Jóóó! Ehhez (is) kötődik h érdemes leszedni-megzsírozni a pótkeréktartó csavart, előszeretettel rohad össze úgy, h alig lehet megmozdítani. Ha már biztosíték, abból se árt egy pár tartalékban.
kerékanyakulcs ememlő legyen mükődjőn, tegyél be egy flakon vízet, meg olajat pluszba, bikázókábelt egy darab drotot ami nem ég el, ha leszakad a kipufogó egy fogót amivel hozzáférsz a bíztosítékokhoz.
Nem akartam ijesztgetni, csak én valamiért motorolaj adalékra asszociáltam.
Mellesleg az üzemanyagpumpát, mint a HDI egyik legkritikusabb elemét érdemes 150 ezer km-ként kiszedetni-felújíttatni. Ezt nekem anno 30-35 ezer forintomba került. Meghálálja a kocsi. 2001-es 2,0 literes HDi van nálam.
Ha tényleg lenne ezeknek a csodaszereknek értelme, akkor minden gyártó ezeket ajánlaná. Vagy az autógyártó követelné meg, vagy az olajgyártó nyomná le vele a konkurenciát.
A másik, hogy a minőségi olajok eleve tartalmaznak ehhez hasonló, de kevésbé agresszív adalékokat. A harmadik, hogy ezek a common rail motorok rettenetesen érzékeny műszerek. Ha az olajcsere intervallum rendben volt, vagy inkább sűrűbb (mint nálam), akkor nincs értelme ezeknek a külön adalékoknak. Javasolt a 20 ezres csereintervallumot 15 ezerre csökkenteni és akkor biztosan tiszta lesz a motor.
Ha valamit tényleg letisztít a szer a rendszerből és az elszabadul, akkor nagyon költséges problémákat tud okozni. Pl. az olajkenés hiánya hazavághatja a turbót...
folyadekszinteket nezd at, legkondit takarit(tas)d ki ha eddig nem volt, kerekeket (potkereket is!), fekeket nezesd at, es probald ki h a hutese rendben van-e (nem forralja-e a vizet dugoban vagy hosszabb emelkedon). Kb. ennyit tudsz tenni vele.
Először megyünk hosszú útra az 1.6 benzines,7 éves Picassonkkal.-Most kicseréltettük a pillangószelep állító szervo egységet mert néha-néha rosszalkodott. Van esetleg valami amire érdemes odafigyelni egy 3-4000 km-es út előtt?
Gondolok pld olyanra,hogy ventillátor hőgomba csere vagy mittudomén? :-)
Persze ami elromolhat ,el is romlik,reméli az ember,hogy ez nem Budapesttől 1400 km-re történik. Most úgy tűnik mindene jó,én olyanra gondolok,van esetleg típushiba ami nagy forróságban 10 óra folyamatos üzem alatt szokott esetleg felbukkanni.
Szia! Most fogok nyomozni bontókban,hogy van-e csak az a problémám ha véletlenül találok akkor honnan tudom,hogy az az én Picassomba is jó lesz-e? Amit írtál 83 ezer forintos ajánlatot,azt én hol,milyen cégnél találom? Köszönöm!
Gyaníthatóan kormány szalagkábel, ugyanis néha gyújtás ráadásakor "elfelejt" jelezni, azonban ilyenkor a kormány megmozdításakor azonnal újra kigyullad a lámpa...
Mennyire költséges ezt beszerezni ? Javítani esetleg ? Valakinek szerelési leírása...?
5000 forintért tudok adni egy komplett elektronikát, ha nem akarsz szarozni felületszerelt IC forrasztgatással és az sem biztos, hogy az elsődleges hiba az IC, lehet, hogy az másnak a következménye.
Az alvázszám ismeretében a többi adatot megadni felesleges, mert pontosan beazonosítja a kocsit.
Olyannyira, hogy ezt az alvázszámot már ismerte, nem a Kuksi mondta neked az árat erre anno ?
:-)))
Különben valóban lement az ára, ahogy mondtam, ma 83710,- Ft-ba kerül.
A gyári programban szívó folytószelepegység a megnevezése, de baromi rosszul fordították az egélszet szerintem. Ha azt mondod, hogy pillangószelep állító motor, akkor meg kell értse mindenki. (már aki ért hozzá :-) )
Sziasztok! Problémáim akadtak a Xsara Picassommal. 1.8-as V16-os 2002-es gyártmány. Egyik reggel légzsák hibát jelzett. A légzsákot kikapcsoltam, bekapcsoltam a hiba megszűnt. Majd menet közben az ABS-hiba lámpa elkezdett világítani. Ez már nem szűnt meg, majd úgy 10 perc múlva minden elektromos cucc ki-be kapcsolt, rádió, visszajelző lámpák, mindenféle hiba jelent meg a kijelzőn és az irányjelző visszajelzése nem működik, ABS hiba, Immobiliser hiba, a tüzelőanyag szint kijelző hol 0 hol 100%-os szintet mutat, azon kívül durva égett szaga lett. Megvizsgáltam, a kijelző hátoldalán találtam egy kiégett IC-t. Szerintem meghajtó áramkör lehet, de az azonosítója leégett, így nem tudom mi lehetett az. Valaki tudna segíteni, hogy mi az IC-típusa, valamint hogy mitől lehetett ez a hiba?
Add meg az alvázszámod utolsó 8 karakterét ! Most csak általánosan rákerestem és olcsóbban van a gyári, amit találtam (84e) de többféle rendszerrel is szerelték, az alapján biztos a dolog csak ! Érdemes megnézni gyakrabban, mert volt, hogy egy alkatrész ára péntekről hétfőre változott a Citroënnél 73e-ről 28e-re. :-)
Szia! Köszönöm! Szerintem a jobb olaódali lesz az,Ez van a légszűrő mögött fent a jobb oldali ablaktörlő alatt ha szemben állunk az autóval?Szervomotor van benne és a gázpedál ennek adja a jelet. A szerelő mutatta,hogy 101.500.-ft a listaára újonnan.Na,ennek nem tudom a nevét,mert ha a googleba beírom,akkor a bal oldali képen láthatóra jön rengeteg találat és az csak kb 12-15 ezer közt van.
Az autóm Németországból lett behozva, de sajna a vonóhorog nincs rajta csak a helye, ill. az elektromos csatlakozó. Úgy láttam, hogy egy hosszúkás műanyag zárókupak van rajta. vajon milyen féle-fajta lehetett rajta, és hol lehet ilyen lőni?
Bontóban már jártam, de még a kérdésemet sem értették. Esetleg márkakereskedés jobban képben lehet???
...ne ess neki mindjárt a cserének ... fújd meg wd40-el a csatlakozóit meg a rugóját ...nálam is szokott nagy ritkán szórakozni pedig már tettem bele bontottat is .. egyébként gázpedál jeladónak hívják ... már ha erre gondolsz .......vagy talán erre ...?
Pár hozzászólással lejjebb is kérdeztem: néha rosszalkodik az elektronikus gázpedálom a 7 éves 1.6 benzines Picassomban.A szerelő azt mondta azt az egységet kell kicserélni ami a motortérben van, a légszűrő mögött egy kis fekete műanyag doboz.Bosch gyártmány.Ez újonnan 102 ezer forint. Vadásznék rá bontóban is de hogy hívják ezt az egységet,hogyan keressek rá?
Elvittem a szerelőhöz,de sajnos a garázsához,pocsolyákon kellett keresztűl mennem. Igy vizes let ta futómű és nem tudta megállapitani,honnan folyik.
Azt mondta több mint valószinű,hogy futóműnél engedi az olajat és ezt csak egy kb 50000 ft os felujitással tudom megúszni.. holnap aknára áll a szemem fénye,és pontos diagnózist kapok:(( nagyon rosszkor jött ez a kiadás..
Annak az olajnak nyomának kell lennie. Le kell szedni a motorburkolatot és ott kell lennie... Ha ennyire fogy... Nekem a flexi csövet kellett cserélni, mert 10 évesen elöregedett és "izzadt" belőle az olaj.
Szaisztok 1 hete fura hang jött mikor tekertem a kormányt.. kiderűlt kevés a szervó olaj utánna töltöttem, pár nap múlva megint ez a hang. Az olajat elleőriztem megint kevés. de az autó alatt nincs olaj.. 5 let?
A pedál alatt azt érted ami ha szemben állunk a motortérrel ,úgy középtájon a légszűrő-ház mögött van ilyen kis fekete dobozka?Ilyen néven keressem bontókban,vagy van valami spéci neve? Köszi!
1.6 benzin. Köszönöm a tanácsokat. Ha csak Budapesten járnék vele akor annyira nem is izgatna de júliusban egy nyaralás alatt bele fog kerülni 3000 km és nem lenne jó ha messze tőlünk romlana el végleg. A bontóssal az az aggodalmam,hogy mi van ha az is hamarosan elromlik. Valószínűleg körbe fogok ott is nézni ha pld nem kerül 30-35-nél többe de ha 51-60 ezerért adják ott is akkor inkább a garanciális vadiújat választanám de ez a 100 ezer forint....Jaj! :-)
Alant írtam ezt. Gondolom nem vigasztal, hogy nem vagy magad. Igaz nekem nem jelez a hibajelző és a kiolvasáskor lambda szonda hibát talált. Azt kitörölte és nem is jött vissza. Tehát sem a lámpa nem jelez és a computerbe sincs semmi.
Most egy hete nem jelentkezett a baj. Azt beszéltük meg a villamossági szerelővel, ha előjön azonnal megyek. Amikor jó, akkor minek?
Sziasztok! 2007-es 1.6-os Picassom van. Egy hónap alatt 2x csinálta a következő hibát: Kigyullad a hibajelző lámpa ,az autó elerőtlenedik ,hiába nyomom a gázt lassul és lassul. Ez megy kb 10 mp-ig aztán mintha mi sem történt volna,hipp-hopp megjavul,majd hetekig jó.Kiolvasás :elektronikus gázpedál,nem tudom hányas lábak hibája. A szerelőm azt mondja sajnos csere. Nos a vadiúj 101 ezer !! forint. Azt hittem elájulok. Tényleg a teljes cserén kívül nem létezhet más megoldás?
1,6 B Néha gázpedál nyomására nem reagál. Utána mintha mi sem történt volna, elkezd gyorsulni. Tehát nem rángat, nem hirtelen, hanem szép fokozatosan. Egy hétig nem csinálta, most újra kezdi.
Hiba kiolvasás volt. Lambda szűrő hiba volt benne. Az ki lett törölve, nem jött vissza azóta sem. Gyertyák cserélve lettek, a benne levők gyönyörűek voltak.
Nekem vezetékes a tolatókamera, ezért igy volt egyszerűbb. A tükör automatikusan kapcsol be, amikor jelet kap a kamerától. "Tolatáskor" nem világít a belső lámpa, úgyhogy az elhalványodás nem gond. Nemek a tükörhüz külön tartó van. Egy kicsit rezeg, de nem vészes.
Hát én nem szeretném odáig elvinni a vezetéket,de nem értem,hogy miért jobb mint az első? Mert ügye az nem ég mindig és fokozatosan halványul el. Az első kapcsolható olvasólámpa jó lenne,de nem értem miért hiába mértem ki a + - - t ha rákötöttem a monitort szikrázott!!
De most az a gondom,ha ráteszem a monitoros tükröt az eredetire,az úgy rezeg a plusz súlytól,hogy használhatatlan. Erre is megoldást kell találni!
én a hátsó belső világításról szedtem delejt, mert odáid elért a tápvezeték. Az ajtó és a tetőkárpit lalálkozásánál lévő gimi tömítés alá tettem be a kábelt. A belső világítást meg kiemeltem a helyéről, így könnyű volt csatlakoztatni a spagikat.
Hatalmas munkával beszereltem egy wireless tolatókamerát. Minden ok. de nem tudok a tükörnek meg a wireless vevőnek + - adni,mert a belső világításról nem lehet. Elektromos tető is van,meg sok színes kábel.Nem szeretném az egész tetőkárpitot lebontani,hogy végig mérjek mindent. Ki tudja, honnan tudnék onnan úgy delejt szerezni,hogy ne zavarjon be semmit?
Csak most lettem Picasso gazdi, de érdekelne, hogy ezzel is van ott keresnivalóm, vagy ez inkább a kacsáknak, és sok szép klasszikuk citromnak szól? Amúgy Hódmezővásárhely a szívem csücske. 10 éven át jártam oda nyaralni.
A ventillátort hiába állítom bármilyen fokozatra állandóan változik, hol erősebben hol gyengébben fújja a levegőt. Gondolom cserélni kell a fűtőmotort. Sajnos az enyémben (2002-es 2,0 HDI) egybe van öntve a szabályzóval Mennyi lehet az ára?
Csak elméletileg van ötletem, mert konkrétan még Picasso fűtésboxot nem szedtem szét. Pl. ez a jelenség a C5-nél a boxban levő terelőlapát (és szervomotor) törése/hibája miatt szokott jelentkezni. Én először akörül keresgélnék.
A szellőző rendszerrel valami nincs rendben: Akár szellőztetünk, akár klímázunk az utastérben: a JOBB oldali szellőzők több fokkal magasabb hőmérsékletű, langyos levegőt fújnak mint a bal oldali szellőzők.
Klímázáskor is, a bal már hűt, de a jobb még "melegít".
nekem itt Szombathelyen a citroen szervít pikk-pakk aktíválta, ingyen. Indítás után felkapcsol a tompított, a kijelző fénye nem változik. Csak az "esti" világítás végett kell felkapcsolni manuálisan a lámpát.
Nálam 1.6 HDI 125- re rakott tempomattal eszik 6-6.5-öt...
Szerintem nem sok az a fogyi. Ez van. Magas a bódé, nagy a légellenállás. 120 felett érezhetően megugrik a fogyasztás. A légellenállás leküzdéséhez szükséges teljesítmény a sebesség harmadik hatványával arányos...
Szépen meg tudja dobni a fogyasztást egy esetleges szembeszél is...
Kérdezném, hogy a korábbi generációs 2,0 HDi Picasso fogyasztása mennyi nálatok? Az enyém nagyon keveset megy, évi 1000-1500 km-t. Második autónak, fullajtárnak tartom. 90 LE, 2001-es évjárat, 215.000,- km van benne. Most kellett mennem vele nagyobb terhelés nélkül (4 személlyel) autópályán és óra szerinti 130-135 km/h-s tempónál az átlagos sík terepen mért pillanatnyi fogyasztás 7,5-7,8 liter/100 km körül alakult.
A kérdés amiatt merül föl erősebben, hogy lenne egy 2000 km-es külföldi utam, oda-vissza 4000 km. A másik kocsim egy öt éves C4-es. Korszerűbb, 1,6 HDi van benne, átlagban 5,5 liter alatt számolhatnám a fogyasztást vele. A különbség összesen 80-100 liter üzemanyag az egész útra kivetítve. Ugyanakkor a Picasso kényelmesebb. Ráadásul ha a fogyasztás magasabb az indokoltnál, akkor az valamilyen hibára engedhet következtetni, amivel nem indulnék el.
Nem kisfogyasztási licitet szeretnék, hanem az igazat! :-)
Nálam is ez a gond, azzal a különbséggel, hogy a hátsó ablaktörlőn van a zacskó és nyikorog esőben meg lobogtatja a szél. Ezidáig nem mertem piszkálni, úgy vagyok vele, hogy a franciák biztos értik a dolgukat.
'03 pica 1.8b, kormányszervó balra kitekerésnél nyekereg. Ez vami tipushiba? Az a nylon borítás, amit a fiatal és bohó francia mérnöktudomány rábiggyesztett, az remélem komoly, mert viccnek elég durva... :(
Angolba nem is gondolkodhatsz. Nem egyformák az ülések. Nekünk a jobb oldali alatt van az ülés. Nem lehet beleaplikálni.
Valami törött autóülést ki lehet fogni. Enyémben is elöregedett a szivacs és potyog a morzsája. nekem már nem biztos, hogy megéri venni. Már csere érett kocsi. Pár km híján 300 000 van benne.
Hát én a megnézett autók között csak 1 jobb állapotút láttam (de az meg nagyon lomha volt), úgyhogy bontóba nem is néznék. Az angolokéban meg nincs gerinctámasz gondolom.
Amiket láttam mind szét voltak szakadva a bal oldalaik, de találtam a neten már valakit aki javít ilyeneket. Karfa műanyagot már rendeltem is.
Tudtok abban segíteni, hogy a Xsara Picasso vezető üléséről a karfa csapját fogadó műanyag persely letörött, gyakorlatilag csak a kárpit tartja. Lehet ezzel valamit kezdeni? Illetve a vezető ülés bal oldalán a szivacs kezd összetörni, megelőzhető valahogy, hogy kirepedjen a kárpit? Most még jól tartja magát.
Már olyan régen cseréltem akkut, hogy nem is emlékszem. Tán valamelyikre kis kalapáccsal koppintottam volna. Nem nagyon javaslom, mert könnyen beszakad a saru.
Olyan kérdésem lenne, hogy az akkun a gyorsoldós sarut hogyan lehet visszarakni (negatív pólus, zöld, fémsapka)? Nyomogatom, de nem sikerül olyan szinten rászorítanom, hogy fixálódjon.
kösz a tippet, 7főn majd felcsörgetem őket. Bp/Érd. Az autó meg a garázsban áll felbakolva.
Ez vami szériahiba lehet, vagy "csak" a jó magyar utak következménye? A törés felületén látszik h nem friss, csak egy kis részen fényes, a túlnyomó rész szürke és a széle picit rozsdás.
Pár napja produkál egy érdekes hibát a Picassom. (1,6 B 12 szelep)
Ettől még nem szidom. 300 000 km van benne. A természetes kopásokon kívül nem volt még gond. Kuplung csere, fékbetétek cseréje (az is csak elől a hátulja még nem volt megbontva)
Szóval:
Egyenletes haladásnál gázadásra csak késve és lassan reagál. Amikor lassan kipörög, akkor egyenletesen szétesésig felmegy a fordulat.
Gázelvételre azonnal, reagál.
Rángatni nem rángat, szépen jár a motor, csak a fenti. Hibaüzenet nincs, üzemszerűen indul.
Délelőtt elmegyek egy autóvillamossági szerelőhöz. Hátha találkozott ezzel a problémával.
Gyertyát is cseréltetek. Van benne vagy 100 000 km.
Nézd meg a vonóhorog csatlakozójánál, hogy nincs-e rajta egy kis tábla !? Ha sikerül kideríteni a horog pontos típusát, lehet, hogy lehet rendelni hozzá kampót.
Tegnap voltam szervizben, megtörtént az olajcsere és a szűrők cseréje. Kiolvasták a hibát is és egyben törölték is. Már nem világit a sárga lámpa. Azt mondták, hogy valami motor előfűtő hibát írt ki, de valójában nincs semmi hiba, valószinüleg csak valami hülye fals infót kapott a computer. Azt is mondták, ha újra kigyullad akkor érdemes több időt szánni a hibakeresésre. Most megnyugodtam ,mert azt hittem nagyobb a bibi. FAP-ra gyanakodtam.
Viszont újabb kérdésem lenne. Gyárilag van rajta vonóhorog, ill. nincs. Az elektromosság meg van, de a levehető horog hiányzik, csak a zárókupak van a helyén. Hol és milyen vonóhorgot lehetne venni. Egyáltalán lehet ezt pótolni. Az autó németektól van, valószinüleg ott maradt a horog.
2.0 hdi. 11 év, 260000 km. A szokásos szervizeken kívül néhány bigyó az első futóműben, meg egy bowden. Nem volt, és félek nem lesz még egy ilyen gazdaságos, praktikus, megbízató gépem. De féltem, hogy jönnek a komolyabb tételek, időben akartam váltani.
Mondjuk az segítene, hogy milyen moci van benne. :-)
Mivel a 2,0 HDi-n elég egyértelmű helyen van a légszűrő, gondolom neked 1,6-os lehet.
Azon a motor a tetején levő műanyag házban van a légszűrő.
Ha jól sejtem, akkor a MIL lámpa világíthat neked, legalább is a szöveg alapján. Ha valóban az, akkor "millióegy" dolog miatt világíthat, le kell diagolni.
De csinálhatsz róla egy képet, hogy biztosak legyünk benne. :-)
Vettem levegő és pollenszűrőt. A youtube-n találtam videót és a pollenszűrőt simán kicseréltem, de a levegőszűrőt bizony nem találtam meg. Hol a francban van? Házilag érdemes nekilátni? köszönöm.
Jaj majd el felejtettem. A műszerfalon a jobb oldali legszélső sárga lámpa egy hete világit. A használati szerint talán FAP probléma lehet. Szerintetek is, vagy még mi más lehet? A lámpa kigyulladásakor egy picit megtorpant az autó, de azóta is jól megy, a fogyasztás sem változott, csak az a fránya lámpa és az "Angie Fault" duma zavar.
Lenne egy olyan problémája egyik ismerősömnek, hogy az eredeti citroen rádiója(cd-s) olvassa egy darabig a cd-t és utána meg kilöki és visszavált tuner-re. Mi lehet a gond?
Ok! Probléma megoldva! Csak azért írom le, ha valaki mással is előfordulna hogy nem beszél franciául. Szabad fordításban: kevés a benzin paraszt! Nem hiszem el! :D
Sziasztok! Néhány napja vettem egy 1,8-as picassot 2001-es. Ma egy hibaüzenet jelent meg: attention karburator. Valaki találkozott már ezzel? Mit jelent? Előre is köszönöm a válaszokat!
Mostanában amikor kiszállok az autóból, és megfogom az ajtót, hogy becsukjam, finoman, de megráz. Nem hiszem, hogy mindig annyi nylon gönc lenne rajtam, de lehet. Szerintetek ez mindennapos, és csak képzelgés, vagy ez valami elektromos bibire utal?
tönkrement a tankban lévő ac pumpa amikor kicseréltük evőkanálnyi mennyiségü fémport találtunk a tankban amit valószinüleg a magasnyomásu szivattyu produkált .járt már valaki hasonló módon? tönkre fog menni a nagynyomásu szivattyu???csere??
Akkor viszonylag jól alakult, mert a jogsi a legfontosabb, ha megkapod a részletfizetést amiben biztos vagyok, akkor havi szinten éppen kigazdálkodható.
2006. okt. 23.-án regisztráltam. Jó régen. Akkor még nagyon pörgött ez a topik. Sokan átmentek oda úgy, hogy ide nem írtak többet. Volt aki maradt kétlaki és ha kérdeztél válaszolt.
Nem nagyon kell visszakeresni. Szívesen refrénbe bocsátkozik bár ki. Vagy linkeli a hsz-t.
Innen indult az a honlap. Régen még olvastam is. Nem szeretem. Még a szelepsapkának is külön lapja van.Legyen. Nem zavar, de nem kötelező szeretni. Pedig talán az induló regelők között vagyok.
Én jobban szeretem a picasso.hu-t mert könyebb témák szerint keresni nem kell bogarászni az oldala közt visszafele! de azért ez sem rossz csak itt folyamatosan követni kell az eseményeket.
Második autóm Wartburg 1,3-as volt. Ezerrel ment a sufnituning. vettem rá vadriasztó sípot, felszereltem a lökhárítóra. Állítólagcsak a vadak hallják... Hát nem...! Majd meg őrültünk tőle az autóban. Félreálltam az első parkolóban és tépkedtem lefelé! :-)
Nem, csak egyet, de azt meg kell keresni... Arra már sajnos nem emlékszem, hogy mennyibe került, de az biztos, hogy nem volt egy komoly összeg, mert, ha az lett volna, emlékeznék rá.
Talán így kellett volna írnod: "Haszna számomra nem nagyon van...", ugyanis aki tőlem megvette az a csónakját fogja vele szállítani. Neki erről nyilván más a véleménye, mint a neked. :)
Most már lecsengett a tetőtartó adás, vétel hullám, most már véleményezem a sínt. Haszna nem nagyon van, de ennek fejében 90 km/ó-tól rendesen muzsikál.
Van egy 2006-os 16HDI Picassom. Amikor nemrég megvettem, az eladó mondta hogy van benne gyári GPS. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy lehetséges-e ezt a GPS-t magyarosítani. Válaszotokat is előre köszönöm!
Nálam is ugyanez volt a tünet, aztán kiderült, hogy az injektor ..arakodott. Időnként magas alapjárat, persze rendszertelenül és benzinszag az utastérben. Azt nem állítom, hogy nálad is ez a gond, de érdemes elgondolkozni rajta, szerintem.
Az alapjárati motor nem all vissza vagy cask nehezen egy idő után,vagy leállítom a motort és újraindítom akkor jó.Benzinszag is jön ilyenkor valahonnan. Mi a gond,légyszi ötleteket kérek.2001 1.8-as 220000 km-rel.Még idáig semi Baja nem volt.Eredeti az akksi és a kuplung is.Nagyon szereti a család,mostmár becézgetjük,megérdemli.Soha nem hagyott még cserben .Most az alapjárat bohockodik.
Akkor a gyújtásban van valahol probléma szerintem. Lehet egy megtört kábel is ami hol érintkezik hol nem. Mikor a szerelő buzizza és pont jól áll akkor beindul, aztán megint elmozdul és megint nem megy.
Eladó egy Citroen Xsara Picassoba való gyári bevásárlókocsi! Gurulós, összecsukható, csomagtérben rögzíthető! 18 kg-ig terhelhető! Egy alapos takarítás ráfér, mert már egy ideje a garázsban porosodik! Hibátlan állapotú, nem törött, gurul rendesen! Bükkszéken vagy postázom is! 6000 Ft SÜRGŐS!!!
Hiba kiolvasás, gyújtás hibák több fajta, kompi reszet, indítás nem indul, hiba kiolvasás 1-2-3-4 injektor hiba 1-es 2-es lambda ha jól emlékszem fűtés hiba valami fojtószelep szakadás megint reszet újra ezek a hibák gyújtáshibáról most szó sincs. Indítsuk el hideg indító sprével ha nincs üzemanyag de van gyújtás akkor legalább egyet-kettőt forognia kell, semmi még egy kis robbanás sincs.
Az üzemanyag szivattyú is szarakodhat, de nem tudom ennek mi köze van a problémához, hiszen ha nem indult, akkor LPG-vel sem, ha jól értem.
Az üzemanyag szűrőt már csak azért is cserélném, mert ha jól látom pár liter üzemanyagot tölt rendszeresen. Ez az üzemanyagszűrők halála. Ez valamint az akku sarok leakasztgatása bőven elegendő indok, hogy össze-vissza mutasson a kijelző!
Azért még ha marad egy kis szabadidő, én az üzemanyag szűrőt is kicserélném, Bárdiban lehet kapni, a legolcsóbb is megteszi, kb. 5 perc alatt megvalósítható a csere.
Ezeket tenném meg a saját józanparaszti eszemmel, hátha történik valami csoda és a jelenség mérséklődik, eltűnik.
Viszont ha már semmi sem segít, valami motordiagnosztika nem ártana neki, mert túl sok a bizomnytalanság ahhoz hogy ezzel a kocsival útnak merjen indulni az ember.
Én jól megtankolnám valami minőségibb üzemanyaggal, 20 liter pont elég is a drágábból. OMV MaxxMotion próbának megteszi.
Leakasztanám az aksisarukat, hátha elfelejti a sok hülyeséget, visszatenném és meglátjuk mi lesz.
Fontos hogy jól nyomd vissza a sarukat, mert ha lerúgja magát, akkor persze nem fog indulni. :) Nálam már előfordult, hogy X idő után ez megtörtént és mérges voltam...
Segítséget szeretnék kérni xsarra picassso 1.6 benzin 8 szelep!
Reggel elindult az autó minden probléma nélkül motor üzem meleg lett, járkáltam vele semmi gond. Egyszer csak gyorsításnál egy rántás nézem az üzemanyag szintet pirosban van de még nem a tartalékon a kompi 120 km távot jósol tankolásig, észre veszem hogy valamikor a motor hiba lámpa is kigyulladt kb 10 km a benzinkút azért majd tankolok bele ilyenkor még azért van benne, gondolom gyújtás kimaradás mentem tovább. kb 3 km után meg álltam kb 15 perc után akarom indítani az autót nem indul, üzemanyag jelző ott ahol az előbb volt kompi megtehető táv 0 km, nosza kanna hozunk bele 5 litert már egyszer átvert de akkor tartalékot jelzett és 50 km írt de mégis kifogyott. Benzin be, üzemanyag jelző ugyanott marad megtehető táv 0 km indítás semmi, nem indul. LPG-s is a kocsi, a gáz vész üzemmódban indítható, már egyszer jó szolgálatot tett amikor bedöglött az üzemanyag szivattyú és eltudtam indítani, amíg a szivattyú nem lett kicserélve azért tudtam használni de most így sem indul. Akkor húzzuk el szerelőhöz, de közben megpróbáljuk hátha beindul végül is kb 300-500 méter után beröffen máskor 10 méter is elég volt, leállítom próba indítás, indul leakasztjuk, megtehető táv a kompi szerint 100 km a szerelő 3 km-re. Azért irány a szerelő kiolvasni a hibát, 5-10 perc beszélgetés a szerelővel, próbálom indítani nem indul üzemanyagszint ugyanott mint előtte a kompi szerint megtehető táv 0 km. Hiba kiolvasás gyújtás hibák több fajta kompi reszet indítás nem indul hiba kiolvasás 1-2-3-4 injektor hiba 1-es 2-es lambda ha jól emlékszem fűtés hiba valami fojtószelep szakadás megint reszet újra ezek a hibák gyújtáshibáról most szó sincs. Indítsuk el hideg indító sprével ha nincs üzemanyag de van gyújtás akkor legalább egyet-kettőt forognia kell, semmi még egy kis robbanás sincs. Nosza villamossági szerelőhöz, húzás, megpróbálom be ugrik-e, megint kb 300-500 méter után beugrik, leállítom, elindítom, megy, lekötjük a megtehető táv megint 100 km. Azért még tankolok bele 12 litert útba esik a kút, leállítom, megtankolok fizetek kb 2 perc indul tank félig kompi 300 km. Na a villamosságihoz odamegyek azért, elmesélem mi történt eddig és hogy most indul, na akkor majd ha nem indul, hozzam vissza kimegyek indítok, nem indul üzemanyag rendben megtehető táv 0 km. Most a kocsi a szerelőnél, de hirtelen neki sincs ötlete.
Hát ez lenne a találós kérdés, vajon mi a fene lehet?
Közben előkerestem a szervízfüzetet. 120 ezer km vagy 120 hónap a csereperiódus. Nincs nehéz körülmények között használva, sőt meg van kímélve a gépezet.
Azt mondom, hogy jól körül kell nézni a piacon, gyakorlatilag minden autótípusból ki lehet fogni jó gazdás példányokat. Csak ezzel meló van és időráfordítást igényel. Néha negyed év is rámehet a kutatómunkára, ill. arra hogy éppen 1 órával ne csússzunk le róla. :)
Én biztos nem fizetnék ilyen nagy felárat, nálam a pénzben kifejezett fájdalomküszöb igen alacsony.
Lehet 120e a csereperiódus normál használatban és 80e "nehéz" üzemben. (sok város, hegymenet, rövid táv, stb.) Ezen kívül még ha jól emlékszem 5 év, de ez évjárat függő, a tiednél már lehet, hogy 10 év. (meg kéne nézzem, bár igazából a 120e-t is, mert az is évjárat függő.)
Én még (az általad felsoroltakon kívül) a szimeringeket szoktam cserélni a vezérlés alatt, mert nem valószínű, hogy kibírják a következő vezérlés csereperiódust.
1,6-os 8 szelepesnél a vezérműszíjnak mennyi a csereperiódusa évben? Km-ben talán 120 ezer, ha jól emlékszem. Enyémben 90 ezer van, s idén ősszel lesz 9 éves. (Új korától nálam van.) Vezérműszíjon,-feszítőn és a vízpumpedlin kívül kell még valamit cserélni ilyenkor?
A vezermuszij csereperiodusat nem csak kilometerben mérik. Annak is öregszik az anyaga, 9 évesen nagyon is idoszeru a csere. Pláne ha azért fizet felárat egy kocsiert mert extrém keveset futott akkor nagyon kár lenne osszekocolni a blokkot.
Valójában jól hangzik a 29.000 km, ha tényleg megbízható forrásból van akkor nem szabad kihagyni. Hogy van egy kis horpadás a csomagtartó ajtaján? Használt autó, simán belefér az ilyesmi. Talán még vákumos eljérással is kijavítható, ha a festékréteg nem sérült, nem kell újrafényezni az elemet.
A tetőcsomagtartó nem ér többet egy tizesnél, de ha adottságként jön, az jól jön. :)
Téligumi ammennyiben felnire szerelt plussz szett, teljesen jó, még akkoris ha elöregedtek (nem tudjuk, lehet még jók), mert így önmagad tudod cserélgetni. Ha nagyon szarok, max. beruházol jövőre egy középketegóriás gumiba, nyilván ha 4-et veszel, még kedvezményt is kapsz... :)
Vezérműszíjat meg nem kell cserélned, főleg idejekorán. Teljesen felesleges lenne 29.000 km-nél.
Én azt mondom, nézd meg hogy a használtauto.hu-n mhasonló adottságokkal, ámbár megbízhatatlan forrásból származó autókat milyen opciókkal kínálnak és ha úgy érzed az 1,3 millió Ft. reális, illetve nem sokkal drágább mint amit mások hirdetnek, fontold meg a dolgot, esetleg vedd meg.
Az egyik, hogy miként volt kezelve az autó. Állt és 3 havonta beindították 2 percre, vagy hétvégente mentek vele 30 kilométert. Előző esetben a lentebb írtakon túl a gumi és műanyag részek is kiszáradhattak a motorban és a benzin rendszerben, az pedig baj. Nem jó ha valami sokat áll.
A másik hogy te mire akarod használni. Ha évi 30 ezret mennél vele, akkor szerintem megéri mert a motorja még szinte bejáratós. Ha évi 6000 mennél akkor szerintem felesleges és nem éri meg neked a felára, mert egy 2005-ös ilyen autót mondjuk 150 ezer km-mel 800 körül meg kell hogy kapj. Neked mint második tulaj ha eladod, hiába lesz alacsony a futás teljesítmény senki nem fogja már megfizetni a felárat (mert nem hiszik majd el).
Nemrég a családba került egy Picasso,és az első kartámaszok hiányoznak, úgy tudom ezeket ki lehet venni, kellene 2 db világos szinű, ha valakinek lenne,vagy tud valami forrást azt megköszönném.
van olyan műhely ahol lakatolás-festés nélkül is tudnak bizonyos horpadásokat javítani. sajnos volt már rá szükségem. :(
Az ár mindig kérdéses. Ha neked megér ennyit, akkor jó, ha nem, vegyél olcsóbban egy másikat. Arra azé' számolj, h egy 9 éves autó, még ha nem is ment sokat, kér pénzt hamarosan. 9 éves téli/nyári gumik már igencsak a végüket járják, elöregednek, megkeményednek, ha nem is azonnal, de hamar kipurcannak. Egy vezszíjat biztosan cserélnék SOS, az aksi sem lehet már a topon.
Egyik kollégám meglátta hogy Picassot keresgélek és felkínálta megvételre a sajátját, egy 2005 júliusi Xsara Picasso Exclusive-ot. 1.6-os benzines, 95 lóerős motorral, és csak 29 ezer van benne, mert évek óta a garázsban áll, mivel céges kocsit kapott magánhasználatra, de nem akarta eladni a sajátját, mert hátha kirúgják! A szokásos felszerelés mellett metálfény és utólag beépített tolatóradar van benne, valamint adja mellé a tetőcsomagtartóját és egy téli gumi szettet. A csomagtartó ajtón van egy kis horpadás ami nincs kijavítva, karosszériát szerint át kellene festeni az egészet, tanuljanak azt tanácsolták, hogy ha el akarja adni, maradjon addig úgy, hogy lehessen látni az állapotát.
Szerintetek megér ez így 1,3 milliót? A kolléga megbízható, nincs átverés a dologban, viszont nem akar engedni az árból.
Tájékoztatás képen, a tető csomagtartó és a tároló doboz elkelt. a felnikre is van jelentkező.
Több hirdetést is feladtam, de csak kettőre reagáltak igazán. Mindkét hirdetőt agyon reklámozzák a tévében (nem írom ide a nevüket, mert hátha tilos őket reklámozni). Az egyikben egy törpe, a másikban egy mókus? a reklámarc. Ha valaki valamit árul mindkettőt jó szívvel ajánlom. Mindkettőnek van Androidos változata is.
2013. év elején volt ez. Azon puffogtam mikor gyári emelőt vettem az M5-nél és megkérdeztem hogy mennyibe kerülne a csavar hogy a randa rozsdás darabját 800 Ft-ért vettem a bontóban. Lehet hogy az acélfelni csavarja kerül akkor annyiba és félreértett a jóember. (Elég fogalmatlan volt.)
Tehát egy gyári alufelni készlet ára nem összemérhető a csavarok árával (~ 12 ezer). Aki spórolni akar, az szerintem ne a csavaron spóroljon! Nem vagyok sem gumis, sem kereskedő, tehát nincs érdekeltségem az üzletágban. Mindössze tudatos felhasználó szemszögéből nézem a kérdést.
Nem akartam ilyen drámaian fogalmazni, de egyet értek veled. Bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy tudni kell milyen az alufelni csavar fészke. Mert a neten olyannal is találkoztam, aminek kúpos a fészke. Nekem eddig két különböző gyári Citroen alufelni készletem volt (Xara Picasso és C4 Picasso), és mindkettőnek lapos a csavarfészke.
De a menethosszon túlmenően is elgondolkodtató a lemezcsavar használata, mert egy lapos fészekbe belecsavarva egy kúpos csavart el lehet képzelni, hogy a felni mekkora felületével találkozik a csavar. Milliméterekkel! Már ez is életveszélyes! Nem véletlenül hangsúlyozzák, hogy minden felnihez - legyen az bármilyen típus - csak a hozzávaló csavart szabad használni. A neten ennek elég szép irodalma van. Akit érdekel utána olvashat, vagy megkérdezheti egy gumistól. Persze nem attól, akitől éppen olcsó csavart akar venni. :)
Az alábbi képeken látható a két csavartípus közötti különbség. A bal oldali képen az alufelnihez (lapos csavarnyak alátéttel), a jobb oldalin a lemezfelnihez (kúpos nyakrész) való csavar látható. Nem azt mondom, hogy a lemezfelni csavarral nem lehetne rögzíteni az alufelnit, csak nem az az ideális megoldás. Persze arról az esetről beszélek, ha az alufelni csavarfészke is lapos.
Ezen a képen elég jól látszik egy lapos csavarfészek.
A lemezfelni csavarok nyaka kúpos, az alufelniéké meg lapos. Mert hogy az alufelni csavarhely fészek is lapos. Szóval nem ideális másfajta csavart feltenni. Végszükség esetén (defekt) talán elmegy.
Árat addig is mondanál? Csavarok vannak hozzá? Csak azért lenne fontos, mert egy lemezfelni és egy másik típusú alu ajánlatom is van. Persze mint említettem ez a fajta lenne az álmom. köszi
8 éves 1.6-os benzines Picasso-m az alábbi fura jelenséget produkálja. Szervizben már nézték, de 0 ötlet. Tapasztalt már valaki hasonlót?
A jelenség:
Hosszabb idejű terhelés (pl. ~20-30 perc hegymenet szerpentinen) esetén fura, egyre erősödő kopogó-zörgő hang jön a kocsiszekrény aljáról. Amint a terhelés megszűnik (rövidebb parkolás, vagy emelkedő vége) a jelenség is elmarad, tehát csak jól felmelegedett kipufogó / motor rendszernél tapasztalható.
Szervizben már nézték a kipufogó rendszert meg a kocsi alját úgy általában, de nem találtak semmit.
Ennyire nem ismerem az évjáratokat, de ha a Xara Picasso tetején a csomagtartó számára van gyári "fül", akkor jó hozzá. Erről a fülről az egész neten nem találtam képet. A csomagtartóról viszont igen. A doboz már nem biztos hogy megvan, de úgy nézett ki mint a képen látható.
Mi lehet a baja az autómnak ha hidegen rendesen indul, melegen pedig egy kattanást lehet hallani az önindító felől de nem forgatja meg a motort? Ha kihűl ismét rendesen lehet indítani. Kb. 5 km. megtétele elég hozzá, hogy leállítás után újra NE lehessen azonnal indítani.
Nem konkurálva a korábban jelentkező eladóval, de ha még valakinek szüksége van egy hasonló állapotú gyári Citroen Xara Picasso tetőcsomagtartóra, akkor nekem is van egy eladó. Ugyan annyiért. :)
De sokat számít a kerék súlya. Mert forgatni kell, nem is lassan. Ha a csomagtartóba tennél 10 kg-ot az tényleg nem a világ. Pl a 406-om meg a mostani C5-öm is kevesebbet eszik a téli gumival, mert az könnyebb. De a 4x4-es kocsimon is ha kivettem 4kerékből és már csak hátul hajt, le kell kapcsolni az első féltengelyeket is. Foroghat az is, bajt nem csinál száraz aszfalton sem, csak minek pörgess +8-10 kg vasat? Ha csak keveset megyek 2wd-ben és tudom, hogy kell mindjárt 4wd akkor nem kapcsolom le, de jól érezhetően több gáz kell ilyenkor, mint lekapcsolt féltengelyekkel.
Én rossz kettős tömegűvel vettem az enyémet, kuplung ráengedéskor volt nyikkanás de nem mondanám csúnyának a hangot, inkább csak oda nem illő. Leiszlónak kellene keresni szerelőt aki ért is ezekhez, a leírás alapján nekem nagyon is kettőstömegűnek tűnik.
Eladtam a Xara Picasso kocsimat, ezért négy darab jó állapotban lévő MICHELIN ENERGY 185/65R15T nyári gumi gyári alufelnire szerelten komplett eladó (Budapest). A futófelület mélysége: 5,5 mm. Ár megegyezés szerint.
A felnit természetesen majd lemosom, mert kicsit sáros. :)
Kb. 1 hónapja vettem egy 1,6 HDI picassot (2005 decemberi).
Az alábbi kérdésem lenne: van egy ékszíj-hanghoz hoz hasonló halk nyikorgás alapjáraton. Igazából csak akkor hallható eléggé, ha fal vagy autó mellett állok. Viszont: sebességváltáskor kuplung kinyomásnál halk csippanás, sebességváltásnál, főleg felkapcsoláskor a "csúsztatásnál" még erősebb a nyikorgás. Egyesben indulásnál is szinte mindig csinálja, főleg, ha kis gázzal próbálok indulni. Ha viszont hirtelen engedem fel a kuplungot, akkor meg darálós hangot hallat...
Végezetül: leállításnál egy kissé zötyögős nyikorgós hang, mint mikor valamilyen, nem olajozott nehéz forgóalkatrész leáll.
Ékszíjra gyanakodtunk, de megtörténtek az ékszíjcserék és nem szűnt meg.
Egyértelműnek tűnik most már a számomra, hogy kuplung lehet, viszont sztem a tárcsa rendben van, nem is fog magasan vagy hasonlók...
Mi lehet? kuplungszerkezet, esetleg kettős tömegű lendkerék???
Ha el akarod passzolni a kocsit, akkor hagyd úgy ahogy van. A kerékkérdés (ha nem tetszik) legyen a következő tulaj gondja. Még az sem kizárt hogy az "öreg" kitalálja hogy mégsem kell a kocsi, meggondolja magát, Te meg csinálod magadnak a gondot és az anyagi terhet emiatt. Szvsz tök feleslegesen, mert családi autó lévén, lehet egy fiatal apuka veszi meg akinek pont így tetszik egyediségével.
Nah, jó hír, hamar válaszoltak, mehetsz meghallgatásra, jó ha készülsz, talán írd össze amit akarsz mondani, kb. amit a leveled is tartalmazott. Simán kisírod hogy ne vegyék el a jogsid, csak fizetned kell. Ami fontos, hogy még véletlenül se hozd fel példának azt az ismerőst aki motorost ütött és "olcsóbban" megúszta...
Az orvosi és munkahelyi igazolást mindenképp vidd vagy a másolatot, mert nem kizárt hogy a meghallgatáson épp nem lesz ott amit küldtél. Inkább legyen meg kétszer.
Elszeretném adni a kocsim és az idősebb vevőnek ezek a kerekek túl fiatalosak. Egyébként én is pont ugyanezeket a kerekeket keresem mint amelyiknek a képét felraktad. Persze most senki nem akar cserélni, régebben meg leakarták venni a kocsimról.
Ui: március 4.-e 8 órára vagyok berendelve meghallgatásra. Már beküldtem az orvosi igazolásom, munkahelyi igazolást, kérelmet, hogy ne vegyék el a jogsim,mert nem tudok csak nehezen mozogni.
a teljes szélesség a picassonál 6" (coll) ezt nagy J betüvel jelölik. az ET szám a felfekvési felület és a felni közepe közötti eltérés. mértékegysége: mm.
Elkezdődött az alkatrészcsere az autómban.A tünet : akadozik,kihagy a motor és 7 ről 11 re ment fel a fogyasztásom.Gyertya,benzinszűrő,trafósor csere megvolt,most a felső szonda következik. Azt mondta a szerelő,hogy szerinte ami benne van az alulra való.De az alkatrészboltokban nincs külön alsó,felső jelölve,max a kábelhossz. Ezért örülnék egy olcsóbb megoldásnak,mert nincs lehetőségem minden alkatrészből a gyári újat megvenni.
Megnéztem, pont most nincs egy rohadt felni sem, majd hétfőn felhívom őket. Ez az én formám. Mielőtt megvettem a" hintót", már sokszor olvasgattam ezt a fórumot is, bezzeg akkor volt mindig ez-az, most semmi.
Miért, szvsz jól néz ki. Bár az utángyártott, univerzális alufelnikkel nekem csak az a bajom, hogy a legtöbbe tehermentesítő gyűrű is kell amik egy idő után el-elnyúlnak, amortizálódnak, ezáltal üt majd a kerék. Anyagában talán meg sem közelíti a gyári minőséget.
Lehet hogy az én szépérzékemmel van baj, de az eredeti gyári annyira nem néz ki jól. Persze ha adottságként jön, jött, akkor nyilván úgy jó ahogy van és "mégiscsak gyári"... :) Szemmel láthatólag jó masszív is, tehát érdemesebb megtartani.
Kérdezni szeretném, hogy az üzemanyagjelzőnél akkor fog kigyulladni a piros lámpa, ha már az utolsó zöld rovátka is kialszik, vagy az utolsó zöld csíkkal egyszerre? köszi
A lemezfelnik legtobbszor nem nehezebbek. Ez igaz. Egyszer en lemertem, mert vitatkoztam valakivel, aki ennek az ellenkezojet allitotta. En nyertem. 1,5 kiloval volt nehezebb a "konnyufem".
Tudom ebbol is van tobb fajta, az enyem volt a minta, ami nem gyari, de atlagos volt.
Viszont abban vitatkoznek Veled, hogy a tomege a fogyasztas szempontjabol lenyeges. A kocsi fogyasztasat 5-10kg nem befolyasolja erdemben. Viszont a kocsinak a rugozatlan tomeg (ez a kerek) a menet kozbeni komfortjat nagyon meghatarozza.
A villamos hajtasu autoknal peldaul elonyos lenne a kerekagyba epiteni a villamos motort, kvazi negykerek meghajtast csinalni. Eppen ez a rugozatlan tomeg novekedes az a muszaki problema, amit problemat okoz.
Még az sem kizárt, hogy a könnyűfémfelni/db. súlyban nehezebb mint az acélfelni, azaz mégcsak nem is üzemanyag takarékosabb vele.
24.000 Ft, akkor darabja 6.000 Ft, teljesen jó ár és mint bizonyított tény, lehet szerezni, még akkor is ha munka van vele. :)
Szerintem jól döntöttél, nincs sok jelentősége az alufelninek, max. hogy drága és necces hogy másnak is megtetszik. Ebben az esetben a gumikat is bukod... :(
Nekem 2 szett (pár száz forintos) alu szelepsapkát nyúltak le mire visszatettem az eredeti fekete műanyagot. Az nem fénylik, így maradt is. :)
Az a baj hogy a használt alufelnivel, még ha nincs is felütve szemmel láthatóan, lehet hogy már viheted is görgőztetni. Az biztos hogy jól néz ki, de felmerül a kérdés, hogy megéri-e?
Miért?
Sokkal drágább mint a strapabíróbb acélfelni, melynek felújítása max. egy 1.000 Ft-os fekete akrill kérdése a teszkóból. Dögivel van a neten, bontóban, bárhol.
Az acélfelnit annyira nem lopják és gyakorlatilag olyan "fiatalos" könnyen pótolható dísztárcsát veszel rá amilyet akarsz.
Szóval elgondolkodtató hogy mennyire szükséges, mennyire nem...
Én már ajánlgattam itt komplett üléshuzat garnitúrát vagy 3-4 hónapja. Keresd vissza, fényképek is vannak. Egyedileg gyártották Picasso-hoz. Gyári szövetből...
Amikor eladtam a Skoda Octáviámat, akkor a kereskedő megkérdezése nélkül betettem a kesztyűtartóba az elérhetőségemet. Mindent elmondtam a kereskedőnek a kocsi előéletéről, a rosszat is (pár hónaposan a fél autót újra kellet fényezni, mert a vihar cserepeket sodort rá a belvárosban), de szinte tudtam, hogy nem adja tovább. A km-ert, biztos nem machinálta, mert az nem volt benne sok (90 ezer=4 év). Gondoltam egyszer megmérik a festék vastagságát, szar érzése lesz az új tulajdonosnak, hogy törött autót vett, hát ha felhív, akkor megnyugtatom...
Aki azt a kocsit megvette, jól járt vele... Amikor felhívott, akkor derült ki, hogy az általam hozzáadott extrákat persze nem adta tovább neki, noha bizományban volt nála... Azt lenyúlta...
Nagyon szépen köszönöm, és élnék az ajánlattal. A XXII. kerületben lakom, tehát nekem mind a két helyszin tökéletes. Milyen izzókkal és hány darabal készüljek? A rádió kivétele miatt fog kelleni a kódkártya vagy valami szerszám kell hozzá? köszi
Na látod, az ilyen vagy hasonló vételek ma is élnek a modern kocsinál, csak sok időt kell szánni a kutatómunkára. Viszont megéri, mert a megbízható forrásból származó autó szimpatikus eladóval még talán olcsóbb is mint a kereskedőtől aki véve ugye ebből él.
Nálam igen szomorú volt a bácsi amikor megvettem anno a Wartburgját, többet foglalkozott a kocsival mint a feleségével. Még évekig küldtem róla képet hogy lássa tényleg a legjobb helyre került, hozzám. :)
Egyszer egy Skoda 100-ast vettem egy 80 év körüli embertől. Eljőve magamra csaptam az ajtót. Megállított és vissza akarta venni.
Hogy bánok a kocsival?
Nem ezt érdemli. Esőt, havat és holdfényt még nem látott. :-)
Na nálam azt be lett vetve. Csillag garázsban lakott, pár méterre tőlünk dizsi volt.
Első éjszaka valami cefrével leöntötték és megmattult.
Egyébként életem legjobb vétele volt.
Ja! Megszemléléskor autószerelő állt ki a garázsból vele. Egy újságpapírt húzott ki a motormellől.
Kérdeztem, hogy az mi ma fene, mit nézeget? A karburátor alá volt betéve. Ha benzin nyom látszott rajta, akkor javítani kellett. Ugyanígy a garázsban a motor alá is papír leterítve.
Ennek a picassonak a service könyvéből tudom az előző gazdáját. Azt is, hogy szalonból vette.
Miniszteriális nő tulajdonos. ( fene egye meg a rokonát)
Nem is volt vele semmi gondom a természetes kopásokon kívül. (kopp-kopp) Eladni már nem érdemes. Ez már rám szárad. Egy bal első ülést kéne vennem. Csak az a baj, hogy a bontóba se találtam jót.
Én meg nagyítózós köcsög lévén csak magánszemélytől, jó helyről, családtól, idős bácsitól veszek kocsit. Szervízkönyvel, kevés km-el, garázsból, stb. Eddig hála Istennek mindig sikerült jó gazdás autót venni ahol látszott a körülményeken, az illető hozzáállásán minden. Sőt még meg is siratták és a lelkemre kötötték hogy vigyázzak rá úgy, mint ők...
Ezzel ellentétben én kereskedőhöz biztosan nem mennék, na nem azért mert átbasz, csak jó esélyem van rá, ill. engem érdekel az autó előélete is. Ezt nehéz felderíteni és a bizonytalanság miatt azonnal mindent meg kell csináltatni ha szükséges ha nem.
Nagyon szépen köszönöm, és élnék az ajánlattal. A XXII. kerületben lakom, tehát nekem mind a két helyszin tökéletes. Milyen izzókkal és hány darabal készüljek? A rádió kivétele miatt fog kelleni a kódkártya vagy valami szerszám kell hozzá? köszi
Az állapot megállapításával az a probléma, hogy alaposan megnézni úgy lehet, ha az ember leszedi a szíjat és kifordítja, de akkor már minek visszatenni a régit, ha a munka fele úgy is bele lett fektetve ? (arról nem is beszélve, hogy még így is csak szemrevételezésről van szó, azt, hogy kb. mennyit fog elmenni a szíj, ha jól is néz ki, senki sem tudja megmondani)
A GATES és az INA (ez a gyári görgője egyébként) betehető. A Contitech-et még nem ismerem annyira, az enyémbe nem régen tettem egy ilyen szettet próbaképpen, de még nem futotta le az idejét.
A gyári szíjcsere intervallum különben anno engem is meglepett, én nem merném benne hagyni az autómban ennyi ideig. (én kb. 150e-nél lecserélném) Ilyenkor mindig rábízom a tulajra, hogy bevállalja-e ezt a futást vagy sem.
Akkor tudja megmondani ha már nagyon szar állapotban van, azaz rojtos a széle vagy valami. Amúgy semmit nem tud megmondani, van hogy szabad szemmel teljesen ép, mégis egyszercsak elszakad.
Viszont ha jó helyről vetted és megbízhatóan annyit fitott amennyit, nem kell kicserélni idő előtt.
A többieknek mondom, hogy van úgy hogy nagyon megbízható forrásból származik az autó. Egyrészt családtagtól, másrészt magánszemélytől, normális helyről, ha az ember látja hogy tényleg jó kezekben volt, szinte megsiratják a kocsit, hihető hogy valóban gondoskodtak róla és nem is akarnak átbaszni.
2006.12.havi és garantált a 112ezer km. Alaposan megleptél ezzel a 240ezerrel. Amúgy egy hozzáértő szerelő ránézésre meg tudja állapítaíni a vezérműszíj(lánc) állapotát?
Általánosságben a vezérműszíj készlet kétféle lehet: az alapban a vezetőgörgő(k), feszítőgörgő és a vezérműszíj van benne. A másik készlet még ezeken kívül tartalmazza a vízpumpát is. (amelyik motornál azt is a vezérműszíj hajtja)
Erősen ajánlott a vízpumpát is cserélni. Ha csak olyan készlet van, amiben nincsen, akkor külön kell venni. Ezen kívül a főtengely- és vezérműtengely szimeringeket is érdemes cserélni, mert még egy csereperiódust nem nagyon fognak kibírni és akkor újból kell szerelni.
Az 1,6 HDi-nek különben valami 240 v. 260e a gyári csereperiódusa vagy 10 év. (azt nem írtad, hogy a tiéd mennyi idős) Használt autó esetén azonban mindig ajánlják, hogy biztos ami biztos alapon cseréljen vezérlést az ember.
Márkákból meg lehet venni a Ruville-t, az SKF-et, a Meisterteile-t, a Dayco-t, a Gates-t, az INA-t biztosan. Vízpumpából pl. a HEPU, a Ruville-t, SKF-et biztosan. Szimeringből Elring v. Victor Reinz.
Ezektől függetlenül, ha más márkát találsz és beírod, megmondom mennyire vállalható !
Ha esetleg másnak más tapasztalatai vannnak, ossza meg azt is ! :-)
Már egy hetes a kicsikém, és nagyon szeretem a vártnál hamarabb megszoktam és megszerettem. Komolyan mondom ilyen finom autóm még sosem volt. (1.6 HDi)
Azt tanácsolták, hogy vásárláskor érdemes vezérlést cserélni. Sok féle szettet találtam a neten 25 és 47ezer között. Tudnátok segíteni, hogy melyik gyártótól vagy honnan érdemes venni. Azt sem tudom, hogy pontosan mit tartalmaz a szett. Olvastam vezérműszíjról és vezérműláncról is. Leírnátok, hogy mit is kell vennem. Amúgy garantált 112.000 km van csak benne és végig vezetett szervizkönyve van.
Esetleg az érveket azzal is bővítheted, hogy a jogosítvány időszakos bevonásának elsősorban a notórius szabálytalankodók és agresszív vezetők esetében van nevelő hatása. Te egyik sem vagy és lejen állásban 50-50% körülmény és figyelmetlenség játszhatott közre, de a gyalogos közreműködése is nélkülözhetetlen volt a baleset bekövetkezésében. Ráadásul Neked a gépkocsi a hétköznapi élethez nem, vagy csak nagyon körülményesen nélkülözhető. A baleset jellege alapján igen kicsi valószínűséggel lehetett volna súlyosabb, ami a szokványos gázolásoknál nem mondható el.
Van vonóhorgod? Ha van, lehet, elszabadult a bekötésnél, vagy a dugaljban 1-2 vezeték, s összeérnek a világítás és a féklámpa vezetékei? Ha nincs vonóhorgod, akkor kidörzsölődött a hátsó lámpa környékén a vezetékük, s az ér össze?
2006-os 1.6 HDI tulaj vagyok és ma azzal a jelenséggel találkoztam hogy felkapcsolt világításnál folyamatosan hol erőteljesebben hol gyengébben be-be villannak a féklámpák menet közben és állás közben. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? merre kezdjem a kotorászást? Én a féklámpa kapcsolóra gondolok de még nem volt időm ránézni!
A meghallgatáson hangsúlyozd, hogy alapvetően az időjháráasi körülmények és a gyalogos magatartása játszott közre, miszerint a holttérből váratlanul lépett be és nem eléd, hanem a kvázi neked ment. Nem mentél gyorsan, mert a látásviszonyok rosszak voltak, így súlyosabb következmények sem voltak, ami a Te óvatosságodat mutatja.
A pénzt szerintem sem kell vitatni, az kvázi tarifa. Ismerd el, hogy Te voltál a felelős, de a körülményekre hivatkozva kérd a kiszabott büntetés jogosítványra vonatkozó részének enyhítését.
Szerintem pozitív választ kapsz, ezeknek úgyis a pénz a legfontosabb. Ha a háziorvosod szakvéleményét csatoltad, az külön jó, remélhetőleh meginditja a szociális érzékenységüket. Összességében jó lesz ez így, meglátod.
Tegnap feladtam a levelet ajánlottan, elsőbbségivel. A pénz miatt nem reklamáltam, a jogsim miatt küldtem egy levelet amiben leírtam, hogy egészségi állapotom miatt kocsival tudok járni dolgozni és orvoshoz. Ezt a háziorvosom igazolásával indokoltam. Nem tudom mi lesz? Remélem lesz szíve a vizsgálónak.
Köszönöm, de ez nekem túl bonyolult. Nem merek hozzányúlni. Kénytelen leszek szervizbe vinni, gondolom, egy raklap pénz lesz ez a szaros égő csere. Amúgy mi az esélye, hogy egyszerre ég ki mind a 3 izzó? Lehet esetleg más oka? köszi
Nem tudom mit jelent ez a meghallgatási kérdelem, de elképzelhető hogy nem illetékmentes a dolog, azaz lehet még fizethetsz is érte 5-6 ezer Ft-ot.
Gyorshajtás utáni fellebbezési kérelemnél fizetni kell, miért ne lenne itt is hasonló a helyzet. Ennek utána kéne jéárni, max. 1 telefon, 5 perc és kiderítheted.
De a lényeg, hogy eszméletlen idióta sünök mehettek ki helyszínelni, hogy minden körülményt figyelmen kívül hagytak, képzelem mennyi hülyeséget írtak a jegyzőkönyvbe, csak hogy minél hamrabb végezzenek.
Nem hiszem hogy új bizonyítási eljárás vagy "nyomozás" indokolt lenne, így én azt gondolom ha elviszed a balhét, fizetési kötelezettségednek eleget teszel, akkor el lehetne vinni a dolgot az osztott felelősség irányába, azaz a gyalogos is hibás volt, így van esélyed hogy megmentsd a jogsid és akár részletfizetési lehetőséget is kapsz. Ezeknek úgyis a pénz a legfontosabb, a bevétel. Ha ez oké, szvsz lehet alkudozni velük.
Mert ezek simán hivatkozhatnak arra, hogy körültekintő vezetés mellett elkerülhető lett volna a baleset, látnod kellett volna, hogy XYZ úr ott téblábol a gyalogosátkelőhely előtt. Ha már ott van, de nem lépett le, akkor is kötelező megállnod, bla-bla-bla...
Szóval ha gondolod, írok én Neked egy olyan megfogalmazást hogy besza-behu, az ilyen hivatalos szövegek csépelése nekem nem okoznak gondot. :)
Véletlenül hozzám került 1db. vadonat új középső kipufogódob ami Xsara Picasso 1.8 16v-hez való. Én nem tudom mihez felhasználni, csak kerülgetem. Tesh márkájú , TE 260839 a száma.Bosal referenciája a 284-143 Unix számon 520405.
Na megkaptam a végzést a Yard-tól a múltkori balesetem miatt amikor a zebrán nekem jött a gyalogos miközben én már fordultam balra ő is elindult zuhogó esőben,ernyővel és neki ment a bal első keréknél a kisablaknál. Természetesen neki adtak igazat (8 napon belül gyógyuló könnyű testi sértése lett)és kaptam 60 ezer ft büntetést és 3 hónapra beakarják vonni a jogsim. Meg se hallgatták a 2 utast aki a kocsimban ült. Ezt annál inkább nem értem, mert soha nem volt semmi balesetem, és az ismerősöm aki biciklist ütött el az 8 napon túl gyógyult, és nem vették el a jogsiját.
Azt Írták, hogy 8 napon belül adhatok be "Meghallgatási" kérelmet. Szerintetek érdemes a büntetés miatt kavarnom? Már úgy vagyok vele, hogy részletekben kifizetem csak a jogsim ne vennék el.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit mondjak, hogy ne vegyék el a jogsim? Mondjuk 165kg vagyok,fájnak a lábaim, és anyumat is én hordom rendszeresen orvoshoz és vásárolni, mert egyedül él. Mi az ami meghatja őket?
Lábtechnikáról hallottál már? Nyomod gázt a megfelelő sebességig, így még 8L-körüli az értéked,mikor beáll a sebesség a pedált visszaengeded egy negyeddel és hidd el ugyanannyival fog menni mint előzőleg .Persze 120 paciról beszélünk és benyásról.
Az én Picassóm is 1.8-as 2000 márciusi gyártású eredeti akksival,pöccre indul - ban is.220-ezer van benne,első gazdája vagyok,szeretem,igaz mostmár második auto.120 nál kezd élni pályán,képes ekkor 6 L-ert fogyasztani.Sokat jártam vele Isztambulba,gond nélkül,igaz most az alapjárat hülyéskedik.Mondjatok ere valamit,mi lehet a gond.
Kezdő gazdiként mostanában lesz egy pár butuska kérdésem. Most azt szeretném megtudni, hogy a digit klíma gombjainak van-e megvilágítása, mert minden más gomb világit csak azok nem. A másik kérdés, hogy az irányjelző kar végén levő gomb mire szolgál. Azt tudom, hogy az ablaktörlő végén van a computeré, de ezt nem tudom mire jó. Köszönöm előre is.
Mindenképpen először fullra fel kell tölteni, vagy egy hosszabb út után vizsgálni a terhelés hatására történő feszültségesést.
Nekem a C4-nél az első szervizintervallumnál megvizsgálták az akkumulátort a márkaszervizben és ugyanezt mondták. Történetesen én is ugyanezen módon pár kilométereket mentem abban az időben. Ez majd 5 éve volt, azota sincs semmi baja az akkumulátorral, pedig a diesel-ek érzékenyek az akku gyengeségére. Persze az csak egy időszak volt ma már nem használom helyben és hetente egyszer veszem elő.
A 3 év 3 hónapos akkumulátornak nagy baja csak akkor lehet, ha gyárilag hibás, vagy a töltés rossz, vagy a rossz töltés teszi tönkre.
Járó üzem meleg motor mellett mérjél rá, 14,4V körül kell mérned a kapocsfeszültséget.
Ne járasd 20 percig helyben indulás előtt, felesleges. 5 km alatt bőven rátölt annyit egy rendesen működő generátor, ami visszapótolja az indításkor felvett áramot. Ahogy írtam egyszer töltsd fel fullra, aztán méregess!
Érdemes lenne megnézni, hogy az autóba esetleg beépített utólagos elektronikák mennyit vesznek fel nyugalmi állapotban. Én találkoztam olyannal, amikor az autó védelme 100 mA körüli áramot vett fel!!! Mobilpager, gagyi riasztó stb... Ez 24 óra alatt 2,4Ah, néhány nap alatt már az akkumulátor kapacitásának 10-20%-át is lemeríti. Érdemes lenne megmérni a kocsi nyugalmi áramfelvételét.
Sokan nem tudják, de a Perion akkumulátort a Varta vette meg. 2 év garancia van rá...
Mint írtam nekem nagyker árban kereskedő adta a Varta akkumulátort és ő mondta, hogy ha nem lennék ennyire finnyás, akkor inkább az olcsóbb Periont ajánlaná, nem ér annyival többet a Varta. Ennyit a "magyar" akkumulátorokról. Ha megírod a pontos paramétereket holnap megkérdezhetem. Üzleti partnerem, úgyis találkozom vele.
Tehát 72Ah-s az akkumulátor. Van betűből és számból álló jele, ami a geometriai méretére utal. Esetleg kellene a maximális A érték.
Az Picasso-m aksiját a beütött dátum szerint 2001. márciusában gyártották, és a mérések szerint semmi baja.
Igaz az elmúlt 4 év legtöbb éjszakáját fűtetlen garázsban töltötte (min: 2 fok). Igaz nem dízel, de 1,8-as.
Töltésre egyszer szorult, mert az csomagtér világítást sikerült bekapcsolva hagyni (nyitva maradt), és a 30 perces időkorlát nem kapcsolta le.
Szerintem titka a jól működő töltés, amit elég sűrűn ellenőrizgetek és szükség esetén beállíttatom. Mikor megvettem Max töltő feszültség 15,9 volt volt, ami nagyon sok, és 13,2 voltig nem kapcsolta töltésre a rendszer (ez még rosszabb).
szerinted lesz még -15 jövő decemberig? sztem már nem. én még használnám ezzel az aksival, hetente-kéthetente felraknám 12-24 órára alacsony áramú töltéssel, osz' csók. Ha most a múlt héten indult, akkor ezután is fog. Ha meg kipurcan, akkor úgyis megdöglik, akár a legnagyobb nyárban is.
Megnéztem a 72A-os Varta aksim pontosan 3 év és 3 hónapos. Megmérettem egy aksi szerelővel és megterhelte 10V-ot mért. Szerinted ez már cserére érett? Ebben a -5-6 C hidegben indítja a kocsit, de nem tudom, hogy mi lesz ha bejön a -15 fok? Az a gondom,hogy reggel elindítom (csillag garázs) aztán vagy járatom 20 percig, vagy indulok vele és megyek olyan 5km-t a munkahelyemig. Lehet, hogy ennyi idő alatt nem tud után tölteni a reggeli indítás gondolom nagyobb áramot vesz fel. Megérne egy próbát még, hogy 24 órát rakjam töltőre?
A magyar aksik milyenek? 72A-os aksit adnának bele akcióban 20 ezerért, 2 év garanciával.
Nekem nem a Picasso-m, hanem a C4-esem FAP-os, de ugyanezzel a motorral. Nem jelzi a regenerálást, igazából két jele van. A motor kulturálatlanabbul jár, gyorsításkor kapkod és legfőképpen a pillanatnyi fogyasztás megemelkedik.
El tudom képzelni, hogy sűrű rövidtávnál a FAP adalék besokall. Ha 15-30 km-t megy rendszeresen az autó, akkor az első 15-20 km-en nem fog regenerálni. Vagyis éppen akkor kezdi, amikor leáll a kocsi.
Miért kellett a részecskeszűrőt cserélni? Nem csak az adalékot? Azt lehetett is kapni az interneten lényegesen olcsóbban, mint a szervizben. Vagy itt, vagy a C4-es topic-ban volt régebben róla szó.
Az ötletük eléggé közismert pl. egy PDPTDI-kkel foglalkozó szervizben... Szól a kocsi hogy épp regenerál? Nem szabad akkor leállítani, sőt, magas fordulaton kell tartani és egyenletes tempóban. PD-t legalábbis.
Mennyibe került az új részecskeszűrő egyébként? (És engem az is érdekelne, miért nem dobott ilyen hibát az előző szűrővel?)
Megcsinaltattam ahogy azt a 180ezres lista eloirta.
Nos a heten ujra bevillant a sarga lampa (motorvezerlesi hiba). A szerviz ezt olvasta ki:
- Tul sok a FAP adalek a reszecskeszuroben.
Allitolag eleukben talan ha 2x lattak ilyen hibajelzest. AZ egyetlen otletuk az volt, hogy sokat mehettunk rovid tavokat, a regeneralas mindig csak beindult, de sose tudta befejezni, majd a legutobbi probalkozasnal az X. indulasnal "besokallt".
Ez annyiban igaz, hogy a kocsi sokszor megy 5-10-30 km-t es aztan jonnek a par ezer km-es autopalyas tavok.
Szerintetek?
A csalad kezdi elvesziteni a hitet a kocsiban, an hiaba bizok benne tovabbra is. Es most epp nincs meg a keret az autocserere. Ujabb, komolyabb szerelest pedig nem terveznek mar...
Lehet, hogy kiüti a szemem de akkor se látom hol van. De azért megköszönöm. Akkor oda tudom csiptetni a pozitív sarut, a negatívot meg bárhová a motorháztetőn? Az nem gond ha nem veszem le az aksiról töltés közben a sarukról?
Ui: Minek döntögessem az ülést előre ha egyszerűbben is megoldható a töltés? Ráadásul oldalt alig van hely a garázsomban.
Segítsetek! Tölteni kellene az aksimon,de nem akarom kiszerelni az ülés alól. Viszont azt hallottam,hogy elől a motortérben van egy csatlakozó amire a töltő pozitív saruját kell rakni a negatívot pedig a motorháztető zsalujához. Tudna valaki egy képet felrakni arról a csatlakozóról,hogy hol található amire a pozitív sarut kell rakni? Az nem gond ha úgy töltöm az aksit,hogy nem veszem le róla egyik sarut se?
Azt is mondták,hogy a hátsó kalaptartónál lévő szivargyújtónak is van olyan funkciója,hogy tölti az aksit. Ez igaz? Viszont az én aksitöltőmet nem merem ott rákapcsolni, hogy ne legyen probléma mert állítólag csak nagyon kicsi erősséggel lehet ott tölteni.
pedálkopásról: 160 ezerrel adtam el az enyémet. Jött egy érdeklődő, ránézett a kuplung pedálgumijára és azt mondta, ebben a kocsiban legalább 300 ezer km van. Nem akartam vitatkozni vele, higgyen, amit akar. Az viszont tény, hogy az a gumi már 80 ezernél is rongyos volt :)
Lehet, hogy selejt volt, vagy a sok városi használat, esetleg én nyomom bénán. És hát azt is tegyük hozzá, hogy ha valaki 100 ezernél vesz bele egy új pedálgumit párszáz forintért, és megy vele további 80 ezret, akkor már semmit nem lehet megállapítani róla.
Tényleg nem volt nagy a dízel felár. Ugyan akkor szerintem kevesen vannak akik a karakterisztika miatt vettek belőle dízelt. Nem véletlen, hogy legalább annyi benzines van belőle mint dízel. Ahogy az utódjából meg szinte nincs is benzines.
Csak annyit mondok, hogy a dízel autóból az alacsony futás mindig gyanús. Ettől még persze lehet.
Nincs vita, de a Xsara Picasso egy speciális eset szerintem (ha turbót szeretnék dízelt "kell" vennem, ráadásul nincs komoly felára és tök jó dízelekkel szerelték ezt a kocsit), és most arról van szó.
Enyém 2005 októberi, van benne 85 ezer km. Igaz 1,6-s 8 szelepes benzines (+LPG). A kormányon, ahol leggyakrabban fogom, ki van simulva a bőr, az ajtó kapaszkodó (behúzó) betét festését tőbbször átfujtam, az eléggé kopik. A fékbetétek még a gyáriak, kb 50%-ak. A gyári akku is 1 éve lett cserélve. Máshol nincs kopás belül.
En is ennyit megyek vele megis az 1.6 HDi-t valasztottam (pedig 6e km-t saccoltam beki anno), turbomotorost szerettem volna, ennyi az indok. Az enyemben 106e van, csak a valto tetejen latszik egesz kis kopas. Kb mindennek szepnek kell lennie valos 80-nal.
7-8 éves kocsinál a 80 ezer km alulról neccesen hihető. DE! Aki évente átlagban 10 ezer km-t megy vele, az minek vesz egy jóval drágább diesel-t? Ráadásul ez családi autó, tehát használni veszi az ember, nem élményautónak. persze mindig vannak csodák, de szerintem legyél nagyon gyanakvó. Ha utána tudsz nézni a márkaszervizben a km-ek alakulásának, akkor talán szerencséd van. Az első néhány évben biztos márkaszervizbe hordták, az akkor elért éves km átlag lehet a mérvadó. Valahogy meg kellene nézni a kuplungtárcsa állapotát és valami jelét, hogy volt-e már cserélve? Ha tényleg 80 ezer van benne, akkor az még jó állapotú, nem kemény és gyári. Ha a kocsi már ennél 30-40 ezerrel többet ment, akkor vagy egy új tárcsa lesz benne, vagy erősen kopott. Esetleg a pedálok kopása is érdekes információt hordoz.
Márkaszervizekben sok mindent meg tudnak nézni Lexia-n, ne mulaszd el! Mindenképpen kalkuláld be egy szerviz költségeit, olaj és szűrőcserék, esetleg vezérműszíj!
Gondolom számtalanszor kaptok ilyen kérdéseke,t de jó lenne ha pár sort mégis kapnék tőletek.
Most tervezem egy Citroen Xsara Picasso vásárlását 2006 -os évjárat 1.6HDI a kereskedés hirdetésének leírásában 80.000 km-es óra állást írt ez nekem kicsit elgondolkodtató, miről tudok megbizonyosodni mit érdemes megnézni hogy valójában 100.000 km alatt van a futásteljesítménye és miket érdemes megfigyelni vagy mit nézzek át a megvétel előtt gondolok itt motor, füst, kasztni, mozgó alkatrészek, stb...
/ a rokonságban van egy 2002-es 1.6 i 130.000 km-rel ehez van egy kis viszonyítási alapom bőrkormány erős megkopása, az első ajtókon lévő kar festésének lekopása, az ülés enyhén kopottas/
a kinézett autón nem látszik kopás nyoma az ajtón, az ülés sem látszik megviseltnek, a bőrkormányon látszik egy kis kopás / bár ez lehet az előző tulaj tenyerének izzadásának oka is/
Írtam, 10 ezerért már kapható a vaterán utángyártott. Sima fröccsöntött PVC, mint a gyári. Vedd meg, rakd fel! A rögzítéséhez kellhetnek az ott szintén megtalálható oldalsó elemek. Egyéb dolgokban meg ahogy írták, nyugodtan lehet rögzíteni vastagabb kötegelővel is, kreatívan kell gondolkozni. A lényeg, hogy ne lebegjen menet közben, mert hangos és idővel kiszabadíthatja magát.
Persze gondolom a csavarok a műanyagból szakadtak ki, nem a fémből. Akkor meg minden frankón mehet a helyére.
12 ezer forint és sk felrakható. Ha ennyit nem ér meg, akkor el kell adni az autót. Inkább csiszolod az ékszíjat? Ne már!
Mondjuk ez a vékony műanyag szerintem semmit nem véd mechanikailag. A por, víz és elütött macska darabjai ellen jó. Ezek viszont szerencsétlen esetben külön-külön csúnya hibát tudnak okozni, hosszú távon pedig biztosan.
Másik, hogy a motor melegedése is lassabb. Különösen diesel-eknél igaz ez. A 2,0 literes Hdi 10 km alatt melegíthető fel, addig többet fogyaszt és jobban kopik. Ha csak 10%-al még lassabb lesz, akkor már megint nem éri meg burkolat nélkül járni.
A légellenállást most csak megemlítem, mert szerintem sem számít többet 1-2%-nál.
nekem sincs már meg kb 4 éve az alsó motorvédő lemez, de esős időben ha belemegyek a jobb első kerékkel vmi pocsolyába, utána szokott vmelyik ékszíj csúszni, azt hallom, mert magas hangon nyikorog, pár másodpercig néha még a töltés is kevesebb lesz, mert ilyenkor elhalványul egy kicsit a műszerfal világítás. Gondolom, a víz becsapódik, ezért van. Viszont tényleg olyan rohadt drága egy ilyen lemez-közel 40 000 ft-hogy inkább hagyom.
Az enyémen már semmi sincs, de ahogy elnézem a legalacsonyabb pontja a karter, ha nem jársz a kocsival off road-ozni, csak nem akadsz fel vele rendeltetésszerű használat mellett.
Ergo: le van szarva az a műanyag elem. :)
Lehet kapni, de még az utánygyártott sem olcsó és nem bír sok jelentőséggel.
Erre nekem azt mondta a szerviz vezetoje, hogy evtizedekig egyik autonak se volt ilyenje es megis mentek.
Mutaott egy pontot (vmi ekszij kornyeket jobb elol), ahova ha beugrik egy kavics, az gaz lehet, de amugy szerinte nem erdemes visszabarkacsolni a vedolemezt. Igy immar nekunk sincs ~1 eve.
Ha leszakadt, nyilván a rögzítőfülek, stb. is letörtek, elvesztek. Próbáld visszatenni ahogy tudod, helyén legyen, ésszerűen fúrkáld ki és műanyag gyorskötözővel a többi elemhez rögzítheted.
Nekem egy idő után elfogyott az összes motorvédő műanyag elem, szakszervízben nem tették vissza vagy ellopták, de egy idő múlva már egy sem maradt. Még az elején lévő ívelt kis szar is eltűnt.
Leszakadt az alsó motorvédő műanyagom. Vissza rakható ha kiszakadtak a csavarok is? Nem lehet ezt valami stabilabb fémlemezzel helyettesíteni? Lehet ilyet egyáltalán venni valahol? Ha igen akkor mennyi lehet az ára?
Szomorú látvány, de azért tudni kell, hogy egy ilyen tűz kis füstjelenséggel, aprócska lángocskával szokott kezdődni ami szvsz az elején hamar megfékezhető ha rendelkezésünkre áll egy kisebb, de annál hatékonyabb poroltó készülék. Nálam mindig van, hiszen a beruházási költség elenyésző az autó értékéhez képest.
Egyrészt lehet csinálni és forrasztani egy csatlakozót két vezetékdarabbal, amit csipesszel megfogatsz, másrészt lehet eleve olyat is kapni, amelyiken szivargyújtó csatlakozó van (akár csipesszel együtt).
Ha nem az utcán parkolsz és hosszabb időre leteszed a kocsit, mint én a Picasso-val (számtalanszor leírtam, nekem második autó, túl jó hogy eladjam), akkor rá lehet tenni egy max pár Amperrel töltő automata akkutöltőt. Ezekről azt kell tudni, hogy a maximum 2-3-4-5 A-es típusfüggő töltést csak akkor adják le, ha üres az akku. Annak töltöttségi állapotától függően az a töltés néhány mA-re csökkenhet, ami megfelel egy karbantartó csepptöltésnek, mert ennyi lehet a kocsi akkujának az önkisülése, de pótolják pl. a riasztó áramfelvételét. Vagyis állandóan rajta lehet, nem kell figyelni.
Az ára bagatell, 3-10 ezer forint, helytől teljesítménytől és tudástól függően. A legdrágábbat felesleges megvenni, 5000 tartományban már teljesen jó.
Igen én is a kalaptartón lévő szivargyújtóra gondoltam, azon át lehet max 10A-el (azért én inkább csak a felével tenném) tölteni az akkumulátort!
A csomagtéri 12V-os csatlakozó direkt kapcsolatban van az akkumulátorral. Asszem 10A-es biztosítékkal. Tehát ezen keresztül nyugodtan töltheted, szerintem max 5-6A-es töltőárammal. Nekem egy automata töltő állandóan rajta van, vagy akkor egy napelemes töltő.
A picassoban csak úgy lehet tölteni az aksit ha állandóan kiszedjük az ülés alól? Mert ha igen akkor ez egy nagyon rossz megoldás. Akkor bikázni se lehet ha lemerülne az aksi? Igazán csinálhattak volna a motortérben valami csatlakozót ahol tölteni és bikázni lehetne.
Persze, csak azért tettem be ezt a cikket mert nem találtam a másikat.
Már 5 éve hogy nincs tdci focus a családban így nem figyeltem mikor a téged érdeklő témakörről volt szó, ezért nem tudom megmondani, hogy pontoson hol és hogy mit írtak. A lényege olyasmi volt, hogy ha ezt az 1.6 tdci-t veszed használtan akkor az olajcserével együtt le kell venni és kipucolni .... és akkor örök élet +1 nap. Nekem viszont pont a lényeg (kipontozott rész) nem ugrik be.
Hirtelen csak ezt találtam, pedig az elmúlt pár hónapban Nováth Tibinek volt az 1.6 tdci/hdi motorról egy értekezése, hogy mit kell vásárlás után feltétlen megcsinálni az olajcserén túl (pont az amit kérdezel). Sajnos nem emlékszem, hogy cikkben írta le vagy az égéstérben mondta el.
Az 1.6 HDI-nél van valami turbóhoz menő cső amiben van szűrő ami eltömődhet (mint az 1.6 THP-nál) vagy bármi ami hasonló, probléma lehet belőle és el szokták felejteni sima olajcserékkor?
Kb egy hónapja lett komplett kuplungszett csere, olajcsere. Azóta nem is használtam a kocsit, ma viszont elővettem. Meglepve tapasztaltam, hogy a kilométeróra nem működik. vagy elektromos parajelenség, vagy jeladó hiba, mert a kilométer számláló, fogyasztásmérés stb. nem működik. Ezen kívül minden.
Szerintetek mi történhetett? A szerelő nem dugott vissza valamit rendesen a kuplungszett cserénél? vagy az akkumulátorsaruk leszedése után megzagyvult, amit ki lehet javítani?
"csak Francia autót ne! Főleg Picassot ne" -> na, nekem volt/van mindenféle, német, francia, olasz, japán. Nem problémásabb a pica sem, mint a többi. Persze nem egy agyonütött, romjaiból helyretákolt xart kell venni. Sőt, a k* drága német csodával több probléma volt, mint a 10 éves picával, mondjuk többet is megy, de nem sokkal többet.
nekem abszolút nem fontos. Nem vitázni akartam, legfeljebb segíteni, meg hát volt is némi tapasztalatom a márkával, alkatrészekkel, szerelőkkel. Ha vitának vetted, bocsi.
Természetesen a baloldali a hibás de esélyes hogy egy ügyes hozzáértő megcsinálja. De ehhez meg kell vennem,hogy kipróbáljam. Az az igazság ez volt a 2. Picasso amit megnéztem de ez teljesen újszerű. A motorja kívülről mint az új és minden extra benne van ami nekem tetszik. A vonóhorog, üvegtető,szóval bele szerettem. Remélem a tulaj nem olvassa,mert akkor annyi az alkunak :-) A kipufogó is fém tiszta belülről. Tetszik az autó vidám bohém belseje, a szellős nagy tér. Nem egy komoly,komor feszítős autó az biztos. Én csak jól érzem magam benne és ennyi elég. Minden ismerősöm,apósom,autószerelő azt mondta,csak Francia autót ne! Főleg Picassot ne! Na majd kiderül!
Még egy kérdés: Mindkét első ülés külső peremén ha megnyomkodom van egy kis gyűrődés ,keményedés a huzat alatt. Életszerű ez 106000 km futással? Egyébként az egész belseje is makulátlan.
No, akkor pontosíthatunk, ha ez ennyire fontos, de nincsen konkrét adat az autóról. Én pl. az 1,6-os 16 szelepeshez néztem ki és így jött ki full. kedvezménnyel kb. 40e. egy szintén általános és ismert cégnél nézve.
Az sem mindegy (nekem legalább is), hogy milyen gyártmányokról beszélünk. És nem a legdrágább a legjobb, de van márka amit én alapból nem szerelek be.
De ha nincs kedvezmény, + szerelőt is fizetni kell......
Csak azért reagáltam le a beírást, nehogy valakit meglepetés érjen.
Nem szeretnék vitákat ebből, nem erről szól a fórum remélem. :-)
Ésszel tekerve... Mellesleg nekem a kocsimba 2 év alatt épp csak 2000 km került bele. Ciki is, mert ez éppen két műszaki vizsga volt, tehát regisztrálták. Akkor most csaltam? :-) Nem csak 13 éve vettem, kihoztam a szalonból és a szívemhez nőtt. Már nyugdíjas és ehhez méltó megkímélő bánást kap. A napi kulimunkát egy C4-es végzi, őt csak akkor veszem elő, ha kell a "puttony", vagy a gyereknek kell.
Mivel nem garanciális, egy rendes szakember olcsóbban megoldja. Keress rá a gugliban, varterán.
Komplett szettben, nem kell gyári. A "gyárit" sem a citroen gyártja. Vezérműszíj, feszítőgörgő, vízpumpa. Együtt cserélendő.
Ezt a költséget én is betervezném. Nekem az eladó autóknál mindig gyanúsak a 97.000 km-es autók és a 104 000 km-esek is... tipikusan erre tekernek. A Tied elég közel áll hozzá. Úgy gondolom, ez még nem jelenti, hogy rossza az autó. Ha nincs széthajtva, karbantartották, akkor egy kilométer csökkentő kozmetika szinte törvényszerű ebben a qrva országban. Hát ide születtünk...
Azért ez nem teljesen igaz. Ha ugyanis lekéri az ember a szakszervizes előéletét az adott autónak, a megkapott adatokból előfordulhat, hogy kibukik az óratekergetés.
Mondjuk 2006-ban volt 160e-es szervízen a kocsi, te meg megveszed 150e-el 2010-ben. :-)
De az sem túl hihető, hogy pl. 2004-ben colt benne 160e, és most 2014-ben meg 170e.
Persze ha konkrétan csak arra gondoltál, hogy effektív az állítgatás meglétének nem lesz látható vagy diagolható nyoma, akkor ok, az lehetséges. :-)
Ja és az én tartalék nyáklapomban, ha egyáltalán abban van a km, akkor biztos nagyon kevés van, talán pár 10ezer... Interneten vettem, úgy 10 éve törött autóból.
Igen, ha full kedvezménnyel kapod az alkatrészeket és magadnak csinálod meg.
A vezérlés cserében én a vezérműszíj készlet (szíj + görgők), a vízpumpa és a főtengely- valamit a vezérműtengely szimeringek cseréjét értem. Tisztességes vezérlés csere ebből áll.
Ne vicceljünk már, a folyadékkristály panelek cserélhetők, egy bontottból vidáman át lehet rakni. Melyik oldali a hibás? Én adok Neked egy jobb oldalit ingyen, ha az rossz, ha Budapesti vagy, bele is rakom, fél órás munka.
Ráadásul valószínű, hogy a panelnek semmi baja, csak a csatlakozót kell megszorongatni a nyákon...
Mit gondolnak magukról az ilyen szervizek?
A harmadik dolog, hogy ugyan nem vagyok biztos benne, de szerintem a km óra állását nem a központi kijelző őrzi. Vagyis nyugodtan cserélheted. Mellesleg a nyáklapból is van nekem egy.
Nem tudom, ki hogy van vele, de én ha veszek, vettem egy használt kocsit, mondhat bármit a volt gazda, szervízkönyv, mindig vezérműszíj és járulékai csere.
Soha nem mentem, csak a szerelőig, cserére. Túl drága a tévedés vagy félrevezetés ára.
Igen , értem kevesebbel kell a használtat vennem. Azt hiszem e miatt még megvenném,ráérek megcsináltatni.
A másik kérdésem,hogy mivel 106.000 van benne (ellenőrizve) a vezérlés még gyári. 120-nál kéne cserélni, de az eltelt 7-8 év nem feltétele a cserének? Vagy az idő nem számít csak a km? Jó lenne néhány hónap haladék a 70-80 ezres műtétre.
Szerintem ez az évjárat már benzinesben is BSI-s, annál meg a BSI (is) jegyzi a megtett km-t. Ha beteszel egy olyan órát, amiben kevesebb km van, mint a kocsidban, kiolvassa a BSI-ből és azt fogja mutatni, nem azt, ami a bontott (vagy másik) órában volt eddig.
A probléma akkor lehet, ha olyan órát veszel, amiben több km. van, mint a BSI-ben, mert úgy tudom, hogy akkor a nagyobb értéket (tehát amit az óra mutat) fogja beírni a BSI-be, és ezt fogja mutatni.
A szerviz ami megtekeri (megjavítja), ki tud állítani neked igazolást. Esetleg felhívhatnád őket hogy javítják-e, illetve hogy a bontottat beállítják-e neked: http://automuszer.eu/
Az se lehetetlen h a jelenlegi kijelző javítható. Ha egyéb tekintetben ok, és ez a szíved vágya, akkor emiatt ne hagyd ki. Keress rá műszerfal javításra gugliban, hívj fel 2-3 ilyen céget, ők majd mondanak valamit.
Hát sajnos hogy így "újonnan " veszem zavar. Ha mondjuk 5 évig használom és utána megy el akkor elviselem.
Csak el akarom kerülni az óratekergetés gyanúját. Gondolom azt azért ki lehet mutatni utána a comp.ból,hogy piszkálták. Persze lehet agyon fotózom,dokumentálom a cserét akkor az elfogadják esetleg nagy soká, ha el akarnám adni.
De jó ötlet a kevesebb km es óra keresése is, mert akkor az lenne felül írva. Kérdés,hogy meg lehet-e nézni a kijelzőn,hogy mennyi van benne.
Vennék egy ilyet,mivel 3 gyerekkel be kell férnünk.Találtam is egy üvegtetős,vonóhorgos,habzsidőzsis, 2006 os benzinest. Nem is túl olcsó, de ráadásul a km kijelzője szegmenshiányos. Namost a márka szerviz 200k-ért cseréli. ( remélem nem ez az árszínvonal jellemzi az autót )A bontott ócsó, de az ótóban 106000 km van és nem akarnám ezt megváltoztatni. Van-e megoldás reális összegért,vagy nézzek másikat?
(a felvétel elindul magától mozgásra és leáll, ha nincsen mozgás ?) Igen
De köthető a gyújtás meglétere is. Tehát, ha a motor jár a felvétel megy. Motor leállítását követően 10 mp-n belül kikapcsol.
Ciklikusan vesz fel ? Ha igen, akkor ha betelik a memória, akkor a legelső felvett szakaszt törli és oda veszi fel az újabb részt ? (tehát végtelenített) Így igaz, ahogy írod. 3, 5, 10 perces szeletekben.
32Gb-os kártyára full Hd-ban kb 3-6 óra felvétel fér GPS használat függvényében.
A belinkelt kamerával kapcsolatban lenne kérdésem, ha nem gond. :-)
Mozgásérzékelő van benne ? (a felvétel elindul magától mozgásra és leáll, ha nincsen mozgás ?)
Ciklikusan vesz fel ? Ha igen, akkor ha betelik a memória, akkor a legelső felvett szakaszt törli és oda veszi fel az újabb részt ? (tehát végtelenített)
Öregszik a Picassóm. Itt is, ott is bújik elő valami apróság. Most azt találta ki, hogy "0" sebességet menetben mutat néha.
Társalogtam vele, hogy kb 70-nel megyek, legalább is annyinak érzem. A GPS is akörül mutat. Erre elszégyellte magát és újra jó lett. Kis idő múlva újra rendetlenkedett. A többi funkció szabályosan működött a kijelzőn. Hol van a kilóméter óra adója. Egy hét múlva kerülök olyan helyzetbe, hogy megnézzem.