Keresés

Részletes keresés

bx9 Creative Commons License 2004.06.16 0 0 89
Üdv, szomszédok!
A III/A-ban teszünk egy kísérletet.
A játszótér-kérdéskör engem is felvillanyozott, ha valakinek infója vagy ötlete van, sikítson.
Vajon a nadorliget.hu-n miért nincs még a 4. ütem feltüntetve?
szomi_szomi Creative Commons License 2004.05.31 0 0 88
Megkezdődött a negyedik ütem építése (a Szerémi útra néző épület). Most ássák ki az alapokat.
Ez a kilencedik épület amit a közvetlen szomszédságomban felhúznak, amióta itt lakom (másfél éve).
Őszintén szólva már tele van a tököm az építkezésekkel. Dehát tudtam előre, hogy ez lesz.
Szerencsére ez az utolsó épület.

Egyébként elvileg ennek az épületnek a földszintjén kéne olyan üzleteknek lennie (patika, ÁBC stb), ami egy kissé komfortosabbá teszi majd az életet. Mert az elég nonszensz lesz, ha felépül mind a kb 1000 lakás kb 2000 lakóval és a legközelebbi üzlet két utcányira, patika meg 1 kilóméterre van csak.

Azonkívül a végleges tereprendezés is lassan ki kell alakuljon. A legfontosabb az lenne (legalábbis nekem), ha lenne terület egy kisebb magánjátszótér kialakítására.
Bár pletyka szinten azt hallottam, hogy az I. és II. ütem között erre lesz lehetőség, de jó lenne biztosat tudni. SZVSZ ugyanígy a III. ütem "belsőudvarára" is be kéne tervezni egy kis "játszósarkot".

Baree Creative Commons License 2004.05.12 0 0 87
Köszönöm :)
Előzmény: TopáZ (86)


TopáZ Creative Commons License 2004.05.12 0 0 86
Szóval, OTP-s csajt felhívni, vagy faxolni nei, hogy hívjon vissza időpontz egyeztetés miatt. Tulajdoni lap kell, és a befizetett összegről számlák.
Előzmény: Baree (83)
Baree Creative Commons License 2004.05.12 0 0 85
A bocsibocsi levél már tőlünk is kiment a Nádorligethez :)))), nagyon rendesek és MEGÉRTŐEK voltak.
A zaklatás mit jelent? A nyakukra jártál, vagy telefonáltál naponta/hetente? Kicsit aggódom, mert a mi esetünkebn négy részletet utalnak ők, tehát akkor négyszer kell harcolnom velük, egy olyan dolog miatt, amit igazából már megkaptam?
Előzmény: TopáZ (84)
TopáZ Creative Commons License 2004.05.12 0 0 84
Én anno írtam a Nádorligetnek egy levelet, hogy az OTP miatt késni fogok. Aztán zaklattam az OTP-t. Azóta utaltak rendesen, igaz az első 2 részletet egyszerre.
Előzmény: Baree (83)
Baree Creative Commons License 2004.05.12 0 0 83
Nekem akkor tűnt kicsinek, amikor még válaszfalak nélkül láttuk. Úgy éreztem, hogy nem fogunk beférni! Válaszfalakkal látva már megnyugodtam, talán a fürdőszoba nyomaszt egy kicsit, de lehet hogy csak az ablaknélkülisége miatt. Viszont ha kifestettek, a fehér szín mindenképpen tágítani fogja a tereket.
Én ma a vételárrészlet miatt kaptam gutaütést, mert - tök véletlenül - kiderült, hogy az OTP a mai napig nem utalta át azt, amit a Nádorliget április óta vár. És ők azért nem szóltak, mert ez nem extra, másét sem fizeti a bank!!! Pedig minden OK, megvan a hitelszerződés, közjegyző, szemle, stb, és mégse. És nem is csodálkozhatom, ha emiatt a NL bekötbérez minket, hiszen minden joga megvan hozzá!!!
Van valakinek házunk táján tapasztalata hitelfolyósítással kapcsolatban?
Előzmény: TopáZ (79)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.05.12 0 0 82
Hát, ja...
Előzmény: TopáZ (81)
TopáZ Creative Commons License 2004.05.12 0 0 81
Jó sokáig tartott mire ide jutottatok, de lényeg, hogy meg van.
Előzmény: szomi_szomi (80)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.05.12 0 0 80
Hali,
Az első ütemnél kész vannak a lakások albetétei.
Azt nem tudom mióta, mert senki se szólt csak nekem kellett tulajdoni lap és így a földhivatalban kiderült.
TopáZ Creative Commons License 2004.05.12 0 0 79
Igen.
Vasárnap láttam a lakást. Sajnos éppen dolgoztak rajta, úgyhogy nem lehetett agyon alaposan szemügyre venni.
A falak állnak, vakolva vannak, elektromos és vízvezetékek benn vannak,éppen a padlóban rakosgattak valamilyen csöveket (gondolom fűtés),aztán az egész padlót hungarocellel burkolták. A szaniterek még nincsenek benn. Elég ijesztő látványt nyújtottak a sötétszürke falak, és nagyon kicsinek tűnt szegény lakás, de gondolom ez csak a festés és burkolás hiánya miatt van.

A ház hasonló állapotban van. A garázsszinten óriási a trutyi. Az üvegtető nagyon szép.

Állítólag ha így haladnak az A épületet talán októberben elkezdhetik átadni, ami kb 2-3 hónapotvesz igénybe, aztán jönnek a többiek 3 hónapos csúszásokkal.
Egyenlőre ennyi infóm van.

Baree Creative Commons License 2004.05.12 0 0 78
Topáz, merre vagy? Tegnap megkaptuk a következő számlát, az A 80%, B 70% készültségi fok, lehet hogy tényleg idén költözünk? Vannak újabb infóid?
Előzmény: TopáZ (77)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.29 0 0 77
Rohanjanak csak nyugodtan, én akár már holnap beköltöznék ha lehetne.

Azóta már 75% az A épület.

Előzmény: Baree (76)
Baree Creative Commons License 2004.04.29 0 0 76
Megnéztem, a B-re 2005. februárt írtak.
De tovább böngészve a táblicskut megállapítottam, hogy a B épület már a tervezett 2004. július/szeptemberi állapotban van (bent vigyorognak a vakolt válaszfalak, vannak ablakaink és elektromos előkészítések). Vajon hova rohannak?
Előzmény: TopáZ (74)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.29 0 0 75
Felhívtam őket. Már lehet látogatni, legalábbis az A épületet, a többit nem tudom. Most vasárnap sajnos már minden időpont foglalt volt, de jövő héten megyek megnézni.
Előzmény: TopáZ (74)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.29 0 0 74
A Nádorliget honlapján a hitelköltségszámításnál még fenn vannak az eredeti határidők. a B épület asszem január volt. Aztán a beruzáhó ragaszkodott ahhoz, hogy hosszabítsák meg fél évvel, mivel nem akar kötbért fizetni. A kivitelező állítólag továbbra is azt mondta, hogy tudná tartani az eredetit. Én titokban reménykedek, végülis nekik is az az érdekük, hogy befolyjon a pénz.
A látogatásra rákérdezek. Azt tudom, hogy az előző ütemben küldtek egy levelet, hogy mikortól lehet látogatni. aztán vasárnaponként előre egyeztetett időpontban félóránként mutogatták a lakásokat.
Előzmény: Baree (73)
Baree Creative Commons License 2004.04.29 0 0 73
Eredeti átadás? Nekünk kezdettől 2005. augusztust mondtak a B-re, bár én is kíváncsi vagyok, mi munka akad még 1,5 évig egy majdnemkész házon.
A második ütemmel tényleg csúsztak, de ott gondok voltak az építkezés/építésvezető körül. A miénk állítólag jó fej.
Tényleg, májustól lehet nézegetni! Nem nekünk kell jelentkezni az értékesítőknél, ha mennénk?
Előzmény: TopáZ (72)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.29 0 0 72
nem tudom nálunk hol tartanak. Kb 2 hete lett 70%-ra jelentve a ház. Mi jövő május 31-i határidővel írtuk alá az adásvételi szerződést, de bízok benne, hogy nem akarják a 30%-ot egy évig építeni, amikor 70% 8 hónap alatt készült el.amennyire nézem nagyjából az eredeti (2004. novemberi átadás) ütemterv alapján haladnak. Mindenesetre az egy kicsit aggaszt, hogy a II. ütemben lévő ismerősöm tavaly július végétől már látogathatta az építkezést, és még mindig nincs átadva a lakása.

Nekem a műszaki egyeztetésen a lányok azt mondták, hogy májustól mi is látogathatunk vasárnaponként. Egyenlőre erről még nem kaptunk értesítést, pedig már nagyon kiváncsi vagyok.

Előzmény: Baree (71)
Baree Creative Commons License 2004.04.29 0 0 71
Szívesen.
A konyhabútor a miénkben már nincs benne, ezért gondolkodom az IKEÁn (Ld. IKEÁs konyhabútor s.k. összeszerelése / Index fórum...), ismerősök dícsérik, egyszerű összerakni, nem is horror az ára, és beférnek az elemek (bár nem direkt IKEÁsra terveztük).
Aztán találtam az OTTHON magazinban egy Dalton hirdetést (állítólag emberbarát áron dolgoznak), ők készítik az Árpád ház konyháit is, www.dalton.hu és van egy pár asztalos ismerősünk is, majd jól megversenyeztetem őket :-)))
De a konyháig még kb egy évünk van, én most csempe és kád businessben utazom. Nálatok már burkolnak?
Előzmény: TopáZ (70)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.29 0 0 70
Köszi szépen, hogy megkérdezted, meg is nyugodtam.
Tényleg, ti a konyhátokat kivel csináltatjátok ?Nálam még eredetileg benn volt az árban valami olcsó konyhabútor, de valószínüleg nem azt fogom kérni.
Előzmény: Baree (69)
Baree Creative Commons License 2004.04.29 0 0 69
TopáZ, megkérdeztem, nem módosítják az erkélyt, csupán a szigetelését próbálják megoldani, hogy a tél (hó, jég) ne gyilkolja szét a födémet a rések körül. (A réseket pedig majd beüvegezik)
Ahhoz, hogy kitolják az erkélykorlátodat, külön engedély kellene, mert homlokzat-módosításnak számít, ami engedélyköteles.
Előzmény: Baree (66)
Baree Creative Commons License 2004.04.28 0 0 68
Hát szerintem több értelme van nagyobb erkélynek, mint egy kinyúló micsodának, amit max. nézni tudsz, de használni nem.
Ti is a Bea/Ildi párossal egyeztettetek? Ők biztosan szívesen elárulják a titkot, mi és miért zajlik a tetőn. De ha összefutok velük, megkérdezem neked.
Előzmény: TopáZ (67)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.28 0 0 67
Nem az extra betonról van szó, hanem arról, hogy azért tüntetik el a lyukakat, hogy kintebb tehessék az erkélyrácsot, és akkor az nem az erkélyem padlóján túlnyúló tető lenne lyukacsokkal, hanem az erkélyem padlójának a folytatása. Nálam ez kb 4,5 nm plusszt jelentene, aminek a harmada nem sok, főként ha azt is vesszük, hogy csak a 2% fölötti részt kell fizetni. Viszont van olyan lakás is, ahol ez plussz 9 nm harmadát jelentené, ami azért már elég szép összeg. szóval ezért félek, de remélem csak túlaggódom, és egész más oka van a dolognak.
Előzmény: Baree (66)
Baree Creative Commons License 2004.04.28 0 0 66
Majd hazafele alaposabban megvizsgálom, mi a helyzet.
Úgy gondolod az extra betont az erkélyen kifizettetik veled? Mert akkor én kérek vissza pénzt a betrevezett, megépített, majd elbontott mellvédfal anyagáért :-))) amikor vettük a lakást, még megvoltak
Előzmény: TopáZ (65)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.28 0 0 65
Igen, azokra a résekre gondolok, azokon belül is az ötödik emeleti erkélyek fölé kilógó részekre. Először arra gondoltam, hogy csak azért fedik be, hogy ne lehessen az alattunk lakó erkélyére lelátni, de félek, hogy nem így van. Az erkély mellvédeinek megszüntetése engem is zavart, sőt azt sem bánnám, ha a szomszéd erkélytől rendes fal választana el, nem csak egy üveg válaszfal.
Előzmény: Baree (64)
Baree Creative Commons License 2004.04.28 0 0 64
Ha az A-nak betömik, akkor a B, C, D is hasonlókra számíthat. Ez a jelenség erőteljesen emlékeztet az erkély mellvédfalak lebontására. Akkor vízelvezetési problémákra hivatkoztak, pedig én örültem volna a védett zugnak, ahogyan az az önkormányzathoz benyújtott engedélyeztetési terveken is szerepelt, szóval lehet, hogy itt is ilyesmiről van szó?
Ui: most megnéztem, de nem látom hogy mozgolódnának. A téglalap alakú párhuzamos résekre gondolsz?
Előzmény: TopáZ (63)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.28 0 0 63
Megtörtént. azt mondták, hogy kész a klímám.
Én most azon aggódom, hogy a VI. emeleten az erkélyeknél az ötödik fölé lógó tető rész lyukait elkezdték betömni. Szerintem meg fognak nőni a VI. emelet erkélyei. Gondolom akkor fizetni is kell majd. Ez az A épületre vonatkozik.
Előzmény: Baree (62)
Baree Creative Commons License 2004.04.28 0 0 62
TopáZ,

Mindenképpen csörögj rá, mert jobban jársz (anyagilag is), ha még a vakolás előtt behúzzák a csöveket, mintha utólag véseted velük a falat. Amúgy két klímás van, én már elvesztettem a fonalat, hogy végül a mi lakásunkban melyik csapat landolt (ez mondjuk a III/B épület, nem tudom, ti merre lesztek)

Előzmény: TopáZ (61)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.27 0 0 61
akkor én kérdezek. Véletlenül valakinek klímás tapasztalata nincsen? Tudniillik én kb másfél hónapja egyezetettem a Nádorligetesek által megadott klímással, akivel megbeszéltük, hogy mi hovakerüljön és mennyiért. azt mondta, szól, ha elkészül, de azóta semmi hír felőle.
Előzmény: Baree (60)
Baree Creative Commons License 2004.04.27 0 0 60
Sziasztok szomszédok, én is itt vagyok. A harmadik ütem B épületében készült az odúnk, mellesleg az építkezéssel szemben dolgozom, kérdezzetek!
Előzmény: TopáZ (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!