisan legismertebb kozmetikai brand budapesti ertekesitesi vezetojekent dolgoztam, volt valamennyi ralatasom. Szoroztam osztottam, figyelembe vettem az eltero logisztikai es koltsegstrukturat, es persze az jott ki, hogy a "lenyugozo" magyarorszagi forgalom amivel dicsekednek, messze nem fedezheti az prezentalt szamu disztributor beharangozottan meses jovedelmet. Legfeljebb toredekuket meg persze a rollszrojszos fuxos hitteritoket, de roluk mar megemlekeztunk. Persze erre a felvetesemre nem kaptam meggyozo valaszt. Ugyhogy reszemrol NEMway.
Medwe Creative Commons License 1998.06.17 0 0 42
Hát neménvagyok, azbisztos!
Bár teccik amit írt, meg ugye 1@ is értök vele!
Jackie Creative Commons License 1998.06.17 0 0 41
myname, hát te ki vagy, sztrovacsek ?
myname Creative Commons License 1998.06.17 0 0 40
Természetesen nem légyretörően, hanem lényegretörően. Gépelési hiba volt. Bocsi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!