Keresés

Részletes keresés

joska Creative Commons License 1998.06.25 0 0 93
Egy barátom hivta fel a figyelmemet az itt folyó mlm vitára. Mivel név szerint is emlitve vagyok, - itt vagyok, szivesen válaszolok kérdésekre, ha vannak.
Dr. Telkes József
Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 92
Köszi az info-t medwe.
köme Creative Commons License 1998.06.23 0 0 90
Bocs! Rlfeljetettem nevem.

Köme

köme Creative Commons License 1998.06.23 0 0 89
Dudusch

"A szezon és a fazon összekeverésének esete forog fenn.
Én nem hiszek abban, hogy a barátságot össze lehet kötni az üzlettel."

En is ismerek olyanokat akik mindenkinek eladnak csak a barátaiknak nem. Ket dolgot figyeltem meg.
1. Tényleg szart árul és fél, hogy a barátai elhagyják.
2. Szégyeli, hogy hasznot rak az árura. Ez pszihológia eset.

A fizetésem is abból van, hogy a barátom megvett valamit aminek az árréséből esetleg több áttételen keresztül kiosztják a fizetésemet. Én meg veszek a barátom cégétől egy árut amiből ő kapja a fizut. Az MLM rövidre kapcsol. Van aki ezt el birja viselni, van aki nem.

Döme

Medwe Creative Commons License 1998.06.23 0 0 88
Lac!
emvéj=Network21

mintahogy
pittbull=szteffordsir terrier
Torgyán=Független Kisgazdapárt
dianetika=Szientológlya egyház
kuki=fütyi
Orbán=Viktor
:-))

Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 87
Ja, és a Network 21-et ismeri valaki?
Esetleg valami vélemény?

Laci

Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 86
Köszi medwe a kiigazítást.
Tehát please replace Darnell to Darnel all cases.

Üdv,
Laci

Medwe Creative Commons License 1998.06.23 0 0 85
Drága lyómemóriályú Du!
Aszontad nehány naptya, hogy szollíccsalak akárhogy, Te asztat Duduschnak fogod érteni. De kérlek, értés közben ne emlékesztess, mert én se felelytek (mindég).

Darnel egy ellel írlya a nevét, bár ojjan a hejesírása, hogy még nyócadikban is mögbukna. És abban igazad van, Laci, hogy neki betegesen szüksége van a fizető résztvevői terrorizálásra, mer nálla nagyobb kisebbségi komplexusban szenvedő embört még nemláttam.

Laci Creative Commons License 1998.06.23 0 0 83
Az egyik volt osztálytársam mesélte, hogy ismerte ezt a Darnell gyereket, mert néha lejárt vagizni a bandájukba, és ott együtt jót röhögtek azokon a "hülyéken, akik beveszik ezt a sok marhaságot, amit összehordtam, és még csak a trénereknek sem kell fizetni, mert élvezik, hogy parancsolgathatnak".
Bár mielőtt elmondta ezt a srác, előtte sem gondoltam másképp.
Bocs mindenkitől, de a helyzet.
Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 81
Dudi!
Nincs közöttünk ellentét és nem is akarom, hogy legyen.
A tréning, amit én 89-ben végeztem, rám is pozitív hatás tett, de
- biz. szinten szakember vagyok e területen,
- mégis egy kicsit túlságosan hatott rám az agymosás
- a memória OK akkor, ha említed, hogy itt és itt ez és ez hangzott el.
- Te azonban darneli lózungokkal válaszoltál kapásból, ezért éreztem Rajtad túlhatást. Ami még nem feltétlen baj.

Nem vitatom, hogy más programoknak is lehet áldozata, de az egy-egy eset nem a programot minősíti, hanem a résztvevőt, vagy inkább sajnos az emberek általános pszichés állapotát. Ugyanis öngyilkos egy film, vagy egy színházi előadás hatására is lehet bárki. És egy pszichiáter aszonta az ilyen programokról, hogy fölösleges lenne mindenkit megvizsgálni a tréningek előtt, mert a veszély fennáll, egyes emberek nem bírják, de a strand bejáratánál felállított szigorú orvosi vizsgálattal sem zárható ki, hogy valaki infarktust kap a medencében.

Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 79
espé, mélenne baj?
Nehasonlics össze a Darnelt meg az Agykontrollt.
Az egyik egy Émile Coué nevű orvos tanaira építette egy Hosé Silva nevű nemszakember, de működéséből tudomány lett, ami fejlődik, orvosok művelik (Dr. Domján László) és nem szipolyozzák ki a résztvevőket sem anyagilag, sem mentálisan.
A Darnel-tréning egy 8 elemit végzett primitív ember agyszüleménye, aki összelopkodott mindenhonnan mindent és a rendszerváltás körüli zűrzavart kihasználva - miután az USAban megbukott, hazasomfordált, kisegíteni a csóró magyarokat. neki egyénként 50 dollárja volt, de azt is elitta a repülőn.
Darnel (eredetileg Dús Ferenc) merített a Dianetikából, ami egy qrvaveszélyes szekta, Werner Erhard EST (Erhard Seminar Training) programjából, illetve önfejlesztő könyvekből.
Erhardról annyit, hogy Németországból kitiltották, mert kiderült, hogy SS kiképző tiszt volt. A tréningjén ez érződik is!
A Darnel mérleg: egy csomó hazugság, egy rakás tartozás, többszáz becsapott ember, több tízmillió bevétel (ami gyorsan elherdálódott) néhány halott (labilis résztvevők öngyilkossága), szétesett családok, sérült emberek, de sokan voltak, akiknek az életére a tréning pozitív hatást gyakorolt.
Talán Dudusch is ilyen, de félek, rá is túlságosan hatott a dolog, mivel évekkel a "megkapás" után is 1:1-ben idézi a lózungokat.
SPS Creative Commons License 1998.06.22 0 0 78
Elf, itt ebböl baj lesz ... ;-) eSPé
Elf Creative Commons License 1998.06.22 0 0 77
Jack, a Darnell tréning ...
... az olyan, mint az agykontroll, csak az agykontroll pozitív, a Darnell meg ellenkezőleg.
Volt ismerősöm aki mindkettőn részt vett, és az összbenyomása az volt, mintha a poklot és a mennyet látta volna.
Darnell tréningre ne menjen senki ! Egyrészt kókler, másrészt sajnos nem, ezért veszélyes !
Az agykontrollt legfeljebb nem használod ha lusta vagy, vagy úgy érzed nem jött be, de az emberek nagyobb részének adnak valamit, és használni is tudják.
dyzs Creative Commons License 1998.06.22 0 0 76
Maximálisan egyetértek Duduschsal! A barátság érdekek nélküli vonzalom Ha bármilyen érdek van mögötte - hatalom, pénz, nő - az már nem barátság. "Üzleti barátság" nincs.
hant Creative Commons License 1998.06.22 0 0 75
Engem is egy ""régen látott" ismerősöm keresett meg. Nem léptem be. Azóta sem találkoztunk, kb. 2 éve.
köme Creative Commons License 1998.06.22 0 0 73
Nagyon tetszik az MLM- re a pipo frencsájz kifejezes. Ha jo az oktatas es vannak mar szelid peldak akkor lehetoseged van, hogy megtanuld az uzletelest. Ahogy latom minden uzleteles emberi kapcsolatokkal mukodik es mindig keveredik a baratsag az uzlettel. Aki kepes erre, hogy az uzelti partnereivel baratkozzon, vagy a barataival uzleteljen, az csinal barmilyen temaban egy jo vallalkozast. Ha nem kepes erre marad alkalmazott. A people franchise ha szakertokhoz csatlakozik az ember akkor lehetoseget ad, hogy megtanuld, hogy normal emberi kapcsolatoknak legyen uzleti dimenzioja is. Persze lehet ugy is csinalni, hogy nem tanulja meg a szakmat es fanatikus, vagy belekeseredett lesz, es van olyan szemelyiseg is akinek ezzel nem szabad foglalkozni.

köme

dyzs Creative Commons License 1998.06.22 0 0 71
Primcsi,

Csak a miheztartás végett, mindig is emberekkel dolgoztam. Akik visszabeszélnek. És pont ezért tartom olyan undorító dolgonak az MLM-et. Mert az azoknak való akik nem mernek/tudnak visszabeszélni. Mert kevés saját gondolatuk van. Nekik hasznos. De ezeket az embereket én nem szeretem, És ha kiderül egyik barátomról, hogy ilyen, boziny elég nagyot csalódom benne.

SPS Creative Commons License 1998.06.22 0 0 70
Primcsi, ez a név ugye nem a "primitív"-böl van :-) ? Mert ez a reakció ... Üdv, eSPé
Primcsi Creative Commons License 1998.06.22 0 0 69
Nagyokosok!

Az életben minden piramis és ahol te vagy az sem a csúcsa.
Az MLM nem az emberi kapcsolatokból épül, ez is kapitalista üzlet. olyan mint a sarki bolt ahol vásárolsz.
Ha régnemlátott ismerősöd megkeres egy MLM üzlettel legalább látod, külőnben a büdös életben nem látnád többet, mert te sem keresnéd.
Nektek ez azért nem fekszik, mert itt emberekkel kell foglalkozni és ez baromi fárasztó meló. Ráadásul olyanokkal mint ti.De emberből sok van és szerencsére nem kell, hogy ti is egy MLM üzletben tevékenykedjetek. Proramozzatok számítógépet.
Egy ilyen üzletben sokat kell dolgozni , hogy megértsétek a pszihológiáját. Nekem a második évben kezdett derengeni valami. De utána sok pénzt kerestem és nem kell soha szégyenkeznem érte. Ez alatt az első 2 év alatt sokat vitatkoztam hasonló gondolkodásúakkal mint ti, de tök felesleges.
Olyan mintha ti akarnátok engem meggyőzni, hogy van isten.
Azért van sok igazság is abban amit írtok, ezeket én is észrevettem és ma már nem is csinálom az MLM-t. De akkoriban sokkal jobban éreztem magam és még ma is abból táplálkozom amit ott tanultam embertanból és kereskedelemből.
Ja mégvalami. Az üzletben még benne vagyok igaz csak passzívan, ugyanis még mindig keresek havi soktízezer forintot.
Azthiszem ez jó üzlet de nem a külső szemlélődőknek.
Jó programozást, (a gép nem kérdez, nem beszél vissza és nem ad el semmit, tök egyszerű nem?)

Primcsi

Trebitsch Creative Commons License 1998.06.19 0 0 68
Lewinfiú,

kinyomtattam, amit írtál, ha megengeded: menlevélként használom.
Köszi!

Barracuda Creative Commons License 1998.06.19 0 0 67
Dudusch!

"Addig, amig akárcsak egy icike-picike kudarcért is mást teszel felelössé (...), nem tudsz változtatni a helyzeteden, mert úgy érzed mástól függ a változás."
Nagyon tetszik, irigyellek érte komolyan.
Ha viszont minden kudarcért magamat teszem felelőssé (mint ahogy teszem is) az kész neurózis, begolyózom, pusztítom magam.

Az MLM-et útálom, nekem az a legrosszabb amikor egy-egy közeli ismerősöm "megtérését" látom. Azt hogy bedőlt az ócska propagandának, és nekem az ellen kell érvelnem amiben ő hisz vagy hinni próbál.

Medwe Creative Commons License 1998.06.19 0 0 66
csatlakozom Dudusch-hoz és Lewinfiúhoz!
Jack Creative Commons License 1998.06.19 0 0 64
Köszi szépen a hozzászólásokat. Olyanokra voltam főleg kiváncsi, akik már belülről látták ezt, és nem az alsó szintről. Bennem is megfordult, hogy persze, marhasok melóval el lehet érni, dehát marhasok melóval mindent el lehet érni. Pont ez a lényeg az életben. Deakkor nehogymár erre áldozzam, hogy egy legyek a sok kis ügyfélvadász közül.

Dudusch, mi az a Darnel-tréning???

McAtti Creative Commons License 1998.06.19 0 0 63
Udv mindenkinek! En egy ideig egy MLM cegnel dolgoztam (nem mint ugynok), es azt hiszem, eleget lattam ahhoz, hogy soha ne lepjek be ilyen halozatba. Az biztos, hogy semmi torvenytelen nincs benne (sajnos?), de az is, hogy az emberi butasagra epul, amit kihasznalni szerintem erkolcstelen. Hatalmas penz van benne, nem is hinnetek, mekkorat lehet kaszalni, ha valaki egy halozat elso (esetleg masodik) szintjen van, foleg, ha o talalja ki a jutalekok rendszeret is. Az alsobb szinteken egy-egy kiugro eredmenyre van lehetoseg, de ebbol megelni keptelenseg. Sok eloadast is vegig kellett hallgatnom. Amekkora erofeszitest kivan, hogy egy ujonnan belepo hetek, honapok alatt vagyonokat keressen (napi ket eloadas, harminc telefon...), azzal mas munkaval tobbet lehet keresni. Oktass napi ketszer Java-t, C++-t, vagy japant - ja, ahhoz tudni is kell valamit???
Tulajdonkeppen a proletarok most ugynokokke lenyegulnek at: zako, kis dosszie a honuk alatt, es vegre ismet fontosnak erezhetik magukat, minden kisszeruseguk ellenere. Ezt lovagolja meg: te, akire eddig senki nem figyelt, akin keresztulneztek, annyira, hogy a kisfiad sem mosott kezet eves elott, most te lehetsz a kiraly, a ferjed (feleseged) majd amul, mikor a merdzsoval jossz haza... Az embereknek szukseguk van kozossegre, ahol elfogadjak oket, a teljesitmenyuket, ha megoly csekely is, meltanyoljak - es az MLM halozat ennek remek potleka, hiszen ujjong, ha eladtal egy popsikremet. Az emberek tobbsege ezert is abrandul ki, mert rajon, hogy csak a merkantilista sikereiert jar a dicseret.
Mondanam, hogy ki kell probalni, de ahhoz marha draga: kezdocsomag, kotelezo penzes tr‚ningek, amik tulajdonkeppen az onkontroll elvesztesehez segitenek.

Attila

Lewinfiú Creative Commons License 1998.06.19 0 0 62
Sziasztok!
Már régóta hozzá akartam szólni, mert magam is a reklám területén dolgozom ("de ne szóljatok róla a mamámnak, ő azt hiszi szegény, hogy egyszerűen egy kuplerájban vagyok zongorista"). Az MLM pszichológiai csapda. A kérdés, hogyan lehet növelni a loyalitást és az idegen szóval involváltságot. A tapasztalat az, hogy egyszerűen hirdetésekkel nagyon nehéz. Sokkal hitelesebb az ha élőszóban monja el valaki szemtől szemben. Ezt nevezzük WOM-nak. (World of Mouth) A leghatékonyabb módszer az attitüdök megváltoztatására, ha valakit megkérünk, érveljen a saját meggyőződése ellen. Ha maga találja meg az érveket, akkor sokkal meggyőzhetőbbé válik, mintha másvalaki érvel ellene. A dolog az MLM-ben is hasonlóan müxik. Vegyünk rá embereket, hogy adják el másoknak, a barátaiknak, stb. a termékünket. lehet, hogy első pillanatban nem lesz sok fogyasztónk, de idővel a növekedés beindul és egy óriási és behozhatatlan előnnyel fogunk rendelkezni a versenytársainkkal szemben: baromi loyális és involvált fogyasztóink lesznek. Nagy ötlet. Qrvára manipulatív. Ráadásnak meg le lehet az egészet egy ilyen személyiségfejlesztő generálszósszal önteni, amitől a sok frusztrált gyógyszerésznek meg nyelvtantanárnak beindul a fantáziája: hátha bennem van a hiba, ha negyon akarom nekem is lesz merdzsóm, mint a szomszédban lakó 22 éves izomagyú seggfejnek, akinek a fülén folyik ki a tesztoszteron.
Félreértés ne essék, én tudom, mert ezt tanultam, hogy mire valók a személyiségfejlesztő tréningek. De ezek nagyon hosszú és lassú folyamatok, korántsem elég erősen akarni. Jó szakembnereknek is nehéz felnőttek személyiségét meggyúrni, nemhogy az AmWay kóklereinek. Lám, hogyan kajálja be a mi Duduschunk is ezt a 100%-os felelősség maszlagot. Puffognak a közhelyek, nagyon kevés konkrét haszonnal. Szajkózzák a bornírt marhaságokat, melyek a vallásnak és a pszichológiának zanzásított törmelékei.

Valódi értékek? Emberi viszonyok, kapcsolatok? Célok?
Fúj. Adjá` el sokat!!!

Jack Creative Commons License 1998.06.19 0 0 60
Dudusch, Medwe!

Milyen tréningről van szó?

myname Creative Commons License 1998.06.19 0 0 58

Jó, akkor sztrovacsek vagyok. Myname sztrovacsek. Megtisztelve érzem magam így, ennyi sztrovacsek között.
Medwe Creative Commons License 1998.06.18 0 0 57
májném! (hogy van a máj?)
Akadnak nehányan, akik malyd megfeszülnek, hogy eljussanak a sztrovacsekségig! Ha Neked esztet valaki megelőlegeszte, akkó örüjj, mer ez egy érdem!

Duds!
Neharaguggy (offtop on - seggfely - offtop off) és 1 qrvanagy 1éniség vagyok, ezokból kreátívan hejesírok és rövidittem a neveket.
A tréninget mökkaptam. Még az elsők között, 1989-ben. Akkómég vetköződés, meg mlm nem vót.
És a Te életed műxik? Merannak műxenie KELL!

Wágner úr Creative Commons License 1998.06.18 0 0 56
myname sztrovacsek :)))

Itt mindenki sztrovacsek, kivéve egy-két nemsztrovacsekot, de azok ugyancsak ritkák errefelé, igy aztán erre ne esküdözzél, inkább érdeklődjél, de ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz, amit akarsz :)))

Sört minden sztrovacseknek!

myname Creative Commons License 1998.06.18 0 0 55
Jackie: én myname vagyok magyarul májném. Nem vagyok sztrovacsek esküszöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!